Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Αυτη ειναι η πιο ισχυρη κολλα δυο συστατικων αλλα δεν υπαρχει στην Ελλαδα, τουλαχιστον δεν την εχω βρει εγω, γιαυτο δεν στην προτεινα. Την ειχαμε παρει σε ομαδικη το πριν το καλοκαιρι περιπου 12 ευρω το τεμ.

Αυτη ειναι η πιο ισχυρη κολλα δυο συστατικων αλλα δεν υπαρχει στην Ελλαδα, τουλαχιστον δεν την εχω βρει εγω, γιαυτο δεν στην προτεινα. Την ειχαμε παρει σε ομαδικη το πριν το καλοκαιρι περιπου 12 ευρω το τεμ.

ευχαριστω θα την αγοράσω

Πολυ καλα εκανες, δες να κανεις και καλη προετοιμασια των επιφανειων κολλησης (επιμελης καθαρισμος,βελτιωση προσφυσης,οδηγιες κολλας) που ειναι βασικη προυποθεση για γερες κολλησεις.

+++

Σημερα πηρα τηλεφωνο το protools, ενα μεγαλο καταστημα με πολυ ανταγωνιστικες τιμες, και ρωτησα για την εξελιξη μιας παραγγελιας με διαφορες κολλες που ειχα κανει την Παρασκευη.

Μου ειπαν οτι θα καθυστερησει λιγο γιατι ..ενα σφυρακι facom που ειχα παραγγειλει μαζι δεν ηταν ετοιμοπαραδοτο:)
Tο εγραφε βεβαια στο site αλλα εγω δεν το ειχα προσεξει. Τελος παντων ο ανθρωπος, χωρις να το ζητησω εγω, προσφερθηκε να μου στειλει τις κολλες και οταν ερθει το σφυρακι να μου το στειλει παλι με courier χωρις εξτρα χρεωση.

Απλα το αναφερω γιατι τετοιες κινησεις στις μερες μας, απο μαγαζια προς 'αγνωστους' πελατες οπως εγω στην συγκεκριμενη περιπτωση, ειναι μαλλον σπανιες.
Mπραβο τους!https://protool.gr/

Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

την ειχε ο Ανδρεου στα 9 ευρω, αλλα αυτη την περιοδο κανει αναβαθμιση στο site και δεν υπαρχει link

Πολυ καλα εκανες, δες να κανεις και καλη προετοιμασια των επιφανειων κολλησης (επιμελης καθαρισμος,βελτιωση προσφυσης,οδηγιες κολλας) που ειναι βασικη προυποθεση για γερες κολλησεις.

+++

Σημερα πηρα τηλεφωνο το protools, ενα μεγαλο καταστημα με πολυ ανταγωνιστικες τιμες, και ρωτησα για την εξελιξη μιας παραγγελιας με διαφορες κολλες που ειχα κανει την Παρασκευη.

Μου ειπαν οτι θα καθυστερησει λιγο γιατι ..ενα σφυρακι facom που ειχα παραγγειλει μαζι δεν ηταν ετοιμοπαραδοτο:)
Tο εγραφε βεβαια στο site αλλα εγω δεν το ειχα προσεξει. Τελος παντων ο ανθρωπος, χωρις να το ζητησω εγω, προσφερθηκε να μου στειλει τις κολλες και οταν ερθει το σφυρακι να μου το στειλει παλι με courier χωρις εξτρα χρεωση.

Απλα το αναφερω γιατι τετοιες κινησεις στις μερες μας, απο μαγαζια προς 'αγνωστους' πελατες οπως εγω στην συγκεκριμενη περιπτωση, ειναι μαλλον σπανιες.
Mπραβο τους!https://protool.gr/

πολυ καλο μαγαζι και καλα παιδια! το επισκεπτομαι συχνα πυκνα

ακυρο..αυτο που ειχα στο μυαλο μου δεν ειναι τοσοσ ισχυρο οσοσ αυτοπ που εβαλες

επισης...
μιχαλη τι λεει σαν ισχυ σε συγκριση με τις αλλες?

https://www.jbweld.com/product/superweld

Aυτη ειναι απο τις πιο ισχυρες κυανοακρυλικες που υπαρχουν, την εβλεπα τις προαλλες. Αυτες που χρησιμοποιουμε ουτε την μιση της δυναμη δεν εχουν.
Καπου διαβαζα οτι οι κυανοακρυλικες μπορουν να φτασουν ενα μεγιστο 3500-4400 psi σε δυναμη. Αυτη λεει 3500 psi!

Aυτη ειναι απο τις πιο ισχυρες κυανοακρυλικες που υπαρχουν, την εβλεπα τις προαλλες. Αυτες που χρησιμοποιουμε ουτε την μιση της δυναμη δεν εχουν.
Καπου διαβαζα οτι οι κυανοακρυλικες μπορουν να φτασουν ενα μεγιστο 3500-4400 psi σε δυναμη. Αυτη λεει 3500 psi!

Πως θα γινει να βρουμε καμια τετοια; :)

Toυ Jumbo η superglue με λιγα σεντσακια ειναι μια χαρα (βγαινει και σε jel) και δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τις αλλες γνωστες που αγοραζουμε. Ειχα κανει μια δοκιμη προσφατα.
https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...s-stigmis/kolla-stigmis-gel-3-gr-2-tmch_76101

Αν ομως βρουμε καμμια καλη ευκαιρια θα την παρουμε και αυτη την J&B.
Aρα θα σε εχω υποψη, εκτος απο την J&B 5020psi, και για την J&B κυανοακρυλικη, οποτε βρω καλη ευκαιρια :)

Εχω μια κολλα "Αγιογραφιας. Βινυλλικη-ακρυλικη".
Περα απο...αγιογραφιες, που δεν κανω, εχει καποια αλκη χρηση; Τι ειδους κολλα ειναι αυτη; Παρομοια με την βενζινοκολλα, ας πουμε;
(Μιχαλη, ναι, και την ιδια που ειχαμε παρει θελω, και την 5' εποξικη (σε συριγγα ή σωληναριο), και την κυανοακρυλικη...ο,τι βρουμε απο αυτες, βεβαιως.
Κολλημενος με τις κολλες ειμαι, τελικα 😁 )

Εδω ενα ασταρακι της permatex το οποιο χρησιμευει για να κολλας τα πλαστικα/σιλικονες/τεφλον που δεν κολλανε με τις κοινες κολλες.

Primer για πολυολεφίνες Permabond POP
που χρησιμοποιειται μαζι με μια οποιαδηποτε κολλα στιγμης (κυανοακρυλικη).
Permabond_CA_POP-1-x-50ml-1.jpg

-Βελτιώνει τη συγκόλληση σε επιφάνειες χαμηλής επιφανειακής ενέργειας

-Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με Κυανοακρυλική Κόλλα Στιγμής

-Υλικά συγκόλλησης:
Πολυαιθυλένιο, Πολυπροπυλένιο
Σιλικόνη,
Τεφλόν

-Συσκευασίες: 50gr, 1lt

Tεχνικο φυλλαδιο https://mercouris.gr/wp-content/uploads/2018/06/Permabond_CA_POP_TDS.pdf

Bιντεακι εφαρμογης
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειναι ακριβο δεν σκεφτομαι να το αγορασω, απλα το ανεβασα για εγκυκλοπαιδικη γνωση, να ξερουμε τι κυκλοφορει!

Αν βεβαια πεσουμε στην περιπτωση -και δεν υπαρχει εναλλακτικος τροπος κολληματος- θα το αγορασουμε με χαρα:)

Καλησπερα σε ολους,
για συγκολητικη περιθωριων για ταινια pvc me κολλα hot melt (οχι στην ιδια την ταινια) μικρου μεγεθους (οικονομικη) εχει κανεις καποια προταση?

Κοιταξα online, αλλα βρηκα οι καποιες που ειναι με θερμο αερα για ταινια με κολλα, καποιες που ειναι χειρος και μπορεις να τις κανεις επιτραπεζιες,

και τις τεραστιες εππαγγελματικες που κοστιζουν μια περιουσια...

Ευχαριστω Γιωργος

Δοκιμή κόλλησης καθρέπτη Toyota Hilux με την Permatex Cold Weld.
Είχε σπάσει σε δύο σημεία. Έκανα εγκοπές με Dremel και έβαλα μέσα κομμάτια από αρμοκαλυπτρο αλουμινίου.

Μένει να δω αντοχή σε χωματόδρομο προς το τέλος του μήνα στο μάζεμα των ελιών.
Θα ενημερώσω.
bbae3fe216bf7cd146579c5ab13b6f3b.jpg
74d17a52d054e35d5eb36dc2b31ff691.jpg

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δοκιμή κόλλησης καθρέπτη Toyota Hilux με την Permatex Cold Weld.
Είχε σπάσει σε δύο σημεία. Έκανα εγκοπές με Dremel και έβαλα μέσα κομμάτια από αρμοκαλυπτρο αλουμινίου.

Μένει να δω αντοχή σε χωματόδρομο προς το τέλος του μήνα στο μάζεμα των ελιών.
Θα ενημερώσω.
bbae3fe216bf7cd146579c5ab13b6f3b.jpg
74d17a52d054e35d5eb36dc2b31ff691.jpg

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιος. Εγω, τουλαχιστον, θα περιμενω με ανυπομονησια τα αποτελεσματα.
Εχεις καμια φωτογραφια απο τις εγκοπες ή το πως εβαλες τα κομματακια κτλ;

Πολυ ενδιαφερον το εγχειρημα Παναγιωτη! Αναμενουμε μαζι με σενα :)

Κριμα που δεν εχουμε φωτο απο την αρχικη ζημια του καθρεπτη και τα τεμαχια που κολλησες.

Εγκοπές με το χοντρό δισκάκι του Dremel για να μπει ίσα ίσα το αλουμίνιο (λίγο πάνω από ένα χιλιοστό πάχος).
Τα κομματάκια ήταν μικρά, μισό x μισό εκατοστό περίπου.
Έκανα την μία μεριά πρώτα, αφήνοντάς το μια μέσα να σφίξει (λίγο μέσα στην εγκοπή - και γύρω γύρω το αλουμίνιο μέσα κι έξω από το σώμα του καθρέπτη).
Την επόμενη μέρα, επειδή δεν βγήκε ακριβώς στην ευθεία η εγκοπή στην άλλη μεριά την έφαγα λίγο με το dremel και έκανα τα ίδια.

Με το κίτρινο το σπάσιμο, με το κόκκινο τα κομμάτια αλουμινίου.

Τώρα που το σκέφτομαι... Θα βοηθήσει να μην έχει τόσους κραδασμούς ένα κομμάτι πλαστικό ενδιάμεσα με το φτερό; Από σωλήνα νερού πχ που έχω μια πολύ μαλακή.

EDIT: Το σπάσιμο ήταν στην τρύπα τις βίδας στην πρώτη φώτο.

hilux.jpg

Εγκοπές με το χοντρό δισκάκι του Dremel για να μπει ίσα ίσα το αλουμίνιο (λίγο πάνω από ένα χιλιοστό πάχος).
Τα κομματάκια ήταν μικρά, μισό x μισό εκατοστό περίπου.
Έκανα την μία μεριά πρώτα, αφήνοντάς το μια μέσα να σφίξει (λίγο μέσα στην εγκοπή - και γύρω γύρω το αλουμίνιο μέσα κι έξω από το σώμα του καθρέπτη).
Την επόμενη μέρα, επειδή δεν βγήκε ακριβώς στην ευθεία η εγκοπή στην άλλη μεριά την έφαγα λίγο με το dremel και έκανα τα ίδια.

Με το κίτρινο το σπάσιμο, με το κόκκινο τα κομμάτια αλουμινίου.

Τώρα που το σκέφτομαι... Θα βοηθήσει να μην έχει τόσους κραδασμούς ένα κομμάτι πλαστικό ενδιάμεσα με το φτερό; Από σωλήνα νερού πχ που έχω μια πολύ μαλακή.

EDIT: Το σπάσιμο ήταν στην τρύπα τις βίδας στην πρώτη φώτο.

View attachment 165076

Σίγουρα θα βοηθήσει & για λόγους μόνωσης (& σαμπρέλα ποδηλάτου έβαζαν παλιά).

Από τη μανα τους οι ολομεταλικοι καθρεπτες στα ΤΟΥΟΤΑ ειχαν ενα λαστιχο στην βαση τους μεταξυ πορτας και βάσης!
Ξεγυρισε μια σαμπρελα ποδηλάτου και βαλε την στο εργαλείο!