LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ευχαριστω φιλε μου .αρα θα παω σε 65 και οτι γινει.ελπιζω να μην το μετανιωσω οτι ειναι κοντα.

μια χαρα είναι δεν έχεις πρόβλημα, από την ίδια απόσταση βλέπω και βλέπω σε καμιά πενταετία να ψαχνω για 75άρα.

Af8 af9 τι διαφορες έχουν ?

Εκτός από τα 1000 ?

Εγώ κοιτούσα την A1. Μπορεί να ήταν αντίστοιχη της AF9. Θυμαμαι τα πολλα ηχεια μεσα στο panel.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βάζοντας ένα βιντεάκι από YouTube για 5% grey βλέπω πως είναι και το δικό μου πάνελ. Βέβαια δεν είναι τόσο φωτεινό όσο στην φώτο αλλά οι κάθετες μπάρες στο 5% είναι ευδιάκριτες. Δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ ούτε σε ταινία αλλά ούτε και δε κάποιο game. Μόνο αν κάποια φορα σε κάποιο σίριαλ όταν αλλάζει η σκηνή και κάνει ενδιάμεσο πλάνο με γκρι.
Λέτε να πάρω την lg για αλλαγή ή με τον χαμό που γίνεται εδώ απλά θα χάσω τον χρόνο μου?
Την τβ την έχω 6 μήνες
e41f0edb20ffaaaa3cd4ebf9a4dc8f2e.jpg

Στάλθηκε από το Pixel 2 XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ρε παιδιά μήπως το έχουμε παρα**σει με τις αλλαγές? Είπαμε είναι χαρακτηριστικό στοιχείο των OLED αυτό. Αν είχατε LED θα πηγαίνατε για αλλαγή επειδή δεν είναι τέλειο το μαύρο?? Οι περισσότεροι δεν το προσέχουμε παρά μόνο αν βάλουμε το πατερνάκι στο 5% και δεν μας επηρεάζει παρά μόνο σε μερικές σκηνές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αν υπάρχει άλλο πρόβλημα ή είναι ορατό και σε άλλες σκηνές, δε λέω, ας κάψουμε και το κατάστημα για αντικατάσταση, αλλά μη διυλίζουμε τον κώνωπα...

εμενα ειναι χειροτερο...αλλα δεν το βλεπεις σε ταινιες κλπ.

Δεν θα βρεις καλυτερο panel , λαχειο ειναι και το επομενο μπορει να ειναι και χειροτερο!

Ναι ρε παιδιά αλλά κάποιος έχει πληρώσει 1200+ ευρώ για να πάρει oled και έχει τέτοιο θέμα το γκρι.δε σου λέει κανένας ότι θα έχεις αυτό το θέμα όταν την πάρεις.για μένα πάρε τηλ και δήλωσε βλάβη.το ιδιο εκανα και γω.

Ούτε όταν παίρνεις LED σου λέει κανείς "Να ξες οτι το μαύρο δεν είναι απόλυτο και στις σκοτεινές σκηνές θα βλέπεις μια φωτεινότητα¨. Παρόλα αυτά την παίρνεις. Και παρόλα αυτά δεν την γυρνάς πίσω.

Ρε παιδιά μήπως το έχουμε παρα**σει με τις αλλαγές? Είπαμε είναι χαρακτηριστικό στοιχείο των OLED αυτό. Αν είχατε LED θα πηγαίνατε για αλλαγή επειδή δεν είναι τέλειο το μαύρο?? Οι περισσότεροι δεν το προσέχουμε παρά μόνο αν βάλουμε το πατερνάκι στο 5% και δεν μας επηρεάζει παρά μόνο σε μερικές σκηνές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αν υπάρχει άλλο πρόβλημα ή είναι ορατό και σε άλλες σκηνές, δε λέω, ας κάψουμε και το κατάστημα για αντικατάσταση, αλλά μη διυλίζουμε τον κώνωπα...

ΣΥμφωνώ απόλυτα. Είναι χαρακτηριστικό ελλάτωμα των Panel. Το έχουν όλες χωρίς καμία εξαίρεση. Το θέμα είναι αν είναι ορατό και ενοχλητικό σε πραγματικό υλικό κάτι που καταλαβαίνω ότι είναι σπάνιο. Οπότε κακώς κάθε τρεις και λίγο για μένα τρωγόμαστε με τα ρούχα μας. Στο τέλος θα κόψει τις αντικαταστάσεις η εταιρεία και θα πέσει ακόμα μεγαλύτερη γκρίνια. Τέλειο πάνελ δεν νομίζω να υπάρχει. Αν τρέξουμε όλα τα υπαρκτά πατερνάκια σε όλες τις τηλεοράσεις ανεξαρτήτου κόστους είναι δεδομένο πως όλο και κάποια ανομοιομορφία θα βρίσκουμε. Bleeding, Banding, Clouding, Halo. Blooming και ότι άλλο θέτε....

Εδώ μιλάμε για τηλ των 1500 ευρώ και οι led μιλάμε για 800 .αν είναι ορατό το θέμα για μένα να δηλώσεις βλάβη και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας.

Εμενα μου την αλλαξαν με 65C8 και ευτυχως πηρα πολυ καλυτερο πανελ. Παλι καλα. Τωρα ηρεμησα

Θα συμφωνήσω με τον Αυγερινό. Δε πρόκειται να βρούμε το άριστο σε καμία τεχνολογία (led-oled κτλ), ενδεχομένως να βρούμε κάτι καλύτερο από αυτό που στα μάτια μας ήταν χειρότερο. Σίγουρα δε διαφωνώ και με τους προλαλήσαντες όπου άλλαξαν τις συσκευές του, είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας ως καταναλωτές. Εκφράζω μόνο την ένσταση μου όσον αφορά τις μαζικές αντικαταστάσεις, διότι φοβάμαι ότι στο τέλος θα αλλάξει πολιτική η lg και θα αρχίσει να μιλά για "προβλήματα" εντός εργοστασιακών προδιαγραφών και θα αλλάξει πολιτική όχι μόνο στις αντικαταστάσεις αλλά και στις επισκευές ενδεχομένως. Καλό να γίνονται οι αναφορές στην αντιπροσωπεία για τυχόν "προβλήματα" αλλά με φειδώ.

Εδώ μιλάμε για τηλ των 1500 ευρώ και οι led μιλάμε για 800 .αν είναι ορατό το θέμα για μένα να δηλώσεις βλάβη και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας.

Υπάρχουν LED και με πάνω από 2 χιλιάρικα. Και με local dimming και δε συμμαζεύεται. Πάλι τέλειο δεν είναι το μαύρο. Κανείς δεν τις γυρνάει πίσω.

Επίσης αν κατάλαβα καλά, το δικό σου πρόβλημα τώρα που ξαναδιαβάζω τα posts σου δεν ήταν καν το banding στο γκρι αλλά κάτι σαν ίχνος από το μενού WebOS όταν έμπαινες στο YouTube και κάτι σαν νερά στο μαύρο. Αν σου την άλλαξαν γι αυτό τότε καλώς έπραξες. Εδώ όμως μιλάμε για το γνωστό banding στο γκρι και κατά πόσο αυτό χρήζει αντικατάστασης ή όχι.

Μη μπερδεύουμε το ένα θέμα με το άλλο.

ναι φιλε μου εχεις δικιο για την αντικατασταση.για αυτο το λογο εγινε. απλα θα θελα να ρωτησω θα δω διαφορα με την lg c8 που θα παρω σε σχεση με την lg b7 που ειχα η οχι?απλα για την 65 σε σχεση με την 55 εχω ενδιασμο οτι θα ειναι οριακα στον τοιχο?να το ρισκαρω η να μεινω στισ 55 οπως ειχα?

Ανάμεσα σε B7 vs B8 δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά αλλά ανάμεσα σε Β7 vs C8 νομίζω η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Διαφορετική επεξεργασία εικόνας με το νέο επεξεργαστή A9.

Μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση εικόνας σε σχέση με τη σειρά 7.

Βελτιωση στην απεικόνιση του βάθους εικόνας (ακόμη κι ένα μη έμπειρο μάτι μπορεί να διακρίνει άνετα τη βελτίωση). Επίσης τα χρώματα καθώς και η καθαρότητά τους είναι βελτιωμένα περίπου 40% σε σχέση με την προηγούμενη σειρά.

Επιπλέον παρεμβαίνει ο νέος επεξεργαστής και στο sharpness με επεξεργασία βάσει συχνότητας εικόνας (εν αντιθέση με την παλία επεξεργασία που βελτίωνε όλη την εικόνα βάσει καρέ).

Ένα μεγάλο συν είναι και το γεγονός ότι έχει προστεθεί auto calibration για την εικόνα, που βοηθάει οποιονδήποτε calibrator στη σωστή και γρήγορη ρύθμιση. Με τα νέα δεδομένα, η ρύθμιση γίνεται περίπου σε 13-15 λεπτά σε περισσότερες παραμέτρους από αυτές που μπορεί να παρέμβει ο calibrator με την manual διαχείριση (που στη συγκεκριμένη περίπτωση πχ μιας 7 σειράς θα διαρκέσει 3-5 ώρες)

Επίσης έχει προσθέσει και τη ρύθμιση "Expert mode by Technicolor". Αφορά ρύθμιση εικόνας με τα standards της Technicolor που έχει γίνει από συνεργασία με την LG για πλήρη κινηματογραφική αίσθηση απεικόνισης χρωμάτων καθώς και feeling.

Αυτό το αντιγράφω σύμφωνα με τους υπεύθυνους της LG https://www.avsite.gr/forum/threads/lg-oled-b7.162426/page-8

ναι φιλε μου εχεις δικιο για την αντικατασταση.για αυτο το λογο εγινε. απλα θα θελα να ρωτησω θα δω διαφορα με την lg c8 που θα παρω σε σχεση με την lg b7 που ειχα η οχι?απλα για την 65 σε σχεση με την 55 εχω ενδιασμο οτι θα ειναι οριακα στον τοιχο?να το ρισκαρω η να μεινω στισ 55 οπως ειχα?

Υπάρχει περίπτωση να συζητήσεις κάτι χωρίς να ρωτήσεις τι να διαλέξεις?

Ανάμεσα σε B7-B8-C8 σε υλικό SDR δεν υπάρχει ουδεμία διαφορά...

Ανάμεσα σε B7 και B8-C8 σε υλικό HDR υπάρχει διαφορά, καθώς η LG έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζει την EOTF αναφοράς στις δυνατότητες του πάνελ. Τα μοντέλα του 2018 αποδίδουν συνολικά πιο φωτεινή εικόνα HDR...

Ανάμεσα σε B8-C8 η μόνη ουσιώδης διαφορά στην ποιότητα της εικόνας είναι η ικανότητα της δεύτερης να καταστέλλει πιο αποτελεσματικά το posterization που δύναται να προκύψει κατά το tone-mapping στο HDR, όπως και σε σήματα πολύ χαμηλής ποιότητας. Για να ενεργοποιηθεί όμως αυτή η δυνατότητα, πρέπει να είναι ενεργό το MPEG Noise Reduction, το οποίο ως παρενέργεια "τρώει" λεπτομέρεια από την εικόνα...

Τα διάφορα βελτιωτικά ευκρίνειας και χρώματος, ίσως να δουλεύουν διαφορετικά από μοντέλο σε μοντέλο, αλλά αυτά είναι μόνο για τις εκθέσεις των καταστημάτων. Στο σπίτι, μόνο ζημιά κάνουν και η βασική μηχανή upscale είναι η ίδια και στις 3 (edge adaptive βασισμένη στους αλγόριθμους της Faroudja)...

Διατηρώ μια επιφύλαξη για το frame interpolation, μιας και δεν είχα την ευκαιρία να το ελέγξω ο ίδιος, αν και δεν είχαμε κάποια αναφορά από αξιόπιστους reviewers ότι έχει αλλάξει κάτι μεταξύ O18 (Alpha 9), M16PP (Alpha 7) και M16P (ο περσινός επεξεργαστής) σε αυτό το κομμάτι...