Μάστορες τα φώτα σας!!

Η αλήθεια είναι ότι εάν ήθελα να το πουλήσω και για να τραβήξει την προσοχή θα του έριχνα λάδι σιλικόνης που το κάνει πολύ εντυπωσιακό και τονίζει τα χρώματα. Όμως, όπως είπα χρησιμοποιώ καθαρό νεράκι για να φύγει το αλάτι και πανάκι μετά. Το υγρό το φέρνει ο Ανδρέου. Για κυματοθραυστη και ταπετσαρίες χρησιμοποιώ πολύ ήπια καθαριστικά.
Τα φουσκωτά σκάφη δεν λέει ο κατασκευαστής του σκάφους κάτι για τα μπαλόνια πάρα μόνο την πίεση. Οι αεροθαλαμοι ως υλικό έχουν 10χρονια εγγύηση από τον κατασκευαστή (Pannel Filippo) ο οποίος δίνει τις συστάσεις καθαρισμού.

Προτείνω αυτό το γαλάκτωμα και να το βάζεις κάθε 2-3 μήνες

Πολύ παλιά, έβαζα αυτό το λάδι σιλικόνης, το οποίο όμως το σταμάτησα πλέον.

Attachments

• GUMMED 1LT-550x550.jpg
    GUMMED 1LT-550x550.jpg
    37.9 KB · Views: 20
  • 20171015_141601.jpg
    20171015_141601.jpg
    5.5 MB · Views: 18
Last edited:
  • Like
Reactions: Babis K.
Καλημέρα
προχτές παρήγγειλα την γνωστή μάσκα από κίνα και φαίνεται ότι θα την χρειαστώ άμεσα.
Στην πολυκατοικία που μένω υπάρχει ένα μικρό υπόγειο με 5 αποθήκες. Χτες βούλωσε η αποχέτευση και τα νερά (μόνο) βρήκαν δίοδο και πλημμύρισαν τις αποθήκες. Η βρώμα είναι ατελείωτη.
Θα γίνει ότι πρέπει να γίνει με καθαρισμούς και φάρμακα, θα πεταχτεί και ότι ακούμπαγε κάτω, ευτυχώς λίγα γιατί τα δικά μου τα έχω σε παλέτες.

Σκέφτομαι στην αρχή να κατεβαίνω με την μάσκα για ευνόητους λόγους.
Θα με καλύψει με τα φίλτρα που έρχεται ή πρέπει να πάρω αλλά πιο ειδικά φίλτρα;
Ή δεν κάνει καθόλου για χημικό πόλεμο και πρέπει να πάρω κάτι άλλο;

Μπάμπη δεν έγραψες για γράσο εσύ αλλά αναφέρθηκε νωρίτερα, μη βαράς.
Όμως τα προϊόντα της penel δεν τα ήξερες 😬
Μια χαρά φαίνεται το Bat !
Γνωρίζω κι εγώ από επαγγελματίες ότι γενικώς το μπαλόνι δεν χρειάζεται ούτε λάδια ούτε ξύδια, νεράκι και ήπιο καθαριστικό μόνο.
Τώρα το λάδι σιλικόνης θεωρητικά προστατεύει από τον ήλιο αλλά η γυαλάδα που αφήνει καθώς και το ότι γλιστράνε τα μπαλόνια αν πατήσεις επάνω ξυπόλητος στην διάρκεια του μπάνιου δεν μου αρέσουν καθόλου.

Τώρα το λάδι σιλικόνης θεωρητικά προστατεύει από τον ήλιο αλλά η γυαλάδα που αφήνει καθώς και το ότι γλιστράνε τα μπαλόνια αν πατήσεις επάνω ξυπόλητος στην διάρκεια του μπάνιου δεν μου αρέσουν καθόλου.

Το κάνω μια φορά το χρόνο, το είπα, όταν ετοιμάζομαι να το μαζέψω για τη χειμερινή περίοδο.
Το φουσκωτό δεν ξανά πέφτει στη θάλασσα.
Άλλωστε αυτά που λές, γυάλισμα, γλύστρημα κλπ κρατάνε για τις επόμενες 48 ώρες το πολύ.
Την penel όντως δεν την ήξερα, έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ, πραγματικά όμως, με το άθλημα. Όταν γερνάει ο άνθρωπος βαραίνει… κι όταν βαραίνει βαριέται.

• Like
Reactions: anastasg
Εγώ πάντως, είμαι με τα φουσκωτά από τις αρχές της 10ετίας του 90 από τις καλές εποχές (χωρις internet) που όλη μας η γνώση προέρχονταν κυρίως από τι εμπειρίες μας αλλά και από τους παλιούς, από τα 1-2 περιοδικά και μια δυο εκθέσεις τον χρόνο. Μέσα στην κρίση, έμεινα για λίγα χρόνια χωρις βάρκα και οικογενειακώς .. είχαμε τρελαθεί. Επανήλθαμε στο άθλημα ποιό δραστήριοι και ποιό παθιασμένοι και πραγματικά το απολαμβάνω.

Babis K. : Εαν σκέπτεσαι να το πουλήσεις .. πες μου.

Ωραίες εποχές!!!
Το πρώτο μου φουσκωτό, αρχές του ‘80 ήταν ένα Zodiac Gran Raid MK2 στα 4,20 με φουσκωτή καρίνα μέχρι που μπήκα σε ένα γαστράτο Callegari κι έπαθα πλάκα…
Απο κει αρχίζει η κατρακύλα, κι όπως λέει κι ο Βέγγος «και τ’ακούμπαγα, τ’ακούμπαγα, τ’ακούμπαγα…»
Μέχρι που αποφάσισα να σταματήσω τις εκθέσεις τα κολλητιλίκια με τους αντιπροσώπους και τα tests σκαφών και προπελών και ηρέμησα.
Το ηρέμησα είναι πολύ σχετικό βέβαια, ηρέμησα απο τα φουσκωτά και έμπλεξα με τους προβολείς… Κι όταν ηρέμησα απ’τους προβολείς έμπλεξα με τα εργαλεία.
Άστα να πάνε, ανίατη ασθένεια.
Ήθελα να το πουλήσω πρίν από χρόνια αλλά ο υιός μου το ξέκοψε.
«- Ξέχνα το… Δικά μου τα έξοδα, το φουσκωτό δεν πάει πουθενά».

Ωραίες εποχές!!!
Το πρώτο μου φουσκωτό, αρχές του ‘80 ήταν ένα Zodiac Gran Raid MK2 στα 4,20 με φουσκωτή καρίνα μέχρι που μπήκα σε ένα γαστράτο Callegari κι έπαθα πλάκα…
Απο κει αρχίζει η κατρακύλα, κι όπως λέει κι ο Βέγγος «και τ’ακούμπαγα, τ’ακούμπαγα, τ’ακούμπαγα…»
Μέχρι που αποφάσισα να σταματήσω τις εκθέσεις τα κολλητιλίκια με τους αντιπροσώπους και τα tests σκαφών και προπελών και ηρέμησα.
Το ηρέμησα είναι πολύ σχετικό βέβαια, ηρέμησα απο τα φουσκωτά και έμπλεξα με τους προβολείς… Κι όταν ηρέμησα απ’τους προβολείς έμπλεξα με τα εργαλεία.
Άστα να πάνε, ανίατη ασθένεια.
Ήθελα να το πουλήσω πρίν από χρόνια αλλά ο υιός μου το ξέκοψε.
«- Ξέχνα το… Δικά μου τα έξοδα, το φουσκωτό δεν πάει πουθενά».
'"Απο κει αρχίζει η κατρακύλα, κι όπως λέει κι ο Βέγγος «και τ’ακούμπαγα, τ’ακούμπαγα, τ’ακούμπαγα…»" Εντάξει πέθανα στο γέλιο....... 😀 👍

Δυστυχώς αυτή η φράση περιέχει μια αλήθεια που εκφράζει και εμένα σε αρκετές περιόδους της ζωής μου: πρώτα με το αυτοκίνητο μετά με τα μηχανάκια τώρα με τα εργαλεία... ;)

Το παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι πάνω - κάτω σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει ένα "κόλλημα" που εκδηλώνεται με καταναλωτικό τρόπο: άλλοι με σπίτια άλλη με σκάφη άλλοι με αυτοκίνητα άλλοι με ηχοσυτήματα άλλοι με όπλα μαχαίρια κτλ (με τα μαχαίρια έχω κάνει και εγώ έναν κύκλο από εκεί πριν από καιρό... ;)) κ.ο.κ

Καλησπέρα, με έχει πιάσει μια κ@*%^πιλάλα να αλλάξω τα γράσσα στις κεφαλές των γωνιακών τροχών που έχω - και δεν είναι λίγοι.
Το θέμα μου είναι ότι ψαχνω ψαχνω αλλα άκρη δεν βρίσκω ως προς το τι γρασσο να χρησιμοποιήσω.
Κάπου διαβάζω για λιθίου με διθειικο μόλυβδο, αλλού λένε για μόλυκουτ (αν το λέω σωστά), κτλ κτλ.

Μήπως κάποιος ξέρει συγκεκριμένα να μου πει ακριβώς ποιο γράσσο να πάρω και ποιάς μάρκας?

ΥΓ: Μην μου πείτε δες τι προτείνει ο κατασκευαστής γιατί έχω τροχούς απο 4 - 5 κατασκευαστές (makita, bosch (μπλε και πράσινους), aeg, atlas copco κτλ οποτε άντε βγάλε άκρη.

ευχαριστώ

Ισως να θυμάστε το μάστορα με το μπετό.
Σε ενα άλλο σπιτι (οχι δικο μου) εβαλε κολλα πλακιδιων για τελικο σοβάτισμα; σε εξωτερικο τοιχο να ισιώσει. Το αποτέλεσμα ειναι καπως ετσι βαμμενο.
Γενικά με λέγαν περίεργο επειδη δε μου αρέσει ο μάστορας.
Ο μάστορας το βρισκει τέλειο.
Αναρρωτιωμασταν πως θα μπορουσε να επιδιορθωθει. Να τριφτει μου φαινεται αδύνατο ακομα και με τριβειο καθως δε πιστευω πως θα κανει κατι.
Να περαστει απο πανω παλι καποιο κονιαμα για επιπεδωση σκέφτομαι πως εχει ηδη χοντρο/ψιλο/granular/κολλα πλακιιδίων οποτε δε ξερω αν ειναι καλη ιδεα... Αντι να παει απο το πιο δυνατο στο πιο αδυναμο ειναι οτι να 'ναι. Το να εμπαινε κάτι άλλο απο πάνω πχ τσιμεντοσανιδα κτλ;
Σκεφτομαι μηπως η μονη λυση ειναι κομπρεσερ εως το χοντρο σοβα για σωστη δουλεια και σοβατισμα ξανα.
256138547_631052271248035_8327300251789125933_n.jpg

Πωωωω, τι εφτιαξε ο καλλιτεχνης;
Αυτο θα παρει αξια σε καποια χρονια 😁

Τελοσπαντων, θα σου πουνε οι ειδικοι για το δια ταυτα. Δεν ξερω καν αν το κανουν γενικα αυτο, σοβατισμα με κολλα πλακιδιων, αλλα νομιζω θυμαμαι να το λεει ο Κωστης για εξωτερικο τοιχο.

Αρα, μαλλον, το προβλημα δεν ειναι τοσο στο υλικο, οσο στο ισιωμα, στην σπατουλα.

Παντως, το καλοκαιρι φετος αλλαξαμε την εισοδο ενος απορροφητηρα, σε εξωτερικο, προφανως, τοιχο. Το κολλημα της νεας χοανης και προφυλακτηρα εγινε με κολλα πλακιδιων, που μετα "φεραμε" με μυστρι και σπατουλα.
Ολη τη δουλεια την εκανα εγω, που δεν ειχα καν ξαναδει κολλα πλακιδιων. Τολμω να πω οτι το τελικο αποτελεσμα, χωρις βεβαια να ειναι τελειο, ηταν πολυ καλυτερο απο αυτο το σουρεαλιστικο. Και σκεψου οτι δεν το τριψαμε καν μετα το ισιωμα με την σπατουλα.

Σε ενα άλλο σπιτι (οχι δικο μου) εβαλε κολλα πλακιδιων για τελικο σοβάτισμα; σε εξωτερικο τοιχο να ισιώσει. Το αποτέλεσμα ειναι καπως ετσι βαμμενο.

Σκεφτομαι μηπως η μονη λυση ειναι κομπρεσερ εως το χοντρο σοβα για σωστη δουλεια και σοβατισμα ξανα.
256138547_631052271248035_8327300251789125933_n.jpg

Το αποτέλεσμα είναι απαράδεκτο....

Ξυλωμα του εξωτερικου σοβά μεχρι το χοντρο με κομπρεσέρ όπως λες και γέμισμα εξ αρχής με έτοιμο σοβά η κόλλα πλακιδιων μαζί με επισκευαστικο κονιασμα με ίνες για να δεσει(durocret,megacret 40) αλλά ισιωμα μόλο με πήχη...τα τελειώματα με νεράκι και φενιζον σοβαντζη...
Εάν θα θέλει σπατουλαρισμα γίνεται με χοντροκοκκη παρετινα εξωτερικού χώρου και ravinex...θα γίνει όλο το τοιχίο από πάνω μέχρι κάτω για να "σβησει" το μερεμέτι....
Τα υπόλοιπα τα ξέρεις νομίζω...

Last edited: