ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

Χρήστο όταν έχεις γνωρίσει και εκτιμήσει κάποιους ανθρώπους επαγγελματίες του χώρου, η θέση σου είναι πιο δύσκολη.
Πολλοί έχουν αντιπροσωπείες που ''λένε'' και κάποιες που δεν...

Εξάλλου ότι άποψη και να εκφράσεις ,ο βασικός κανόνας δεν αλλάζει τίποτα.

Εμπιστευόμαστε τα δικά μας αυτιά και το γούστο μας και αφήνουμε τους Γκουρού για άλλους.

Πρέπει να ομολογήσω, πως όταν νομίζω ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να ''προστατέψω'' κάποιον, στέλνω pm.

τεσπα ΓΙΑ να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα ένα θετικό σημείο , μπορώ να πω το ποιο επουσιώδη ίσως , είναι ότι έχουμε ακούσει κρίνει γνωρίσει μηχανάκια από εδώ μέσα που δεν θα είχαμε την δυνατότητα αλλιώς , εμένα προσωπικά με έχει ωφελήσει το fora , και έχω γνωρίσει απο τα καλλίτερα μαστόρια στην diy μέχρι ανθρώπους με πολλή μερακλίδικα συστήματα , πράγμα το οποίο καμία έκθεση δεν μου είχε προσφέρει ! οπότε έστω και έτσι η επικεφαλίδα " ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ " εχει δουλέψει στην πράξη , αυτό που χρειάζεται είναι λίγο ακόμα εξωστρέφεια και επίσης λιγότερη εμπάθεια ,,,

Τα όσα κατακριτέα περιγράφετε ισχύουν για όλα τα φορα.
Ανήκουμε στον κανόνα* και όχι στην εξαίρεση.
*Νιουφης είμαι εδώ, αλλά το σημαντικό είναι ότι ως τώρα εκτιμώ ότι οι Mods κάνουν αρκετά καλά τη δουλειά τους. Και ότι για την ακρίβεια είμαστε καλύτερα από το μέσο όρο.

1/ Πολλές φορές το πρόβλημα ξεκινά και από συνφορουμίτες που δεν έχουν εμπειρία σε φόρα ή είναι το μοναδικό φορουμ όπου συμμετέχουν.

2/ Έχω δει να τσακώνονται σε φόρα για πολύ πιο απλά πράγματα.

3/ Υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες ανθρώπων. Αρπακτικά, Άνθρωποι που απαντάνε μια στο τόσο με τεράστια εμπειρία και γνώσεις, Άνθρωποι που εδώ και χρόνια μόνο διαβάζουν, Άνθρωποι που απαντάνε πάντα βιαστικά

Φίλτατοι, ένα χωριό είμαστε εδώ. Πηγαίνετε το ΣΚ στο χωριό σας και μάλλον θα παρατηρήσετε τα ίδια.
π.χ. Βγες να κλαδέψεις τις τριανταφυλλιές και ρώτα κανα γείτονα τι ξέρει από κλάδεμα…

Αν το θετεις ετσι "ξερα" μπορω να σου δωσω μια διαφορετικη απαντηση.

Γιατι οτι και να γραφτει περναει απο μια αποστευτη κριτικη με πολλες δωσεις απαξίωσης και ειρωνιας σε σημειο να μετανιωνεις την ωρα και τη στιγμη που το εγραψες.

Μπαινεις σε ενα τριπακι να κοιτας μεχρι και την τελευταια σου τελεια και αφιερωνεις απιστευτο χρονο μονο και μονο να γραψεις.

Οταν θα αλλαξει το "υφακι" και διαβαζονται πρωτα απο ολα τα μηνυματα οπως θα επρεπε κατα τη γνωμη μου απο ενα ενα φορουμ, αυτο θα φανει.
Εκεινη θα ειναι και η στιγμη που θα δεις και πολυ περισσοτερα κειμενα/παρουσιασεις/σχολια που θα προσφερουν στο φορουμ και στις γνωσεις μας. Οχι στα νευρα μας !!

Σου μιλω εκ οποιας πειρας !!

Συμφωνώ απολύτα και ιδίως για το ''υφάκι'' καθώς και για τις ''δόσεις απαξίωσεις'' πολλών μηχανημάτων που το 90% τουλάχιστον αυτών που τα γράφουν σαφώς και δεν τα έχουν ακούσει πόσο μάλλον να τα έχουν αγοράσει για να μπορούν να εκφέρουν τέτοιες αφοριστικές γνώμες.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάτι όπως ο ήχος που είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση.

Προσωπικά έχω αναστολές,να ανοίξω θέμα για δικό μου μηχάνημα,αφού το αποκτήσω(πρίν πάντα γράφω κατά το ψάξιμο),για να μην θεωρηθεί ότι πουλάω "μούρη"...

Δεύτερο σημείο που συμφωνώ γιατί αν γράψω πχ ότι πούλησα το cd μου των 12.000 ευρώ και αγόρασα ένα νέο των 18.000 ευρώ και άκουσα ''μεγάααλη'' διαφορά καταλαβαίνουμε όλη το τι έχει να γίνει, το έχουμε δει και σε άλλα threats.

Δυστυχώς και εγώ έχω καιρό να γράψω. Δεν είμαι βέβαια και στους πολύ παλιούς αλλά το γεγονός ότι έχω κατασταλάξει δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει κάποιον σε μεγάλο βαθμό.
Το γεγονός ότι είμαι και απόλυτος στα γούστα μου χειροτερεύει την κατάσταση.
Αν γράψω ότι η φθηνότερη λάμπα μου αρέσει περισσότερο από το ακριβότερο τρανζίστορ, θα αρχίσουν οι πέτρες.

Ο ήχος είναι άκρως υποκειμενικό πράγμα.

Σοβαρά τώρα έχω την άποψη, ότι πρέπει να γράφω μόνο όταν έχω κάτι να συνεισφέρω. Έστω σπάνια.

Τρίτη συμφωνία με τον φίλο Δημήτρη, όταν είσαι κατασταλαγμένος σε κάποια μηχανήματα τα οποία σου αρέσουν για το χψ λόγο και μένεις αρκετά χρόνια με αυτά αλλά ταυτόχρονα έχεις μουσικές εμπείριες νέων μηχανημάτων τα οποία χωρίς να είναι κακά δεν σου κάθονται για το οποιοδήποτε λόγο και το γράψεις αυτό υπερασπίζοντας τα μηχανήματα σου καθώς και την απόφασή σου να παραμείνεις με αυτά τότε μπορεί να κατηγορηθείς ότι απο κάπου τα παίρνεις γιατί φίλτατοι δυστηχώς το έχουμε διαβάσει και αυτό σε διάφορα threats.
Άρα γράφεις με πολύ προσοχή όχι απο φόβο αλλά διότι ο καθένας μας λογικός άνθρωπος που δεν κοιτάει να βγάλει τα απωθημένα του στα forums έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχολήθει απο το προσπαθεί να υπερασπίσει το εαυτό του σε διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες διαφόρων που καλύπτονται πολλές φορές απο την γνωστή ανωνυμία που τους παρέχει γενναιόδωρα το internet.

IMHO λίγη ουσία :

1)Δυστυχώς η ευτυχώς το πρόβλημα δέν είναι η διανομή εμπειριών / αναζητήσεων , ή ακόμα και η έξυπνη διανομή γνώμης απο τούς γνωστούς (άλλωτε σφουγκοκολλάριους , μετέπειτα δήθεν παράγοντες και πιθανά σε κάποια στιγμή καταστηματάρχες ) , αλλά ΟΛΕΣ OI (πιθανές) ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ τους, απο ανθρώπους που δέν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα (και που μέχρι να μάθουν θα πάθουν ...)

2) Δυστυχώς (και πάλι) , το κακώς εννοούμενο παρεϊστικο πνεύμα καφενείου γειτονιάς , δέν δίνει και πολλές πιθανότητες σε κάποιον που είναι εκτός καφενείου , το δε σημαντικότερο σε αυτό είναι, -οτι επιπροσθέτως-, ή κακώς εννοούμενη δημοκρατικότητα (σε θέματα διαχειριστικά ) ακούσια μεν , θέτει δε τον προσβάλλοντα και προσβαλλόμενο στο ιδιο τσουβάλι ...πράγμα που αν συνδυαστεί με τήν τακτική καφενείου , δέν αφήνει και πολλά περιθώρια

Δεν ειπα οτι ειναι μονον αυτος ο λογος, αλλα ειναι και αυτος καποιες φορες ! Γενικα ειναι επιφοβο να λες ασχημα λογια , για διαφορους λογους .....

Σιγά μην δεν γράψω οτι έχω πρόβλημα για να μην δυσαρεστήσω τον αντιπρόσωπο.

Το να αγοράσεις από δημοσιεύσεις είναι το λιγότερο αφέλεια.
Και όχι ότι φταίνε τα παιδιά που γράφουν ή (γιατί όχι) οι ρηβιούερς των περιοδικών.
Απλά κανένας δεν γνωρίζει τα ηχητικά στάνταρς του καθενός.
Π.χ ο Μανωλάκος μπορεί να λέει τον χψζ ήχο για κορυφή και για μένα να είναι για γέλια και το αντίστροφο.

Πάντως και επειδή ανέφερα τα περιοδικά... ότι κριτική ασκέιται σ' αυτά η ίδια ακριβώς θα ασκηθεί και για τους δικτυακούς ρηβιούερς...
Πιο σιωπηρά είναι η αλήθεια...
Για τον λόγο ακριβώς που εξήγησα παραπάνω.

Οπότε γράφουμε τα πάντα χωρίς άγχος, διαβάζουμε τα πάντα αλλά στο τέλος δοκιμάζουμε εμείς και κανείς άλλος για εμάς...ότι μπορούμε από τον κυκεώνα των μηχανών.
Στο φινάλε όλα είναι προτάσεις και όχι αγορές με το ζόρι.
Καλό είναι να τις εκμεταλλευθούμε.
Πάντως εδώ και χρόνια θα ήθελα να διαβάζω περισσότερα αρνητικά...

Τούτο εδώ το θέμα,το άνοιξα για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Εντοπίσθηκε ένα πρόβλημα.Γίνεται διάλογος για τις αιτίες.

Πρόθεσή μου είναι να μην παραμείνει πρόβλημα.

Σ' αυτή την κατεύθυνση έχω κάποιες ιδέες.Θα ήθελα και τις δικές σας.

Τι προτείνω.

-Ο κάθε συνφορουμίτης γράφει για το μηχάνημά του,αναφέροντας:
Πως κατάληξε σ'αυτό,το γούστο του,τον χώρο του και το σύστημα του.
Αναφέρει τα σύν και πλήν-τα δυνατά κι αδύνατα σημεία στην απόδοση.
Ανεβάζει σχετικές φωτο και τυχόν διαθέσιμες μετρήσεις απο το διαδίκτυο.

Αν θέλει.Τι σκέπτεται για το μέλλον.

-Απ' όσους συμμετέχουν στο θέμα,δεν επιτρέπονται τοποθετήσεις, μειωτικές-απαξιωτικές κρίσεις ή επιθέσεις.Μόνο διευκρινιστικές ερωτήσεις-απαντήσεις.Αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο,στέλνεται pm,αναλόγως ή στον συγκεκριμένο χρήστη που άνοιξε το θέμα ή σε μένα.
Διαγράφεται κάθε εκτός θέματος μήνυμα.

-Στο βαθμό που το θέμα,κρίνεται (δεν έχουν σταλεί βάσιμες "ενστάσεις" μέσω pm απο συνφορουμίτες) σαν επαρκές,αρχειοθετείται σε sticky αναρτημένο θέμα με τίτλο "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ".

Συμφωνείτε;
Αλλες προτάσεις ή αλλαγές;

Re: Απάντηση: ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

Τι προτείνω.

-Ο κάθε συνφορουμίτης γράφει για το μηχάνημά του,αναφέροντας:
Πως κατάληξε σ'αυτό,το γούστο του,τον χώρο του και το σύστημα του.
Αναφέρει τα σύν και πλήν-τα δυνατά κι αδύνατα σημεία στην απόδοση.
Ανεβάζει σχετικές φωτο και τυχόν διαθέσιμες μετρήσεις απο το διαδίκτυο.

Αν θέλει.Τι σκέπτεται για το μέλλον.

-Απ' όσους συμμετέχουν στο θέμα,δεν επιτρέπονται τοποθετήσεις, μειωτικές-απαξιωτικές κρίσεις ή επιθέσεις.Μόνο διευκρινιστικές ερωτήσεις-απαντήσεις.Αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο,στέλνεται pm,αναλόγως ή στον συγκεκριμένο χρήστη που άνοιξε το θέμα ή σε μένα.
Διαγράφεται κάθε εκτός θέματος μήνυμα.

-Στο βαθμό που το θέμα,κρίνεται (δεν έχουν σταλεί βάσιμες "ενστάσεις" μέσω pm απο συνφορουμίτες) σαν επαρκές,αρχειοθετείται σε sticky αναρτημένο θέμα με τίτλο "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ".

Συμφωνείτε;
Αλλες προτάσεις ή αλλαγές;
Μέσα οπως είναι ! αντε να δούμε τι θα ακόυσουμε !!!:ears: ποιος θα κάνει την αρχη ?

Ξεκίνησα το 1994 και προς βελτίωση του ήδη υπάρχοντος ήχου μου,
αγόρασα τα ESL-63 γιά να αντικαταστήσω τα SCM-50 που είχα ήδη.
Η φιλοσοφία αυτής της κίνησης είναι ότι αναζητούσα εντελώς αχρωμάτιστο
ήχο (ATC ήταν και είναι ήδη κορυφαία στον τομέα αυτό, αλλά ήθελα κάτι
παραπάνω). Ήταν μιά καλή αγορά και είχα βελτίωση σε όλους τους τομείς,
εκτός από το χαμηλό. Έτσι λοιπόν το 1997 αγόρασα και 2ο ζεύγος ESL-63
και τα έκανα stacked. Η βελτίωση ήταν τεράστια, το χαμηλό απογειώθηκε,
η ήδη πολύ καλή στερεοφώνικη εικόνα βελτιώθηκε, ο συνολικός όγκος
αναπαραγωγής βελτιώθηκε και ανέβηκαν και πολύ οι μέγιστες ακουστικές
στάθμες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το ηχητικό αποτέλεσμα και πολύ
δύσκολα το βλέπω να τα αλλάξω, ίσως γίνει κάποια στιγμή όταν το πάρω
απόφαση να ξεκινήσω-ολοκληρώσω την ιδιοκατασκευή μου (ηλεκτροστατικό
ηχείο).

Να σημειώσω εδώ ότι γιά μιά μικρή χρονική περίοδο, όταν είχα απλά τα Quad,
χρησιμοποιήσα και τα υπογούφερ της Gradient προκειμένου να βελτιώσω το
χαμηλό, αλλά παρ´όλες τις προσπάθειές μου δεν κατάφερα να τα κάνω να
συνεργαστούν πλήρως!

Οχι μέσα σ' αυτό το θέμα βρε σείς.

Περιμένετε και λίγο!
Απαιτείται ευρύτερη συναίνεση...

Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες για τα πολύ καλά μηχανήματα που μετά από λίγο καιρό τα βλέπουμε στην κατηγορία με τις αγγελιες.

Χμμμ.Ναί έχουμε ζήσει και πολλά διάφορα τέτοια.

Ενθουσιώδεις κριτικές και μετά πωλήσεις μηχανημάτων...
Είναι κι αυτός ένας ανασταλτικός παράγοντας.

Χρειάζεται να το σκεφθούμε,πώς θα αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις.
Για πέστε κι εσείς.

Re: Απάντηση: ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες για τα πολύ καλά μηχανήματα που μετά από λίγο καιρό τα βλέπουμε στην κατηγορία με τις αγγελιες.

Σίγουρα παίζει και αυτό, αν και δεν νομίζω ότι όποιος ενδιαφέρεται

για αγορά ενός μηχανήματος θα μείνει μόνο με τις γνώμες

που θα δεί σε ένα οποιουδήποτε φόρουμ.

Η λογική λέει και έτσι γίνεται συνήθως, ότι ακούμε, συγκρίνουμε

και μετά βάζουμε το χέρι στην τσέπη.