Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μονο καποια 6,5 stereo jack εχουν βιδες και δυσκολο να τα βρεις
Τα 3,5 θελουν κολλητηρι, θα τα βρεις σε καταστημα ηλεκτρονικων
Στην περιπτωση σου, για να αποφυγεις το κολλητηρι, μπορεις να παρεις ενα 3,5 απο χαλασμενα hands free (4 επαφες) να κοψεις το καλωδιο και να το συνδεσεις με κλεμα με το καλωδιο των ακουστικων του PS4. στο τελος πρεπει να τσεκαρεις με πολυμετρο τη συνεχεια των συνδεσεων.
Μπορεις να βρεις στο google τα χρωματα των καλωδιων και τις συνδεσεις του jack.
Για σωστη δουλεια θελεις κολλητηρι και απλο καλάι ηλεκτρονικων απo 0,8mm εως 1mm (κασσιτερος / μολυβδος περιπου 60/40).

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής θεμα
Τα gaming ακουστικα του μικρού (Hyper X cloud II), τα οποία εχουν και αποσπώμενο μικρόφωνο, δεν λειτουργούν σωστά στο PS4
ΔΙευκρινίζω για όσους δεν γνωρίζουν οτι τα ακουστικά συνδεονται στο χειριστήριο του PS4.
Στην αρχή δεν δουλευε το μικρόφωνο, ομως αγόρασα καινουργιο και διαπίστωσα οτι φταίει το βύσμα των ακουστικών που καταλλήγει στο χειριστήριο το οποίο, για να υποστηρίξει το μικρόφωνο, έχει 4 ακροδεκτες (3,5mm mini jack 4 pole connector)
Πιο συγκεκριμενα, το μικρόφωνο λειτουργεί, αρκει να τραβήξω καποια χιλιοστά (ή δεκατα του χιλιοστού) το βύσμα πιο έξω απο το χειριστήριο.
Ωστόσο, αν κουνηθεί λιγο, δεν δουλευει.

Δοκίμασα απο εναν φιλο καποια αλλα, απλά ακουστικά τα οποία έχουν και μικρόφωνο και διαπιστωσα οτι λειτουργουσαν χωρίς προβλημα.

Επισης απο τη σύγκριση των mini jacks των δυο ακουστικών, φαίνεται οτι το προβληματικό έχει πιο χοντρά τα 3 μαυρα μωνωτικα που χωρίζουν τους 4 ακροδέκτες.

Σκεφτομαι λοιπόν να αλλάξω το βύσμα.

Εχω τις εξής ερωτήσεις:
1) Που θα βρω τετοιο βυσμα στην Ελλαδα (για να μην μπλεξω με ebay και μου παρει 20 ημερες)?
2) Πως θα κανω την συνδεση στο βυσμα (θελει κασσίτερο και ειδικό μηχάνημα)?

Αν ξερει κανεις θα ημουν ευγνωμων

Ευχαριστω

Kαλησπέρα
Θά βρείς στόν Φανό ,στόν Σταυριανό,στόν Βενιέρη,στόν Τρίδημα,στόν Κατουμά στήν Κleopatra electronics καί σέ πολλά άλλα καταστήματα ηλεκτρονικού υλικού.
Θα χρειαστεί ηλεκτρονικό κολλητήρι καί κόλληση καλάϊ,άν δέν θέλεις νά αγοράσεις κολλητήρι καί κόλληση γιά νά κάνεις εσύ τήν κόλληση καλώδιο μέ βύσμα,η δέν έχεις κάποιον φίλο-γνωστό νά στά κολλήσει,μπορείς νά πάς σέ ένα ηλεκτρονικό εργαστήριο τό βύσμα καί τά ακουστικά νά στό κολλήσει ένας ηλεκτρονικός.

Παιδιά τι είναι αυτή η φάση με τον απευθείας ψεκασμού της μπογιές? (χωρίς αέρα και με τρελές πιέσεις)
Αν και ο ίδιος λέει ότι το ρόλο στους μέσα τοίχους δίνει καλύτερο αποτέλεσμα.
https://youtu.be/T9j8xebaceM

Παιδιά τι είναι αυτή η φάση με τον απευθείας ψεκασμού της μπογιές? (χωρίς αέρα και με τρελές πιέσεις)
Αν και ο ίδιος λέει ότι το ρόλο στους μέσα τοίχους δίνει καλύτερο αποτέλεσμα.
https://youtu.be/T9j8xebaceM

Tα airless συστήματα χρησιμοποιουν τεραστιες πιεσεις για να γινεται σπρει το χρωμα. Στο εργοστασιο που ημουν μηχανικος βαφαμε τις ανεμογεννητριες με αυτη την μεθοδο με χρωματα πολυουρεθανης. Στην ουσια βαζεις μια αντλια (τρομπα) ρευματος απευθεια μεσα στο χρωμα (στο δοχειο) και αυτη πρεσσαρει με συνεχεις παλμους ωστε να βγαινει χρωμα μπροστα στην μανικα (σαν μανικα χοντρη ειναι η σωληνα του πιστολιου). Περισσοτερα δεν ξερω αλλα με αυτη την μεθοδο εχεις σχεδον μηδενικες απωλειες και φορητοτητα και εχω την εντυπωση πως χρησιμοποιειται κυριως σε βαρια χρωματα 2 ή 3 συστατικων
με μεγαλη ποσοτητα στερεων για βιομηχανικη χρηση.

Tα airless συστήματα χρησιμοποιουν τεραστιες πιεσεις για να γινεται σπρει το χρωμα. Στο εργοστασιο που ημουν μηχανικος βαφαμε τις ανεμογεννητριες με αυτη την μεθοδο με χρωματα πολυουρεθανης. Στην ουσια βαζεις μια αντλια (τρομπα) ρευματος απευθεια μεσα στο χρωμα (στο δοχειο) και αυτη πρεσσαρει με συνεχεις παλμους ωστε να βγαινει χρωμα μπροστα στην μανικα (σαν μανικα χοντρη ειναι η σωληνα του πιστολιου). Περισσοτερα δεν ξερω αλλα με αυτη την μεθοδο εχεις σχεδον μηδενικες απωλειες και φορητοτητα και εχω την εντυπωση πως χρησιμοποιειται κυριως σε βαρια χρωματα 2 ή 3 συστατικων
με μεγαλη ποσοτητα στερεων για βιομηχανικη χρηση.

ναι μιλαει για 1200-1500psi...

το ερωτημα ειναι..αξιζει να το δουμε εδω?

αδέλφια ! Λουρί μπετονιέρας Atica bs 125 δεν βρίσκω πουθενά στη ροδο και σε ένα δυο μαγαζιά που πήρα τηλεφονο μου είπαν δεν υπάρχει ως ανταλλακτικό .

Το μηκος του ειναι 20 ή 60 ποντοι;
Αν ειναι 20 ψαχνεις 8PK x 203 αλλιως 8PK x 608.
Αν εχεις περιθωριο απο τον τεντωτηρα ψαχνεις κατι κοντα σε αυτο (κοντυτερο ή μακρυτερο).
Αν δεν βρισκεις 8αρι κοιτα μηπως βρεις σε 7αρι ή ακομα και 6αρι. Θα πιασει ενα - δυο λουκια λιγοτερα αλλα θα κανεις την δουλεια σου προσωρινα μεχρι να βρεις το σωστο (αν δεν τραβαει τοσο ζορι ωστε να πατιναρει).
Επειδη ειναι απο μπετονιερα, καλο θα ειναι οτι βρεις να το βαλεις λουκι με λουκι με το παλιο (οπως μετραμε σπειρωματα) για να σιγουρευτεις οτι εχει ιδιο "πασο".

Μάστορες θέλω να ηχομόνωσω μια μεσοτοιχία στο υπόγειο. Ο ήχος που θέλω να σταματήσω είναι αυτός της λειτουργίας του μοτέρ.

Έχω κάνει τελαροσα με καδρονια 5x5cm και έχω πάρει ορυκτοβαμβακα της knauf για ηχομόνωση.

Ερώτηση: θα έχω καλύτερο απόδοση κλείνοντας/ σφραγίζοντας την τελαροσα με γυψοσανίδα ή με OSB 18mm ;

Το κόστος δε μας νοιάζει καθώς για τα μετά είναι ελάχιστη διαφορά.

Ακούω γνώμες...

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

1) Νομίζω υπάρχουν μοτέρ που κάνουν λιγότερο θόρυβο
2) Λαστιχένια ποδαράκια αν δεν έχεις να βάλεις

Για τη γυψοσανίδα vs OSB νομίζω θα είναι μικρή η διαφορά αν μιλάμε για ίδιο πάχος.
Άφησε και κενό με αέρα μέσα 2εκατοστά (κρίνοντας απο όσα είχα διαβάσει για το διάκενο στα διπλά τζάμια)

Βρήκα και αυτό
https://easyhomesoundproofing.com/drywall-plywood-mdf-osb/

Οπότε διάλεξε το φθηνότερο και βάλε όσο μεγαλύτερο πάχος μπορείς.

Αν σε ενδιαφέρει η ηχομόνωση βάζεις πετροβάμβακα στον τοίχο, αφήνεις γύρω στα δύο εκατοστά κενό και μετά βάζεις OSB.
Υπόψιν οτι ο αέρας δεν πρέπει να ανανεώνεται. Που σημαίνει οτι πρέπει να κλείσεις με κάποιο υλικό (ξύλο; κοιλοδοκό; ) τις πλευρές.
Για να λειτουργήσει ηχομονωτικά ο αέρας πρέπει να είναι «σταθερός». Όταν ταξιδεύει ο αέρας ταξιδεύει και ο ήχος.
Επίσης με OSB θα έχεις ανακλάσεις, που σημαίνει οτι πιθανώς να ακούς εντονότερα τον θόρυβο στο δωμάτιο. Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο δυνατή είναι η πηγή του ήχου.

Αν θέλεις να μειώσεις τον ήχο και στο εσωτερικό βάλε γυψοσανίδα. Αν δεν είναι επικίνδυνο βάλε και ricofon ή τις παληές αυγοθήκες, από πεπιεσμένο χαρτί.
Κάνουν δουλειά αλλά λαμπαδιάζουν για πλάκα...

EDIT.
Επίσης στήριξε σε απορροφητικό υλικό το μοτέρ. Ο ήχος μεταφέρεται και με τους κραδασμούς. Ειδικά αν η πηγή εφάπτεται σε κολώνες ή τοίχους.
Αν δεν βρείς κάτι καλό βάλτο επάνω σε μια παλέτα που να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα «πόδια» για επαφή με το έδαφος και από κάτω ρίξε λεπτόκοκκη άμμο ή βάλε χοντρές μάλινες κουβέρτες κ.λ.π.
Κάτι απορροφητικό με λίγα λόγια.

Παιδιά πολύ ωραίες οι συμβουλές σας και σας ευχαριστώ πολύ!

Μιλάμε για 3 μοτέρ τα οποία ήδη βρίσκονται σε αντικραδασμικες λαστιχένιες βάσεις. Επίσης, θεωρητικά, είναι αθόρυβα καθώς μιλάμε για 2 πολυβαθμιες αντλίες 1.5HP και μια πολυβάθμια 2HP. Αλλά και πάλι ενοχλούν.

Τελικά θα πάω στη λύση της γυψοσανίδας, παρακάτω η σκέψη για το πώς θα το κάνω:

Αρχικά, αντί για στραντζαριστα θα χρησιμοποιήσω καδρονια 4.5x4.5 που έχω ήδη.

Θα τοποθετηθούν κάθετα τα καδρονια στον τοίχο. Θα μπει μέσα ο ορυκτοβαμβακας 4.5 εκατοστών και θα "ασφαλιστεί" με ορίζοντα πηχακια πάχους 2.5 εκ, με τον τρόπο αυτό δημιουργώ και τα 2.5 εκατοστά αέρα που βοηθάει στην ηχομόνωση. Όλη αυτή η κατασκευή θα κλειστεί και θα σφραγιστεί με γυψοσανίδες και στόκο.

Τον ορυκτοβαμβακα τον πήρα ήδη, είναι ο Ultracoustic της Knauf.

Τι λέτε;

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ότι και να σου πούμε εμείς δεν μετράει.
Το πως θα σε κοιτάνε οι γείτονες από δω και πέρα είναι το θέμα :smile:
Έχε μόνο το νου σου να μην το παρακάνεις με το κενό. Για μισό ή ένα εκατοστό κινδυνεύεις να δημιουργήσεις ηχείο αντί για μόνωση.

Ειμαι στη διαδικασια επισκευης μιας κεραμικης εστιας αεριου. Εκτος απο τα εξαρτηματα που υπαρχουν σε ανταλλακτικα, αντιμετωπιζω και ενα αλλο προβλημα.

Η εστια ειναι η παρακατω.

MCSA020390_N2262N3_def.jpg

Περιμετρικα εχει ενα νικελελακι πανω στο κεραμικο και στην επανω μερια εχει ενα αλουμινιο. Αυτα ειναι κολημενα μεταξυ τους με μια κολλα σαν λαστιχο, η οποια εχει ξεκολησει σε καποια σημεια.
Ρωτησα στην Neff και σε ενα γνωστο που επισκευαζει ηλεκτρικες συσκευες και μου ειπαν για σιλικονη υψηλων θερμοκρασιων, χωρις να με κατευθυνουν εκει 100% και με σιγουρια .

Με προβληματιζει οτι πρεπει να κολλησει πλαστικο με αλουμινιο και κεραμικο γυαλι, και οχι απλα να στεγανοποιησουν.

Επισης αν βγει η "παλια κολλα" θα πρεπει πρωτα να φτιαχτει ενα "καλουπι" για να ξανακεντραρουν ολα σωστα, καθως δεν υπαρχουν οδηγοι.

Σκεφτομουν να απολιπανω και να βαλω μια bison polymax που λενε τα μαστορια οτι κολλαει παντου, αφηνοντας και την παλια "λαστιχοκολλα", αλλα και παλι εχω αμφιβολιες.

Εχει κανεις εμπειρια πανω σε τετοια υλικα και συνθηκες απο την εργασια του σε οικιακο ή βιομηχανικο περιβαλλον;

ΟΧΙ Polymax σε τετοια εφαρμογη, θα βαλεις Bison υψηλων θερμοκρασιων (κοκκινη). Εχω κολλησει λαστιχο σε φουρνο NEFF με απολυτη επιτυχια!
Ειχα βαλει και διαφανη Polymax αλλά δεν αντεξε. Σε αλλες συθνηκες η Polymax κολλαει πολυ γερα.

Ευχαριστώ πολύ Σώφρον.

Υποθετω εννοεις αυτη

βλεπω οτι :
Particularly suited for joining and sealing oven and microwave windows, edges around (ceramic) hot plates............

Αλλα με φρεναρει λιγο το:
Sealant may expand when it comes into contact with grease, oil, coolant and fuels.

Βεβαια εδω μαλλον γινεται αναφορα για χρηση ως φλατζοκολλα, αλλα λιπη και λαδι θα εχουμε σιγουρα.

Εσυ που ακριβως το χρησιμοποιησες;
Ρωταω γιατι αυτο που θα κολλησει δεν συγκρατείται απο τιποτα αλλο (οπως π.χ. βιδες) και θα πρεπει να παιξει το ρολο και της κολλας αλλα και του στεγανοποιητικου.

Να σου δωσω να καταλαβεις, με το ιδιο υλικο, εχουν κολλησει τα μεταλικα λαμακια πανω στο κεραμικο, τα οποια βιδωνουν στην υπολοιπη εστια.

Η αληθεια ειναι οτι ειναι δυσκολο σημειο, και δεν επιδεχεται λαθος υλικο, γιατι περα απο το "μπασε - βγαλε",
θα εχει και ενα επιπλεον κοστος γυρω στα 25 ευρω, για τις στεγανοποιητικες "τσιμουχες", που θα ξαναχαλασουν .

Ασε που μεχρι να γινει εμφανης παλι η ζημια ή η αστοχια οπως ειναι συναρμολογημενο και τοποθετημενο, θα εχει κανει ζημια και απο κατω.

Ναι αυτη εννοω
Ειχα κολλησει το περιμετρικο λαστιχο της πορτας, εκει που ενωνονται τα δυο ακρα του. Ειχα δοκιμασει πολλες σιλικονες μεχρι και κολλες (και 2 συστατικων) και δεν εκαναν δουλειά.

αυτο ισχυει για ολες
Sealant may expand when it comes into contact with grease, oil, coolant and fuels.

Μαστόρια μια ερώτηση (δεν ήξερα που να το βάλω)

Ξέρει κανείς αν και που επισκευάζονται πτυσσόμενες σκάλες σαν κι αυτήν ?

Ήρθε συνεργείο στο σπίτι για μια δουλειά ενω απουσιάζα, την χάλασαν και πλέον δεν κουμπώνει όταν την ανοίγεις σε κάποιες θέσεις, εννοείται δεν ενημέρωσαν κι έφυγαν οι κουφ@λες.
Το χειρότερο είναι οτι το συνεργείο ήταν ο λακαμάς ο κουμπάρος μου οπότε δεν είμαι για φασαρίες κι ιστορίες, είτε την φτιάχνω αν φτιάχνεται είτε την πετάω.

Noμιζω οτι αν χαλασει/λυγισει καποιος κυλινδρικος σωληνας στο πτυσσομενο, δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Το θυμαμαι απο κατι μικρα τριποδα με κυλινδρικα πτυσσομενα ποδια αλουμινιου.

Μάστορες διαφορά bit μου σκουριάζουν οπος κ κάποια παλιά εργαλεία ... λέω να τα περιποιηθω όλα και να τα λαδώσω ! Δώστε μου μια φτηνή και συνάμα αποτέλεςμάτηκη λύση για το λάδωμα ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Sent from my iPhone using Tapatalk