Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ειχα φτιαξει και ενα τριβειο δισκου με το δραπανο, την ανοιξη. Κατι γινοταν.
Επειδη απο τοτε σκεφτομαι να παρω ενα τριβειο του τυπου, ολα αυτα που βλεπω ξεφευγουν απο το budjet μου.
Βλεποταν τη πατεντα του παπου, ηρθε στην επιφανεια παλι η επιθυμια μου.
Αναρωτιεμαι τωρα μηλως βρω ενα μοτερ να το φτιαξω εγω. Απο την αλλη μηπως παρω καποιο διδυμο τροχο και τον πατενταρω.
Το θεμα μεγεθους και γυαλοχαρτων εχει σχεδον ξεδιαλυνει στο μυαλο μου, αλλα απο στροφες, ποσσες γυρνανε αυτα?

Απο 1500 και κατω πρεπει να πας.
Τα μοτερ που θα βρεις κυριως ειναι στις 2800 αλλα και 1400 αλλα πιο ακριβα. Κοντα στο 100αρι πανε.
Εγω εχω απο αντλια πιεστικου. Αυτες ειναι ολες 2800

Παύλο ρίξε μια ματιά εδώ στον φίλο μου κ κάτω στα σχόλια τι τον ρώτησα σήμερα το μεσημέρι.

https://scrapwoodcity.blogspot.gr/2016/09/how-to-make-disc-sander-for-lathe.html

σόρυ Κώστα εγώ κατάλαβα ότι θα βάλεις γυαλόχαρτο με διάμετρο 300 mm. ήταν βιαστική η παρατήρηση μου. πληροφοριακά να σου πω ότι εγώ έκανα τριβείο παρόμοιο με μοτέρ πλυντηρίου αφού κατέβασα τις στροφές με τροχαλία.

Εγώ πάντως δεν βλέπω να οργανωνόμαστε για κάτι καλό τώρα τα Χριστούγεννα που λέγαμε κ αυτό με ανησυχεί.

Έχει δοκιμάσει να βάλει κανείς σε δισκοπρίονο μετάλλου όπως το Dewalt D28710 αντί για σμυριδοτροχό (abrasive) τον αντίστοιχο για "ψυχρή" κοπή όπως αυτόν του Evolution Rage2 ώστε να πετύχει τα πλεονεκτήματα αυτής της κατηγορίας δισκοπρίονων και αν ναι (εάν γίνεται δηλαδή) ποιο είναι το κόστος ενός τέτοιου δίσκου ?? Θα είναι πρόβλημα βέβαια το μεγαλύτερο βάρος του δίσκου συγκριτικά και αυτό φοβάμαι μήπως απαγορεύεται επειδή παραβιάζονται (ίσως) οι προδιαγραφές του μηχανήματος.

Η αδερφη μου αγορασε νεο πλυντηριο και το παλιο θα παει στα σκουπιδια. Λεω να κρατησω το μοτερ . Θα μπορω να το χρησιμοποιησω ή ειναι επικίνδυνο; Κατι αλλο που θα πρεπει να κρατησω απο το ξηλωμα; πχ Ιμαντες γραναζια;;;

Έχει δοκιμάσει να βάλει κανείς σε δισκοπρίονο μετάλλου όπως το Dewalt D28710 αντί για σμυριδοτροχό (abrasive) τον αντίστοιχο για "ψυχρή" κοπή όπως αυτόν του Evolution Rage2 ώστε να πετύχει τα πλεονεκτήματα αυτής της κατηγορίας δισκοπρίονων και αν ναι (εάν γίνεται δηλαδή) ποιο είναι το κόστος ενός τέτοιου δίσκου ?? Θα είναι πρόβλημα βέβαια το μεγαλύτερο βάρος του δίσκου συγκριτικά και αυτό φοβάμαι μήπως απαγορεύεται επειδή παραβιάζονται (ίσως) οι προδιαγραφές του μηχανήματος.

186ε εχει ο 355mm evolution και δεν μπαίνει γιατί ο evolution γυρίζει στις 1450 στροφές ενώ οι άλλοι στις 3800 στροφές.

Προχωραμε μια συννενοηση για μια κατασκευη βιβλιοθηκης για ενα ιδρυμα εδω στην Αθηνα.

Εχω ανεβασει σε δημοπρασια την κατασκευη του Ορεστη η οποια ειναι εδω και περιμενει προσφορες!
http://avclub.gr/forum/showthread.php/152770-Δημοπρασια-για-καλο-σκοπο

Επισης περιμενω και αλλες κατασκευες σας για τον ιδιο σκοπο!!!!

Θα κάνω πρώτα δοκιμή στην μεγάλη διάσταση κ μετά αν δεν μου κάνει θα κατέβω στην διάσταση που θα βρίσκω Velcro στην Ελλάδα.

Velcro στην διάσταση δεν θα βρεις, αλλά τα μεγαλύτερα σε μέγεθος Velcro θα τα βρεις εκεί που πουλάνε ρούχα και στολές για τους στρατιωτικούς, αγοράζεις μερικά και τα κολλάς στο ξύλο μόνιμα κόβοντας ότι περισσεύει.
μικρότερο σε μέγεθος θα βρεις εκεί που πυολάνε κουμπιά, φερμουάρ κλπ.

Πηρα σημερα 4 μπουζι να αλλαξω στο αμαξι (ford focus mk1 2003) τραβαω τις πιπες και βλεπω οτι ηταν βουτηγμενη περιπου ενα ποντο στο λαδι και πανω στην κεφαλι που βιδωνουν τα μπουζι ειχε παντου λαδια τι μπορει να ειναι;;;

Καθαρισε καλα και απολιπανε (καθαριστικο φρενων) την περιοχη, και ξανακοιτα αν θα δεις παλι λαδι (δεν ειναι αναγκη να ειναι πλυμμηρα) . Αν δεν ειναι απο μακακια προσφατης αλλαγης λαδιου (επειδη ειπες οτι το λαδι ηταν καθαρο), δλδ, αυτος που εβαζε το λαδι να κοιταγε τον "κ...λο" που περναγε απ'εξω εκεινη την στιγμη, και να εχυσε λαδι εξω, τοτε κατα 99% ειναι απο φλατζα καπακιου βαλβιδων (ψευτοκαπακου, επανω και οπως αλλιως θελεις πες το), ή απο μερος αυτης, π.χ. το εσωτερικο κομματι που στεγανοποιει στις "μπουζοτρυπες".
Δεν εχει καμμια σχεση (συνηθως) με την φλατζα καπακιου (σκετο) ή κεφαλης και δεν περνανε νερα απο εκει.
Το μονο που μπορεις να παθεις ειναι να βραχυκυκλωσεις - καψεις κανενα πολλαπλασιαστη (μοναδα αναφλεξης για πιο Ουαου).
Στειλε μου πι μι τον αριθμο πλαισιου, να δω απο το ford microcat πια φλατζα φορας και να σου πω τι θα παρεις.

Τωρα καλο θα ηταν να μελετησεις λιγο πριν κανεις αυτο το φαινομενικα απλο πραγμα, μην πετσικαρης κανα καπακι, και μετα δεν θα σε σωζει ουτε η φλατζοκολλα, (κοινως μαστορικον ψωμοτυριον).
Επισης μπορει ο συγκεκριμενος κινητηρας να εχει καποια ιδιομορφια εκει, που θα πρεπει να αναζητησεις. Πρωτα μελετη, και μετα πραξη, και θα το κανεις καλυτερα απο τον καθενα, απλα να ξερεις τι κανεις και γιατι.

Πως καθαριζουμε την παλια (αν χρειαζεται), πως ελεγχουμε για πετσικαρισμα, πως και ποσο σφιγουμε.
Η μελετη της παλιας φλατζας θα σε οδηγησει και σε καποια συμπερασματα. (που, πως, γιατι εχει κοπει, ξεραθει, σκιστει.)

έχεις αλλάξει ποτέ φλάτζα στο καπάκι?
εάν θυμάμαι καλά τα focus εκείνης της εποχής είχαν μία φλάτζα στο καπάκι από ένα υλικό σαν "σκληρό συμπιεσμένο χαρτόνι" δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλιώς, κάτι σαν το υλικό που έχουν οι φλάτζες στις βρύσες ....εάν δεν έχεις αλλάξει ξανά είναι νομίζω το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξεις.Η φλάτζα στο focus δεν είναι κάτι ακριβό, στο παλιό focus που είχα του 1999 την είχα αλλάξει στα 7-8 χρόνια.

Το συμπιεσμενο χαρτονι ειναι συνηθως περμανιτης, και χρησιμοποιουνταν αρκετα παλια. Μπορει να ειναι και φελλος, λαστιχοφελλος, η καποιο λαστιχοειδες

Last edited:
Velcro στην διάσταση δεν θα βρεις, αλλά τα μεγαλύτερα σε μέγεθος Velcro θα τα βρεις εκεί που πουλάνε ρούχα και στολές για τους στρατιωτικούς, αγοράζεις μερικά και τα κολλάς στο ξύλο μόνιμα κόβοντας ότι περισσεύει.

Καλημέρα Σώτο

http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&cPath=5_382&products_id=2133

Κώστα τέτοια στενή ( 2εκ) βρίσκεις και στα μαγαζιά με είδη ραπτικής, στα μαγαζιά με είδη στρατού βρίσκεις αυτές που κολλάνε τα μεγάλα σήματα/σημαίες/ονόματα/κλπ (5χ10 εκ), είχα δει αρκετούς πιλότους στον Άραξο και στην Διασπορά να έχουν στην φόρμα τους.

Προχωραμε μια συννενοηση για μια κατασκευη βιβλιοθηκης για ενα ιδρυμα εδω στην Αθηνα.

Εχω ανεβασει σε δημοπρασια την κατασκευη του Ορεστη η οποια ειναι εδω και περιμενει προσφορες!
http://avclub.gr/forum/showthread.php/152770-Δημοπρασια-για-καλο-σκοπο

Επισης περιμενω και αλλες κατασκευες σας για τον ιδιο σκοπο!!!!

Δεν μιλάς...
Να στείλω και εγώ το κατι τις μου?

Κώστα τέτοια στενή ( 2εκ) βρίσκεις και στα μαγαζιά με είδη ραπτικής, στα μαγαζιά με είδη στρατού βρίσκεις αυτές που κολλάνε τα μεγάλα σήματα/σημαίες/ονόματα/κλπ (5χ10 εκ), είχα δει αρκετούς πιλότους στον Άραξο και στην Διασπορά να έχουν στην φόρμα τους.

Σώτο έχει & στην Πάτρα ο περίφημος Τζατζαδάκης, ότι θέλεις από αυτά.

ΕΣΣΟ ΣΤ86 στον 'Αραξο στην Διασπορά. 23 μήνες Μοίρα ΜΕΕΠ (Υπηρεσίες: ΧΕΜ, ΠΟΑ, ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ, READINESS SOR).
"Ταλαιπωρία" λέμε -bye-

Δεν μιλάς...
Να στείλω και εγώ το κατι τις μου?

Τι δε μιλαω ρε συ που εχει μαλλιασει η γλωσσα μου?
http://avclub.gr/forum/showthread.php/151432-Μια-καλη-πραξη-Volume-2

Μεχρι και sticky το εχω κανει!

Να μην στειλεις τπτ να το κανεις αναλυτικη περιγραφη με φωτο να το βαλουμε στις αγγελειες.

velcro σε τρεχούμενο μέτρο με φάρδος 10 cm έχω πάρει εδώ στις Σέρρες. έχει και αυτοκόλητο