Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Aρχοντοεργαλειο, οχι σαν το δικο μου το τσιπικο Ryobi :))

Δημητρη αυτο το 56 εχει να κανει με το μηκος κοπης? Μεχρι ποσο φτανουν τα μπορντουροψαλιδα της Stihl?

Μιά χαρά είναι τό Ryobi γιά σένα Μιχάλη
Καμμιά σχέση φτάνουν μέχρι τά 75 cm μαχαίρι στήν πανάκριβη κατηγορία pro,τό δικό μου έχει 45 cm μαχαίρι.

Ωραίο αγαπητέ γείτονα. ότι πρέπει για μερακλήδες σαν του λογου σου. !!

Kαλημέρα Γιώργο -bye-

Εδώ έπρεπε να σ´ έχω Μήτσο...

Πώ πώ μάστορα τί μού λές τώρα,καί τί βλέπω καί τί βλέπω !!!!!!!!

Το νέο σούπερ-ντούπερ μικρό αλυσοπριονάκι τής Stihl μέ λάμα 10 cm καί μπαταρία 10,8 volt,το περιβόητο Stihl GTA 26 πού κυκλοφόρησε στήν Γερμανία τόν περασμένο μήνα καί εδώ θά έρθει μάλλον τόν Φλεβάρη,πού να τό ήξερα νά μού τό αγόραζες,μόλις έρθει Ελλάδα τήν ίδια μέρα θά πάω να το αγοράσω !!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παιχνιδάκι σκέτο το άτιμο. χαίρεσαι να κλαδεύεις με αυτό.
Πρέπει όμως να έχεις και δεύτερη μπαταρία καβάτζα. 10,8 volt τα βλέπω λίγα.

Περιμένουμε rewiew Δημήτρη όταν το ''χτυπήσεις'' -bye-

Δημητρη, φανταστικο γκατζετακι!!

Offre-Cadeau-Noel-chez-Nova-Groupe-Scie-de-jardin-et-loisirs-creatifs-stihl-gta26.jpg

Μαζι θα το αγορασουμε αν το βρουμε σε τετοια τιμη με φορτιστη και μπαταρια :)
https://detuinmachineshop.nl/product/stihl-gta-26-accusnoeizaag/

Να στείλετε γράμμα στον Άγιο Βασίλη, που ξέρεις μπορεί να εισακουσθεί η επιθυμία σας !!

Πάντως κι εγώ να σου πω την αμαρτία μου το λιγουρεύομαι.. :drool1:

πω πω δεν κρατιέσαι με τίποτα !! :flipout::flipout:

Last edited by a moderator:
Παιχνιδάκι σκέτο το άτιμο. χαίρεσαι να κλαδεύεις με αυτό.
Πρέπει όμως να έχεις και δεύτερη μπαταρία καβάτζα. 10,8 volt τα βλέπω λίγα.

Περιμένουμε rewiew Δημήτρη όταν το ''χτυπήσεις'' -bye-

Μοιάζει γιά παιχνίδι,αλλά βγάζει δουλειά Γιώργο.
Εξυπακούεται ότι χρειάζεται καί δεύτερη μπαταρία,μήν σού πώ καί τρίτη θά πάρω άν δώ ότι δέν μου φτάνουν οι δύο!!
Εννοείται Γιώργο.

Δημητρη, φανταστικο γκατζετακι!!

Μαζι θα το αγορασουμε αν το βρουμε σε τετοια τιμη με φορτιστη και μπαταρια :)
https://detuinmachineshop.nl/product/stihl-gta-26-accusnoeizaag/

Μιχάλη έχεις "κονέ" μέ Nederland ?
H τιμή είναι χώμα,τό προχωράμε ?.

πω πω δεν κρατιέσαι με τίποτα !! :flipout::flipout:

Μού φαίνεται,μού φαίνεται ? :flipout:
Σάν μικρό παιδί κάνω άν κάτι μού λύνει τά χέρια,άμα τά βλέπω τά θέλω χτές όχι σήμερα,δέν έχω υπομονή γιά 2 μήνες,αλλά άν δέν γίνεται αλλιώς θά τό πιώ τό πικρό ποτήριον τούτο.:flipout:

Last edited by a moderator:
Οχι δεν εχω αλλα θα το ψαξω γιατι πραγματικα μου αρεσει το εργαλειακι.
Αν βρω κατι θα σου πω. Μπορει να ενδιαφερει και αλλους. Σιγουρα σε καποια φαση θα το φερει και το amazon.

Δεν στελλει κανεις Ελλαδα εκτος απο εναν Γαλλο που το εχει προπαραγγελια για Γεναρη στα 140 ευρω. Μεταφορικα 25ε για ενα τεμαχιο 37ε για 2 τεμαχια. https://www.smaf-touseau.com/fr/tronconneuse-a-batterie-nouveau/stihl_26571
Για ρωτα τους δικους σου ποτε ερχεται Ελλαδα και ποσο..

Last edited:
Οχι δεν εχω αλλα θα το ψαξω γιατι πραγματικα μου αρεσει το εργαλειακι.
Αν βρω κατι θα σου πω. Μπορει να ενδιαφερει και αλλους. Σιγουρα σε καποια φαση θα το φερει και το amazon.

Οκ ψάξτο Μιχάλη σάν μαίτρ τού είδους.
Τό θέμα είναι να το φέρει το Amazon σύντομα.

Δεν στελλει κανεις Ελλαδα εκτος απο εναν Γαλλο που το εχει προπαραγγελια για Γεναρη στα 140 ευρω. Μεταφορικα 25ε για ενα τεμαχιο 37ε για 2 τεμαχια. https://www.smaf-touseau.com/fr/tronconneuse-a-batterie-nouveau/stihl_26571
Για ρωτα τους δικους σου ποτε ερχεται Ελλαδα και ποσο..

Μιχάλη ένας μού είπε θά έρθει Ελλάδα τόν Φλεβάρη,άλλος τό πρώτο τρίμηνο τού επόμενου έτους.
Τιμή δέν γνωρίζουν,αλλά άν κρίνω από τά εργαλεία Compact,εδώ στήν Ελλάδα έχουν ακριβώς τίς ίδιες τιμές Γερμανίας !!!
Αλλά επειδή αυτό τό μικρό αλυσοπριονάκι ανήκει στήν μικρότερη κατηγορία εργαλείων μπαταρίας από τά Compact,τά τής μικρότερης κατηγορίας έχουν 10 ευρώ παραπάνω Ελλάδα από ότι έχουν στήν Γερμανία.
Αρα τό υπολογίζω κάπου στά 150-160 ευρώ νά έρθει Ελλάδα,πάντα μέ γνώμονα-οδηγό τά τής ίδιας κατηγορίας μπαταρίας μηχανήματα,αλλά μπορεί να πέσω καί έξω δέν ξέρω,απλά υποθετικά τό λέω.
Aν είναι όπως τό σκέφτομαι τιμολογιακός δέν συμφέρει ο Γάλλος,άν τό είχε ετοιμοπαράδοτο ......... αβλεπή.

Πολυ ωραιο εργαλειο. Αν δεν επαιρνα τη σπαθοσεγα για τετοια χρηση επι το πλειστον επαιρνα και γω.
Αλλα στο βιντεακι μετα τη πρωτη κοπη, στη δευτερη κοπη, μπλοκαρει. Δεν καταλαβαινω γαλλικα, ουτε συνεχιζεται.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πολυ ωραιο εργαλειο. Αν δεν επαιρνα τη σπαθοσεγα για τετοια χρηση επι το πλειστον επαιρνα και γω.
Αλλα στο βιντεακι μετα τη πρωτη κοπη, στη δευτερη κοπη, μπλοκαρει. Δεν καταλαβαινω γαλλικα, ουτε συνεχιζεται.

Νεκτάριε απλά τού έμεινε από μπαταρία το εργαλείο,αναβοσβήνει ξαφνικά άν προσέξεις τό πρώτο πράσινο led,αυτό τό κάνει ηθελημένα τό κύκλωμα τής μπαταρίας σέ όλα τά εργαλεία Stihl compact πού έχω,γιά να προστατέψει τήν μπαταρία λιθίου από βαθιά εκφόρτιση.
Δές καί άλλα δυό βίντεο πού βρήκα.

Βεβαια να πουμε εδω οτι δεν εχει καμμια σχεση η βιαιη κινηση της (σπαθο)σεγας (παλινδρομικη) με την ομαλη κινηση του αλυσοπριονου (κυκλικη περιστροφικη).
Η διαφορα στην ευκολια κοπης μεταξυ των δυο εργαλειων ειναι πολυ μεγαλη. Οπως με την σεγα παγκου και την πριονοκορδελα.

Μιχάλη ένας μού είπε θά έρθει Ελλάδα τόν Φλεβάρη,άλλος τό πρώτο τρίμηνο τού επόμενου έτους.
Τιμή δέν γνωρίζουν,αλλά άν κρίνω από τά εργαλεία Compact,εδώ στήν Ελλάδα έχουν ακριβώς τίς ίδιες τιμές Γερμανίας !!!
Αλλά επειδή αυτό τό μικρό αλυσοπριονάκι ανήκει στήν μικρότερη κατηγορία εργαλείων μπαταρίας από τά Compact,τά τής μικρότερης κατηγορίας έχουν 10 ευρώ παραπάνω Ελλάδα από ότι έχουν στήν Γερμανία.
Αρα τό υπολογίζω κάπου στά 150-160 ευρώ νά έρθει Ελλάδα,πάντα μέ γνώμονα-οδηγό τά τής ίδιας κατηγορίας μπαταρίας μηχανήματα,αλλά μπορεί να πέσω καί έξω δέν ξέρω,απλά υποθετικά τό λέω.
Aν είναι όπως τό σκέφτομαι τιμολογιακός δέν συμφέρει ο Γάλλος,άν τό είχε ετοιμοπαράδοτο ......... αβλεπή.

Εαν παρουμε δυο (εγω θα παρω σιγουρα) η περισσοτερα (αν θελουν και αλλοι συναδελφοι) ισως μας τα αφησει σε καλυτερη τιμη ο Ελληνας αντιπροσωπος.

Εαν βρουμε στο εξωτερικο πιο συντομα -μεχρι να ερθουν Ελλαδα τον Μαρτιο- τιμη κατω απο 150 ευρω με τα μεταφορικα, αγοραζουμε απο εξω. Θα το παρακολουθουμε.

Εφόσον προέρχεται από το δέντρο που ονομάζεται schinus molle, τότε είναι ασφαλές. Για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια στην ταυτοποίηση μπορείς να διαβάσεις το κείμενο στη σελίδα που παραθέτω.

https://www.bitterbooze.com/pink-peppercorn/

Δημητρηηηη!!!

Μαζεψα προ μηνων πιπερι απο τα δέντρα που αφθονούν στην Αττικη και καθησα να το καθαρίσω απο τα κλαδακια.
Είναι ασφαλες για κατανάλωση σωστα???

Κυριάκο είναι σπόροι από αγριοπιπεριά - schinus molle,τό θέμα είναι ότι από ότι γνωρίζω αυτά δέν τρώγονται,άν διαβάσεις στήν wikipedia ,επίσης καί εδώ.

Εφόσον είναι από schinus molle όπως μοιάζει από την εικόνα, ο καρπός συχνά αποκαλείται ροζ πιπέρι. Το δέντρο και ο καρπός δεν έχουν σύνδεση με το κλασικό πιπέρι, αλλά ο καρπός αποξηραμένος χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό σε καρυκεύματα ή ποτά.

Σήμερα έκοψα μερικά λιγούστρα σέ μιά χτισμένη ζαρντινιέρα,είχε ένα Α βαθμό δυσκολίας,επειδή οι κινήσεις στά αλυσοπρίονα πρέπει να ήταν ακριβείας μήν βρεί η αλυσίδα στά τοιχώματα τής ζαρντινιέρας,γιατί είχε κάτσει τό χώμα καί κόπηκαν κάτω από τήν μαρμαροποδιά.
Τα μικρά λιγούστρα μέχρι κορμό 20 cm κόπηκαν μέ τό επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο Stihl MSA 120.
Καί μετά ήρθε τό "ιππικό" τό Husqvarna 450 γιά να κόψει τά τελευταία δύο πού είχαν διάμετρο 33 cm.

st3910.jpg

st4010.jpg

st4110.jpg

st4210.jpg

st4310.jpg

st4410.jpg

st4510.jpg

st4610.jpg

st4710.jpg