Μηχανουργικός τορνος.

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Αν και έχω φτιάξει κάτι αντίστοιχο τις ποιο πολλές φορές επειδή βαριέμαι 😀το στήσιμο, με κάνα δυό λωρίδες γυαλόχαρτο και λίγο WD40 και γίνεται καθρέφτης.

• Like
Reactions: Babis K.
Εδώ που τα λέμε το γυαλόχαρτο κάνει καλύτερη δουλειά αλλά μ´αυτό το τρόπο η δουλειά γίνεται με πιο πολυ στύλ 🤪 και δε λερώνεις καθόλου τα χεράκια σου :LOL:

Ημέρα για παιχνιδάκι σήμερα.
Κι επειδή αυτό το νήμα το έχουν όλοι φτυμένο, δεν βλέπω να υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, που και που αποφασίζω να ανεβάζω καμιά κατασκευούλα έτσι, για τη τιμή των όπλων, και για να κινείται και λίγο.
Όπως είπα, τίποτε το σπουδαίο, απλά μια επανάληψη ενός πολύ χρήσιμου εργαλείου για μένα, ένα εργαλειάκι κεντραρίσματος, που είχα φτιάξει παλιότερα κι ανακάλυψα τον Αύγουστο οτι στο χωριό δεν έχω κάτι αντίστοιχο.
Η παλιά κατασκευή είναι αυτή:
IMG_5460.jpeg

Επειδή με έχει βολέψει τρομερά αποφάσισα να φτιάξε ένα ακριβώς ίδιο.
Πήρα λοιπόν μιά σιδερένια βέργα 12mmX12mm και ξεκίνησα να φτιάχνω την εσοχή για το ρουλεμάν.
Στην αρχή με φρέζα 7mm και τελειπωμα/φινίρισμα με φρέζα 8mmIMG_5461.jpeg
IMG_5463.jpeg

Στη συνέχεια ανοίχτηκαν οι τρύπες, 8mm όσο είναι και η τρύπα του ρουλεμάν για να μην υπάρχει κανένας τζόγος.
IMG_5465.jpegIMG_5466.jpeg

Κι αφού έγινε κι ελέγχθηκε και ο σχετικός πύρος κόπηκε στο σωστό σημείο…
IMG_5468.jpeg
IMG_5469.jpeg

Πλέον όλα είναι έτοιμα…
IMG_5470.jpeg

…και το μόνο που μένει είναι η «υπογραφή» του κατασκευαστή 🤪
IMG_5471.jpeg

Last edited:
Κι επειδή αυτό το νήμα το έχουν όλοι φτυμένο, δεν βλέπω να υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, που και που αποφασίζω να ανεβάζω καμιά κατασκευούλα έτσι, για τη τιμή των όπλων, και για να κινείται και λίγο.
Νομίζω το αντίθετο ισχύει: αγαπημένο νήμα και με πολύ ενδιαφέρον. Απλά δεν μπορούν να συνεισφέρουν πολλοί επειδή δεν υπάρχουν και πολλοί τόρνοι στο φόρουμ.

• Like
Reactions: newbie and Babis K.
Νομίζω το αντίθετο ισχύει: αγαπημένο νήμα και με πολύ ενδιαφέρον. Απλά δεν μπορούν να συνεισφέρουν πολλοί επειδή δεν υπάρχουν και πολλοί τόρνοι στο φόρουμ.

Υπάρχουν κάποιοι τόρνοι, αν και ελάχιστοι συμφωνώ, αλλά οι τορναδόροι βαριούνται να γράψουν 😆
Ο Giannis mkds πχ ο @yiobi ο @SatSea
ο @vlad66 έχου επαφή με τόρνο αλλά μάλλον όρεξη δεν έχουν 😉

Last edited: