Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπερα στην παρέα, ψάχνω να αγοράσω σπαθοσεγα κομπλέ μαζί με μπαταρία και φορτιστή για κλάδεμα δέντρων, τιμή όσο πιο φθηνά τόσο καλύτερα, από εργαλεια μπαταρίας έχω μόνο ένα black&decker δραπανοκατσαβιδο, θα βοηθούσε εάν μπορούσα να χρησιμοποιήσω την μπαταρία του στην σπαθοσεγα, τι μου προτείνετε; δεν θέλω τύπου αλυσοπριονου, θεωρώ η σεγα είναι πιο βολική

Δηλαδη αν αυτό που έχω είναι 10,8v ψάχνω και σέγα 10,8v και είμαι ok; μου φαίνεται όμως λίγο μικρό σαν μπαταρία και σαν δύναμη, κάποιο άλλο σετ εως 200 ευρώ που να αξίζει;

Καλησπερα στην παρέα, ψάχνω να αγοράσω σπαθοσεγα κομπλέ μαζί με μπαταρία και φορτιστή για κλάδεμα δέντρων, τιμή όσο πιο φθηνά τόσο καλύτερα, από εργαλεια μπαταρίας έχω μόνο ένα black&decker δραπανοκατσαβιδο, θα βοηθούσε εάν μπορούσα να χρησιμοποιήσω την μπαταρία του στην σπαθοσεγα, τι μου προτείνετε; δεν θέλω τύπου αλυσοπριονου, θεωρώ η σεγα είναι πιο βολική
Eδω εισαι εαν ειχες 10.8v..αλλα μου φενεται ακριβο...

Eαν θες περισσοτερη δυναμη πας σε 18v η 20v...

Σε 20v θα προτεινα της Total...παντα με γνωμονα τα 200 ευρω που εβαλες...και θα σου μεινουν στην τσεπη...

• Like
Reactions: arma
Ευχαριστω, μπαταρία και φορτιστή που βρίσκω;
Edit άκυρο, είδα μόνο το ένα λινκ

Το δραπανοκατσαβιδο black & decker που εχω εχει και επιλογη κρουστικο πανω , λογικα ειναι 18v σωστα; Το εχω στο χωριο και δεν μπορω να το δω αυτην την στιγμη ,αν ειναι 18αρι ποια σπαθοσεγα να παρω;

edit αυτην εδω πχ https://www.skroutz.gr/s/7548971/Black-Decker-Σπαθοσέγα-BDCR18N-18V-Χωρίς-Μπαταρία.html?from=catspan

Βλεπω εχει μικρη λαμα ,μπορω να βαλω 15αρα ή ειναι συγκεκριμενες;

εγω για να κανω αντιπολιτευση :) θα σου προτεινα , αφου μπορεις να ανεβεις στα 200 να δεις και τιποτα σε μπος και μακιτα
την μπλε μπος την εχω δουλεψει, εχει ελαχιστους κραδασμους και "γλυκεις" . λενε οτι η μακιτα ειναι ακομα πιο ανετη (και κοβει δυνατοτερα)
υποθετω οτι και η πρασινη μπος δεν πρεπει να διαφερει πολυ απο την μπλε σε κραδασμους
φυσικα πρωτου αγορασεις καλυτερα να την πιασεις στα χερια την καθε μια να δεις πως σου ταιριαζει καλυτερα. το πρακτκερ ειναι καλο μερος για να δεις διάφορες.

οι κραδασμοι ειναι το μεγαλυτερο προβλημα στις σπαθοσεγες
αλλιως δινεις 60-70 ευρω και παιρνεις παρκσαιντ με μπαταρια και φορτιστη μαζι

υπαρχουν δυο ειδων σπαθοσεγες αυτες που ειναι μικροτερες και τις κρατας με ενα χερι και κανουν για κλαδεμα δεντρων, και οι μεγαλυτερες (και δυνατοτερες) σαν την τοταλ που εβαλε ο κωστης που θελουν δυο χερια
εχοντας και τα δυο ειδη, για τον κηπο μου, για κλαδεμα δεντρων κλπ εννοειται οτι πρεπει να πας σε κατι μικρο σαν την b&D που εβαλε ο κωστης
με το ενα χερι κρατας και κρατιεσαι απο την κλαρα, με το αλλο κοβεις
οι μεγαλες ειναι επικινδυνες και δυσαρεστες σε τετοιο εργο!
θα χασεις σε δυναμη αρα και σε χρονο κοπης, θα κερδισεις ανεση και βολικοτητα με τις μικρες

μια πολυ καλη λυση ειναι η μικρη δωδεκαβολτη της παρκσαιντ με την δαγκανα μπροστα που βγαινει και πολυ φτηνη, κατω απο 40 ευρω με την μπαταρια της
αυτη ειναι "ταμάμ" για αυτο που θες και τσαμπα

απο την αλλη τα μικρα αλυσοπριονακια ενος χεριου ειναι παν-γρηγορα και χωρις κραδασμους
εχοντας απο ολα, η δικη μου προταση ειναι να παρεις με κανα 40 αρι την μικρη δωδεκαβολτη του λιντλ ΜΕ την δαγκανα ή με 55€ με δυο μπαταριες οταν την βγαλει ξανα , που ειναι σαν την νακαγιαμα των 60 ευρω και να παρεις και ενα αλυσοπριονακι με κανα 40 αρι ακομα με τις μπαταριες του
με αυτα τα δυο κανεις διδυμο που "σκοτωνει" σε ενα κηπο καθως το μ ικρο αλυσοπριονακι ειναι ταχυτερο απο την μεγαλη σπαθοσεγα σε κοπη

και αν συμπληρωσεις με μια ηλεκτρικη ψαλιδα ακομα, τοτε ποιος σε πιανει :)
παντα μιλωντας για κλαδεμα κηπου, οχι για γενικες εργασιες κοπης

Ωραιος @Nick ,ευχαριστω για την αποψη σου ,το θεμα μου ειναι οτι βιαζομαι να κλαδεψω ,σε καμια εβδομαδα ξεκιναω , δεν μιλαμε για κηπο αλλα για κτημα , δεν θα κανω το κλαδεμα αποκλειστικα με την σεγα μιας και υπαρχει ηλεκτρικο ψαλιδι , η σπαθοσεγα θα χρειαστει για ενα ή δυο κλαδια σε καθε δεντρο , απο 4cm και πανω , να επερνα parkside οπως λες αλλα ποιος ξερει ποτε θα την ξαναφερουν

• Like
Reactions: nickolas
παρε τοτε την νακαγιαμα των 60 ευρω. εχουν παρει πολυς κοσμος τουλαχιστον εδω στην ηλεια που ξερω και ειναι ευχαριστημενοι. για τα λιοστασια οι περισσοτεροι
https://www.skroutz.gr/s/15749744/Nakayama-Σπαθοσέγα-BS1080-10-8V-1x1-5Ah.html

μπαταριες βρισκεις πανευκολα αν θες περισσοτερες

γνωμη μου παρε και ενα αλυσοπριονακι, θα το χαρεις αφανταστα αφου εχεις κλαρια απο 4 ποντους και πανω
απο μπανγκουντ και απο τσεχια μεσα σε μια βδομαδα θα το εχεις στα χερια σου

ή παρε κατι τετοιο
https://www.skroutz.gr/s/37456303/Hyundai-HCS-21280VB-Κλαδευτικό-Αλυσοπρίονο-Μπαταρίας-1-2kg-με-Λάμα-10cm.html?from=best_sellers_tag

εγω την σπαθοσεγα την χρησιμοποιω σπανια πια περισσοτερο οταν κοβω κλαρι αναμεσα σε αλλα κλαρια μην πληγωσω τα διπλανα
αλλιως δεν συγκρινονται σε ευκολια και ταχυτητα με το αλυσοπριονακι

υγ
η δαγκανα στην σπαθοσεγα κηπου μας προσφερει οτι δινει ολη την δυναμη της στο κοψιμο του κλαριου
εχω και σπαθοσεγα ενος χεριου χωρις δαγκανα μπροστα και υστερει σε αυτο ακριβως και τρανταζει το κλαρι αδικα

Last edited:
  • Like
Reactions: elninioz and arma
Μεχρι τον Μαρτη που μπορεις να κλαδεψεις, μπορεις να περιμενεις εαν βγει η σπαθοσεγα μπαταριας 20V του Lidl, φτηνη και αξιοπιστη (την εχω για κλαδεμα).
Διαφορετικα τσεκαρε τι μπαταριες B&D εχεις και εαν ειναι 20V αγοραζεις σολο την B&D και αλλη μια μπαταρια
edit ... τωρα ειδα οτι θες να κλαδεψεις αμεσα

• Like
Το δραπανοκατσαβιδο black & decker που εχω εχει και επιλογη κρουστικο πανω , λογικα ειναι 18v σωστα; Το εχω στο χωριο και δεν μπορω να το δω αυτην την στιγμη ,αν ειναι 18αρι ποια σπαθοσεγα να παρω;

edit αυτην εδω πχ https://www.skroutz.gr/s/7548971/Black-Decker-Σπαθοσέγα-BDCR18N-18V-Χωρίς-Μπαταρία.html?from=catspan

Βλεπω εχει μικρη λαμα ,μπορω να βαλω 15αρα ή ειναι συγκεκριμενες;
Εαν το δραπανοκατσαβιδο σου είναι 18ν αλλάζει το πράγμα...
Ναι αυτή η σπαθοσεγα είναι μία χαρά.
Η λαμα δεν είναι πρόβλημα...μπορείς να βάλεις αρκετά μεγαλύτερη...
Ωραιος @Nick ,ευχαριστω για την αποψη σου ,το θεμα μου ειναι οτι βιαζομαι να κλαδεψω ,σε καμια εβδομαδα ξεκιναω , δεν μιλαμε για κηπο αλλα για κτημα , δεν θα κανω το κλαδεμα αποκλειστικα με την σεγα μιας και υπαρχει ηλεκτρικο ψαλιδι , η σπαθοσεγα θα χρειαστει για ενα ή δυο κλαδια σε καθε δεντρο , απο 4cm και πανω , να επερνα parkside οπως λες αλλα ποιος ξερει ποτε θα την ξαναφερουν

Έφοσον μιλάς για κτήμα τότε εκτός από το εργαλείο που θα αγοράσει πρέπει να πάρεις και εξτρα μπαταριες...

Νικόλα για να κινηθεί σε Bosch η Makita θέλει τουλαχιστον 250-300 ευρω...βεβαια περνει εργαλείο που θα του βγάλει για πλακα δουλειά.
Το συγκεκριμένο Nakayama δεν του κάνει είναι μικρό για αυτήν την δουλειά..

• Like
ελεγα για πρασινη μπος . ειδα με μπαταρια ειναι κατω απο 200 € , 2-3 μοντελα
αλλά οι μεγαλες σε λιοστασι (μαλλον) , γενικα κτημα , δεν βολευουν οταν ανεβαινεις πανω στο δεντρο
απο καπου πρεπει να κρατιεσαι αλλιως θα πεσεις και θα τσακιστεις . ιδιαιτερα στην πρωινη δροσια που ολα γλιστρανε

• Like
Reactions: KOSSTV
Ωραια ,τωρα με μπερδεψατε ,να να το ξεκαθαρισω μιας και το αναφερατε , ναι , θα με βολευε να την κρατω με το ενα χερι, σας ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας , αν δεν το εψαχνα σιγουρα θα ειχα κανει λαθος επιλογη

• Like
Reactions: nickolas
και τωρα λαθος θα κανεις αν δεν παρεις μαζι με την σπαθοσεγα και ενα μικρο αλυσοπριονακι 4 ή 6 ιντσων
χαιρομαι που βρηκες ακρη :)

• Like
λιγο λαδι στην αλυσιδα. μερικες σταξιες λαδι, ενα πατημα του διακοπτη να παει παντου πανω στην λαμα. οχι πολυ. και μετα ξεκινας να κοβεις .
και οταν λασκαρει μετα απο καποια κοψιματα, ενα μικρο σφιξημο στην αλυσιδα. οχι τσιτα ομως. να μπορεις να την τραβηξεις με το χερι σου μισο ενα ποντο σε ρεγουλο
και αραια και που λιγες σταγονες λαδι ξανα αν το βλεπεις οτι θελει

τωρα βεβαια δεν ξερεις πότε θα φερει το λιντλ οπότε σκεψου και την νακαγιαμα με την δαγκανα, γιατι το εξαϊντσο που διαλεξες (6ιντσο εχω κι εγω) , θελει λιγο χωρο αναμεσα στα κλαδια, μην πληγωσεις άλλα αδικα

Last edited:
  • Like
Ωραια, λιμαρισμα χρειάζεται η αλυσίδα; αν ναι κάθε πότε; για το νακαγιαμα να το πάρω αλλά δεν διάβασα καλά λόγια στις αξιολογήσεις για την μπαταρία του

ε δεν γινεται να εχεις μπος σε τιμη νακαγιαμα. απο καπου θα χανει ;)
ανθες ακριβοτερα εχει ενα πολυ καλο η τοταλ με αυτοματη λιπανση ή ακομα ακριβοτερα η στιλ χωρις αυτοματη λιπανση

η αλυσιδα του , εγω το εχω κατι μηνες σε ενα μικρο δικο μου κηπο με καμιαδεκαρια δεντρακαι το δινω και σε μια θεια μου με περιβολι και ακομα δεν την εχω τροχισει.
βεβαια δεν εχω κοψει ελιες που ειναι ιδιαιτερα σκληρο ξυλο.
καποια στιγμη θα χρειαστει λιμαρισμα, την πας στα μαγαζια με αγροτικα μηχανηματα και στην λιμαρουν εκει αν δεν εχεις δικο σου μηχανηματακι
φτηνες ειναι παντως, καπου ειχα βρει με κατω απο 10 ευρω τη καθε μια

• Like