Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Φίλε @virus σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις δεν κάνει η μεσινεζα, πάρε ένα δίσκο σαν αυτόν που πρότεινα πιο πάνω

το ξερω για τον δισκο. αλλα στους βατους ειχα συρματα και σχοινο. ηταν μονοδρομος η μεσηνεζα.

εκανα το λαθος και ξεχασα την αναρτηση σπιτι κι ετσι πηρα μια επωνυμη αναρτηση. επαθα πλακα απιστευτη αναρτηση και δεν πονουσα καθολου ουτε στην μεση. αξιζει τον κοπο μια καλη αναρτηση.
Γράψε αν θέλεις και το μοντέλο της ανάρτησης που αγόρασες.

9 ώρες μόνο 2-3 μπουκώματα; Εγώ δεν κάνω πάνω από 3-4 ώρες σε μια μέρα, με 3 γεμίσματα περίπου κάνω 3-4 στρέμματα τη μέρα να μη ζορίζω ούτε τα χέρια ούτε το μηχάνημα και χαλαρά. Αλλά 4-5 μπουκώματα τα έχω κάθε μέρα γιατί ή χάνω τον ρυθμό ή γιατί ξεχνιέμαι και τα μεγάλα δεν τα κόβω με διπλό πέρασμα αλλά πάω να τελειώσω γρήγορα.

aikon..
με ποιο μηχανημα εχεις αυτη την αποδοση ?
3 γεμισματα 3-4 στρ σε 3-4 ωρες ?

aikon..
με ποιο μηχανημα εχεις αυτη την αποδοση ?
3 γεμισματα 3-4 στρ σε 3-4 ωρες ?

Ένα Kraft 52cc 2,3ps λάθος το έγραψα κάνω 3 γεμίσματα 3 ώρες 3 στρέμματα. Αλλαγή μεσινέζας σε κάθε γέμισμα αν έχει πολλά χόρτα μερικές φορές κρατάει και για 2 γεμίσματα. Εννοούσα ότι την μέρα δεν κάνω πάνω από 4 στρέμματα να μη κουράζομαι.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά νομίζω κι εγώ, όπως γράφει και ο φίλος παραπάνω, ότι η εξάρτυση της Oleo Mac υπερτερεί.

Σιγουρα υπερτερει η οποιαδηποτε επωνυμη. Εγω επειδη την ξεχασα επρεπε να παρω ΑΜΕΣΑ για να δουλεψω. Και ειναι πολυ καλυτερη απο αυτην που ειχε στην συσκευασια το χορτοκοπτικο. Γιαυτο εγραψα παρτε επωνυμη αναρτηση, η διαφορα στο σωμα και σε προβληματα κοπωσης ειναι χαοτικη.

Συμφωνώ και εγώ απόλυτα μαζί σου αλλά ήθελα να μάθω αν βρήκες κάποια εξαιρετική εξάρτυση που δεν είναι από τις συνηθισμένες.

Καλησπέρα στους κηπουρούς - αγρότες του φόρουμ!
Λοιπόν, έφτιαξα ένα αυτόματο πότισμα και έχω αρκετά μέτρα σταλακτηφόρων σωλήνων
Όπως αυτόν:ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ».jpg

Αυτός ανά 30 cm έχει 2 τέτοιες τρύπες αλλά... σε μερικές περιπτώσεις εγώ δεν έχω εκεί κάποιο φυτό.
Πως λοιπόν μπορώ να βουλώσω τις τρύπες ώστε να μην σπαταλάω νερο;
Δοκίμασα με αυτοβουλκανιζόμενη ταινία αλλά θέλει μεγάλη ποσότητα και μετά από λίγο καιρό ξαναχάνει νερό, άσε που είναι και ακριβή!
Τι προτείνετε;

Καλησπέρα στους κηπουρούς - αγρότες του φόρουμ!
Λοιπόν, έφτιαξα ένα αυτόματο πότισμα και έχω αρκετά μέτρα σταλακτηφόρων σωλήνων
Όπως αυτόν:View attachment 152339

Αυτός ανά 30 cm έχει 2 τέτοιες τρύπες αλλά... σε μερικές περιπτώσεις εγώ δεν έχω εκεί κάποιο φυτό.
Πως λοιπόν μπορώ να βουλώσω τις τρύπες ώστε να μην σπαταλάω νερο;
Δοκίμασα με αυτοβουλκανιζόμενη ταινία αλλά θέλει μεγάλη ποσότητα και μετά από λίγο καιρό ξαναχάνει νερό, άσε που είναι και ακριβή!
Τι προτείνετε;

Καλησπέρα
Οι ταινίες είναι ημίμετρα καί πάντα θά υπάρχει αργά η γρήγορα μικρή διαρροή,η μόνη λύση είναι ένωση θά τήν βρείς σέ ονομασία π.χ ένωση φ16 σπαρωτή η φίς ανάλογα τήν διατομή τής σταλακτηφόρου σωλήνας,θά κόβεις τό μπέκ τής σταλακτηφόρου καί θα βάζεις ένωση.

3099.jpg

Δέν κάνουν Νικόλα,αυτές είναι τάπες γιά τρύπα φ6,η σταλακτηφόρος η τρύπα πού τρέχει τό μπέκ είναι περίπου σάν "λαβύρινθος" μέ τήν σωλήνα,καί πολύ πιό μικρή καί δέν υπάρχει τάπα.

Σήμερα είχε κόψιμο χόρτων και καθάρισμα του κήπου. Έγινε δοκιμή και του καινούργιου εργαλείου.
d9a325c0e3238ab566558d4a61efde66.jpg
581b869a4758d7ebf03df680e10ca1f0.jpg
72fda0968922a6b1995958fbd93682ce.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χαιρετώ την όμορφη μαστοροπαρέα 

Μια απορία σχετικά με κήπο/αγρό. Εχω κόψει διάφορους θάμνους, σκίνους, κ.λπ. και συνεχίζουν να βγάζουν καινούριους βλαστούς απο χαμηλά - προφανώς οι ρίζες παραμένουν άθικτες.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεραθούν χωρίς όμως να μολυνθεί το έδαφος;

IIvR59z.jpg

cdxUv6K.jpg

Καλως τον Αργυρη, θα σου απαντησουν οι ειδικοι.
Εν τω μεταξυ να ρωτησω ποια φωτογραφικη χρησιμοποιησες? Φαινεται σαν να χρησιμοποιησες φακο για μακροφωτογραφιες.

Γειά σου Μιχάλη! 🙂 και εμένα μου έκανε εντύπωση το φλουταρισμένο φόντο. Και όμως, είναι από ένα s7.

Μπορεί να μην προτιμώ τα κινητά της samsung για άλλους λόγους αλλά οι φωτογραφικές και.οι οθόνες τους είναι ένα σκαλί πιο πάνω

Χαιρετώ την όμορφη μαστοροπαρέα ο™‚

Μια απορία σχετικά με κήπο/αγρό. Εχω κόψει διάφορους θάμνους, σκίνους, κ.λπ. και συνεχίζουν να βγάζουν καινούριους βλαστούς απο χαμηλά - προφανώς οι ρίζες παραμένουν άθικτες.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεραθούν χωρίς όμως να μολυνθεί το έδαφος;

Αργύρη θά κόψεις καλά-καλά όλες τίς φύτρες πού υπάρχουν μέ τό κλαδευτήρι,μέ τό πριόνι μετά θά κόψεις όσο πιό χαμηλά μπορείς τόν κορμό,θά σκεπάσεις μέ νάυλον τόν κορμό,καί μετά θά τό σκεπάσεις μέ χώμα.
Θά τό αφήσεις έτσι κανα χρόνο,καί έτσι μετά θά σαπίσει βιολογικά.