Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

καλυτερα να χρησιμοποιησεις ομοαξονικο.

Γιατί το προτείνεις αυτό ? Για πες περισσότερα :2thumb22sup:

Επί του θέματος υπάρχει μεγάλη συζήτηση. :argue: Γενικά, οι περισσότεροι τείνουν να συμφωνήσουν ότι το ομοαξονικό καλώδιο υπερτερεί της πλαστικής οπτικής ίνας. Ωστόσο, όταν πάμε σε γυάλινη ίνα, εκεί τα δύο είδη αγωγών παίζουν στην ίδια κατηγορία υψηλής ποιότητας.:firstprize:

Προσωπικά, όταν θα θελήσω να πάω σε οπτική ίνα, αυτή θα είναι γυάλινη. Μετά από μικρή έρευνα, κατέληξα στις Van Den Hul Optocoupler και Lifatec Silflex. Η WireWorld Supernova επίσης θεωρείται κορυφαία, αλλά η τιμή της ξεφεύγει των δύο προηγούμενων, χωρίς να είμαι βέβαιος πως όντως θα ακούγεται καλύτερα.

Last but not least: το αν και πόση διαφορά ενδέχεται να ακούσεις με τον ένα ή τον άλλο αγωγό, είναι απόλυτα εξαρτώμενο και από την ταυτότητα του ηχοσυστήματός σου. Με λίγα λόγια, αν μπορείς, δοκίμασε πριν αγοράσεις.
:ears:
 
Είμαι μερικά κλικ και κάμποσα ευρώ από το να παραγγείλω και εγω μάλλον από αμαζον το touch. Είναι οτι έψαχνα ομολογώ και πιστεύω θα με καλύψει. Μόνη "απαίτηση" να μην εχω ανοιχτό pc και με την οθόνη να μπορώ να διαλέγω φακέλους..διάβασα το 80% του νήματος,είδα και ξένες παρουσιάσεις, αλλά για ψυχολογικούς λόγους θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράματα.

Στόχος μου είναι να το συνδέσω με ενα φορητό σκληρό 2τερα που μετά από πάρα πολύ κόπο ταξινόμησα σε ικανοποιητικό βαθμό τη μουσική μου.Είναι mp3 διάφορων bitrate και οχι κάτι ιδιαίτερο flac κλπ. Απλά καταλαβαίνετε οτι είναι 2τερρα και 1000αδες τραγουδια-φάκελοι κλπ. Ηχητικά ή θα το συνδέσω με οπτική στα γέρικα Ζ5500 της λότζι ή με RCA στον πιο γέρικο δικάναλο musical fidelity B200x με ηχεία magnat.

Με τόσες χιλιάδες τραγούδια και φακέλους θα σέρνετε το σύμπαν; Θα μπορώ να βρω τπτ ή θα κρεμάει και θα κλείνει; Εξώφυλλα κατεβάζει μόνο του;Μπορώ με κάποιο αυτόματο ή ημιαυτόματο τρόπο να εμπλουτίσω τους φακέλους μου με εξώφυλλα; Κάνει κάποιο indexing ώστε μετά να μπορώ να γράφω με το χειριστήριο όνομα καλιτέχνη και να μου εμφανίζει τα τραγούδια του από διάφορους φακέλους;ή πχ να γράφω 3-4 γράμματα και να εμφανίζει τα πιο σχετικά τραγούδια; Ευχαριστω πολύ. :FSGSFGS4:
 
Γιατί το προτείνεις αυτό ? Για πες περισσότερα :2thumb22sup:


κατ'αρχην για να παρεις καλο ηχο απο οπτικη ινα,πρεπει να δωσεις περισσοτερα χρηματα απ'οτι για ομοαξονικο και κατα δευτερον,επειδη η συνδεση σου θα ειναι με πολυκαναλο,δεν νομιζω οτι θα εχεις και σπουδαιες διαφορες στον ηχο και θα πεταξεις τα λεφτα σου τζαμπα.
Προτιμησε ενα ομοαξονικο σε χαμηλη τιμη,αλλα οχι του κιλου και θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου.
 
Με τόσες χιλιάδες τραγούδια και φακέλους θα σέρνετε το σύμπαν; Θα μπορώ να βρω τπτ ή θα κρεμάει και θα κλείνει; Εξώφυλλα κατεβάζει μόνο του;Μπορώ με κάποιο αυτόματο ή ημιαυτόματο τρόπο να εμπλουτίσω τους φακέλους μου με εξώφυλλα; Κάνει κάποιο indexing ώστε μετά να μπορώ να γράφω με το χειριστήριο όνομα καλιτέχνη και να μου εμφανίζει τα τραγούδια του από διάφορους φακέλους;ή πχ να γράφω 3-4 γράμματα και να εμφανίζει τα πιο σχετικά τραγούδια; Ευχαριστω πολύ. :FSGSFGS4:
ΝΑΙ. Θα σέρνεται το σύμπαν. Όπως ειπώθηκε, πρέπει να πας σε NAS ή να έχεις ανοιχτό κάποιο PC, laptop κλπ. Εξώφυλλα από όσο ξέρω δεν καταβάζει μόνο του. Πρέπει να τα βάλεις εσύ μέσα στα tags των τραγουδιών. Indexing φυσικά και κάνει. Απλά θέλει ενημερωμένα τα tags...
 
Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Συμφωνώ με τον Λάκη. Ρώτησες για οπτική και θεώρησα ότι την ομοαξονική την έχεις κατειλημμένη με κάποιο dac.
Οχι το περιμενω εντος των ημερων και αυτά θέλω να τα παρω πριν ερθει να τα στησω να μην περιμενω μετά
 
Καλώς ήρθες VISION.

Κι εγώ παρήγγειλα ακόμη δύο Touch για το δεύτερο και τρίτο σύστημα!

Για Nas Server επέλεξα τον Synology DS211j.

To test του PC Magazine Δεκ. 2010 εδώ.

Είσαι ευχαριστημένος απο το 211j; Το βρηκα 195ε με τα μεταφορικα Είμαι ένα βήμα πριν την αγορα του. Για το Μόνο που το σκέφτομαι είναι ότι δεν Έχει wake on LAN k συνδεση eSata.
 
Είσαι ευχαριστημένος απο το 211j; Το βρηκα 195ε με τα μεταφορικα Είμαι ένα βήμα πριν την αγορα του. Για το Μόνο που το σκέφτομαι είναι ότι δεν Έχει wake on LAN k συνδεση eSata.

Toν βενιαμίν DS211j είχα κι εγώ επιλέξει, αλλά το ένα έφερε το άλλο, και τελικά παρήγγειλα το κορυφαίο DS1511+! :music-smiley-005:

Φυσικά overkill για το Touch, αλλά θα το έχω για όλες τις χρήσεις του δικτύου.
 
Logitech Squeezebox Radio

Καλησπέρα σε όλους,

δεν ξέρω αν είμαι off topic αλλά θα ήθελα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου με το Squeezebox Radio. Λειτουργεί εδώ και 3-4 εβδομάδες απροβλημάτιστα στο υπνοδωμάτιο, σαν ξυπνητήρι και σαν player. Ο Squeezebox Server είναι εγκατεστημένος σε ένα NAS DS211j της Synology (καταπληκτικό μηχανάκι). Η μουσική αν και το Squeezebox Radio είναι mono, ακούγεται μια χαρά, διαθέτει μπάσο (!) και αρκετή ένταση για ένα δωμάτιο λογικού μεγέθους. Με το ξυπνητήρι δεν είχα πρόβλημα, το facebook λειτουργεί πολύ καλά (αν και η οθόνη είναι μικρή για κάτι τέτοιο) και οι ιντερνετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ακούγονται μια χαρά (εξαρτάται απο την ποιότητα τους βέβαια). Το menu είναι εύκολο και χρηστικό, αν και αναγκαστικά κινείται κανείς σε πολλά επίπεδα λόγω μικρού μεγέθους οθόνης. Το πρόβλημα το έχω και όταν ψάχνω στα folder του NAS για μουσική. Όσο περισσότεροι φάκελλοι υπάρχουν τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεσαι - έχει όμως και search option.
Και ένα πολύ σημαντικό θέμα για το υπνοδωμάτιο: Κάνει dimm (χαμηλώνει την φωτεινότητα της οθόνης) αυτόματα και σε επίπεδο που δεν ενοχλεί καθόλου σε σκοτεινό δωμάτιο. Όταν ανάψεις το φώς, αυτόματα ανεβάζει την φωτεινότητα για να φαίνονται όλα στην οθόνη.
Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος και το Radio διαθέτει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Του λείπει όμως ένα τηλεχειριστήριο - εξτρά που νομίζω πως το αγοράζεις μαζί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία.
Αυτά απο εμένα.

Χαιρετισμούς,
Γιάννης

ΥΓ: Μπορεί κανείς να κάνει καμία λίστα με προτεινόμενους σταθμούς σε καλή ποιότητα ήχου; Θα βοηθούσε να ανταλλάξουμε προτάσεις.