Netgear NTV550 (Sigma 8642)

2 ερωτησεις εχω για το συγκεκριμενο εαν παιζει mkv με υποτιτλους σε διαφορετικο folder και εαν εχουμε ενα video που ειναι 4:3 εαν εχει επιλογη για καλυψη ολης της οθονης.

2 ερωτησεις εχω για το συγκεκριμενο εαν παιζει mkv με υποτιτλους σε διαφορετικο folder και εαν εχουμε ενα video που ειναι 4:3 εαν εχει επιλογη για καλυψη ολης της οθονης.

Λοιπόν , αυτήν την πρώτη ερώτηση ...την έχω ξανακούσει...αλλά δεν γνωρίζω κανέναν player που να το κάνει αυτό , εκτός κι αν έχει επιλογή αναζήτησης του srt file (όπως το Xtreamer Pro π.χ. ) σε άλλο folder. Αλλιώς αυτόματα δεν γίνεται να βρίσκεται ο υπότιτλος σε άλλο folder και να πάιζει αυτόματα. Πιστεύω ότι κι εσύ αναφέρεσαι κι εσυ να εννοείς στη πρώτη περίπτωση. :smile:
Τώρα όσον αφορά την 2η ερώτησή σου ...και βέβαια έχει ! (από τα πρώτα πράγματα που διαπίστωσα λόγω των παιδικών της μικρής μου κόρης .... )

με ISO εξωτερικούς υπότιτλους παίζει;

σε BR δομή, εξωτερικούς υπότιτλους παίζει; αν έχουν ίδιο όνομα με το σωστό m2ts στο ίδιο folder

Λοιπόν , αυτήν την πρώτη ερώτηση ...την έχω ξανακούσει...αλλά δεν γνωρίζω κανέναν player που να το κάνει αυτό , εκτός κι αν έχει επιλογή αναζήτησης του srt file (όπως το Xtreamer Pro π.χ. ) σε άλλο folder. Αλλιώς αυτόματα δεν γίνεται να βρίσκεται ο υπότιτλος σε άλλο folder και να πάιζει αυτόματα. Πιστεύω ότι κι εσύ αναφέρεσαι κι εσυ να εννοείς στη πρώτη περίπτωση. :smile:
Τώρα όσον αφορά την 2η ερώτησή σου ...και βέβαια έχει ! (από τα πρώτα πράγματα που διαπίστωσα λόγω των παιδικών της μικρής μου κόρης .... )

Εχω καποιες σειρες σε mkv καθε σεζον σε ενα folder και μεσα ενα folder με ελληνικους υποτιτλους και ενα με αγγλικους,οταν βλεπω απο το vlc καποιο επεισοδιο αυτοματα φορτωνονται και οι δυο και εγω διαλεγω αυτον που θελω.

Εχω καποιες σειρες σε mkv καθε σεζον σε ενα folder και μεσα ενα folder με ελληνικους υποτιτλους και ενα με αγγλικους,οταν βλεπω απο το vlc καποιο επεισοδιο αυτοματα φορτωνονται και οι δυο και εγω διαλεγω αυτον που θελω.

Εχεις "πει" όμως στον VLC (στα settings) που είναι οι υπότιτλοι.....:D

με ISO εξωτερικούς υπότιτλους παίζει;

σε BR δομή, εξωτερικούς υπότιτλους παίζει; αν έχουν ίδιο όνομα με το σωστό m2ts στο ίδιο folder

Αυτό δεν τόχω ψάξει ....Δεν μούχει τύχει κι όλας ποτέ. Κάτσε να σκεφτώ πως θα το κάνω...γιατί όσα BR rips έχω είτε ISO είτε σε δομή , εμπεριέχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Λοιπόν οι άνθρωποι είναι πολύ γρήγοροι. Ετοιμάζουν καινούριο firmware το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο. Εάν καταφέρω και το πάρω θα ενημερώσω για τυχόν improvements .

Εχεις "πει" όμως στον VLC (στα settings) που είναι οι υπότιτλοι.....:D

Αυτο ειναι το θεμα εγω απλα ανοιξα το mkv και παιξανε δεν πειραξα τιποτα και αμα το υποστηριζε αυτο το ntv550 θα ηταν τελειο.

Λοιπόν οι άνθρωποι είναι πολύ γρήγοροι. Ετοιμάζουν καινούριο firmware το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο. Εάν καταφέρω και το πάρω θα ενημερώσω για τυχόν improvements .
:SFGSFGSF:

Αυτό δεν τόχω ψάξει ....Δεν μούχει τύχει κι όλας ποτέ. Κάτσε να σκεφτώ πως θα το κάνω...γιατί όσα BR rips έχω είτε ISO είτε σε δομή , εμπεριέχουν ελληνικούς υπότιτλους.

συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, έχουμε πέσει πάνω σου και ρωτάμε συνέχεια αλλά είσαι ο μοναδικός που το έχει και επειδή ακούγεται πολλά υποσχόμενο, μερικές ερωτησούλες ακόμα :D

τι εννοείς με το να χρησιμοποιείς το WD σαν Network ethernet hub;
το netgear βλέπει μέσω δικτύου το WD με ότι USB ΗDD πάνω στο WD;

έχεις κάνεις κανένα τεστ με nfs και smb από etrayz; τι λέει; συνεργάζονται σωστά;

επίσης, αν χρησιμοποιήσεις το ThumbGen και φτιάξεις τη βάση τότε τα δείχνει μια χαρά τα fanart και τα info; σαν video jukebox;

Αυτο ειναι το θεμα εγω απλα ανοιξα το mkv και παιξανε δεν πειραξα τιποτα και αμα το υποστηριζε αυτο το ntv550 θα ηταν τελειο.

Δεν χάνω τίποτα να το δοκιμάσω.....και θα σου πω...

συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, έχουμε πέσει πάνω σου και ρωτάμε συνέχεια αλλά είσαι ο μοναδικός που το έχει και επειδή ακούγεται πολλά υποσχόμενο, μερικές ερωτησούλες ακόμα :D

τι εννοείς με το να χρησιμοποιείς το WD σαν Network ethernet hub;
το netgear βλέπει μέσω δικτύου το WD με ότι USB ΗDD πάνω στο WD;
Βλέπει τα πάντα . Οτιδήποτε υπάρχει στο δίκτυο. Αλλά media players , δίσκους εσωτερικούς ή εξωτερικούς που είναι σε αυτά , το PC σου και όσα έχεις δηλώσει shared , NAS . Στην συνέχεια έχεις την δυνατότητα εσύ να του ορίσεις βάζοντας ένα "Χ" στο κουτάκι που έχει το καθένα media location δίπλα ,από ποιο θέλεις να σου βλέπει αρχεία στο main menu .

έχεις κάνεις κανένα τεστ με nfs και smb από etrayz; τι λέει; συνεργάζονται σωστά;

To etrayz έχει το μαγαλύτερο transfer rate από όλα τα άλλα media locations

επίσης, αν χρησιμοποιήσεις το ThumbGen και φτιάξεις τη βάση τότε τα δείχνει μια χαρά τα fanart και τα info; σαν video jukebox;Ακριβώς ,αυτό εννούσα πριν

Ελπίζω ότι θα το κάνουν ακόμα καλύτερο . Φυσικά εάν έχεις 2 ή 3 NTV550 τότε αυτά επικοινωνούν μεταξύ τους και μπορείς να στείλεις αυτό που βλέπεις εσύ στο ένα να το δει και το άλλο . Επίσης μπορείς να στείλει το ένα στο άλλο μυνήματα του τύπου "text messages" . Π.χ. "κλείστο και έλα να φάμε" :D

onlineN τελικα το πουλας που ελεγες? :ernaehrung004:

:D.....Αλλαξα γνώμη

Υ.Γ. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή είχα εκνευριστεί πολύ. Ομως παρακολουθώντας το πόσο συνεργάσιμοι είναι και πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται στ reports των χρηστών από το forum τους ,συν το γεγονός ότι μέσα σε 1 εβδομάδα είχανε λύσει 3 βασικά προβλήματα που τους είχα αναφέρει ( με κυριότερο την ελληνική υποστήριξη σε υποτιτλους) και συνεχίζουνε να αντλούνε πληροφορίες από όλους των οποίων τις λύσεις τις ετοιμάζουν αμέσως ....μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και θεωρώ την εξέλιξή του σίγουρη.

Last edited:
OK, παίδες, το παρέλαβα σήμερα το μεσημέρι στη δουλειά. Όπως καταλαβαίνετε, σχόλασα και λίγο νωρίτερα, για να κάνω τις σχετικές δοκιμές. :nurse: Τα παιδιά όμως (6 + 4 ετών), είχαν διαφορετική άποψη, μου το κατέσχεσαν σχεδόν αμέσως!

Σαν πρώτη εντύπωση, το μηχανάκι είναι πολύ καλό. Είναι λίγο μικρότερο από ένα netbook, χωρίς ανεμιστήρες, με μεγάλες γρίλλιες στο πάνω μέρος και στο πλαϊ, καθ' ότι στην συσκευασία περιλαμβάνεται και ποδαρικό όρθιας στήριξης. Στις περίπου τρεις ώρες που είναι στην πρίζα, ίσα που ζεστάθηκε. Δεν θα το έλεγα άσχημο στο σαλόνι μου, έχω δει και ομορφότερα και ασχημότερα. Τα πλαστικά του είναι ό,τι χρειάζεται για έναν πλεϊερ κάτω των 200 ευρώ.

Το τηλεκοντρόλ είναι πολύ glossy, με φωσφοριζέ πλήκτρα ωραίας αίσθησης. Πλήρες λειτουργιών. Το καπάκι των μπαταριών είναι δεμένο με το υπόλοιπο χειριστήριο, όπως στις LG. Η απόκριση της συσκευής είναι ακαριαία. Καμιά φορά δέχεται το ένα πάτημα ώς δύο ή τρία και τα εκτελεί χωρίς δισταγμό.

Δυστυχώς απέτυχε να "δει" το apacer 4 giga φλασάκι μου, αργότερα θα δοκιμάσω και άλλα. Το WD Passport (320G) στο πηγαίνει σφαίρα.

Δικτυακά, το συνέδεσα με το Desktop του σπιτιού, χωρίς πρότερα να έχω κάνει κανενός είδους ρύθμισεις για ταινίες ή άλλα πράματα. Στο σπίτι τρέχει δύκτιο NFS. Απλά του έδωσα το IP του συγκεκριμένου PC και αυτό πήγε και σκανάρισε τα πάντα (εννοείται από τα διαμοιραζόμενα)!

Αγαπητέ Νίκο (onlineN), ελπίζω να μπορέσω αργότερα να επισυνάψω φωτό, όπου θα φαίνεται ο Humax 5400 μου, σε αντιπαράθεση του Dreambox που είδα σε κάποια δική σου, νωρίτερα.

Εδώ θα είμαστε, θα επανέλθω. -bye-

Η πρώτη αναβάθμιση έγινε αμέσως μετά το πρώτο boot, από τον online server της netgear (~20 min, από 234 σε 268). Λίγο αργότερα πέρασα από το usb την 282.

Κανένα πρόβλημα και στις δυο περιπτώσεις.

την μια αναβαθμιση νομιζω την ειπαμε..η τελευταια τι διορθωνει?