Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

και που κολλαει η τριγωνομετρια στην παρουσα φαση?
Κατεβάζοντας το τραπέζι (αυτό αναφέρει ο φίλος) και απελευθερώνοντας την γωνία στήριξης (υποτείνουσα), αυτή πρέπει να ανέβει ή να κατέβει.
Προς τα κάτω δεν πάει, διότι απλά η απόσταση πλέον από το πάτωμα είναι πολύ μικρή. Άρα μόνο προς τα πάνω. Πρέπει να ληφθεί υπόψη με ποιον τρόπο θα ανέβει προς τα πάνω, ώστε να διπλώνει ανεμπόδιστα το τραπέζι.

υπάρχει πιεσοστάτης που κάνει κύκλωμα είτε έχει πίεση είτε δεν έχει

οπότε έχεις το μοτερ 1 κλασσικά
και αν στην έξοδο του δε δεί πίεση δίνει εντολή στο μοτερ 2

με αντεπίστροφα όπου χρειάζονται και πολύ μικρό κόστος
Καλημέρα.

Κυριλέ κολεκτέρ δηλαδή,χαχα.

Λοιπόν,αν στις βάνες 3,4,5,6 βάλεις αντεπίστροφα,δεν θα χρειάζεται να ασχολείσαι με βάνες.Θα πατάς μόνο το start.Επισης θα μπορείς αν θελήσεις,με αυτοματισμό σε περίπτωση βλάβης ή για όμοια φθορά να ξεκινάει το δεύτερο μοτέρ.
Στις 1,2 βάνες βάλε ηλεκτροβάνες για να διασφαλίσεις ότι δεν θα ξεκινήσει μοτέρ με κλειστή παροχή.
Σε περίπτωση που δουλεψεις αυτοματισμό,θέλεις και αχλάδια στη δεξαμενή,για on,off και σειρήνα.

Για προστασία και αυτοματισμό υπάρχουν και άλλα,αλλά δεν ξέρω τι θέλεις να φτιάξεις και το κόστος.
Σας ευχαριστώ. Δεν σκέφτομαι ακόμη τον αυτοματισμό, ίσως να τον κάνω αργότερα. Άρα πολύ καλή η ιδέα να βάλω αντεπιστροφα που να είναι Automation Ready.

Τις βάνες 3 & 4 δε θα τις αποφύγω καθώς θα ήθελα σε περίπτωση service του κυκλώματος ή βλάβη της αντεπιστροφης να απομονώνω τα νερά.

Το θέμα είναι ότι το ένα μοτέρ ειναι μεγάλο και θέλει παροχή 1 1/4" και τα ορειχάλκινα εξαρτήματα είναι πανάκριβα. Το άλλο είναι της 1". Αν βάλω μέσα, ΤΑΦ, Γωνίες, Μαστούς και σπυραλ πάω σίγουρα στα 140+

Αλλά τι α κανς;

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ. Δεν σκέφτομαι ακόμη τον αυτοματισμό, ίσως να τον κάνω αργότερα. Άρα πολύ καλή η ιδέα να βάλω αντεπιστροφα που να είναι Automation Ready.

Τις βάνες 3 & 4 δε θα τις αποφύγω καθώς θα ήθελα σε περίπτωση service του κυκλώματος ή βλάβη της αντεπιστροφης να απομονώνω τα νερά.

Το θέμα είναι ότι το ένα μοτέρ ειναι μεγάλο και θέλει παροχή 1 1/4" και τα ορειχάλκινα εξαρτήματα είναι πανάκριβα. Το άλλο είναι της 1". Αν βάλω μέσα, ΤΑΦ, Γωνίες, Μαστούς και σπυραλ πάω σίγουρα στα 140+

Αλλά τι α κανς;

Πλαστικές σωλήνες που βάζουν και στις πισίνες?
Πάντως ο αυτοματισμός που λές δύο καλώδια είναι και 10' δουλειά

Πλαστικές σωλήνες που βάζουν και στις πισίνες?
Πάντως ο αυτοματισμός που λές δύο καλώδια είναι και 10' δουλειά
Οι μόνες πλαστικές σωλήνες που έχω δουλέψει είναι στον κήπο μου! Ξέρω βέβαια ποιες εννοείς.

Υπάρχουν και οι άλλες οι πράσινες που κολλάνε με το ειδικό μηχάνημα που τις θερμενει.

Ζήτησα από υδραυλικό να μου φτιάξει αυτά που περιγράφω με πράσινες πλαστικές σωλήνες και μου ζήτησε 120 μόνο εργασία!

Μάλλον θα πάω στα σίγουρα, τα ορειχάλκινα, θα τα συνδυάσω με μια μέρα άδεια την Παρασκευή και θα την κάνω τη δουλειά...!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

...
Υπάρχουν και οι άλλες οι πράσινες που κολλάνε με το ειδικό μηχάνημα που τις θερμενει.
...

Υπάρχουν και οι πολυστρωματικές που υπάρχουν σύνδεσμοι-ρακόρ κλπ ίδια με του τουμποράματος.

Δεν τις έχω δουλέψει, αλλά το καλοκαίρι θα τις προτιμήσω σε μια εγκατάσταση που ήθελε 800 ο υδραυλικός για δίκτυο σε 2 δωμάτια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κατεβάζοντας το τραπέζι (αυτό αναφέρει ο φίλος) και απελευθερώνοντας την γωνία στήριξης (υποτείνουσα), αυτή πρέπει να ανέβει ή να κατέβει.
Προς τα κάτω δεν πάει, διότι απλά η απόσταση πλέον από το πάτωμα είναι πολύ μικρή. Άρα μόνο προς τα πάνω. Πρέπει να ληφθεί υπόψη με ποιον τρόπο θα ανέβει προς τα πάνω, ώστε να διπλώνει ανεμπόδιστα το τραπέζι.

Πως προεξοφλεις οτι ο παγκος μπορει να παει μονο προς τα επανω?
Εστω οτι απο το εδαφος μεχρι το κατω μερος του παγκου ειναι 83cm (πιο κατω δεν βολευει), τοτε με ΑΒ 35cm και με ΒΓ 45cm απο το Πυθαγορειο θεωρημα βγαζουμε την ΑΓ στα 28,2cm.
Ειναι ασχημα?
Με ουτε 10 ευρω θα κανει τη δουλειά του, απλα. Εαν δεν του αρεσει επιλεγει αλλους τροπους!

Attachments

• ΓŽΒ³Γβ€°ΓŽΒ½ΓŽΒΉΓŽΒ±-2 .jpg
    ΓŽΒ³Γβ€°ΓŽΒ½ΓŽΒΉΓŽΒ±-2 .jpg
    27.3 KB · Views: 136
attachment.php

Μετά τη βάνα 5,6 αντεπίστροφα και μετά παίρνεις και στην κατανάλωση κατευθείαν.

Πριν το αντεπίστροφο με τη βάνα 5
βάζεις αυτό
https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=841_1072_2044&products_id=13505
και όταν δεν έχει πίεση ενεργοποιεί το μοτέρ 2

Νομίζω ότι δεν έχω κάνει κάποιο λάθος στα γρήγορα που το σκέφτηκα.

EDIT:
Δε χρειάζεται κάποιο περίεργο πιεσοστάτη. Αρκεί ο οποιοσδήποτε που θα οπλίσει σε χαμηλότερη πίεση απο τον πιεσοστάτη του μοτερ 1 με το μειονέκτημα ότι κατα την εναλλαγή θα πέσει λίγο η πίεση στην κατανάλωση.

Υπόψιν ότι τα μοτέρ χαλάνε πιο γρήγορα όταν κάθονται απο όταν δουλεύουν (έτσι μου έχουν πεί).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πως προεξοφλεις οτι ο παγκος μπορει να παει μονο προς τα επανω?
Εστω οτι απο το εδαφος μεχρι το κατω μερος του παγκου ειναι 83cm (πιο κατω δεν βολευει), τοτε με ΑΒ 35cm και με ΒΓ 45cm απο το Πυθαγορειο θεωρημα βγαζουμε την ΑΓ στα 28,2cm.
Ειναι ασχημα?
Με ουτε 10 ευρω θα κανει τη δουλειά του, απλα. Εαν δεν του αρεσει επιλεγει αλλους τροπους!
Καταρχήν δεν έγραψα ότι ο πάγκος θα πάει προς τα πάνω (τουναντίον), αλλά για την γωνία στήριξης.
Τα νούμερα που δίνεις ως παράδειγμα βγαίνουν (οριακά*) αν θεωρήσεις ότι ο πάγκος θα έχει μέγιστο βάθος 50 εκ. Από εκεί και πάνω (ο φίλος ανέφερε μέχρι 70 εκ.), δεν βγαίνουν με τίποτα. Και βάσει αυτού απάντησα, όχι ότι δεν γίνεται, αλλά ότι πρέπει να ληφθεί υπόψιν στην σχεδίαση της κατασκευής, εξετάζοντας διάφορες λύσεις με τα ίδια υλικά και κόστος.

* Δεν μας απασχολεί πολύ το μήκος ΑΓ (παίζει ρόλο βέβαια στην στήριξη και κυρίως στο μήκος του ΒΓ). Αυτό που πρέπει να υπολογίσουμε είναι τα 2 κινητά τμήματα (ΑΒ και ΒΓ).
Όπως σωστά δείχνεις στο σχέδιο, το ΑΒ πρέπει να είναι τουλάχιστον στα 2/3 του βάθους που έχει ο πάγκος. Για τα 35 εκ. που αναφέρεις, το βάθος βγαίνει στα 50 εκ.
Κατεβάζοντας τον πάγκο, αντίστοιχα θα κατέβει και το ΑΒ, οπότε από τα 83 ωφέλιμα εκ. μας μένουν 48 που επαρκούν για το ΒΓ. Αν όμως κάνουμε τους ίδιους υπολογισμούς για βαθύτερο πάγκο, το στήριγμα ΒΓ έχει θέμα σε αυτή την σχεδίαση.

485eebf7196a353cc1b11885d41b9614.jpg
53026514d75a7cd788ba5a7c8d8e6ae8.jpg
f3314f960977c0f39a218b6b6ccdb296.jpg
2bb41989116cc33026958cb7e2eecdbf.jpg
αδέλφια ! Λουρί μπετονιέρας Atica bs 125 δεν βρίσκω πουθενά στη ροδο και σε ένα δυο μαγαζιά που πήρα τηλεφονο μου είπαν δεν υπάρχει ως ανταλλακτικό .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μερικές φορές εκνευρίζομαι με τον εαυτό μου που δεν κρατάω λεπτομερή στοιχεία από κάποιες αγορές που κάνω κατά καιρούς.
Υπάρχει ένα κατάστημα σ´ ένα στενάκι στην Καβάλας, μετά τη Σ. Πάτση δεξιά, που έχει τα πάντα από ιμάντες.
Δεν σημείωσα όμως ούτε οδό ούτε τίποτε...
Μέτρα το μήκος και δες μήπως βρείς στα ανταλλακτικά πλυντηρίων. Ιμάντας poly-v λέγεται.

Χίλια ευχαρηστω σε όλους αύριο θα κάνω τις ενέργειες μου κ θα ενημερώσω !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μετά τη βάνα 5,6 αντεπίστροφα και μετά παίρνεις και στην κατανάλωση κατευθείαν.

Πριν το αντεπίστροφο με τη βάνα 5
βάζεις αυτό
https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=841_1072_2044&products_id=13505
και όταν δεν έχει πίεση ενεργοποιεί το μοτέρ 2

Νομίζω ότι δεν έχω κάνει κάποιο λάθος στα γρήγορα που το σκέφτηκα.

EDIT:
Δε χρειάζεται κάποιο περίεργο πιεσοστάτη. Αρκεί ο οποιοσδήποτε που θα οπλίσει σε χαμηλότερη πίεση απο τον πιεσοστάτη του μοτερ 1 με το μειονέκτημα ότι κατα την εναλλαγή θα πέσει λίγο η πίεση στην κατανάλωση.

Υπόψιν ότι τα μοτέρ χαλάνε πιο γρήγορα όταν κάθονται απο όταν δουλεύουν (έτσι μου έχουν πεί).

Δεν θα ξεκινησει ποτε το 1 γιατι παντα στην αρχη,δεν θα βλεπει πιεση και θα δινει παντα στο 2...Αλλα και με επιπλεον μπουτον να το ξεκινησεις (το 1),οταν δωσει στο 2,δεν θα ξαναγυρίσει στο 1...

Τα μοτερ χαλανε γρηγοροτερα στην ακινησια,λόγω του οτι ξερενονται οι τσιμουχες απ τη ελλειψη νερου.

Δεν θα ξεκινησει ποτε το 1 γιατι παντα στην αρχη,δεν θα βλεπει πιεση και θα δινει παντα στο 2...Αλλα και με επιπλεον μπουτον να το ξεκινησεις (το 1),οταν δωσει στο 2,δεν θα ξαναγυρίσει στο 1...

Τα μοτερ χαλανε γρηγοροτερα στην ακινησια,λόγω του οτι ξερενονται οι τσιμουχες απ τη ελλειψη νερου.

Δεν είπα ο πιεσοστάτης να κόβει το μοτερ 1.
Οπότε αν ξαναπάρει απο μόνο του (μάλλον απίθανο αλλά πές ότι δεν είχε μόνο αυτό ρεύμα) θα απενεργοποιηθεί το μοτέρ 2.

Ο πιεσοστάτης του 1 είναι επάνω του κανονικά όπως και το του 2.
Απλά προσθέτω έναν 3ο μετά το αντεπίστροφο του 1.

Είχα γράψει ότι αφαιρούμε το κύκλωμα 3,4 αλλά χάθηκε μάλλον όταν έβαλα τη φωτογραφία.

ΕΔΙΤ:
Μαλλον δε χρειάζεται καν 3ος πιεσοστάτης. Το μοτέρ 1 κανονικά με τον δικό του πριν το αντεπίστροφο.
Και το μοτέρ 2 με δικό του μετά το αντεπίστροφο απλά να παίρνει μπρος σε χαμηλότερη πίεση!

Μάστορες, για δώστε μου τα φώτα σας! Θα ήθελα να κάνω ανοδίωση σε δύο τμήματα ενός ατμοποιητή από ανοξείδωτο ατσάλι, αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία. Είναι μικρά σε διαστάσεις, πλάτος 2,5X3 εκατοστά ύψος.

Profile_parts.jpg

Και θα ήθελα να τα κάνω να πάρουν έναν χρωματισμό, όσο κοντινότερο γίνεται, σε αυτόν που έχει το συγκεκριμένο μοντάκι, αν καταλαβαίνω καλά, είναι από μπρούντζο και όχι από χαλκό.

Wismec_bronze.jpg

Ξέρετε κάποιον που μπορώ να απευθυνθώ για να μου το κάνει;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής θεμα
Τα gaming ακουστικα του μικρού (Hyper X cloud II), τα οποία εχουν και αποσπώμενο μικρόφωνο, δεν λειτουργούν σωστά στο PS4
ΔΙευκρινίζω για όσους δεν γνωρίζουν οτι τα ακουστικά συνδεονται στο χειριστήριο του PS4.
Στην αρχή δεν δουλευε το μικρόφωνο, ομως αγόρασα καινουργιο και διαπίστωσα οτι φταίει το βύσμα των ακουστικών που καταλλήγει στο χειριστήριο το οποίο, για να υποστηρίξει το μικρόφωνο, έχει 4 ακροδεκτες (3,5mm mini jack 4 pole connector)
Πιο συγκεκριμενα, το μικρόφωνο λειτουργεί, αρκει να τραβήξω καποια χιλιοστά (ή δεκατα του χιλιοστού) το βύσμα πιο έξω απο το χειριστήριο.
Ωστόσο, αν κουνηθεί λιγο, δεν δουλευει.

Δοκίμασα απο εναν φιλο καποια αλλα, απλά ακουστικά τα οποία έχουν και μικρόφωνο και διαπιστωσα οτι λειτουργουσαν χωρίς προβλημα.

Επισης απο τη σύγκριση των mini jacks των δυο ακουστικών, φαίνεται οτι το προβληματικό έχει πιο χοντρά τα 3 μαυρα μωνωτικα που χωρίζουν τους 4 ακροδέκτες.

Σκεφτομαι λοιπόν να αλλάξω το βύσμα.

Εχω τις εξής ερωτήσεις:
1) Που θα βρω τετοιο βυσμα στην Ελλαδα (για να μην μπλεξω με ebay και μου παρει 20 ημερες)?
2) Πως θα κανω την συνδεση στο βυσμα (θελει κασσίτερο και ειδικό μηχάνημα)?

Αν ξερει κανεις θα ημουν ευγνωμων

Ευχαριστω

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής θεμα
Τα gaming ακουστικα του μικρού (Hyper X cloud II), τα οποία εχουν και αποσπώμενο μικρόφωνο, δεν λειτουργούν σωστά στο PS4
ΔΙευκρινίζω για όσους δεν γνωρίζουν οτι τα ακουστικά συνδεονται στο χειριστήριο του PS4.
Στην αρχή δεν δουλευε το μικρόφωνο, ομως αγόρασα καινουργιο και διαπίστωσα οτι φταίει το βύσμα των ακουστικών που καταλλήγει στο χειριστήριο το οποίο, για να υποστηρίξει το μικρόφωνο, έχει 4 ακροδεκτες (3,5mm mini jack 4 pole connector)
Πιο συγκεκριμενα, το μικρόφωνο λειτουργεί, αρκει να τραβήξω καποια χιλιοστά (ή δεκατα του χιλιοστού) το βύσμα πιο έξω απο το χειριστήριο.
Ωστόσο, αν κουνηθεί λιγο, δεν δουλευει.

Δοκίμασα απο εναν φιλο καποια αλλα, απλά ακουστικά τα οποία έχουν και μικρόφωνο και διαπιστωσα οτι λειτουργουσαν χωρίς προβλημα.

Επισης απο τη σύγκριση των mini jacks των δυο ακουστικών, φαίνεται οτι το προβληματικό έχει πιο χοντρά τα 3 μαυρα μωνωτικα που χωρίζουν τους 4 ακροδέκτες.

Σκεφτομαι λοιπόν να αλλάξω το βύσμα.

Εχω τις εξής ερωτήσεις:
1) Που θα βρω τετοιο βυσμα στην Ελλαδα (για να μην μπλεξω με ebay και μου παρει 20 ημερες)?
2) Πως θα κανω την συνδεση στο βυσμα (θελει κασσίτερο και ειδικό μηχάνημα)?

Αν ξερει κανεις θα ημουν ευγνωμων

Ευχαριστω
Σε μαγαζί με ηλεκτρονικά. Είναι πολύ εύκολο και υπάρχουν βύσματα που το καλώδιο φιξαρεται σε αυτά με βίδα. Δεν είναι απαραίτητο το κολλητήρι.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk