Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Μην ξεχνας ομως οτι λεει πως στα πεντε πρωτα χρονια κρατα το 70% της χωρητικοτητας. Επομενως σε μερικα χρονια θα αρχιζει να μειωνεται η χωρητικοτητα.
Ποιο πρακτικο θα ειναι πχ να τις χρησιμοποιεις πολλες ωρες την ημερα και να χρειαστει να τις φορτισεις 2-3 φορες την μερα. Ετσι σε ενα χρονο χονδρικα θα τις εχεις φορτισει 700-1000 φορες και στα 2-3 χρονια θα εχουν πιασει αυτα που ισχυριζονται (αν τα πιασει βεβαια και δεν χαλασουν ποιο γρηγορα).

Λογικά οπως ακουγεται οτι στα 5 χρονια κρατά το 70% της χωρητικοτητας δεν εχει να κανει με την διαρκεια ζωης της χωρητικότητας της μπαταριας,αλλα οτι εχει αργή αυτοεκφόρτιση,αυτο τουλαχιστον καταλαβαινω εγω ,αλλα μπορει να κανω και λαθος.
Δεν εχω μεγαλη χρηση για φωτογραφικη μηχανη ειναι και την χρειαζομαι περιπου μια φορα το μηνα

Αυτην την στιγμη εαν δεν ειναι οι κορυφαιες, σιγουρα ειναι απο τις κορυφαιες. Οπως εγραψε προ ημερων ενα παιδι με 3 ευρω παιρνεις του lidl. Με 10ευρω eneloop. Εσυ αποφασιζεις. Μου περναει απο την σκεψη να επαιρνα και εγω απο το lidl αλλα οσο το σκεφτομαι προτιμω της eneloop γιατι μακροπροθεσμα εχω τον λογισμο οτι θα αποσβευσουν καλυτερα το κοστος.

υγ. μολις κατα τυχη επεσα πανω σε αυτο :
http://soldiersystems.net/blog1/wp-content/uploads/2015/03/IMG_2873.jpg

δεν μπορουσε να τυχει σε καλυτερη στιγμη :grandpa:

βασικα ναι...αλλα αν θες μεγαλες ποσοτητες μπαταριων που θα μενουν σχετικα αμεταχειριστες, δεν υπαρχει οικονομικοτερη διεξοδος

Φιλε learner εγω το ειχα γράψει και μάλιστα αυριο ειναι η προσφορα απο τα lidl για τις tronic,αλλα ειμαι σε διλλημα γιατι απο οτι εχω διαβασει δεν εχω ακουσει να κρατανε καλα σε βαθος χρονου χρησης σαν τις eneloop,αλλο 3 ευρω για την τετραδα tronic AA και αλλο 11 ευρω για την τετραδα eneloop AA

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=30071

Φιλε Κώστα (kospap) η απαντηση σου ειναι για τις tronic ? η για τις eneloop γιατι δεν καταλαβα.

Οντως το e-shop είναι μακράν το φτηνότερο απο Ελλάδα,και άν καποιος ειναι κοντα σε καποιο υποκαταστημα και δεν χρειαζεται μεταφορικα και αντικαταβολες ,δεν συμφερει καν να κοιτάει eneloop απο το εξωτερικό.

Σωστα.Επειδη και εγω ειχα παρει καποια κομματια την προηγουμενη φορα απο nkon για 2Ε διαφορα την 4αδα αλλα και με μεταφορικα απο το nkon δεν αξιζει...

παιδια θελω να σταματήσω τις cr123 και να ξεκινησω με τις 18650 για φακο fenix tk09.ειμαι αναμεσα στην fenix arb-l2s 3400mah 3.6v και στην nitecore nl189 3400mah 3.7v.ποια από τις δυο να προτιμησω αν ξερει κανεις?

ρε παιδια σε φακο fenix tk09 τον οποιο δουλευω με 2 cr123 οι οποιες μαζι είναι 6v,αν του βαλω 1 18650 που είναι 3.7v δεν θα χασω σε φωτεινοτητα?(σε mah είναι τα ιδια στα 3200 περιπου)

Αναλογως των ηλεκτρονικων και του λεντ (μικροτερες απαιτησεις βολατζ)
ψαξε review με μετρησεις...καποτε ητανε θεμα.

αλλα δενε χει ακμμια σχεση με την λογικη των λαπτηρων πυρακτωσεως..δηλλαδη λιγοτερα βολτ=λιγοτερο φως..

Opus BT-C3100
Χθες ηρθαν ανταπτορες για μπαταριες μεγεθους D και ειπα να τους δοκιμασω στον φορτιστη.
Μπαταριες οι γνωστες κοκκινες του lidl LSD 4500mah.
Εβαλα σε ζευγαρια να φορτισουν 4 μπαταριες με ρευμα 1,5Α. Η μια φορτιζε σχεδον 2 ωρες δηλαδη 3000mah χονδρικα. Οι αλλες 500 με 1000mah, αν θυμαμαι καλα. Το μεσημερι βγηκαν απο τον φορτιστη. Τωρα το βραδυ λεω κατσε να μετρησω βολτ. Βαζω 1-2 μπαταριες και παιρνω ενδειξεις 1,30V και οταν εφθασα αυτην που φορτιζε για 2 ωρες ειχε 1,40V :rifle:
Παλι καλα που δεν τις εβαλα σε κανα φακο να εχουμε πυροτεχνηματα. Για αυτο παντα το πολυμετρο κατα χειρας.
Αναγκαστικα τις εβαλα ξανα για φορτιση με 1Α αυτην την φορα. Καμια ωρα φορτισαν οι 2. Οι αλλες 2 ειναι τωρα πανω στον φορτιστη.
Για να δουμε τι θα γινει.

χαμηλα βγηκαν...ΝΟΜΙΖΩ οτι ζεστες απο τον φορτιστη βλεπει κανεις και 1,48. Το μεγιστο ειναι 1,44, το ΟΝΟΜΑΣΤΙΚο ειναι 1,2.

Ζεστες οντως παιρνεις 1,47-148.
Δυο μερες μετα και εχουν 1,35 πλεον ολες (μετα την δευτερη φορτιση που επιχειρησα). Παντως εντυπωση μου κανει που πηραν ολες τουλαχιστον 1000mah ρευμα μεσα τους, παρολου που μου εδειξαν full οταν τις φορτισα πριν τις ξαναφορτισω για δευτερη φορα. Μηπως επειδη ειχαν αρκετο καιρο να δουλεψουν;