Nεα Nikon D7000

Αγαπητοι φιλοι της φωτογραφιας και υποθετω σαφως και της υψηλης τεχνολογιας,παρατηρωντας για αρκετο χρονικο διαστημα τα σχολεια σας,τις ανταλαγες αποψεων και τον γονιμο διαλογο σας αποφασισα μετα απο την αγορα της κανον 550δ,να αλακσω στρατοπαιδο αγοραζοντας την δ7000.Σαν πρωτη αισθηση τεραστια διαφορα στο πιασιμο και στην ποιοτητα κατασκευης,τουλαχιστον εκσωτερικα,το λογισμικο και οι ρυθμισεις ειναι λεπτομερη και πιο οσο αφορα την παραμετροποιηση πιο σαφη και πιο δυσκολα για ενα αρχαριο.Ευχαριστω την κοινοτητα για τις γνωσεις που απεκομισα στο χωρο,παντα φιλικα...-bye--bye- τιμαιος

καλοριζικη φιλε μου.απο φωτογραφιες τι λεει ισως να βοηθαγες αρκετους από εμας που την εχουμε βαλει στο ματι ανεβάζοντας καποιοες φωτο!!!!!

θεωρω οτι το υπεροπλο της nikon στην ερασητεχνικη κατηγορια που θα σαρωνε σε πωλησεις πριν ακομα βγει τελικα δεν ηταν ανταξια των προσδοκιων και ετσι καποιοι ειναι διστακτικοι.

Ας περιμένουμε να δούμε κανένα σοβαρό τέστ πρώτα.
Οι μέχρι στιγμής δοκιμές, μόνο δοκιμές δεν είναι. Να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά και όχι στο πόδι.
Αυτό ισχύει για όλες τις νέες μηχανές!

Ειναι ενα θεμα αυτο με τα κολλημενα πιξελ γιατι πολυακουγεται .
Αν αναλογιστουμε μαλιστα οτι δεν εχει πουλησει ακομα πολυ η 7000 , σαν νεο μοντελο , ειναι να ανησυχει κανεις .
Διαβασα οτι η απαντηση της Νικον ηταν "μεχρι 1/4sec ειναι ΟΚ , με πιο αργους χρονους δεν καλυπτει για το φαινομενο" .... θα δειξει .

Παντως αν σκεφτομουν να την αγορασω δεν θα με απογοητευε αν στα 3200 η 6400 μου εβγαζε κολλημενα πιξελ σε 20' βιντεο.
Ο λογος που μου αρεσει τοσο πολυ αυτη η μηχανη ειναι η αποδοση στα πολλα ΙΣΟ και κυριως η δυναμικη της περιοχη , σαν φωτογραφικη μηχανη ομως γιατι τεινουμε να το παραβλεπουμε...

παιδιά, καλημερα και απο μενα !

Σας παρακαλώ πολύ, μια πολύ σημαντική ερώτηση γιατί είμαι έτοιμος να αγοράσω:

Ειμαι σχεδον αρχαριος με την τεχνολογια dslr, αλλα ασχολουμαι με την φωτογραφια τα τελευταια 7-8 χρονια, μεσω καποιων πολύ καλών compact και bridge μηχανων.

Ειμαι σχεδον σιγουρος για την D90 και ημουν ετοιμος να την παραγγειλω σημερα το πρωι (μονο σωμα) μαζι με τον φακό Sigma 17-70 f 2.8 - 4

Σημερα όμως, διαβασα οτι η μηχανη θα αποσυρθει τον Δεκεμβρη και θα σταματησει να παραγεται.... ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ:
  1. Θα εχω καποιο προβλημα με service ή ανταλλακτικά για τα απομενα 2 χρονια τουλαχιστον λογω του οτι θα εχει σταματησει να κυκλοφορει ?
  2. Αξιζει να κανω την υπερβαση και να παω στην D7000 ? Θα δουλευει καλα με τον παραπανω φακό (λογω μεγαλυτερης αναλυσης αισθητηρα) ?
  3. (πολυ σημαντικό) ΕΧΕΙ η D7000 την ευκολία χρήσης - χειρισμου της D90 ?? (διπλες ροδελες, 2 οθονες, γρηγορη εναλλαγη ρυθμισεων και προφιλ - πανευκολη στην χρηση για εναν αρχαριο .....)
  4. Εχει μοτερ Auto Focus για να μπορει να συνεργαστει με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ φακό ???
  5. Απο θεμα ογκου-βαρους ΠΩΣ τα παει σε σχεση με την D90 ? Ενδεικνυται για κουβαλημα σε ταξιδια, μαζι με τον παραπανω φακο ?
Please, απαντηστε μου σε ολες τις ερωτησεις κατα σειρα, , γιατι λογω επικειμενου ταξιδιου μου στο εξωτερικο θελω να παραγγειλω αμεσα μια απο τις δυο μηχανες......

Σας ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!-bye-

Last edited:
παιδιά, καλημερα και απο μενα !

Σας παρακαλώ πολύ, μια πολύ σημαντική ερώτηση γιατί είμαι έτοιμος να αγοράσω:

Ειμαι σχεδον αρχαριος με την τεχνολογια dslr, αλλα ασχολουμαι με την φωτογραφια τα τελευταια 7-8 χρονια, μεσω καποιων πολύ καλών compact και bridge μηχανων.

Ειμαι σχεδον σιγουρος για την D90 και ημουν ετοιμος να την παραγγειλω σημερα το πρωι (μονο σωμα) μαζι με τον φακό Sigma 17-70 f 2.8 - 4

Σημερα όμως, διαβασα οτι η μηχανη θα αποσυρθει τον Δεκεμβρη και θα σταματησει να παραγεται.... ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ:
  1. Θα εχω καποιο προβλημα με service ή ανταλλακτικά για τα απομενα 2 χρονια τουλαχιστον λογω του οτι θα εχει σταματησει να κυκλοφορει ?
  2. Αξιζει να κανω την υπερβαση και να παω στην D7000 ? Θα δουλευει καλα με τον παραπανω φακό (λογω μεγαλυτερης αναλυσης αισθητηρα) ?
  3. (πολυ σημαντικό) ΕΧΕΙ η D7000 την ευκολία χρήσης - χειρισμου της D90 ?? (διπλες ροδελες, 2 οθονες, γρηγορη εναλλαγη ρυθμισεων και προφιλ - πανευκολη στην χρηση για εναν αρχαριο .....)
  4. Εχει μοτερ Auto Focus για να μπορει να συνεργαστει με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ φακό ???
  5. Απο θεμα ογκου-βαρους ΠΩΣ τα παει σε σχεση με την D90 ? Ενδεικνυται για κουβαλημα σε ταξιδια, μαζι με τον παραπανω φακο ?
Please, απαντηστε μου σε ολες τις ερωτησεις κατα σειρα, , γιατι λογω επικειμενου ταξιδιου μου στο εξωτερικο θελω να παραγγειλω αμεσα μια απο τις δυο μηχανες......

Σας ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!-bye-

Καλημέρα

1. Οχι δεν θα εχεις και μαλλον δεν θα χρειαστεις. Η D90 ηταν από τα πλεον απροβληματιστα μοντέλα
2. Θα δουλεύει αλλά ενας τετοιος αισθητήρας πιστευω οτι θα ξεντροπιάζει εύκολα τις αδυναμιες αρκετών φακών. Η γνώμη μου ειναι οτι εαν θελεις να παρεις το 100% της μηχανης, περα απο την προσωπικη σου επενδυση σε χρονο θα πρέπει να δώσεις καμποσα χρήματα για πραγματικά ΚΑΛΟΥΣ φακους..
3. Μηχανες σαν την D7000 ειναι εργοστάσια παραγωγής εικονας. Δεν θα την μαθεις σε 1 μερα ουτε καν σε ενα μηνα (και οχι μονο εσύ..)
4. Ναι. Μπορεις να αρμοσεις και παλαιοτερους φακους της Νικον χωρις προβλημα..
5. Ρώτα τα χερια σου και την πλάτη σου. Ε, ελαφριά δεν την λες. Προσωπικά δεν θα με χάλαγε αλλά καλο ειναι να την δεις και να την δοκιμάσεις πριν αποφασίσεις...

Σκέψου και κρίνε. Παντως η D90 με τον sigma που σκεπτεσαι ή τον Tamron 17-50 ειναι ενα εξαιρετικο πακετο που θα σου έρθει φτηνότερα και εαν η βασική σου προτεραιότητα ειναι η ποιότητα της φωτογραφιας, μπορει να σε βολέψει ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ για τα επομενα 3-4 χρόνια.. (και τα χρήματα που θα γλιτώσεις να τα επενδυσεις σε καποιο φακό ή ενα φλας)

Και όχι μόνο 3-4 χρονια Γιώργο!
Σώματα όπως η Fuji S2Pro (κλώνος Nikon με Fuji αισθητήρα) πλησιάζει τον έννατο χρόνο βαριάς επαγγελματικής χρήσης χωρίς κανένα πρόβλημα.
Επίσης η D70 είναι ήδη στον έκτο χρόνο βαριάς επίσης χρήσης.
Η ΕOS5D στον τέταρτο (το δεύτερο σώμα γιατί το πρώτο βγήκε off)
Εχουν πολλά ψωμιά οι μηχανές, δεν είναι για δυο-τρία χρόνια!

Ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες!
Οντως η προτεραιοτητα μου ειναι η φωτογραφια! Βιντεο δεν τραβαω σχεδον καθολου, παρα μονο καποια κλιπακια και αυτα σε 720p λογω χωρου καρτας και ταχυτητας αντιγραφης-αναγνωσης τους στον υπολογιστή....

Οπότε λέω να προχωρήσω σαν αρχικό πακέτο αγοράς με τα εξης :
  • Nicon D90 (σωμα) το βρισκω γυρω στα 150-200 ευρω λιγοτερα απο οτι στο scroutz, λογω γνωστου μου
  • Φακος Sigma 17-70 2.8 - 4 (τον θελω για φωτεινες αφλασες φωτογραφιες το βραδυ και για ευρυγωνια πλανα)
  • δευτερη μπαταρια ( θα χρειαστω αραγε? ποσες ληψεις αυτονομια προσφερει η δική της ? )
  • Ενα καλο φιλτρακι προστασιας που να μην αλλοιωνει την χρωματικη αποδοση του φακου (ποιο ομως ??? )
  • καρτα μνημης 8GB λιγο γρηγορη για να τραβαω burst mode σε RAW (επισης πειτε μου ποια, και ΑΝ φθανει η χωριτηκοτητα για ενα 15θημερο ταξιδι πχ)
  • μια θηκη που να προστατευει μηχανη-φακο οσο γινεται πιο ελαφρια και συμπαγης
(αργοτερα θα σκεφτω για αλλο φακο ή φλας που ετσι κι αλλιως δεν χρησιμοποιω πολυ...)

Τι λετε ? Κατι αλλο να μου προτεινετε - αφαιρεσετε απο τα παραπανω ??? :grandpa:

(τον θελω για φωτεινες αφλασες φωτογραφιες το βραδυ και για ευρυγωνια πλανα)

[*]καρτα μνημης 8GB λιγο γρηγορη για να τραβαω burst mode σε RAW (επισης πειτε μου ποια, και ΑΝ φθανει η χωριτηκοτητα για ενα 15θημερο ταξιδι πχ)

Για νυχτερινη αφλαση, θελεις διαφραγμα 1,8 και κατω... προωπικα και το 2,8 δεν το βλεπω να φτανει... αν μιλαμε για ληψεις στο χερι φυσικα. Αρα πας ειτε σε καποιον 50ρη, ειτε -καλυτερα- στον 35ρη 1,8 (ως πιο ευρυγωνιο, καλυτερο για χρηση street). Το κοστος θα το βγαλεις απο τη μη αγορα 2ης μπαταριας και φιλτρου (τα θεωρω περιτα).
Νομιζω εχει μια αυτονομια περιπου 600 ληψεων, υπερ αρκετες για μια μερα.
Καρτα μνημης παρε μια καλουτσικη για βιντεο και μετα κανα 2 φτηνιαρες για τα raw...για 15 μερες ταξιδι, αν δεν τις ξεφορτωνεις, θελεις 6-7 32αρες...:antlers:

Θα σου έλεγα να ξεκινησεις με τον 17-70 και μετά βλέπεις σε τι δεν καλύπτεσαι. Το άφλασο ακούγεται ωραίο αλλά δεν ειναι πάντα εφικτό και αν μιλάμε για νυκτερινές υπάρχουν θέματα ακόμα σε 1.8 φακό. Επίσης αν σκοπεύεις να ξεκινήσεις από ταξίδι θα χρειαστείς αρκετό διαβασμα και πολλές δοκιμές ΠΡΙΝ το ταξίδι για να εξοικειωθείς με τις ρυθμίσεις μια και υπάρχουν δοκιμές. Κάρτες όπως λένε οι απο πάνω αν και εμένα με βολευει να ξεφορτώνω σε λάπτοπ (και ένα μικρό σκληρό για backup)
Τσάντα ότι σου αρέσει μην πάρεις πολύ μεγάλη δεν είναι ευκολη στο κουβάλημα

Άφλασες = Υψηλά ISO, περιοχή στην οποία η D90 τα καταφέρνει αξιοπρεπώς, τουλάχιστον μέχρι τα 3200. (100-200-400-800-1600-3200). Από κει και πέρα, αρχίζει ο θόρυβος και γίνεται αισθητός.

Το 1.8 στο διάφραγμα δεν προϋποθέτει ότι και ο φακός θα έχει άριστα αποτελέσματα σε αυτή τη ρύθμιση.Μην έχεις αυτήν την αυταπάτη(για νυχτερινές φωτογραφίες παίρνω έναν 1,8 και καθάρισα). Οι περισσότεροι φακοί αποδίδουν τα μέγιστα όταν βρίσκονται στη μέση τιμή (περίπου)των διαφραγμάτων τους πχ 4,5.6,8 κλπ.

Ύστερα είναι και το "βάθος πεδίου". Στο 1,8 και στο 2,8 δεν γίνεται να τα έχεις όλα εστιασμένα.

Αν οι ταχύτητες πέσουν κάτω από το 1/8, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει ακίνητη η φωτογραφία. Για παράδειγμα αν έχεις 3200 ISO, 1,8 διάφραγμα και σου δίνει τιμή για ταχύτητα κάτω από 1/8, δυστυχώς η φωτογραφία θα βγει κουνημένη. Βέβαια, η περίπτωση που αναφέρω είναι κομματάκι ακραία, και στις περισσότερες περιπτώσεις θα σε ικανοποιήσει.

Αν ακολουθήσεις τη λύση του τρίποδου, σχεδόν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία

Re: Απάντηση: Nεα Nikon D7000

Mην τσιγκουνευτείς τις κάρτες μνήμης, με περίπου 50 παίρνεις άλλες δύο ταχύτατες 8-άρες.

Ποιες προτεινεις ?

Για SDHC νιλαμε παντα ε ???

Re: Απάντηση: Nεα Nikon D7000

Άφλασες = Υψηλά ISO, περιοχή στην οποία η D90 τα καταφέρνει αξιοπρεπώς, τουλάχιστον μέχρι τα 3200. (100-200-400-800-1600-3200). Από κει και πέρα, αρχίζει ο θόρυβος και γίνεται αισθητός.

Αν ακολουθήσεις τη λύση του τρίποδου, σχεδόν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία
Ακριβως γι αυτο προτιμησα την D90... Επειδη τα καταφερνει αρκετα καλα στο σκοταδι.... Βεβαια, αν ειχ παραπανω λεφτα θα πηγαινα στην D7000, αλλα λογω του οτι ειναι η πρωτη μου DSLR, και λογω του οτι την βρισκω σε πολυ καλη τιμη 450 ευρω κατω απο την 7000 θα την προτιμησω...

Τριποδο και ταξίδι για μενα ΔΕΝ παιζει... Ειμαι τυπος που δεν μου αρεσει να κουβαλαω πολλα και βαρια πραγματα μαζι μου οταν παω διακοπες... Και η slr πολυ μου πεφτει... Γι αυτο και τοσα χρονια βολευομουν με compact μηχανες....

Αλλωστε στα ταξιδια παιρνω μαζι μου παντα και laptop, smartphone,mp3, οποτε οσο πιο πολλα κουβαλαω τοσο χειροτερα......
Γι αυτο τον λογο και ΔΕΝ θα παρω και δευτερο φακο τωρα.... Σκςφτομουν και εγω το 1.8 για βραδυνα πλανα δρομου, αλλα θα προτιμησω εναν All Around φακο που θα με καλυπτει στο 85-90% των ληψεων και θα εχει και μοτερ Image stabilizer ειδικα για το βραδυ, για να αποφευγω το τριποδο....

Την πηρε παιδια κανεις στα χερια του?
Την δουλεψε κανεις?

Σκεφτομαι να την παρω αλλα δε τη δοκιμασα ακομα.
Ετσι για καμια εκδρομουλα, για κανα ταξιδι, για καθημερινη χρηση κτλπ.