Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Υπάρχουν και αυτά τα βενζίνης που είναι εγγύηση.
Με €240 κάνεις δουλειά. Νομίζω είναι παρόμοιο με το fsa 60 (πολύ στο περίπου)

• Like
Reactions: FSword
Δεν μπορώ να καταλάβω την εφαρμογή, προσάρμοσες το αλυσοπρίονο χειρός σε κάποιο σταθερό κοντάρι και βρήκες ένα τρόπο να το δουλεύεις από το έδαφος τραβώντας έναν σπάγκο που είχε παξιμάδι στην άκρη και το οποίο ενεργοποιούσε την σκανδάλη;

Με δεδομένο ότι έχω ήδη το αλυσο-κονταροπρίονο LIDL ίσως θα άξιζε να σκεφτώ μια πατέντα να το προεκτείνω και να βρω έναν τρόπο να χειρίζομαι τη σκανδάλη του.
Όχι αυτό που εννοεί ο δημήτρης είναι εντελώς διαφορετικό εργαλείο χειρός είναι στην ουσία μία αλυσίδα αλυσοπρίονου με δύο κρίκους στην άκρη την οποία κινεις χειροκίνητα.
Τραβάς μπρος πίσω την κάθε άκρη και κάνει την κοπή.
Εγώ να σου πω την αλήθεια το βλέπω εργαλείο για φυλακισμένους.
Χαχαχα
Αυτό που έγραψε ο Κυριάκος.
Να συμπληρώσω ότι η δουλειά γίνεται πανεύκολα όταν υπάρχουν δύο άτομα να τραβάν εναλλάξ από τις δύο άκρες. Δεν χρειάζεται ούτε πολύ ώρα ούτε πολλή δύναμη για να πέσουν κλαδιά ακόμα και 10-15εκ πάχος. Επίσης, η δουλειά γίνεται με ασφάλεια αφού κόβεις υπό γωνία, άρα είσαι πολύ μακριά από το σημείο που θα πέσει το κλαδί.
Αυτό που όντως είναι δουλειά για φυλακισμένους είναι καταφέρεις να περάσεις τον σπάγκο με το παξιμάδι πάνω από το κλαδί που θες να κόψεις. Για τα ψηλά κλαδιά θέλει αρκετές προσπάθειες.

Rope saw λέγεται στα αγγλικά - ορίστε και ένα βίντεο (έχει πολλά στο youtube)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, βέβαια έχει αρκετή τυράννια υποθέτω, και επίσης σε δέντρα με πυκνή κώμη είναι πολύ δύσκολο να περάσεις το σκοινί ΜΟΝΟ ανάμεσα από το κλαδί που θες. Είναι όμως μία απλή λύση. Παίρνεις αλυσίδα, την κόβεις προσαρμόζεις δύο κρίκους, σκοινί και άγιος ο θεός...

Σχετικά με το χορτοκοπτικό, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, έχω εδώ και δεκαπέντε χρόνια ένα Kawasaki 27cc (TJ27E) του 1,1hp και έχει κάνει τα πάντα. Αν κόβεις βλάστηση περιμετρικά από περίφραξη ή και μη ξυλώδη μεγαλύτερη βλάστηση με ύψος ως 60 πόντους, πραγματικά δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Λύσεις με μεγαλύτερο κυβισμό/ισχύ είναι απλά πιο βαριές, και θα καις παραπάνω χωρίς λόγο.
Ποτέ δεν είχα θέμα αφήνοντας βενζίνη μέσα στο δοχείο (τα πρώτα χρόνια ήμουν μερακλής και την άδειαζα και έκαιγα το μοτερ μέχρι να σβήσει τελείως, αλλά μετά βαρέθηκα), ούτε κάποιο θέμα με το καρμπυρατέρ ή το τσοκ.

• Like
Reactions: FSword
Παιδιά τα φώτα σας καθότι δεν είμαι πολύ σχετικός και από μια αρχική έρευνα περισσότερο έχω μπερδευτεί νομίζω.

Λοιπόν θέλω ένα χορτοκοπτικό για ερασιτεχνική χρήση, δηλαδή να καθαρίζω τον κήπο μου και κάποια εξωτερικά σημεία πέριξ του σπιτιού με αγριόχορτα και κάποιες παραφυάδες σε αγριελιές, δεδομένου καλοκαιριού (έχουμε και δάσος σχετικά κοντά οπότε κάθε χρόνο φέρνω κάποιον να μου καθαρίσει σχολαστικά). Συνολική έκταση 500m2, άντε στρέμμα και υπολογίζω να το περνάω 3-4 φορές το χρόνο. Προφανώς δε θέλω κάτι εξωφρενικό, δε θέλω όμως και να πετάξω χρήματα σε κάτι που μπορεί να χαλάσει σε 2-3 χρόνια.

Αρχικά κοίταζα χορτοκοπτικό μπαταρίας. Ψιλοαπογοητεύτηκα όμως λόγω κόστους μπαταριών, ισχύος του μηχανήματος και το γεγονός ότι στα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ πιο δυνατό βενζινοκίνητο. Επειδή όμως δεν έχω και καμιά σοβαρή έκταση να καθαρίσω πιθανόν να μου κάνει κι ένα οικονομικό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι μοντέλο να εμπιστευτώ. Π.χ. είδα αυτό εδώ:

https://www.ergaleionet.gr/eshop/pr...-fortisth-al-101-12-atokes-doseis-fa080115710

Αλλά τα 500τόσα μου φαίνονται too much γι' αυτό που θέλω. Μπορώ να πάω και σε κάτι no name, αλλά θα διαρκούν οι μπαταρίες ή θα κόβω κάνα τέταρτο και μετά θα περιμένω να ξαναφορτίσουν;

Αν πάμε σε βενζινοκίνητα, έχω δει διάφορα, πχ:

Κι αυτό μάλλον overkill, διαβάζω ότι είναι για μεγάλες εκτάσεις... Απλά το κοίταζα γιατί θεωρητικά δεν είναι και εντελώς no name τα περιφεριακά του.

Λίγο πιο κάτω βλέπω εδώ πχ.:

Τα 300 πάλι αρκετά μου φαίνονται, αλλά ok αν είναι να κρατήσει χαλάλι... Έτσι κι αλλιώς σε σχέση μ' αυτα που πληρώνω σε κηπουρούς για τον καθαρισμό θα γίνει γρήγορα απόσβεση.

Το θέμα είναι, ακόμα και σ' αυτά τα βενζινοκίνητα, αν κάτσεις να διαβάσεις σχόλια απογοητεύεσαι. Ναι μεν η μηχανή είναι αξιόπιστη (Kawasaki, Mitsubishi), αλλά αρχίζουν τα σχόλια για τα περιφεριακά ότι είναι χαμηλής ποιότητας και σπάνε, λασκάρουν κτλ. Αν δηλαδή τα πάρεις τοις μετρητοίς και πας για μηχάνημα με όλα τα components από καλές εταιρίες πάμε για 600άρι και δε φτάνει... Επίσης με τα βενζινοκίνητα έχω κι ένα φόβο συντήρησης, πχ. για το Kawasaki λένε ότι όλα καλά αλλά πολλές φορές έχει δυσκολίες εκκίνησης όταν είναι κρύο κτλ. Εντάξει, να κάνω τη δουλειά μου θέλω, όχι να το συντηρώ. Δε λέω να μην το πάω για service μια φορά στο τόσο (που δεν ξέρω πόσο θα είναι...) αλλά όχι να χρειάζεται και πιο πολύ χρόνο περιποίησης απ' όσο θα δουλεύει.

Γενικά δε θα ήθελα να ξεφύγω απ' τα 300 - 350 (εννοείται αν υπάρχει κάτι αξιοπρεπές και με λιγότερα I'm all ears)... Τα άλλα που έβαλα (400+) είναι αν όντως δεν αξίζει να πας παρακάτω, οπότε αν δεν υπάρχει σοβαρή επιλογή να το σκεφτώ.

Άλλη απορία είναι σχετικά με τα περιφεριακά: χρειάζομαι κατά βάση κεφαλή μεσινέζας ή και δίσκο για τα πιο χοντρά; ΄Εστω τη δυνατότητα να παίρνει δίσκο. Επίσης καλό είναι να έχω και κάποιο καλό γιλέκο; Διαβάζω για κραδασμούς κτλ. αλλά εντάξει μικρή έκταση είναι, δεν ξέρω πόσο θα μ' επηρεάσουν.

Έβαλα αρκετά στο τραπέζι, καταρχήν δεν ξέρω ακόμα αν αξίζει μπαταρία ή βενζίνη, για πείτε καμιά άποψη...
Εγω αγορασα περσυ το Mitsubishi που εβαλες παραπανω και φετος το καταευχαριστηθηκα.
Δυναμη και ευκολια χρησης.
Ουτε μπαταριες ουτε φορτιστες.
Καλο λαδι μιξης, καθαρισμος του φιλτρου, γρασο στη γωνιακη και θα σε συντροφευει δεκαετιες.
Και ερχεται και με αξιολογη εξαρτηση πλάτης.

• Like
Reactions: FSword and newbie
Παιδιά τα φώτα σας καθότι δεν είμαι πολύ σχετικός και από μια αρχική έρευνα περισσότερο έχω μπερδευτεί νομίζω.

Λοιπόν θέλω ένα χορτοκοπτικό για ερασιτεχνική χρήση, δηλαδή να καθαρίζω τον κήπο μου και κάποια εξωτερικά σημεία πέριξ του σπιτιού με αγριόχορτα και κάποιες παραφυάδες σε αγριελιές, δεδομένου καλοκαιριού (έχουμε και δάσος σχετικά κοντά οπότε κάθε χρόνο φέρνω κάποιον να μου καθαρίσει σχολαστικά). Συνολική έκταση 500m2, άντε στρέμμα και υπολογίζω να το περνάω 3-4 φορές το χρόνο. Προφανώς δε θέλω κάτι εξωφρενικό, δε θέλω όμως και να πετάξω χρήματα σε κάτι που μπορεί να χαλάσει σε 2-3 χρόνια.

Αρχικά κοίταζα χορτοκοπτικό μπαταρίας. Ψιλοαπογοητεύτηκα όμως λόγω κόστους μπαταριών, ισχύος του μηχανήματος και το γεγονός ότι στα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ πιο δυνατό βενζινοκίνητο. Επειδή όμως δεν έχω και καμιά σοβαρή έκταση να καθαρίσω πιθανόν να μου κάνει κι ένα οικονομικό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι μοντέλο να εμπιστευτώ. Π.χ. είδα αυτό εδώ:

https://www.ergaleionet.gr/eshop/pr...-fortisth-al-101-12-atokes-doseis-fa080115710

Αλλά τα 500τόσα μου φαίνονται too much γι' αυτό που θέλω. Μπορώ να πάω και σε κάτι no name, αλλά θα διαρκούν οι μπαταρίες ή θα κόβω κάνα τέταρτο και μετά θα περιμένω να ξαναφορτίσουν;

Αν πάμε σε βενζινοκίνητα, έχω δει διάφορα, πχ:

Κι αυτό μάλλον overkill, διαβάζω ότι είναι για μεγάλες εκτάσεις... Απλά το κοίταζα γιατί θεωρητικά δεν είναι και εντελώς no name τα περιφεριακά του.

Λίγο πιο κάτω βλέπω εδώ πχ.:

Τα 300 πάλι αρκετά μου φαίνονται, αλλά ok αν είναι να κρατήσει χαλάλι... Έτσι κι αλλιώς σε σχέση μ' αυτα που πληρώνω σε κηπουρούς για τον καθαρισμό θα γίνει γρήγορα απόσβεση.

Το θέμα είναι, ακόμα και σ' αυτά τα βενζινοκίνητα, αν κάτσεις να διαβάσεις σχόλια απογοητεύεσαι. Ναι μεν η μηχανή είναι αξιόπιστη (Kawasaki, Mitsubishi), αλλά αρχίζουν τα σχόλια για τα περιφεριακά ότι είναι χαμηλής ποιότητας και σπάνε, λασκάρουν κτλ. Αν δηλαδή τα πάρεις τοις μετρητοίς και πας για μηχάνημα με όλα τα components από καλές εταιρίες πάμε για 600άρι και δε φτάνει... Επίσης με τα βενζινοκίνητα έχω κι ένα φόβο συντήρησης, πχ. για το Kawasaki λένε ότι όλα καλά αλλά πολλές φορές έχει δυσκολίες εκκίνησης όταν είναι κρύο κτλ. Εντάξει, να κάνω τη δουλειά μου θέλω, όχι να το συντηρώ. Δε λέω να μην το πάω για service μια φορά στο τόσο (που δεν ξέρω πόσο θα είναι...) αλλά όχι να χρειάζεται και πιο πολύ χρόνο περιποίησης απ' όσο θα δουλεύει.

Γενικά δε θα ήθελα να ξεφύγω απ' τα 300 - 350 (εννοείται αν υπάρχει κάτι αξιοπρεπές και με λιγότερα I'm all ears)... Τα άλλα που έβαλα (400+) είναι αν όντως δεν αξίζει να πας παρακάτω, οπότε αν δεν υπάρχει σοβαρή επιλογή να το σκεφτώ.

Άλλη απορία είναι σχετικά με τα περιφεριακά: χρειάζομαι κατά βάση κεφαλή μεσινέζας ή και δίσκο για τα πιο χοντρά; ΄Εστω τη δυνατότητα να παίρνει δίσκο. Επίσης καλό είναι να έχω και κάποιο καλό γιλέκο; Διαβάζω για κραδασμούς κτλ. αλλά εντάξει μικρή έκταση είναι, δεν ξέρω πόσο θα μ' επηρεάσουν.

Έβαλα αρκετά στο τραπέζι, καταρχήν δεν ξέρω ακόμα αν αξίζει μπαταρία ή βενζίνη, για πείτε καμιά άποψη...
Πάρε ένα κινεζο με ένα 150 αρι και είσαι οκ ,καλό λάδι και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα,επίσης έχει φθηνά ανταλλακτικά.
Έχω ένα kraft 7-8 χρόνια για κήπο 500 μέτρα και ένα χωραφακι ελιές 1300 μέτρα.

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, βέβαια έχει αρκετή τυράννια υποθέτω, και επίσης σε δέντρα με πυκνή κώμη είναι πολύ δύσκολο να περάσεις το σκοινί ΜΟΝΟ ανάμεσα από το κλαδί που θες. Είναι όμως μία απλή λύση. Παίρνεις αλυσίδα, την κόβεις προσαρμόζεις δύο κρίκους, σκοινί και άγιος ο θεός...
Την αλυσίδα την αγοράσεις (γύρω στα 25€ έχει στα κινεζομάγαζα - πχ). Τα δόντια της είναι τελείως διαφορετικά από της αλυσίδας αλυσοπρίονου.

• Like
Reactions: newbie and osatosa
Σχετικά με τα χορτοκοπτικά: αν πάω σε μπαταρίας θα προτείνατε Stihl ή Makita;

Σχετικά με τα χορτοκοπτικά: αν πάω σε μπαταρίας θα προτείνατε Stihl ή Makita;
Αυτό που θα βρεις οικονομικότερο. Σαν όνομα όμως θα προτιμούσα Stihl. Η Makita φτιάχνει 2000 εργαλεία πολλά από τα οποία είναι κορυφή στο είδος τους. Η Stihl όμως ειδικεύεται στα εργαλεία κήπου και είναι η κορυφή σε αυτά. Επειδη όμως η έκταση που θα τα χρησιμοποιήσεις είναι πολύ μικρή, να πάρεις το οικονομοκότερο.

Ευχαριστώ. Σε κάτι πιο οικονομικό βρίσκω και της Einheil κάποια μοντέλα, πχ:

Αξίζει λέτε ή να πάω σε κάτι καλύτερο; Το θέμα με τα της μπαταρίας, ως γνωστόν, είναι ότι σε δεσμεύουν και λίγο στο οικοσύστημά τους. Οπότε μετά αν θες και άλλο εργαλείο το ξανασκέφτεσαι να πας σε άλλη εταιρία.

Είχα τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα πριν 5 χρόνια. Ένα μέλος του φόρουμ επαγγελματίας, να 'ναι καλά (Δημήτρης Weather 1967, έχει εξαφανιστεί πλέον) μου είχε προτείνει το Stihl FS 55 (βενζινοκίνητο). Μου έχει βγει μια χαρά για περίπου ίδια χρήση με εσένα (1 στρέμμα οικόπεδο + πεζοδρόμιο).
-Το μικρό χερούλι είναι πιο κουραστικό, αλλά βοηθάει να το αποθηκεύεις πιο εύκολα.
-Ο δίσκος δεν χρειάζεται εκτός αν έχεις γαϊδουρόχορτα/χοντρά βάτα κλπ.
Θα σου έλεγα να μην μπλέξεις με μπαταρίες. Τα χόρτα τα κόβεις 1 άντε 2 φορές τον χρόνο, αλλά θέλει πολύ χρόνο κάθε φορά. Αν είναι να φορτίζεις 10 φορές μέχρι να τελειώσεις το οικόπεδο δεν αξίζει.

Με έχει νευριάσει το κονταραλυσοπρίονο μπαταρίας του LIDL (έχω μία από τις πρώτες εκδόσεις, αγορασμένη περίπου προ 6-7 ετών), καθώς από την αρχή έσταζε λάδι αλυσίδας κατά 99,9% από την τάπα του ρεζερβουάρ. Δοκίμασα διάφορες λύσεις, τεφλόν στο σπείρωμα κλπ, αλλά στο τέλος πάλι στάζει και τα κάνει όλα.....
Με το oregon είχες τέτοιο θέμα Κυριάκο ή είναι στεγανό καλά;
Επίσης, πώς νιώθεις την κατανομή του βάρους μιας και βλέπω ότι το μοτέρ το έχει στη μέση του κονταριού; Σίγουρα πολύ καλύτερα από το να είναι το μοτέρ δίπλα στην αλυσίδα, στην κεφαλή..

Last edited:
Κανενα θεμα με διαρροή λαδιου.
Συμφωνω ειναι πολυ καλυτερα να εχεις το βαρος αναμεσα στα χερια απο οτι στην ακρη του κονταριου.
Μακαρι να μπορουσες να το δοκιμασεις αλλα το αφησα στην Χιο για την επομενη σεζον προχθες που πηγα.

Μάλιστα, εξαιρετικά.
Σήμερα αναγκάστηκα να αποσυναρμολογήσω το PAHE 20-Li A1 κονταροπρίονο του LIDL για να το καθαρίσω εσωτερικά μιας και το λάδι είχε πάει παντού και συνέχιζε να στάζει.
Δεν έχει σπάσει το ρεζερβουάρ ούτε κάποιο σωληνάκι οπότε γίνεται από το καπάκι.
Αποφάσισα να το χαρίσω και να επενδύσω είτε στο Oregon (vfm) είτε στο Husqvarna 530iPT5 (πιο μακρύ, πιο ακριβό, επένδυση σε οικοσύστημα μπαταριών που ίσως κάποτε με βολέψει και για θαμνοκοπτικό μπαταρίας. Όμως με χαλάει ότι το μοτέρ είναι στην κεφαλή πριν τη λάμα, και έχω και μια επιφύλαξη για το αν είναι 260 cm μαζεμένο ΧΩΡΙΣ τη λάμα ή με αυτήν- θα προσπαθήσω να το βρω κάπου και να το μετρήσω).

Attachments

• IMG_20250502_085850162_HDR_AE.jpg
    IMG_20250502_085850162_HDR_AE.jpg
    6.3 MB · Views: 22
  • IMG_20250502_085856821_HDR_AE.jpg
    IMG_20250502_085856821_HDR_AE.jpg
    4.7 MB · Views: 22
Το έχω και εγώ σε νησί οπότε θα το δώσω σε κάποιον εδώ γείτονα, δεν μπορώ να το μεταφέρω ξανά εκτός (και δεν είμαι και Αθήνα). Ίσως κάνω μια τελευταία δοκιμή στεγανοποίησης αλλά πραγματικά έχω βαρεθεί και είναι και γνωστό πρόβλημα κατασκευαστικό.

Review: Επαναφορτιζόμενο κονταρορπίονο PARKSIDE PAHE 20-Li A1

Parkside/Lidl Cordless Pole Saw any opinions please

Last edited:
  • Like
Reactions: enduras1
Είναι η τελευταία μου λύση, θα πρέπει βέβαια να κόψω το εσωτερικό πλαστικό που το κρατάει στη θέση του, αλλά θα δοκιμάσω.
Από εμπειρία βέβαια με αντίστοιχο δοχείο εξωλέμβιας, είναι πολύ δύσκολη η στεγανοποίηση.

Χλωροκοπτικο με δισκο τι θα προτεινατε....;
Σε λογικη τιμη για κηπο 70 τμ..
Κατι τετοιο λεει...

Aυτο του Lidl ρευματος με την μεσινεζα επιεικως απαραδεκτο..καθε 5 λεπτα πρεπει να καθεσαι να βγαζει την πλαστικη μεσινεζα που κοβεται για πλακα...ελεος...

Το έχω και εγώ....το είχα πάρει για λαχανόκηπο ανάμεσα στα φυτά επειδή έχει μικρή κεφαλή ....αλλά....τελικά δεν έφτιαξα ποτέ πάλι λαχανόκηπο. :ROFLMAO:
Θυμάμαι ότι κάτι έλεγε το manual για αυτόματη εξαγωγή της μεσηνέζας κατά την χρήση. Κάτι με το πάτημα της σκανδάλης αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Αμα το ψάξω θα σου πω....:)