Αυτη ειναι η πιο ισχυρη κολλα δυο συστατικων αλλα δεν υπαρχει στην Ελλαδα, τουλαχιστον δεν την εχω βρει εγω, γιαυτο δεν στην προτεινα. Την ειχαμε παρει σε ομαδικη το πριν το καλοκαιρι περιπου 12 ευρω το τεμ.
Αυτη ειναι η πιο ισχυρη κολλα δυο συστατικων αλλα δεν υπαρχει στην Ελλαδα, τουλαχιστον δεν την εχω βρει εγω, γιαυτο δεν στην προτεινα. Την ειχαμε παρει σε ομαδικη το πριν το καλοκαιρι περιπου 12 ευρω το τεμ.
Πολυ καλα εκανες, δες να κανεις και καλη προετοιμασια των επιφανειων κολλησης (επιμελης καθαρισμος,βελτιωση προσφυσης,οδηγιες κολλας) που ειναι βασικη προυποθεση για γερες κολλησεις.
+++
Σημερα πηρα τηλεφωνο το protools, ενα μεγαλο καταστημα με πολυ ανταγωνιστικες τιμες, και ρωτησα για την εξελιξη μιας παραγγελιας με διαφορες κολλες που ειχα κανει την Παρασκευη.
Μου ειπαν οτι θα καθυστερησει λιγο γιατι ..ενα σφυρακι facom που ειχα παραγγειλει μαζι δεν ηταν ετοιμοπαραδοτο![]()
Tο εγραφε βεβαια στο site αλλα εγω δεν το ειχα προσεξει. Τελος παντων ο ανθρωπος, χωρις να το ζητησω εγω, προσφερθηκε να μου στειλει τις κολλες και οταν ερθει το σφυρακι να μου το στειλει παλι με courier χωρις εξτρα χρεωση.
Απλα το αναφερω γιατι τετοιες κινησεις στις μερες μας, απο μαγαζια προς 'αγνωστους' πελατες οπως εγω στην συγκεκριμενη περιπτωση, ειναι μαλλον σπανιες.
Mπραβο τους!https://protool.gr/
ακυρο..αυτο που ειχα στο μυαλο μου δεν ειναι τοσοσ ισχυρο οσοσ αυτοπ που εβαλες
επισης...
μιχαλη τι λεει σαν ισχυ σε συγκριση με τις αλλες?
https://www.jbweld.com/product/superweld
Aυτη ειναι απο τις πιο ισχυρες κυανοακρυλικες που υπαρχουν, την εβλεπα τις προαλλες. Αυτες που χρησιμοποιουμε ουτε την μιση της δυναμη δεν εχουν.
Καπου διαβαζα οτι οι κυανοακρυλικες μπορουν να φτασουν ενα μεγιστο 3500-4400 psi σε δυναμη. Αυτη λεει 3500 psi!
Δοκιμή κόλλησης καθρέπτη Toyota Hilux με την Permatex Cold Weld.
Είχε σπάσει σε δύο σημεία. Έκανα εγκοπές με Dremel και έβαλα μέσα κομμάτια από αρμοκαλυπτρο αλουμινίου.
Μένει να δω αντοχή σε χωματόδρομο προς το τέλος του μήνα στο μάζεμα των ελιών.
Θα ενημερώσω.![]()
![]()
Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγκοπές με το χοντρό δισκάκι του Dremel για να μπει ίσα ίσα το αλουμίνιο (λίγο πάνω από ένα χιλιοστό πάχος).
Τα κομματάκια ήταν μικρά, μισό x μισό εκατοστό περίπου.
Έκανα την μία μεριά πρώτα, αφήνοντάς το μια μέσα να σφίξει (λίγο μέσα στην εγκοπή - και γύρω γύρω το αλουμίνιο μέσα κι έξω από το σώμα του καθρέπτη).
Την επόμενη μέρα, επειδή δεν βγήκε ακριβώς στην ευθεία η εγκοπή στην άλλη μεριά την έφαγα λίγο με το dremel και έκανα τα ίδια.
Με το κίτρινο το σπάσιμο, με το κόκκινο τα κομμάτια αλουμινίου.
Τώρα που το σκέφτομαι... Θα βοηθήσει να μην έχει τόσους κραδασμούς ένα κομμάτι πλαστικό ενδιάμεσα με το φτερό; Από σωλήνα νερού πχ που έχω μια πολύ μαλακή.
EDIT: Το σπάσιμο ήταν στην τρύπα τις βίδας στην πρώτη φώτο.
View attachment 165076
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.