Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαστόρια, τι υλικό να βάλω κάτω από τα ποδαράκια που κάθεται η εξωτερική μονάδα κλιματιστικού για ηχομόνωση ; θα το τοποθετήσω στην ταράτσα.

Μαστόρια, τι υλικό να βάλω κάτω από τα ποδαράκια που κάθεται η εξωτερική μονάδα κλιματιστικού για ηχομόνωση ; θα το τοποθετήσω στην ταράτσα.

Παλιό λάστιχο αυτοκινήτου.

παιδια βοηθηστε με λιγο με το τι συμβαινει με τις διαμετρους/διατομες των ηλεκτρολογικων καλωδιων?

πχ λενε οτι στα κοκκινα, μπλε, κιτρινα kosh, μπαινουν 1,5 2,5 4αρια καλωδια...αυτα ειναι η διαμετρος?

γενικα τι εννοει ενας ηλεκτρολογος οταν λεει 1,5 2,5 4αρι>?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θέλω κάτω από ένα διακόπτη φώτων να τραβήξω ρεύμα για μια πρίζα. Μπορώ να πάρω ρεύμα κατ ευθείαν απ τον διακόπτη η απ το κουτί διακλάδωσης που υπάρχει από πάνω?

σαν ηλεκτρολογος θα σου προτεινα ....να βρεις εναν ηλεκτρολογο :).H δουλεια μας ειναι επικινδυνη για μας ποσο μαλλον για καποιον ανειδικευτο ,τωρα τελευταια ακουω πολλα ατυχηματα και θανατους απο ηλεκτροπληξια !!!!!Αφου σου ειπα αυτο λοιπον και (κακος) επιμενεις να το κανεις μονος σου, στο κουτι διακλαδωσης αν εισαι τυχερος θα περναει φαση(μαυρο),ουδετερος(μπλε ή σε παλιες εγκαταστασεις γκρι) και γειωση (κιτρινο).Αυτα τυπικα διοτι ολοι οι ηλεκτρολογοι δεν ειμαστε τυπικοι και σωστοι,ειδικα στην επαρχια,και τα χρωματα μπορει να ειναι...οτι ναναι!Αφου λοιπον διακλαδωσεις και μονωσεις σφιχτα τα καλωδια θα συνδεσεις μια σουκο πριζα .Η υπαρξη της γειωσης στην πριζα και γενικοτερα μια σωστα γειωμενη εγκατασταση ειναι Α Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ ΤΗ !!!!

παιδια βοηθηστε με λιγο με το τι συμβαινει με τις διαμετρους/διατομες των ηλεκτρολογικων καλωδιων?

πχ λενε οτι στα κοκκινα, μπλε, κιτρινα kosh, μπαινουν 1,5 2,5 4αρια καλωδια...αυτα ειναι η διαμετρος?

ειναι οι διατομες των καλωδιων ,βαση της καταναλωσης της συσκευης χρειαζεται και διαφορετικη διατομη καλωδιου,ασφαλισης και διακοπης.

Είναι η επιφάνεια της διατομής σε τετραγωνικά χιλιοστά.

Είναι η επιφάνεια της διατομής σε τετραγωνικά χιλιοστά.
για αυτο λοιπον μου φαινονται ψιλα στις δικες μου εφαρμογες. (ρευμa dc 12V).

Εξηγηση
εχω φαει Το μπερδεμα μεταξυ συστηματων, μια που ολες οι οδηγιες ειναι σε διαμετρο με το αμερικανικο συστημα.
παω λοιπον με την αντιστοιχη διαμετρο σε χιλιοστα, και ζηταω τετοιο καλωδιο στο μαγαζι και αυτοι μου δινουν το ιδιο νουμερο σε διατομη.
αρα ποιο ψιλο απο οτι χρειαζομαι.

για αυτο λοιπον μου φαινονται ψιλα στις δικες μου εφαρμογες. (ρευμa dc 12V).

Αν τα θυμάμαι καλά τη διατομή την διαλέγουμε βάση απόστασης και έντασης.
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-C201/531/3516,14426/

(Το αναφέρω για εγκυκλοπαιδικούς λόγους!)

Ήθελα να τροφοδοτήσω με 3.3VDC ένα project στα 6-7 μέτρα απόσταση απο το μετασχηματιστή και είχα ψάξει τί διατομή θέλω για να μήν πέσει πολύ η τάση.

σαν ηλεκτρολογος θα σου προτεινα ....να βρεις εναν ηλεκτρολογο :).H δουλεια μας ειναι επικινδυνη για μας ποσο μαλλον για καποιον ανειδικευτο ,τωρα τελευταια ακουω πολλα ατυχηματα και θανατους απο ηλεκτροπληξια !!!!!Αφου σου ειπα αυτο λοιπον και (κακος) επιμενεις να το κανεις μονος σου, στο κουτι διακλαδωσης αν εισαι τυχερος θα περναει φαση(μαυρο),ουδετερος(μπλε ή σε παλιες εγκαταστασεις γκρι) και γειωση (κιτρινο).Αυτα τυπικα διοτι ολοι οι ηλεκτρολογοι δεν ειμαστε τυπικοι και σωστοι,ειδικα στην επαρχια,και τα χρωματα μπορει να ειναι...οτι ναναι!Αφου λοιπον διακλαδωσεις και μονωσεις σφιχτα τα καλωδια θα συνδεσεις μια σουκο πριζα .Η υπαρξη της γειωσης στην πριζα και γενικοτερα μια σωστα γειωμενη εγκατασταση ειναι Α Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ ΤΗ !!!!

Ευχαριστώ πολύ σίγουρα δεν θα έκανα κάτι ριψοκίνδυνο εάν δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι το κάνω σωστά!! Η γνώσεις μου στη ηλεκτρολογία είναι οι βασικές. Πχ να αλλάξω μια μπριζα, ένα ντουι .,βασικες μετρήσεις με ένα πολύμέτρο κλπ. Γνωρίζω πχ πως λειτουργεί ένα οικιακό δίκτυο ρεύματος. Σίγουρα δεν θα πείραζα - άλλαζα κάτι σε ένα πίνακα. Ακόμη και αυτό το απλό εάν δω ότι κάτι δεν μου κολλάει σωστά η έχω κάποιο σκοτεινό σημείο, δεν θα το κάνω.

Επειδή έχουν περάσει και 35 χρόνια από τότε που έβλεπα τον υδραυλικό...
Υπάρχει κάνα κόλπο για να πιάσει να ξεκινήσει τις βόλτες;;;
Στην άλλη μεριά που είχε ήδη βόλτες άνοιξα έξτρα μια χαρά.

d21db72256aa8cc15f80fdcd2a5f8ed9.jpg

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Φιλική συμβουλή, αν δεν το εχεις μην αγγίζεις, και αφου ρωτάς για το ποιό απλό, δηλαδή για τα χρώματα και διατομες, δεν το γνωρίζεις. Στα χρωματα οπως έγραψε και ο φιλος wolfgr, βασικά είναι μαύρο φάση, αλλά μπορεις να το βρεις και κόκκινο και καφέ, σπανια μεν αλλα παίζει, ο ουδετερος μπλε, σε παλιες γκρι, και γείωση κίτρινο - πράσινο, αλλά ΠΡΌΣΕΧΕ... Έχω φαει χτύπημα απο ρεύμα με κλειστό τον Γενικό, απο το κίτρινο - Πράσινο.... εδιναν ρευμα απο και εγω δεν ξερω που σε αυτό που υποτίθεται οτι είναι η γείωση. Οταν το είδα αυτο μαζεψα τα πράγματα μου και έφυγα, γιατί κινδύνευα. ΠΡΌΣΕΧΕ

Επειδή έχουν περάσει και 35 χρόνια από τότε που έβλεπα τον υδραυλικό...
Υπάρχει κάνα κόλπο για να πιάσει να ξεκινήσει τις βόλτες;;;
Στην άλλη μεριά που είχε ήδη βόλτες άνοιξα έξτρα μια χαρά.

1) να έχεις φάει καλό πρωϊνό
2) αυτό που είπε ο Βασίλης.