Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οι τοιχοι ειναι σοβαντισμενοι κανονικα και σαν τελικο χερι εχουν την οψη πεταχτου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οι τοιχοι ειναι σοβαντισμενοι κανονικα και σαν τελικο χερι εχουν την οψη πεταχτου

Μηπως ενοεις τυπου μυκονιατικο πατητο? το τελικο εχει περαστει με μαρμαρο? ειναι ασπρο?
εαν ναι τοτε με το τριψιμο δεν θα κανεις τιποτα, πρεπει να περασεις απο πανω σοβα (μαρμαρο ή ακρυλικο).

Μήπως είναι αρτιφισιέλ δηλαδή με κομματάκια μαρμάρου μέσα ???
Είναι εξωτερικός τοίχος ?? Το αρτιφισιέλ γινόταν σε εξωτερικούς τοίχους και είναι τρομερά ανθεκτικό γιατί εκτός από τα κομματάκια μάρμαρο μέσα έχει και περισσότερο τσιμέντο.

Ευχαριστω για τις απαντησεις..αλλα ουτε μυκονιατικο ειναι ουτε αρτιφισιελ. Εξωτερικος ειναι ναι.Κανονικο σοβαντισμα ειναι, που απλα το τελικο, το μαρμαρο το καναν πεταχτο.

Ευχαριστω για τις απαντησεις..αλλα ουτε μυκονιατικο ειναι ουτε αρτιφισιελ. Εξωτερικος ειναι ναι.Κανονικο σοβαντισμα ειναι, που απλα το τελικο, το μαρμαρο το καναν πεταχτο.

Aν ηθελες να τον τριψεις δεν επερεπε να γινει πεταχτος. Αυτη την μεθοδο την κανουν για να μεινει σαγρε και συνηθως το πεταει μια φορητη πρεσσα απο δοχειο με σοβα χρωματισμενο. Για να το τριψεις και να μεινει λειο θα πρεπει να φυγει το 30% του υλικου.

H αληθεια ειναι οτι ετσι γινεται για περισσοτερο αντοχη βεβαια δεν το επελεξα εγω.Το γνωριζω οτι πρεπει να αφαιρεθει ολο για να γινει λειο το θεμα ειναι πως?Η και να μην αφαιρεθει τουλαχιστον να φυγουν τα χοντρα ωστε να σπατουλαριστει.

Μα τι λέτε;;;
Δεν έπρεπε να γίνει πεταχτός για να τριφτεί;Και το πεταχτό το πετάει πρέσσα;;;;;;;;
Σε άλλη χώρα μάλλον δούλευα σε οικοδομές εγώ.
Με δυό λόγια:Το τελικό χέρι του σοβά (μάρμαρο) γίνεται πεταχτό με το μυστρί (αν λες ότι κάνεις καλή δουλειά),να τον σπάς τον καρπό.Σε τσαπατουλοδουλειές γίνεται με πρέσσα και στο τέλος τα μισά είναι κουφωμένα (αν δε γίνει σε ταβάνι με πρέσσα,βάζεις στοιχήματα πότε θα σου έρθει στο κεφάλι,όχι αν αλλά πότε).
Τώρα αν ο μάστορας δεν έτριψε καθόλου το "άσπρο" και είναι σαν το Γκραντ Κάνιον,μόνη επιλογή είναι το σβουράκι με 40άρι χαρτί (ή και 36),εφόσων πρόκειται να σπατουλαριστεί.
Αν ωστόσο ο μάστορας έκανε τεχνοτροπία τύπου "χωριάτικο" ή "ρυζάκι',τότε απλά θα σου φύγει η ψυχή στο τρίψιμο και το σπατουλάρισμα.(Σε κάθε περίπτωση αν το έκανε αυτό είναι λάθος,εφώσον το ντουβάρι προορίζεται για σπατουλάρισμα.Άσε που λογικά το πλήρωσες και παραπάνω).

Μα τι λέτε;;;
Δεν έπρεπε να γίνει πεταχτός για να τριφτεί;Και το πεταχτό το πετάει πρέσσα;;;;;;;;
Σε άλλη χώρα μάλλον δούλευα σε οικοδομές εγώ.
Με δυό λόγια:Το τελικό χέρι του σοβά (μάρμαρο) γίνεται πεταχτό με το μυστρί (αν λες ότι κάνεις καλή δουλειά),να τον σπάς τον καρπό.Σε τσαπατουλοδουλειές γίνεται με πρέσσα και στο τέλος τα μισά είναι κουφωμένα (αν δε γίνει σε ταβάνι με πρέσσα,βάζεις στοιχήματα πότε θα σου έρθει στο κεφάλι,όχι αν αλλά πότε).
Τώρα αν ο μάστορας δεν έτριψε καθόλου το "άσπρο" και είναι σαν το Γκραντ Κάνιον,μόνη επιλογή είναι το σβουράκι με 40άρι χαρτί (ή και 36),εφόσων πρόκειται να σπατουλαριστεί.
Αν ωστόσο ο μάστορας έκανε τεχνοτροπία τύπου "χωριάτικο" ή "ρυζάκι',τότε απλά θα σου φύγει η ψυχή στο τρίψιμο και το σπατουλάρισμα.(Σε κάθε περίπτωση αν το έκανε αυτό είναι λάθος,εφώσον το ντουβάρι προορίζεται για σπατουλάρισμα.Άσε που λογικά το πλήρωσες και παραπάνω).

Μιλαει για εξωτερικο τοιχο...και πως το τριβειο δεν εκανε δουλεια. Αρα υπεθεσα οτι εγινε πεταχτο για να μεινει ετσι.

Η χωριάτικο ή πεταχτό κατσαρόλας μάλλον είναι.
Σπάτουλα και μετά τριβειο με 40αρη ή 60αρη πατοχαρτο.
Γωνιακά τροχός δεν κάνει.Θα αφήσει πολλά σημάδια.

Για ποιο λόγο θέλεις να το τρίψεις;

Το σοβαντισμα ειναι απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη και τωρα για λογους ομορφιας θελω να γινει η αλλαγη..Λειο ξερω δεν θα γινει αλλα να φαγωθει αρκετα ωστε να σπατουλαριστει.

Καλησπερα σε ολους, η ποιο εμπειρη μπορουν να μου δωσουν λιγο τα φωτα; θελω να βαλω σε ημικυκλικη θεση αυτα τα ξυλακια στις ποσες μοιρες πρεπει να κοπουν για να καθισουν ομοιομορφα;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπερα σε ολους, η ποιο εμπειρη μπορουν να μου δωσουν λιγο τα φωτα; θελω να βαλω σε ημικυκλικη θεση αυτα τα ξυλακια στις ποσες μοιρες πρεπει να κοπουν για να καθισουν ομοιομορφα;

https://s20.postimg.org/j519n41t5/IMG_20171218_140357.jpg[/im[/QUOTE]Εννοείς τα πέντε ξυλάκια ενωμένα να κάνουν μισό κύκλο;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εννοείς τα πέντε ξυλάκια ενωμένα να κάνουν μισό κύκλο;

7 ειναι συνολικα για δοκιμη αυριο θα κοψω και τα υπολοιπα 22 για καβαντζα, αν πανε ολα καλα θα πανε σε αλλη μικρη κατασκευη.

Εξαρτάται από το πόσα ξυλάκια θες να χρησημοποιησεις.
Τα περιγεγραμμενα σχήματα σε κύκλο, έχουν άθροισμα μοιρών των γωνιών τους 180 το τρίγωνο, 360 το τετράγωνο 540 το πεντάγωνο, 720 το εξάγωνο κλπ
Εσύ θα διαλέξεις τον αριθμό των πλευρών (ξύλα) θα πολλαπλασιασεις επί 2 αφού μιλάς για ημικύκλιο και θα βρεις το σχήμα που χρειάζεσαι άρα κ τις συνολικές του μοίρες. Κατόπιν διαιρεί με το πλήθος των πλευρών του κ βρίσκεις τις μοίρες της κάθε γωνίας.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ευχαριστω αυριο καλου κακου θα κοψω περισσοτερο αν κανω κατι στραβα να εχω καβαντζα που λενε.

Εγώ σε πολλές κατασκευές που κάνω στον τόρνο χρησιμοποιώ 12 ξυλάκια κομμένα στις 15 μοίρες για να κάνω ένα κύκλο.
Δηλαδή έχουμε 360 μοίρες : 12=30 :2=15.
Άρα το κάθε κομμάτι θα πρέπει να έχει κοπεί στις 15 μοίρες για να κλείσει ο κύκλος.
Τον ίδιο τύπο χρησιμοποιείς σε ημικυκλιο ανάλογα με τον αριθμό των ξύλων που θες να βάλεις.

Ξανα παλι τα φωτα σας τι δεν κανω σωστα; 20 ξυλακια χαλασα και ακομα να πετυχω των κυκλο. Εχουμε και λεμε 180/5=36/2=18 μοιρες. Παλι μου βγαινει μεγαλυτερος ο κυκλος καμια ιδεα τι δεν κανω σωστα;

Ξεχασα να προσθεσω οτι το ημικυκλο θελω να ειναι απο μεσα και οχι εξω οπως φαινεται στην φωτο, απλα τοτε τα εβαλα για δοκιμη.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ξανα παλι τα φωτα σας τι δεν κανω σωστα; 20 ξυλακια χαλασα και ακομα να πετυχω των κυκλο. Εχουμε και λεμε 180/5=36/2=18 μοιρες. Παλι μου βγαινει μεγαλυτερος ο κυκλος καμια ιδεα τι δεν κανω σωστα;

Ξεχασα να προσθεσω οτι το ημικυκλο θελω να ειναι απο μεσα και οχι εξω οπως φαινεται στην φωτο, απλα τοτε τα εβαλα για δοκιμη.

οπως βλεπω στην φωτο αυτο που εχεις δεν ειναι ημικυκλιο, ειναι λιγο κατω απο το 1/3 του κυκλου. Για να το βρεις ακριβως θα πρεπει να ξερεις την ακτινα του κυκλου που εχει το σχημα σου. Αν οχι μετρησε την χοντρικα.

Ας πουμε οτι βρηκες ακτινα 105mm.
Τοτε ολος ο κυκλος (περιμετρος) ειναι Π=2*3.14*105=659.4mm
Παρε ενα σχοινακι τωρα και μετρα πανω στην καμπυλη το μηκος της.
Ας πουμε οτι μετρησες 185mm.
κανεις την διαιρεση 185/659.4 και βρισκεις το νουμερο Z=0.281
Οι μοιρες που καλυπτει το σχημα σου τελικα ειναι M=0.281*360=101.16

Διαιρεσε τωρα το Μ με των αριθμο των ξυλων και θα βρεις τις μοιρες που ψαχνεις. 101.16/5=20.32

Για να βγει εννοειτε εσωτερικα σωστο σε μεγεθος θα πρεπει το εσωτερικο μερος στα 5 ξυλακια μαζι να δινει μεγεθος σχεδον ακριβως ιδιο με το μηκος που μετρησες με το σχοινακι δηλαδη 185mm στο παραδειγμα.

Μπορει κάποιος που εχει το Makita Rt0700 trimmer να μου πει την περιφέρεια του σώματος ή εστω την διάμετρο της βάσης; Θελω να δω αν ειναι συμβατές οι βάσεις του με το m3700.

Μπορει κάποιος που εχει το Makita Rt0700 trimmer να μου πει την περιφέρεια του σώματος ή εστω την διάμετρο της βάσης; Θελω να δω αν ειναι συμβατές οι βάσεις του με το m3700.

Περιφερεια σωματος 6,48cm