Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Ευχαριστώ για την απάντηση. Για συγκράτηση βέβαια και πακετάρισμα, υπάρχουν και άλλα πιο οικονομικά υλικά, όπως μεμβράνες συσκευασίας κλπ. Για να ενώσεις κάτι σύμφωνοι...

Υπαρχουν αναγκες για συγκρατηση που μια κοινη ταινια ειναι αδυνατον να ανταποκριθει.

FilamentTape_Rebar_410x205.jpg

tesa-4591-general-purpose-cross-filament-tape-201-ap,987539_fixedwidth_9.jpg

1010-2-i605-k66brnt-l2.i7281-kerfIKS-w1200-f1-l1.jpg

Ναι θα μπορουσα να εβαζα και αλλες φωτο απο αλλες συσκευασιες.
Προφανως ομως, επειδη εχουν συγκεκριμενα χαρακτηριστικα αυτες οι ταινιες, εχουν και αυτες ενα μεριδιο αγορας για διαφορους λογους, οικονομικους, ευκολιας, ευχρηστιας, τοποθετηση χωρις εργαλεια,εντατηρες, κλπ.

Filament tape is stronger than twine or glue closures.
It is also an economical alternative to plastic or metal strapping and is as efficient at holding items together. Because of the filaments reinforcing the tape, it produces superior results in palletizing and bundling items for heavy loads.

Ζηλευετε που εχουμε τετοιες ωραιες ταινιες κι εσεις δεν εχετε.
(Δλδ ουτε εγω δεν εχω γιατι κατι ιστοριες μου λεει ο Χιωτης οτι δεν εχουνε ερθει ακομα και τετοια, αλλα τελοσπαντων 😛 😛 😁 )

Ελα μην εισαι μιζερος, γλυτωσαμε 2 ευρουδακια εκαστος απο μεταφορικα και αντικαταβολες.

Παντως ο ανθρωπος ηταν πολυ ενταξει, μου εστειλε την κολλα και μια ταινια για να μην περιμενω και θα μου στειλει χωρις χρεωση τις αλλες ταινιες.
Για την ακριβεια δεν μου ειπε οτι δεν εχει, μου ειπε οτι οι ταινιες που εχει δεν ειναι καλες και να περιμενω να μου φερει αλλες. Ισως αυτες που ειχε να ηταν πολυκαιρισμενες.

Πολυ χρησιμη φενεται αυτου του ειδους η ταινια...βεβαια απο οτι φενεται και στην πραξη,απο το πολυ καλο τεσταρισμα του Μιχαλκη,η 3Μ εχει διαφορα σε ποιοτητα οπως και στις περισσοτερες ταινιες. .
Θα παρω μια να υπαρχει...ποτε δεν ξερεις που θα σου χρειαστει..

Edit:Μολις ειδα οτι και η αγαπημενη μου εταιρια Anker βγαζει.

https://www.skroutz.gr/s/23019360/Anker-Ταινία-Συσκευασίας-Με-Ίνες-38mm-x-50m.html

Η παραπανω ταινια ειναι λιγο πλατια, εχει πλατος 38μμ. Αυτες οι ταινιες βγαινουν συνηθως απο 12μμ πλατος και πανω.

Το λεω μηπως τα 38μμ πλατος ειναι πολλα.

Ναι ειναι πλατια οντως....εαν θες να κανεις λεπτεδουλιτσες δεν....αλλα προοριζεται κυριος για συγκευασια....

Για την ποιοτητα ομως της συγκεκριμενης εταιριας δεν εχω λογια...Απο το 87' μαζι με της 3Μ θεωρηται απο τις κορυφαιες....σε χαρτοταινια δεν ξερω και εγω ποσες εχω/ουμε χαλασει με τον πατερα μου...πολυ καλη ποιοτητα...

Ελα μην εισαι μιζερος, γλυτωσαμε 2 ευρουδακια εκαστος απο μεταφορικα και αντικαταβολες.

Παντως ο ανθρωπος ηταν πολυ ενταξει, μου εστειλε την κολλα και μια ταινια για να μην περιμενω και θα μου στειλει χωρις χρεωση τις αλλες ταινιες.
Για την ακριβεια δεν μου ειπε οτι δεν εχει, μου ειπε οτι οι ταινιες που εχει δεν ειναι καλες και να περιμενω να μου φερει αλλες. Ισως αυτες που ειχε να ηταν πολυκαιρισμενες.

Σωστος ο μαστορας. Μπραβο του.

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Σωστος ο μαστορας. Μπραβο του.

Iσως να βοηθησε το γεγονος οτι ο ιδιοκτητης ειναι παλαιο μελος του ΑVclub :)

Moυ ειπε το nickname του αλλα δεν το θυμαμαι. Γραφτηκε πριν πολλα χρονια οταν εψαχνε να αγορασει τηλεοραση.

Συνάδελφοι, δυο ερωτησουλες έχω (τα έχετε γράψει αλλά δεν τα βρίσκω, συγγνώμη :-/ )

1) Ποια κόλα χρησιμοποιούμε για τα plexiglass; (Δεν θέλω να μπλέξω με λύση χλωροφόρμιου)
Θέλω να φτιάξω ένα κουτί.

2). Titebond από που αγοράζουμε; Από Amazon; Και για μένα που κάνω απλές κατασκευές ποια είναι προτιμότερη από αυτές;
Ή απλώς αγοράζω την Titebond 3 και δεν το ψάχνω άλλο;

Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Συνάδελφοι, δυο ερωτησουλες έχω (τα έχετε γράψει αλλά δεν τα βρίσκω, συγγνώμη :-/ )

1) Ποια κόλα χρησιμοποιούμε για τα plexiglass; (Δεν θέλω να μπλέξω με λύση χλωροφόρμιου)

2). Titebond από που αγοράζουμε; Από Amazon; Και για μένα που κάνω απλές κατασκευές ποια είναι προτιμότερη από αυτές;

Για Titebond νομιζω οτι αυτη ειναι η χαμηλοτερη τιμη στην Ελλαδα. https://www.e-unicut.com/site/searc...όλλες-Επαλλειπτικά-Κόλλας?catId=0405&extLang=

Nα δοκιμασεις με κυανοακρυλικη (κολλα στιγμης/superglue) και με κολλα δυο συστατικων ταχειας πηξεως. Η ενα συνδυασμο και των δυο.
Η στεγανοτητα ισως ειναι ενα θεμα αλλα εκει αν χρειαστει βαζεις σιλικονη.

Για ξυλοκολλα η πρασινη titebond ειναι και για εξωτερικες κατασκευες καθως αντεχει στο νερο και στην πολλη υγρασια (D4). Η κοκκινη ειναι μια χαρα για τις απλες κατασκευες που δεν εκτιθενται στον καιρο.

Nα δοκιμασεις με κυανοακρυλικη (κολλα στιγμης/superglue) και με κολλα δυο συστατικων ταχειας πηξεως. Η ενα συνδυασμο και των δυο.

μπορουν ανετα να συνδιαστουν αυτες οι κολλες? δεν υπαρχει προβλημα?

Kανενα απολυτως εαν στεγνωσουν καλα.

Θα εβαζα πρωτα την κυανοακρυλικη για να κρατησει προχειρα την κατασκευη και μετα, οταν στεγνωσει, θα εβαζα την κολλα δυο συστατικων.

Μπορει ομως να χρησιμοποιηθει μονο μια απο τις δυο, για αυτο ειπα να δοκιμαστουν ολοι οι τροποι.

Γειά σας μαστόρια,θά ήθελα νά κολλήσω ένα χερούλι κατσαρόλας άπό βακελίτη στό inox καπάκι έάν γίνεται χωρίς νά κινδυνεύουμε άπό τοξικά άφού θά άνεβάζει ύψηλές θερμοκρασίες.
Τό καπάκι είναι κουμπωτό άλλά έσπασε τό πλαστικό κούμπωμα άπό τή μιά μεριά καί τό μέταλλο πού έφαρμόζει έπάνω του μετά άπό πτώση...
https://www.easy-service.gr/eshop/h...price.gr&__bpgid=ekNhI1ppfnxFcixsMWsyamM4OWk5

Δεν ειναι κατανοητο πως ακριβως εχει σπασει χωρις μια φωτογραφια.

Ειναι πολυ σημαντικο πως/που εχει σπασει καθως αυτο θα καθορισει εαν μια κολληση θα ειναι αρκετη η πρεπει να γινει καποια αλλη συνδετικη πατεντα για να μην σου μεινει στο χερι οταν δεν πρεπει.

Το 2ο link εμενα δεν μου ανοιγει.
Παντως, ο Μιχαλης μαλλον εννοει φωτογραφια απο το σπασιμο, και ιδανικα και το αλλο χερουλι που ειναι ενταξει.
Γενικα, η 2 συστατικων κολλαει καλα, και νομιζω οτι οταν πηξει καλα δεν ειναι τοξικη, αν και καλυτερα να μην ερχεται σε αμεση επαφη με το μαγειρευτο.
Ισως, ομως, δεν αρκει. Ειδικα αφου θα σηκωνει βαρος με την κατσαρολα γεματη. Ισως χρειαστει ενα αξονακι ή κατι τετοιο, μαζι με την κολλα.