ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Status
Not open for further replies.
Τον Γιώργο Προκοπάκη, σύμβουλο επιχειρήσεων, χημικό μηχανικό του ΕΜΠ, επέλεξαν τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. για τη θέση του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου του οριστικού φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ο Γ. Προκοπάκης έχει διδάξει σε πανεπιστήμια (University of Pennsylvania, το 1982, στο SEAS Columbia University και στο NY -1982-88), έχει διατελέσει σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ήταν υποψήφιος με τη “Δράση”. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με θέματα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων, διαχείρισης πληροφοριών και χρηματοοικονομικά.

Aσχολήθηκε με επενδύσεις τεχνολογίας, θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Στο Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ θα συμμετέχουν ακόμη, ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης και η Κατερίνα Ευαγγελάκου, καθηγήτρια σκηνοθεσίας στο τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τοποθέτηση των μελών του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα γίνει άμεσα καθώς εντός της επομένης βδομάδας πραγματοποιείται συνάντηση των νομικών και πραγματογνωμόνων της European Broadcasting Union στην Αθήνα, ως εκ τούτου τα κυβερνητικά στελέχη “καίγονται” να παρουσιάσουν έργο έναντι των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει προ τριμήνου.

http://www.antinews.gr/2013/10/02/229211/

Σήμερα πάντως στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην παράδοση έβγαλαν ένα βαν της ΕΡΤ.
Ενεργοποιηθξκαν τελικά και αυτά αλλα δεν ξέρω κάτω απο ποιο καθεστώς.

Καλησπέρα σ' όλους, έχω δύο ερωτήσεις (η 2η off-topic αλλά αφορά τους διαχειριστές).

1η ερώτηση:
Ως γνωστόν, στη Βάρη (σε μαύρη τρύπα της Digea), βλέπω από αντανακλάσεις.
Δηλ. Αίγινα -> Λαγονήσι -> Βάρη
Μ' αυτό το τρόπο (κεραία στραμμένη προς Λαγονήσι), είχα ικονοποιητική λήψη (90% + σε ποιότητα και ένταση), όλων των καναλιών.
Όταν έσβησε η ΕΡΤ/ΝΕΤ/ΕΡΤ3 κλπ, έχασα τα κανάλια της 48 που αυτά εξέπεμπαν.
Τη 1/10/2013, έγραψα ένα post πιό πάνω, ότι τα έπιασα κι αυτά (7 κανάλια), με 95% ποιότητα/σήμα, στη 52.
Την επόμενη μέρα, η ποιότητα έπεσε στο 35-40%, με απότέλεσμα σπασίματα, ψηφιακά μλουρπ στον ήχο κλπ.
Μέχρι σήμερα (απόψε 1η Αθλητική Κυριακή), τα ίδια. Οπότε, φθάνουμε στην ερώτηση: Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό?
Γιατί μιά μέρα όλα έπαιζαν καλά και μετά πάλι οριακά?

2η ερώτηση: (αφορά τους διαχειριστές)
Εδώ και μια βδομάδα (από Windows 7/64bit και ΙΕ 9.xxx) μπαίνοντας στο AVClub, ο ΙΕ βγάζει προειδοπείηση (συνημμένο), ότι το site δεν είναι ασφαλές.
Δοκίμασα και απο XP Pro 32bit (με ΙΕ 8.x), δε βγάζει κάποια προειδοποίηση, αλλά δε μπορώ να κάνω 'Reply to thread' από εκεί.
Αν νομίζετε ότι η 2η ερώτηση πρέπει να μεταφερθεί αλλού, κάντε το.

Ευχαριστώ

Attachments

• avclub.jpg
    avclub.jpg
    184.6 KB · Views: 229
Έχω την εντύπωση πως η 52 δεν εκπέμπει πλέον από Αίγινα και τη λαμβάνεις με αντανακλάσεις από Υμηττό.

Eννοεις οι της ΔΤ ? πως το πηραν ?

υγ

Η ΔΤ με εχει μουρλανει στις διακοπες δυο μερες τωρα. Ολο απωλεια σηματος παρουσιαζει....

Σύμφωνα με το satspot η Αίγινα εκπέμπει ERT Digital 01 (Vouli, DW, BBC, ΡΙΚ) στην 52.

Εγώ, όμως, πιάνω στη Γλυφάδα 3 κανάλια ΔΤ και τη Βουλή στη 48 (690MHz) και άλλα 4 (ΔΤ, TV5 και 2 Νόβα) στην 22 (482MHz), μέσω του παλιού, πλέον, αποκωδικοποιητή F&U 2205, με ποιότητα/επίπεδο (όπως λέει) 53/91 ενώ τις υπόλοιπες συχνότητες με 43/70 (!!!) και δεν καταλαβαίνω σε τι οφείλεται αυτή η πτώση σήματος που προκαλεί και πολλά και συχνά σπασίματα.

Όταν μπουν σε sfn (ομοσυχνότητα) κάποια πράγματα στην Αττική τότε θα ομαλοποιηθεί, λογικά η 48 που λαμβάνεις είναι από Παρνηθα.

Καλησπέρα σ' όλους, έχω δύο ερωτήσεις (η 2η off-topic αλλά αφορά τους διαχειριστές).

1η ερώτηση:
Ως γνωστόν, στη Βάρη (σε μαύρη τρύπα της Digea), βλέπω από αντανακλάσεις.
Δηλ. Αίγινα -> Λαγονήσι -> Βάρη
Μ' αυτό το τρόπο (κεραία στραμμένη προς Λαγονήσι), είχα ικονοποιητική λήψη (90% + σε ποιότητα και ένταση), όλων των καναλιών.
Όταν έσβησε η ΕΡΤ/ΝΕΤ/ΕΡΤ3 κλπ, έχασα τα κανάλια της 48 που αυτά εξέπεμπαν.
Τη 1/10/2013, έγραψα ένα post πιό πάνω, ότι τα έπιασα κι αυτά (7 κανάλια), με 95% ποιότητα/σήμα, στη 52.
Την επόμενη μέρα, η ποιότητα έπεσε στο 35-40%, με απότέλεσμα σπασίματα, ψηφιακά μλουρπ στον ήχο κλπ.
Μέχρι σήμερα (απόψε 1η Αθλητική Κυριακή), τα ίδια. Οπότε, φθάνουμε στην ερώτηση: Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό?
Γιατί μιά μέρα όλα έπαιζαν καλά και μετά πάλι οριακά?

Και απόψε, ένα τεράστιο και απόλυτο "ΜΗΔΕΝ" στο σήμα απ' τη 52.

Είδα την Αθλητική Κυριακή, και δεν μου άρεσε που χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα και κυρίως το ίδιο μουσικό σήμα. Αυτή ήταν η παλιότερη εκπομπή της ΕΡΤ, και ένα ιστορικό μουσικό σήμα. Δεν είναι περιπλανώμενος περιπατητής για να πάει στο υβρίδιο της ΔΤ. Καλύτερα η ιστορία της Αθλητικής Κυριακής να τελείωνε μαζί με την ΕΡΤ. Όπως έκανε ο Γιάννης Πετρίδης με την αντίστοιχη παλιότερη εκπομπή του ραδιοφώνου, που με το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι σταματάει. Ας ξεκίναγαν μία καινούρια αθλητική εκπομπή με καινούριο όνομα.
Είμαι σίγουρος ότι το στούντιο της Αθλητικής Κυριακής είναι το ίδιο με το στούντιο που την Τετάρτη είχε γίνει η εκπομπή για το Champions League. Όλα ήταν στην ίδια θέση, και το ίδιο τραπέζι. Απλά είχε αλλάξει το χρώμα των ταμπλό, και των τοίχων. Προφανώς πέφτει αλλαγή ταπετσαρίας και υφασμάτων. Και αλλάζουν και τα σήματα που αναρτούν σε διάφορα σημεία. Δεν είμαι ειδικός για το θέμα, αλλά νομίζω ότι όλα τα μεγάλα (ή μεγαλούτσικα) κανάλια έχουν διαφορετικό μόνιμο πλατώ για κάθε μόνιμη εκπομπή τους. Νομίζω ότι οι εγκαταστάσεις της ΔΤ είναι ανεπαρκείς. Και δεν μπορεί να στηθεί ΝΕΡΙΤ με αυτές τις συνθήκες.

Η Νεριτ θα υπαρξει στο ραδιομεγαρο και μονον.

Ακομα και τωρα η κατεχακη μεσω της Παντειου αναμεταδιδεται.....

υγ

για την αιθλητικη κυριακη διαφωνω. Η εκπομπη του Πετριδη ηταν προσωπικη, η αθλητικη κυριακη ηταν ολων μας και μακαρι να συνεχισει ειτε στην ερτ ειτε στην νεριτ οπως ειναι .

Τελικά πρόκειται για το ίδιο στούντιο. Έχω γράψει και τις δύο εκπομπές και μπορώ να ανεβάσω screenshots.
Αθλητική Κυριακή.JPG
Champions League.JPG
Πάντως εμένα δεν μου άρεσε που ακούστηκε αυτή η μουσική από αυτό το κανάλι. Σφετερισμός της ιστορίας μου φαίνεται.

Απάντηση: Re: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Eννοεις οι της ΔΤ ? πως το πηραν ?
Δεν κατάφερα να μάθω περισσότερα και δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω αν είχαν σβηστεί τα λογότυπα τηε ΕΡΤ από το Βαν.
Πάντως η αυτοκινούμενη γεννήτρια που μας είχαν φέρει στην Ολυμπία για την Αφή, είχε σβησμένα όλα τα λογότυπα της ΕΡΤ με άσπρη μπογιά...

υγ

για την αθλητικη κυριακη διαφωνω. Η εκπομπη του Πετριδη ηταν προσωπικη, η αθλητικη κυριακη ηταν ολων μας και μακαρι να συνεχισει ειτε στην ερτ ειτε στην νεριτ οπως ειναι.
Συμφωνώ απολύτως.

Απάντηση: Re: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

............................

για την αιθλητικη κυριακη διαφωνω. Η εκπομπη του Πετριδη ηταν προσωπικη, η αθλητικη κυριακη ηταν ολων μας και μακαρι να συνεχισει ειτε στην ερτ ειτε στην νεριτ οπως ειναι .

Σε δημοσιο ραδιοφωνο ΔΕΝ υπαρχει προσωπικη εκπομπη! Αν εννοεις οτι ο Γ.Π. ως δημιουργος/παρουσιαστης δεν ηταν δυνατο να αντικατασταθει (λογω κυρους κλπ), συμφωνω, αλλα αν ηθελαν (και ειχαν ισαξιο αντικαταστατη) μπορουσαν καλλιστα να συνεχισουν την εκπομπη με την ιδια ονομασια. Για παρα πολλους, οι εκπομπες του Γ.Π. ηταν πιο "δικες" τους απο οποιαδηποτε αθλητικη Κυριακη του ασημαντου Ελληνικου ποδοσφαιρου...

Αποκάλυψη: Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ

«Τσουχτερό» φαίνεται πως είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ και η λειτουργία της μεταβατικής Δημόσιας Τηλεόρασης, καθώς οι διάφορες δαπάνες μέχρι την λειτουργία της ΝΕΡΙΤ θα αγγίξουν το ποσό των 100 εκατ. ευρω και θα προστεθούν στα 25 εκατ. ευρώ που έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής.

Την αποκάλυψη αυτή, κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου υποστηρίζει πως έγκυρη πηγή του δήλωσε πως το κλείσιμο της ΕΡΤ θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ: «Ρώτησα από που θα αντληθεί αυτό το ποσό το οποίο αφορά αποζημιώσεις εργαζομένων, συντήρηση εγκαταστάσεων και κτιρίων της ΕΡΤ, μεταβατικό στάδιο με τη λειτουργία της ΔΤ μέχρι να βγει στον αέρα το σήμα της ΝΕΡΙΤ: ''Από το αποθεματικό'' μου απάντησε ο ''έγκυρος πιο έγκυρος δεν γίνεται''».

Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει πως το «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 25 εκατ. ευρώ σε προκαταβολές σε απολυμένους της ΕΡΤ καθώς και έξοδα για το στήσιμο της μεταβατικής Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ τέλος, τα λειτουργικά έξοδα του υπό κατάληψη Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, όπως ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, καλύπτονται από το ίδιο κονδύλιο, για λόγους που έχουν να κάνουν με την συντήρηση των εγκαταστάσεων, όπως το Αρχείο της ΕΡΤ, υποστηρίζει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

http://www.iefimerida.gr

Οπως αναφέρει το thepressproject.gr περίπου 300.000 ευρώ (εκτός της μισθοδοσίας, που είναι 3,2 εκατ. ευρώ) στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο το μόρφωμα της ΔΤ τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του, σύμφωνα πάντα με τις δημοσιευμένες αποφάσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Τελικά το πρόγραμμα της ΔΤ είναι κάπου δημοσιευμένο? (αφού δεν έχει EPG)...

Συμφωνώ.
Στην αντίθετη περίπτωση, θα έπρεπε να σταματήσει, όταν σταμάτησε κι ο Γιάννης Διακογιάννης...

Ελα ρε....
Πάει κι αυτή η ευκαιρία να κρατήσω συλλεκτικό λογ/σμό της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι της ΕΡΤ.....

Κι όμως υπήρξε ένας λογαριασμός ΔΕΗ (εδώ σ' εμένα Αθήνα), του Αυγούστου 2013, χωρίς χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ.
Τον Οκτώβριο 2013, ο λαγαριασμός ΔΕΗ περιείχε χαράτσι "έβαλε ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς", με όνομα ΕΕΤΑ...

Last edited by a moderator:
EPG από τη ΔΤ αλλά μόνο από το κανάλι 22. Προφανώς εκπέμπεται από τη Nova.

¨

Εμαθα οτι μεγαλος αριθμος των βαν της ΕΡΤ ηταν σταθμευμενα στην κατεχακη και οχι στο ραδιομεγαρο και ετσι περασαν στην χρηση της ΔΤ.

Αλλα απο οτι φαινεται και το ραδιομεγαρο πιθανον σε λιγο καιρο θα δοθει για χρηση στην ΔΤ. Ετσι θα ενεργοποιηθουν και οι υπολοιπες 1150+ προσληψεις διμηνης διαρκειας.

Διαβλεπω τελος Γεναρη να συστηνεται η ΝΕΡΙΤ αν δεν εχουμε πολιτικες εξελιξεις φυσικα πρωτα.

Status
Not open for further replies.