Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

Ποιες "πληροφοριες ηταν εκει" .... Χρηστο ?
Ποιες "αναλογιες ηταν εκει" ?
Και που ακριβως βρισκεται το "εκει" ?
Σε καποιον αορατο συμπαντικο αβακα ?
Στο πλεγμα του χωροχρονου, στα κβαντα του μικροκοσμου ? Που ?

Οταν πιανεις να σηκωσεις ενα ποτηρι, λυνεις ροπες, τασεις και τροχιες μεσα σε αδρανειακο συστημα, Χρηστο ?
Καθεσαι και μετρας ποση γλυκοζη μετατρεπεται σε γαλακτικο οξυ και ποση σε ΑΤP για να δουλεψουν οι μυες ?
ΑΠΛΑ .... ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙΣ. Γιατι μπορεις και γιατι θελεις (και γιατι δεν σου καιγεται καρφι τι γινεται παρακατω).

Ετσι κανει και η Φυση. Μονο που εμεις ειμαστε ηλεκτρονια (ουτε καν) και βλεπουμε ενα "συμπαν" ολοκληρο
να αλλαζει στοιβαδες για να εξυπηρετηθει αυτο που ειναι απλουστατο (για την φυση) > να σηκωθει ενα ποτηρι.
Και φυσικα, δεν αποδιδω προθεση και συνειδηση στην Φυση. Απλα .... το κανει !

Θα απαντήσω εγώ αντί του Χρήστου με ένα απλό παράδειγμα: Ο αριθμός π είναι ο ίδιος σε όλο το σύμπαν. Είτε εκφράζεται δεκαδικά ( 3.14159 26535 ) είτε δωδεκαδικά ( 3.18480 9493B) είτε στο δυαδικό σύστημα (11.00100 10000 11111 10110 1) είναι η ίδια αναλογία, οποιοσδήποτε κύκλος από την απαρχή του σύμπαντος μέχρι το τέλος του, είχε, έχει και θα έχει αυτό το λόγο διαμέτρου και περιφέρειας.

Ελπίζω να μη με ρωτήσεις "ποιος κύκλος;" "ποιό σύμπαν;" κλπ.

ποιος εφτιαξε το θεο;
που βρισκεται ο θεος;
γιατι αυτος εφτιαξε το Συμπαν;
οι δεινοσαυροι και τα μικροβια ηταν κι αυτα στο παραδεισο;
γιατι χαθηκαν τα πρωτα δημιουργηματα του κι εμφανιστηκαν αλλα;
ποσα ειδη ανθρωπων εφτιαξε;
γιατι τα διαφορα ειδη ανθρωπιδων εχουν διαφορετικο δεικτη ευφυειας;
γιατι παντα στη Φυση επιβιωνουν οι δυνατοι κι οχι ολα τα πλασματα του θεου;
γιατι ο θεος κρυβεται;
γιατι τα ιερα βιβλια ολων των θρησκειων,ειναι τοσο παρωχημενα και γιατι τα επικαλεισθε για να δωσετε απαντησεις;
γιατι ο θεος αποκαλυπτεται σε καποιους κι οχι σε ολους τους ανθρωπους;
γιατι ο θεος δεν αποκαλυπτεται σε καποιον να του δωσει ανανεωμενα ιερα βιβλια που να συναδουν με την εποχη μας;
γιατι ο Χριστος εμφανισθηκε πριν 2.000 χρονια κι οχι πριν απο 7.000 ή και περισσοτερο και να ειχε διδαξει το σωστο δρομο απο πιο πριν;
ο μετεωριτης που επεσε στο Γιουκαταν,ηταν κατ'εντολη για να εξολοθρευσει τη πανιδα του πλανητη που ο ιδιος ειχε δημιουργησει;
και αν ναι,γιατι απλα δε το εκανε απ'ευθειας κι εστειλε το μετεωριτη και γιατι περιμενε τοσα εκατομμυρια χρονια στη συνεχεια για να δημιουργησει τον ανθρωπο;(ποιον απ'ολους;)
εχει φτιαξει κι αλλους κοσμους με ζωη και γιατι δεν μπορουμε να επικοινωνησουμε μαζι τους;
γιατι εφτιαξε τοσο μεγαλο Συμπαν και γιατι αυτο ειναι τοσο κενο;
δεν αρκουσε κατι μικροτερο;
γιατι διαστελλεται και δεν μενει στατικο;
γιατι η Γη κινδυνευει ανα πασα στιγμη να καταστραφει;
αν καταστραφει,θα φτιαξει αλλη Γη με αλλους ανθρωπους ή επειδη εχει φτιαξει αλλους κοσμους,δεν τον ενδιαφερει;
τελικα μας αγαπαει ή απλα πειραματιζεται;
γιατι τα ζωα και μεσα σ'αυτα κι ο ανθρωπος,τρωει το ενα το αλλο;
γιατι υπαρχουν τοσες πολλες θρησκειες αντι για μια;
γιατι εστελε το γιο του σε μια ασημαντη περιοχη του πλανητη κι οχι για παραδειγμα στη Ρωμη,οπου και θα ειχε και περισσοτερο αντικτυπο σε ολη την ανθρωποτητα;
γιατι δεν υπαρχουν ιστορικα στοιχεια για το Χριστο,σε αντιθεση με αλλους ασημαντους που περασαν απ'τη περιοχη την ιδια εποχη,εχουμε;
που ηταν επι 33 χρονια;
για ποιο λογο υπαρχουν μεταλλαξεις στο DNA;
για ποιο λογο υπαρχουν αρρωστιες;
γιατι δεν μας εκανε πιο πνευματικους,ωστε να μπορουμε να καταλαβουμε καλυτερα τις βουλες του;
που ειναι ο παραδεισος κι η κολαση;
γιατι επιτρεπει την αδικια,τη κακια,γιατι υπαρχει το κακο;
γιατι υπαρχουν διαβαθμισεις στους πεθαμενους;
αγιοι,οσιοι,αγγελοι,αποστολοι;
γιατι οι αποστολοι εχουν περισσοτερα προνομια,απ'τους αγιους,ας πουμε;
γιατι υπαρχει κι ο θεος και το αγιο πνευμα;
το αγιο πνευμα ειναι η ψυχη του θεου και γιατι το διαχωριζουμε;
δηλαδη εχει σαρκα κι οστα ο θεος,οποτε πρεπει να εχει και πνευμα;
γιατι υπαρχει μονο ενας θεος;
γιατι πρεπει να κανουμε προσευχες και ταματα,για να μας βοηθησει;
τελικα ποια απ'ολες τις θρησκειες,ειναι η σωστη;
θα κερδισει ο παναθηναικος αυριο τον πανιωνιο;

Re: Απάντηση: Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

...

Καλά το πήγαινες και υπάρχουν σοβαρότατες απαντήσεις για όλα αυτά.
Εξάλλου μην ξεχνάς ότι μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας έχουν ασχοληθεί για αιώνες με αυτά τα ερωτήματα.
Μετά όμως πας και το χαλάς με τον χλευασμό.
Δεκτό!
Θα είναι όμως το ίδιο αποδεκτό αν αρχίσει χλευασμός να κατευθύνεται προς τα κει ή ...?

:D

Last edited:
δεν ειναι χλευασμος,ηθελα να δω ποιος θα το διαβασει ολο.
Αλλα καλυτερα θα ηταν να το βαλω εμβολιμο καπου στη μεση κι οχι στο τελος.

Re: Απάντηση: Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

Παίζεις με τους συνομιλητές σου δηλαδή?
Πειραματίζεσαι με αυτούς? :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

ε δεν ειπαμε οτι συνειδητοποιησα οτι ειμαι ο θεος;

Τώρα δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά ο Θεός γραφει καλύτερα, έχει καλύτερο χιούμορ και δέν είναι τόσο προβλέψιμος. Σε συμβουλεύω να ακολουθήσεις άλλη καριέρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

Τώρα δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά ο Θεός γραφει καλύτερα, έχει καλύτερο χιούμορ και δέν είναι τόσο προβλέψιμος. Σε συμβουλεύω να ακολουθήσεις άλλη καριέρα.

πως μπορει να με απογοητευσει ενας κοινος θνητος;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο άνθρωπος από την φύση του όταν βρει κάτι πού έχασε σταματάει το ψάξιμο,παραδόξως όταν ψάχνει αληθινά για τον Θεό και τον βρεί τον ψάχνει ακόμη περισσότερο.Θα σου συστήσω ένα βιβλίο από έναν πρωην Αρχιμανδριτη,πού εκτός από τις σπουδές του στην θεολογία ήταν και μηχανολογος μηχανικός που έφυγε από το λειτούργημα του έχοντας ακριβώς τα ίδια ερωτήματα με σένα και πολλά επιπλέον λόγω τού ότι ήταν γνώστης του αντικειμένου είχε και διδακτορικό,τελειώνοντας τα βιβλία του τα διάβασα όλα από τότε πού ήταν Ιερωμενος μέχρι την εθελούσια έξοδο από το λειτουργημα του είχαμε γνωριστεί και προσωπικά μία φορά,πήρε μαλιστα και τα εύσημα από τον Νίκο τον Δήμου πού έφυγε,Λάκη σε πληροφορώ ότι ακόμη ψάχνει τον Θεό και δεν τον βρίσκει,ένα θα πω ο Θεός μέσα μας βρίσκεται και για να ξοδεύεις τόση ενέργεια μάλλον τον ψάχνεις απεγνωσμένα ελπίζω να τον βρεις. http://www.biblionet.gr/book/124896/Μέσκος,_Αρσένιος/Η_υπόθεση_των_λογικών_κβάντων. και αυτό http://www.biblionet.gr/book/140302/Μέσκος,_Αρσένιος/Σοκ_και_δέος. Υπόψιν ότι τα διαβαζουν και ωρισμενοι μοναχοί για να ανιχνεύσουν την σκέψη πού τον οδήγησε στην έξοδο,πάντως είναι εκπληκτικός άνθρωπος και δίνει διαλέξεις στον ΔΟΜΟ μαλιστα και παρέα με τον Νίκο Λυγερό δεν είναι τυχαίος
https://www.google.gr/search?q=νίκο...droid-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Μάλιστα ο τίτλος τού πρώτου λέγεται Η Υπόθεση των Λογικών Κβαντων και προσπαθεί να αποδείξει με επιστημονική μέθοδο την απουσία του Θεού,θεωρεί την εξίσωση του Σρεντινκερ την ομορφότερη πού έχει απεικονισθει ποτέ.

Last edited:
Θα απαντήσω εγώ αντί του Χρήστου με ένα απλό παράδειγμα: Ο αριθμός π είναι ο ίδιος σε όλο το σύμπαν. Είτε εκφράζεται δεκαδικά ( 3.14159 26535 ) είτε δωδεκαδικά ( 3.18480 9493B) είτε στο δυαδικό σύστημα (11.00100 10000 11111 10110 1) είναι η ίδια αναλογία, οποιοσδήποτε κύκλος από την απαρχή του σύμπαντος μέχρι το τέλος του, είχε, έχει και θα έχει αυτό το λόγο διαμέτρου και περιφέρειας.

Ελπίζω να μη με ρωτήσεις "ποιος κύκλος;" "ποιό σύμπαν;" κλπ.

Δεν υπαρχουν αριθμοι στην Φυση .... προσπαθησε να το καταλαβεις !
Και οι αναλογιες (που σε καποιο σχεσιακο συστημα μπαινουν για να προσδιορισθουν)
ειναι καθαρα νοητικο κατασκευασμα. Ν-Ο-Η-Τ-Ι-Κ-Ο.

Απειδειξε μου οτι η Φυση εχει Νοηση .... και θα δεχθω την θεση σου !
Στο δικο μου μυαλο (που δεν ειναι οτι ευφυεστερο) η Φυση .... ΕΙΝΑΙ !
Η Φυση δεν λεει "Ειμαι το π, ειμαι το α, ειμαι το c ... αυτο ... εκεινο ... το αλλο"
για να ετεροπροσδιορισθει.

ΕΙΝΑΙ.
(με εμφαση στην τελεια, που ουτε αυτη πρεπει να μπει γιατι αφαιρει σαφηνεια)

Στο δικο μου μυαλουδακι δεν ειναι ουτε καν αυτα τα πεντε γραμματα, γιατι εν ετει 2015
αλλη ευρυτητα και βαθος εχει η εννοια ΕΙΝΑΙ ... και αλλη (θα αποκτησει) εν ετει 3015
η εν ετει 9015. Ειναι δυνατον να περιμενει update, η Φυση, απο μια αμοιβαδα της ?

ποιος εφτιαξε το θεο;
που βρισκεται ο θεος;
γιατι αυτος εφτιαξε το Συμπαν;
οι δεινοσαυροι και τα μικροβια ηταν κι αυτα στο παραδεισο;
γιατι χαθηκαν τα πρωτα δημιουργηματα του κι εμφανιστηκαν αλλα;
ποσα ειδη ανθρωπων εφτιαξε;
γιατι τα διαφορα ειδη ανθρωπιδων εχουν διαφορετικο δεικτη ευφυειας;
γιατι παντα στη Φυση επιβιωνουν οι δυνατοι κι οχι ολα τα πλασματα του θεου;
γιατι ο θεος κρυβεται;
γιατι τα ιερα βιβλια ολων των θρησκειων,ειναι τοσο παρωχημενα και γιατι τα επικαλεισθε για να δωσετε απαντησεις;
γιατι ο θεος αποκαλυπτεται σε καποιους κι οχι σε ολους τους ανθρωπους;
γιατι ο θεος δεν αποκαλυπτεται σε καποιον να του δωσει ανανεωμενα ιερα βιβλια που να συναδουν με την εποχη μας;
γιατι ο Χριστος εμφανισθηκε πριν 2.000 χρονια κι οχι πριν απο 7.000 ή και περισσοτερο και να ειχε διδαξει το σωστο δρομο απο πιο πριν;
ο μετεωριτης που επεσε στο Γιουκαταν,ηταν κατ'εντολη για να εξολοθρευσει τη πανιδα του πλανητη που ο ιδιος ειχε δημιουργησει;
και αν ναι,γιατι απλα δε το εκανε απ'ευθειας κι εστειλε το μετεωριτη και γιατι περιμενε τοσα εκατομμυρια χρονια στη συνεχεια για να δημιουργησει τον ανθρωπο;(ποιον απ'ολους;)
εχει φτιαξει κι αλλους κοσμους με ζωη και γιατι δεν μπορουμε να επικοινωνησουμε μαζι τους;
γιατι εφτιαξε τοσο μεγαλο Συμπαν και γιατι αυτο ειναι τοσο κενο;
δεν αρκουσε κατι μικροτερο;
γιατι διαστελλεται και δεν μενει στατικο;
γιατι η Γη κινδυνευει ανα πασα στιγμη να καταστραφει;
αν καταστραφει,θα φτιαξει αλλη Γη με αλλους ανθρωπους ή επειδη εχει φτιαξει αλλους κοσμους,δεν τον ενδιαφερει;
τελικα μας αγαπαει ή απλα πειραματιζεται;
γιατι τα ζωα και μεσα σ'αυτα κι ο ανθρωπος,τρωει το ενα το αλλο;
γιατι υπαρχουν τοσες πολλες θρησκειες αντι για μια;
γιατι εστελε το γιο του σε μια ασημαντη περιοχη του πλανητη κι οχι για παραδειγμα στη Ρωμη,οπου και θα ειχε και περισσοτερο αντικτυπο σε ολη την ανθρωποτητα;
γιατι δεν υπαρχουν ιστορικα στοιχεια για το Χριστο,σε αντιθεση με αλλους ασημαντους που περασαν απ'τη περιοχη την ιδια εποχη,εχουμε;
που ηταν επι 33 χρονια;
για ποιο λογο υπαρχουν μεταλλαξεις στο DNA;
για ποιο λογο υπαρχουν αρρωστιες;
γιατι δεν μας εκανε πιο πνευματικους,ωστε να μπορουμε να καταλαβουμε καλυτερα τις βουλες του;
που ειναι ο παραδεισος κι η κολαση;
γιατι επιτρεπει την αδικια,τη κακια,γιατι υπαρχει το κακο;
γιατι υπαρχουν διαβαθμισεις στους πεθαμενους;
αγιοι,οσιοι,αγγελοι,αποστολοι;
γιατι οι αποστολοι εχουν περισσοτερα προνομια,απ'τους αγιους,ας πουμε;
γιατι υπαρχει κι ο θεος και το αγιο πνευμα;
το αγιο πνευμα ειναι η ψυχη του θεου και γιατι το διαχωριζουμε;
δηλαδη εχει σαρκα κι οστα ο θεος,οποτε πρεπει να εχει και πνευμα;
γιατι υπαρχει μονο ενας θεος;
γιατι πρεπει να κανουμε προσευχες και ταματα,για να μας βοηθησει;
τελικα ποια απ'ολες τις θρησκειες,ειναι η σωστη;

Aντιλαμβανεσαι βεβαια .... οτι οι Θρησκειες σε εφτασαν να αγανακτησεις με την εννοια του Θεου.
Φαντασου λιγο (για μισο δευτερολεπτο, αν μπορεις) εναν κοσμο .... ΧΩΡΙΣ Θρησκειες. Φαντασου !!!
Και θα δεις, οτι θα εψαχνες για νοημα (αναποφευκτα, απο την στιγμη που εισαι οργανωμενο συνολο)
αλλα χωρις να κουτουλας συνεχεια πανω σε δοξασιες. Και αυτο θα εκαναν ολοι, αυθορμητα και αβιαστα
και αυτονοητα πανω σ'αυτον τον πλανητη .... θα εψαχναν το ΝΟΗΜΑ πισω απο καθετι επιστητο και μη.

Ποσο πιο σακατεμενοι ειμαστε τωρα ?
Ποσο πιο τραγικα και αβοηθητα σακαταμενοι !

Last edited:
Για να ανοιξει λιγο η Αντιληψη ... να οξυγονωθει η Συνειδηση .... :smash:
(γιατι με τα θεολογικα παραγουμε εργο κλειστης διαδρομης ... δυστυχως !)

Περιφερομαστε μεσα στον γαλαξια μας (το χυμενο γαλα της Ηρας - Milky Way).
Ok .... και που βρισκεται ο Milky Way μεσα στο συμπαν ? Αυτο δεν το ξερουμε (ακομα).
Ομως, αν η ερωτηση περιοριστει σε ακτινα 150 εκ. ετων φωτος, βρισκομαστε πολυ κοντα σε
ενα πολυ μεγαλυτερο γαλαξιακο σμηνος που ονομαζεται σμηνος της Παρθενου (Virgo cluster)
σε αποσταση περιπου 54 εκατομμυριων ετων φωτος. Οκ .... μεσα σ'αυτο το σμηνος,
προς τα που πηγαινουμε ? Μεχρι προτινος πιστευαμε οτι κινουμασταν ΠΡΟΣ αυτο
(και συγκεκριμενα τον M87 που ειναι ο βαρυτερος γαλαξιας του σμηνους).

Ομως νεωτερες μελετες δειχνουν, οτι οι κινησεις των γαλαξιων (μεσα και περιξ αυτου του σμηνους)
ηταν καπως αναρχοαυτονομες. Η εικονα παρακατω δειχνει οτι το σμηνος της Παρθενου, μαζι με μας,
κινειται προς ενα αλλο σημειο του συμπαντος. Ομως ακολουθουμε διαφορετικα μονοπατια. Ολα μαζι
προς το υπερσμηνος που ονομαζεται Laniakea (αχανης ουρανος, στα χαβανεζικα) προς ενα σημειο του
που ονομαζεται Great Attractor. Δεν γνωριζουμε τιποτα για τον Great Attractor. Δεν φαινεται να βρισκεται
μεσα σε καποιο αλλο σμηνος, η γαλαξια η καποια υπερβαρεα Μαυρη Τρυπα. Βεβαια ... ο Great Attractor
βρισκεται απο την αλλη ακρη του δικου μας γαλαξιακου βολβου, και μεσολαβει ουκ ολιγη σκονη μεσα
στον βολβο μας. Δυσκολα να διακρινεις κατι που βρισκεται σε αποσταση εκατονταδων εκατομμυριων ετων φωτος.

http://blogs.discovermagazine.com/outthere/files/2013/06/motion-map.jpg

motion-map.jpg

Και το βιντεο (που παντα λεει περισσοτερα απο μια εικονα !!!)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Δεν υπαρχουν αριθμοι στην Φυση .... προσπαθησε να το καταλαβεις !
Και οι αναλογιες (που σε καποιο σχεσιακο συστημα μπαινουν για να προσδιορισθουν)
ειναι καθαρα νοητικο κατασκευασμα. Ν-Ο-Η-Τ-Ι-Κ-Ο.

Απειδειξε μου οτι η Φυση εχει Νοηση .... και θα δεχθω την θεση σου !
Στο δικο μου μυαλο (που δεν ειναι οτι ευφυεστερο) η Φυση .... ΕΙΝΑΙ !
Η Φυση δεν λεει "Ειμαι το π, ειμαι το α, ειμαι το c ... αυτο ... εκεινο ... το αλλο"
για να ετεροπροσδιορισθει.

ΕΙΝΑΙ.
(με εμφαση στην τελεια, που ουτε αυτη πρεπει να μπει γιατι αφαιρει σαφηνεια)

Στο δικο μου μυαλουδακι δεν ειναι ουτε καν αυτα τα πεντε γραμματα, γιατι εν ετει 2015
αλλη ευρυτητα και βαθος εχει η εννοια ΕΙΝΑΙ ... και αλλη (θα αποκτησει) εν ετει 3015
η εν ετει 9015. Ειναι δυνατον να περιμενει update, η Φυση, απο μια αμοιβαδα της ?

Δε συνεννοούμαστε βλέπω...

Μάνο, μήπως μπορείς να χρησιμοποιείς το size 7 όταν γράφεις? Μάλλον, καλύτερα θα είναι κάτι τέτοιο:

7

Μου έχει αυξηθεί λίγο η μυωπία και δεν τα βλέπω καλά...

Δε συνεννοούμαστε βλέπω...

Γιατι δεν συννενοουμαστε βρε Κωστα ?
Απαντω λεπτομερειακοτατα (αποφευγοντας να γινω δυσνοητα λακωνικος)
το οποιο δειχνει ανθρωπο που, αν μη τι αλλο, εχει διαθεση να συννενοηθει ...

Για την τροχια ενος πλανητη γυρω απο ενα αστρο, καθεται η φυση
να υπολογισει ποιος ειναι ο λογος της περιφερειας προς την διαμετρο ?
Να τον κανει τι αυτον τον λογο ? Να την κανει τι αυτην την αναλογια ?
Sapiens ειναι ? Μηχανικος που δεν μπορει να δουλεψει χωρις να επιμερισει ?
Ζηταει καποιος απο την Φυση υπολογισμους και σχεσεις ?

Last edited:
Γιατι δεν συννενοουμαστε βρε Κωστα ?
Απαντω λεπτομερειακοτατα (αποφευγοντας να γινω δυσνοητα λακωνικος)
το οποιο δειχνει ανθρωπο που, αν μη τι αλλο, εχει διαθεση να συννενοηθει ...

Για την τροχια ενος πλανητη γυρω απο ενα αστρο, καθεται η φυση
να υπολογισει ποιος ειναι ο λογος της περιφερειας προς την διαμετρο ?
Να τον κανει τι αυτον τον λογο ? Να την κανει τι αυτην την αναλογια ?
Sapiens ειναι ? Μηχανικος που δεν μπορει να δουλεψει χωρις να επιμερισει ?
Ζηταει καποιος απο την Φυση υπολογισμους και σχεσεις ?

Δε συνεννοούμαστε γιατί δεν κατάλαβαίνεις ή δε θέλεις να καταλάβεις αυτά που γράφω, και τα οποία είναι βασικά πολύ απλά. Γιατί αυτά που γράφεις είναι ακατάληπτα, ή/και δείχνουν ότι αμφισβητείς ακόμη και βασικά και προφανή πράγματα, όπως ότι η Φύση λειτουργεί με βάση φυσικούς νόμους. Εδώ ας πούμε μιλάς για τη Φύση σαν να είναι πρόσωπο.

Κάθε συζήτηση πρέπει να έχει μιά κοινή βάση μεταξύ των συνομιλητών, εσύ διαρκώς αμφισβητείς τη βάση της συζήτησης. Ε, δε γίνεται δουλειά έτσι. Και με το να ανεβάζεις διαρκώς άρθρα και βίντεο από το νετ δε βελτιώνεται κάτι, αντιθέτως τα κάνεις χειρότερα. Το ιντερνετ περιέχει άπειρη πληροφορία, αλλά για να μετατραπεί η πληροφορία σε γνώση πρέπει να μεσολαβήσει κριτική σκέψη. Για να σε προλάβω, κριτική σκέψη δε σημαίνει "αμφισβητώ την ύπαρξη των πάντων", γιατί αυτό κάνεις εσύ ότι και να σου πουν απαντάς "και που ξέρω εγώ ότι υπάρχει αυτό;". Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.-bye-

Εμ δεν γινεται με προσγειωμενη προσεγγιση η ιχνηλατηση τοσο αφηρημενων εννοιων.
Θελει ρηξη και ανατροπη με δογματα οπως "πανσοφη Φυση", "μεγας γεωμετρης η Φυση" κλπ.
Αυτα ολα καταδεικνυουν προσωπο, προθεσεις και το κυριοτερο νοηση και συνειδηση
σε κατι (που κατα την ταπεινη μου κριση) ΔΕΝ τα χρειαζεται.

Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να αντιληφθεις την δικη μου θεση ? (γιατι εγω σιγουρα περασα
απο την δικη σου θεωρηση). Η Φυση ΕΙΝΑΙ .... χωρις κανενα αλλο προσδιοριστικο !
Ολα τα αλλα (αναλογιες, αριθμοι, σταθερες, νομοι, εξισωσεις, κλπ) ειναι η αντιληψη
του ανθρωπου για την Φυση (η, καλυτερα, για αυτο που βλεπει ως Φυση).

Οσον αφορα τα βιντεακια ...
Θεωρεις οτι κανω απλο copy-paste ?
Θεωρεις οτι τορπιλλιζουν την συζητηση ?
Θεωρεις οτι μπαινουν χωρις φιλτραρισμα απο μερους μου ?

Για να αντιληφθω και εγω ποση ζημια κανω στο νημα !

Last edited:
Απάντηση: Re: Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

Aντιλαμβανεσαι βεβαια .... οτι οι Θρησκειες σε εφτασαν να αγανακτησεις με την εννοια του Θεου.
Φαντασου λιγο (για μισο δευτερολεπτο, αν μπορεις) εναν κοσμο .... ΧΩΡΙΣ Θρησκειες. Φαντασου !!!
Και θα δεις, οτι θα εψαχνες για νοημα (αναποφευκτα, απο την στιγμη που εισαι οργανωμενο συνολο)
αλλα χωρις να κουτουλας συνεχεια πανω σε δοξασιες. Και αυτο θα εκαναν ολοι, αυθορμητα και αβιαστα
και αυτονοητα πανω σ'αυτον τον πλανητη .... θα εψαχναν το ΝΟΗΜΑ πισω απο καθετι επιστητο και μη.

Ποσο πιο σακατεμενοι ειμαστε τωρα ?
Ποσο πιο τραγικα και αβοηθητα σακαταμενοι !

θα το θεσω πιο απλα,γιατι πρεπει σωνει και καλα,να υπαρχει καποιος θεος;

Γιατι ειναι τοσο απλουστερο (ενεργειακα) να μην υπαρχει τιποτα ... η, αν αυτο ειναι ανεφικτο,
ειναι τοσο συμφεροτερο (ενεργειακα) να μην υπαρχει ετεροτητα και γεγονοκρατια, να υπαρχει
μια απεραντη, αναλλοιωτη, αχρονη ισοπεδωτικη συμμετρια απο "κατι" (οτιδηποτε)
που δεν διαφοροποιειται με κανενα τροπο, πουθενα και ποτε.

Παρατηρεις κατι τετοιο στον κοσμο τριγυρω σου ?

(και αυτα που αναφερει ο Alan Guth και αλλοι, οτι το Τιποτα ειναι ενεργειακα ασυμφορο οπως
ενα μολυβι που ισορροπει στην μυτη του και πρεπει καποια στιγμη να πεσει η να ταλλαντωθει
δεν απανταει "και γιατι να ισορροπει κατι στην μυτη του και να μην στρογγυλοκαθεται στην πλευρα του ?")

Last edited: