NOVA vs Cosmote TV

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Ειναι και το μεγεθος της TV νομιζω, καθως και η αποσταση που παρακολουθει ο καθενας.
Π.χ. στην 40αρα στα 3 μετρα καθολου δεν με απασχολει το bitrate σε HD υλικο.
Αν καποιος εχει 50αρα και καθεται στα 2 μετρα, τοτε θα εχει δικιο να συγκρινει Bitrate.
Να μην προσθεσω δλδ και τον παραγοντα της ποιοτητας της TV.

Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Τι ξεκίνησε από την ανάρτηση που παραθέτεις; Θέλω να δω τι κατάλαβες, γιατί νομίζω δεν έχουμε καταλάβει το ίδιο.
Στην ανάρτηση που αναφέρεις κάποιος που έχει ΟΤΕ TV παρατήρησε ότι όλοι οι αγώνες που δείχνει ο ΟΤΕ είναι μεταδόσεις HD.
Εγώ απόρησα επειδή γνωρίζω ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, λόγω του πεπερασμένου των εταιριών που κάνουν τέτοιες μεταδόσεις. Το πολύ να έχουμε 1 μετάδοση HD καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Και υποθέτω, αυτός είναι και ο λόγος που και η νόβα έχει 1 ή 2 μεταδόσεις HD κάθε Σαββατοκύριακο. Το ερώτημά μου θα έπρεπε να προκαλέσει συζήτηση αν έχει κάτι αλλάξει στην παραγωγή HD προγράμματος, και αν είχαν και οι δύο πλατφόρμες π.χ. ταυτόχρονη παραγωγή HD προγράμματος.
Βέβαια, δεν νομίζω να έγινε αντιληπτή η ερώτηση από όλους, και γιαυτό προσπάθησε ο malakudi να την επαναδιατυπώσει.
Απάντηση σε αυτό δεν δόθηκε.
Μετά άρχισε διάλογος για την ποιότητα της εικόνας (ενώ έχουμε σχετικό νήμα για αυτό), και εγώ προσπάθησα να σας πω, μην τσακώνεστε άδικα, δείτε τα bitrate.
Τώρα γιατί αυτό το τόσο απλό και αντικειμενικό κριτήριο δεν σου κάνει, άγνωστο.

Εσύ τι κατάλαβες από την κουβέντα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατί πρέπει να συγκριθεί SD με HD; Αν σε ενδιαφέρει πάντως, στα λινκ που έβαλα μπορείς να δεις το bitrate για όλα τα κανάλια, όλων των παρόχων. Εγώ συνήθως κοιτώ τον μέσο όρο του τελευταίου 40λεπτου που υπολογίζουν.
Το "στου κουφού την πόρτα" όπως λες πιο πάνω, μάλλον στον εαυτό σου πρέπει να απευθύνεται.Στην ανάρτηση που αναφέρεται ο vvforvendetta85 και αναρωτιέσαι τι κατάλαβε, λέω παρά πολλά στα οποία σε ξαναρωτησα τι έχεις να πεις κι εσύ ξανααπάντησες με το bitrate.Ζησε Μάη μου να φας τρυφιλι δηλαδή. Να στα ξαναθυμησω.Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ελληνικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ μεταδίδονται σε HD.Είναι ψέμματα αυτό?2 αγώνες μπάσκετ,και οι 2 σε HD.Μέχρι και στη football league βλέπουμε αγώνες σε HD.Στη nova από τους 9 αγώνες,πόσοι μεταδίδονται σε HD?2 πλέον, ο Ολυμπιακός και άλλος ένας. Στο μπάσκετ πόσοι? Κανένας!Μια φορά έδειξε μόνο τον Παναθηναϊκό.
Λέω ακόμη... Όλοι οι αγώνες των ξένων πρωταθλημάτων μεταδίδονται σε HD.Στη nova,μέχρι και το Γαλλικό πρωτάθλημα δεν μεταδίδεται πάντα σε HD.
Λέω ακόμη... Στον ΟΤΕ ξέρεις οτι θα δεις σχεδόν τα πάντα από αθλητικά γεγονότα σε HD.Στη nova το ακριβώς αντίθετο.
Είναι κάτι από όλα αυτά λάθος? Σε αυτά μπορείς να απαντήσεις? Ή θα μας πεις πάλι για το χαμηλό bitrate του ΟΤΕ?Αλλά μάλλον δεν χρειάζεται να αναρωτιέμαι αν θα απαντήσεις.Γιατί όπως λες "στου κουφού την πόρτα"...

Τέλος, θέλω να σου κάνω ακόμα 2 ερωτήσεις. Επειδή όπως λες έχεις και ΟΤΕ και nova, από ποια πλατφόρμα σου αρέσει περισσότερο η εικόνα στο Ε! και στο MTV?Θα σε ρώταγα και για το Travel,αλλά δεν το έχω παρακολουθήσει.Επίσης,αν σε πάει ένας φίλος σου στην τηλεόραση του και σου δείξει μερικά ξένα κανάλια,αν σε ρωτήσει σε ποιο κανάλι σου άρεσε περισσότερο η εικόνα, τι είδους απάντηση θα δώσεις? Θα απαντήσεις ποιου καναλιού η εικόνα σου άρεσε περισσότερο,ή θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τα bitrate των καναλιών?

Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Το "στου κουφού την πόρτα" όπως λες πιο πάνω, μάλλον στον εαυτό σου πρέπει να απευθύνεται.Στην ανάρτηση που αναφέρεται ο vvforvendetta85 και αναρωτιέσαι τι κατάλαβε, λέω παρά πολλά στα οποία σε ξαναρωτησα τι έχεις να πεις κι εσύ ξανααπάντησες με το bitrate.Ζησε Μάη μου να φας τρυφιλι δηλαδή. Να στα ξαναθυμησω.Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ελληνικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ μεταδίδονται σε HD.Είναι ψέμματα αυτό?2 αγώνες μπάσκετ,και οι 2 σε HD.Μέχρι και στη football league βλέπουμε αγώνες σε HD.Στη nova από τους 9 αγώνες,πόσοι μεταδίδονται σε HD?2 πλέον, ο Ολυμπιακός και άλλος ένας. Στο μπάσκετ πόσοι? Κανένας!Μια φορά έδειξε μόνο τον Παναθηναϊκό.
Λέω ακόμη... Όλοι οι αγώνες των ξένων πρωταθλημάτων μεταδίδονται σε HD.Στη nova,μέχρι και το Γαλλικό πρωτάθλημα δεν μεταδίδεται πάντα σε HD.
Λέω ακόμη... Στον ΟΤΕ ξέρεις οτι θα δεις σχεδόν τα πάντα από αθλητικά γεγονότα σε HD.Στη nova το ακριβώς αντίθετο.
Είναι κάτι από όλα αυτά λάθος? Σε αυτά μπορείς να απαντήσεις? Ή θα μας πεις πάλι για το χαμηλό bitrate του ΟΤΕ?Αλλά μάλλον δεν χρειάζεται να αναρωτιέμαι αν θα απαντήσεις.Γιατί όπως λες "στου κουφού την πόρτα"...

Τέλος, θέλω να σου κάνω ακόμα 2 ερωτήσεις. Επειδή όπως λες έχεις και ΟΤΕ και nova, από ποια πλατφόρμα σου αρέσει περισσότερο η εικόνα στο Ε! και στο MTV?Θα σε ρώταγα και για το Travel,αλλά δεν το έχω παρακολουθήσει.Επίσης,αν σε πάει ένας φίλος σου στην τηλεόραση του και σου δείξει μερικά ξένα κανάλια,αν σε ρωτήσει σε ποιο κανάλι σου άρεσε περισσότερο η εικόνα, τι είδους απάντηση θα δώσεις? Θα απαντήσεις ποιου καναλιού η εικόνα σου άρεσε περισσότερο,ή θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τα bitrate των καναλιών?
Θα σου απαντήσω εγώ, το E! στη Nova σίγουρα, γιατί είναι στον ίδιο αναμεταδότη με το Travel και απλώς δε βλέπεται. Το ίδιο και το MTV, είναι στον αναμεταδότη 12265, 7 HD και 11 SD σε 55 Mbps. Τι να πάρει bitrate πρώτο;

edit: Η άποψη περί εικόνας είναι υποκειμενική, εκτός κι αν γίνεται σε συνθήκες double blind test. Το bitrate είναι μετρήσιμο, άρα μη υποκειμενικό.

Last edited:

Εγώ δεν έχω να σχολιάσω κάτι για το πόσες παραγωγές HD κάνει ο ΟΤΕ και η νόβα, δεν τις μετρώ. Η εντύπωση που είχα ήταν ότι η νόβα κάνει περισσότερες παραγωγές. Εσύ βγαίνεις και δηλώνεις ότι το σύνολο σχεδόν των παραγωγών στην Ελλάδα είναι HD, το οποίο αν ισχύει είναι καλό και ακριβό. Δεν είναι επόμενο να ρωτήσω αν είναι σίγουρο; Ή αν απλά βλέπεις upscale σε HD κανάλι;
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσες HD παραγωγές έκανε ο ΟΤΕ π.χ. τις τελευταίες 2 βδομάδες.

Θα τσεκάρω και θα σου πω (το Ε το βλέπω από digea). Αν ρωτάς αν μπορώ να καταλάβω αν μια εικόνα είναι καλή η όχι κοιτώντας την, θα σου πω σίγουρα ναι.

@petasis: Εννοεί το kim kardashian channel.

Και μόλις έψαξα και δεν το βρήκα... :flipout:
(Κατάλαβα το ελληνικό Ε, που διάβασα ότι μόλις μπήκε - η θα μπει από ότι βλέπω - στον ΟΤΕ...)

Έτσι όπως τα βλέπω, δεν μου αρέσει η εικόνα σε κανένα από τα 2. Στην νόβα το biterate είναι μόλις 1.9 Mbps, που το κάνει θολό. Είναι σταθερά θολό στην νόβα. Ο ΟΤΕ του δίνει περίπου το ίδιο bitrate, αλλά η εικόνα παρουσιάζει τρομερές διακυμάνσεις. Σε στατικά πράγματα (λογότυπα η σκηνές με χαμηλή λεπτομέρεια και χωρίς κίνηση) η εικόνα είναι πιο λεπτομερής από την νόβα. Στις περισσότερες σκηνές όμως η εικόνα θολώνει σημαντικότερα από την νόβα, βλέποντας ουσιαστικά λάσπη. Εμφανίζονται macroblocks, χρωματικές αλλοιώσεις, ενώ εξαφανίζονται μαλλιά, πρόσωπα, λεπτομέρειες. Δεν προτιμώ κάποιο, μου φαίνονται και τα 2 κακά.

Έκανα και γω το τεστ με το Ε! (το Καρντάσιαν, όχι το Μητσικώστα) και προτιμώ σαφώς του οτέ, παρά τα όποια προβλήματα εμφανίζει.
Εξαφανίσεις ανθρώπων δεν είδα, αλλά για αυτό υπάρχει η εκπομπή "BEYOND MAGIC WITH DMC", όπου ο αληταράς Ντράμοντ Μάνι-Κουτς εξαφανίζει και macroblocks και ανθρώπους.
Στις 20.00 μ.μ στο Nat Geo σε nova και οτέ.

Αν όμως κάποιος θέλει να δει την εξαφάνιση μιας ολόκληρης ομάδας και όχι απλώς ενός ανθρώπου,
πρέπει να συντονιστεί στο novasports1HD στις 19.30, όπου η υπέρλαμπρη ομάδα του Παναθηναικού θα εξαφανίσει από το γήπεδο τον Πανθρακικό.
Εικόνα HD και με λαμπρό upscaling από τον Παναθηναικό φέρνει σχεδόν σε UltraHD.
Aμάν βρε παιδιά με το nova vs oτέ.:beatnik2:

Εγώ δεν έχω να σχολιάσω κάτι για το πόσες παραγωγές HD κάνει ο ΟΤΕ και η νόβα, δεν τις μετρώ. Η εντύπωση που είχα ήταν ότι η νόβα κάνει περισσότερες παραγωγές. Εσύ βγαίνεις και δηλώνεις ότι το σύνολο σχεδόν των παραγωγών στην Ελλάδα είναι HD, το οποίο αν ισχύει είναι καλό και ακριβό. Δεν είναι επόμενο να ρωτήσω αν είναι σίγουρο; Ή αν απλά βλέπεις upscale σε HD κανάλι;
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσες HD παραγωγές έκανε ο ΟΤΕ π.χ. τις τελευταίες 2 βδομάδες......

Όταν λέμε πλειοψηφία,εννοούμε πόσα σε ποσοστό από ένα σύνολο.Ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό που λέω.Και δεν αναφέρθηκα μόνο στις παραγωγές που γίνονται στην Ελλάδα.Όταν έγραψα το post από το οποίο ξεκίνησαν όσα λέμε,είχα σκοπό να τονίσω πόσο διαφορά υπάρχει ανάμεσα στις 2 πλατφόρμες στην ΣΥΝΟΛΙΚΗ παρακολούθηση HD αθλητικών γεγονότων,είτε αυτά είναι ελληνικές παραγωγές,είτε είναι ξένες.Από όσα μεταδίδονται από τον ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛEIΟΨΗΦΙΑ ΤΟYΣ (σχεδόν όλα) είναι HD.Στη nova ακριβώς το αντίθετο.Ας πάρουμε,για μια ακόμα φορά,το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο που είναι και τα πιο δημοφιλή.Έχουμε και λέμε:
Στο ποδόσφαιρο πρώτα.Στον ΟΤΕ όλα από τα ξένα πρωταθλήματα και οι νοτιοαμερικάνικες διοργανώσεις είναι σε HD.Όλα.Στη nova τα μόνα που παρακολουθούμε σε HD είναι κάποια ματς του Γαλλικού πρωταθλήματος.Κάποια,όχι όλα.Champions League 2 από τα 8 και 2 από τα 7 ανάλογα με τη μέρα.Europa 2 από τα όσα μεταδίδει.Και μόνο ότι τα περισσότερα ματς των διεθνών διοργανώσεων ΔΕΝ μεταδίδονται σε HD στη nova,νομίζω ότι δείχνει τη χαώδη απόσταση ανάμεσα στις 2 πλατφόρμες στον τομέα των HD μεταδόσεων.Στο ελληνικό ποδόσφαιρο.2 HD από τα 9 συνολικά ματς στη nova,2 (συνήθως) από τα σαφώς λιγότερα (συνήθως 4) και μάλιστα σε πολύ υποδεέστερη διοργάνωση,στον ΟΤΕ.
Πάμε στο μπάσκετ.Στον ΟΤΕ ότι ματς ξένου πρωταθλήματος είναι HD παραγωγή,μεταδίδεται αυτόματη και από τον ΟΤΕ σε HD.Και στο NBA όλα σε HD φυσικά.Στη nova το πολύ 2 ματς σε κάθε αγωνιστική που δείχνει euroleague.Εδώ μάλιστα,σ' αυτή τη διοργάνωση,ενώ σχεδόν όλα τα ματς είναι HD παραγωγές,έχουμε πήξει στο sd.Στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ τώρα.Σχεδόν πάντα 2 HD στους 2 αγώνες που μεταδίδει ο ΟΤΕ,0 HD από το σύνολο όσων μεταδίδει η NOVA.Μία μόνο φορά έδειξε σε HD κάποιον αγώνα του Παναθηναϊκού (δεν θυμάμαι σίγουρα ποιος αγώνας ήταν,νομίζω ήταν με την Κηφισιά).
Από όλα αυτά,είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος ότι σχεδόν τα πάντα στον ΟΤΕ μπορεί να τα παρακολουθήσει κάποιος σε HD,ενώ στη NOVA ακριβώς το αντίθετο?Ποιο ακριβώς σημείο είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος από όσα αναφέρω?Είναι αντίλογος ότι είναι χαμηλό το bitrate του HD του ΟΤΕ και είναι καλύτερα να βλέπουμε sd από τη NOVA?Αν κάποιος μπορεί με επιχειρήματα να μου αποδείξει ότι κάνω λάθος,πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε και να παραδεχτώ ότι έχει δίκιο αυτός και είμαι εγώ λάθος.Όχι όμως να μου λέει σαν επιχείρημα ότι το bitrate του ΟΤΕ είναι χαμηλό,οπότε προτιμούμε τα sd της NOVA.
Δεν έχω κανένα κόλλημα ούτε με τον ΟΤΕ,ούτε με τη NOVA.Το έχω αποδείξει άπειρες φορές νομίζω στο παρελθόν.Δεν γίνεται όμως να μην λέμε τα αυτονόητα,τα οποία είναι κραυγαλέα.Όταν,λέω,για παράδειγμα τώρα,κάποιος αναφέρει με στοιχεία κάτι θετικό για τον ΟΤΕ,είναι αντίλογος από μεριάς μου να του δώσω απάντηση του τύπου "ποιος μωρέ,ο ΟΤΕ?Που είναι έτσι και κάνουν αυτά?"Όταν λέμε κάτι και δεν συμφωνεί κάποιος μαζί μας,σεβαστό.Αλλά να απαντάει σε αυτά που λέμε και να μην αναφέρει πράγματα άσχετα με αυτά που τονίζει κάποιος.Το νήμα λέγεται "NOVA vs OTE TV" και γράφουμε οτιδήποτε που μπορεί να αποτελέσει σύγκριση μεταξύ τους.Και το νόημα αυτών που ήθελα να τονίσω είναι η χαώδης διαφορά ανάμεσα στους 2 στον τομέα της παρακολούθησης HD γεγονότων.Μπορούμε να συζητήσουμε αν θέλετε και για τη διαφορά των 2 στον τομέα ταινιών,όπου εκεί αντίστοιχα η υπεροχή της NOVA αυτή τη φορά,είναι χαώδης.Και προσπαθώντας να αποδείξω αυτό,να μου πει κάποιος σαν αντίλογο ότι "ναι,αλλά ο ΟΤΕ έχει τόσα HD κανάλια".Είναι δυνατόν να γίνει συζήτηση έτσι όμως?

Γιατί έχεις συνδέσει το χαμηλό bitrate με εμένα; Εγώ δεν είπα ότι η καλύτερη ποιότητα εικόνας είναι αντιστάθμισμα της ποσότητας HD περιεχομένου. Το bitrate είναι ένδειξη της συνολικής ποιότητας εικόνας, και βοηθά τις συγκρίσεις. Θα ήθελα να μου δείξεις την ανάρτηση που έκανα την συσχέτιση.

Σχετικά με την ποσότητα του HD, στην ανάρτηση 3134 έγραψες:
Πλέον,στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι ελληνικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ μεταδίδονται σε HD από τον ΟΤΕ

Αυτό εγώ το μετέφρασα *αυτόματα* ότι η πλειοψηφία των αγώνων του κυπέλλου, Β εθνικής, και δεν ξέρω τι άλλο γίνεται σε HD. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 4 παιχνίδια από τα 6 της Football League.
Και μετά μου λες πάλι 2. Πώς συμβαδίζουν 2 παιχνίδια στα 6 με το "συντριπτική πλειοψηφία";

Εγώ βλέπω ότι και οι 2 πλατφόρμες παίζουν με τον αριθμό 2 σε κάθε διοργάνωση. Οπότε ισχύει η πρόταση που έγραψες;

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

ΟΣΦΠ και ΑΕΚ στο μπάσκετ είναι πάντα σε HD. στην football league το ματς της Αεκ είναι πάντα σε HD και άλλο ένα, φαντάζομαι ανάλογα τα λοιπά αθλητικά τεκταινομενα. Για κύπελλο οι μεγάλες ομάδες είχαν HD κάλυψη σίγουρα στους μέχρι τώρα αγώνες μιας και τους έβλεπα. Για τις μικρότερες ομάδες δεν θυμάμαι.

Δες π.χ τώρα στο otesport4 HD ton αγώνα Απόλλων Σμύρνης-Χανιά. Είναι σε HD. Χθες όμως το Ζάκυνθος-Λαμία ήταν 100% σε sd.

Last edited:

Γιατί έχεις συνδέσει το χαμηλό bitrate με εμένα; Εγώ δεν είπα ότι η καλύτερη ποιότητα εικόνας είναι αντιστάθμισμα της ποσότητας HD περιεχομένου. Το bitrate είναι ένδειξη της συνολικής ποιότητας εικόνας, και βοηθά τις συγκρίσεις. Θα ήθελα να μου δείξεις την ανάρτηση που έκανα την συσχέτιση.

Σχετικά με την ποσότητα του HD, στην ανάρτηση 3134 έγραψες:

Αυτό εγώ το μετέφρασα *αυτόματα* ότι η πλειοψηφία των αγώνων του κυπέλλου, Β εθνικής, και δεν ξέρω τι άλλο γίνεται σε HD. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 4 παιχνίδια από τα 6 της Football League.
Και μετά μου λες πάλι 2. Πώς συμβαδίζουν 2 παιχνίδια στα 6 με το "συντριπτική πλειοψηφία";

Εγώ βλέπω ότι και οι 2 πλατφόρμες παίζουν με τον αριθμό 2 σε κάθε διοργάνωση. Οπότε ισχύει η πρόταση που έγραψες;

Μιλάς μόνο για το bitrate,χωρίς να σχολιάζεις καν,έστω να διαφωνείς σε όλα όσα αναφέρω και τα οποία μάλιστα επανέλαβα και πριν από λίγο.
Τα ματς της Football League που μεταδίδονται είναι 4 και όχι 6.Και μάλιστα αυτή τη στιγμή δείχνει σε HD μέχρι και το Απόλλων-Χανιά.(Ναι,ο αγώνας του ΠΑΟΚ στη nova αυτή τη στιγμή έχει πολύ ανώτερη εικόνα.Αλλά και η εικόνα του Απόλλωνα είναι κλάσεις ανώτερη από το σκουπίδι των sd των υπόλοιπων ματς της Super League που δείχνει αυτή τη στιγμή η NOVA) Τον αγώνα της ΑΕΚ δεν τον είδα και δεν μπορώ να πω αν ήταν ή όχι σε HD.Ας μας πει κάποιος που τον είδε αν ήταν ή όχι.Και γενικά είναι άλλο 2 στα 4 (που αυτό συμβαίνει συνήθως) και άλλο 2 στα 9.Όπως επίσης είναι άλλο το 2 στα 4 που συμβαίνει και άλλο το 2 στα 6 που λες εσύ και δεν ισχύει.Μιλάμε για ποσοστά να επαναλάβω.Για το κύπελλο που αναφέρεις,όντως το ξέχασα.Δεν έχω παρακολουθήσει και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.Πάμε στο μπάσκετ του ελληνικού πρωταθλήματος.Σχεδόν πάντα (αν και νομίζω ότι ούτε το σχεδόν χρειάζεται) 2 στους 2 αγώνες σε HD o OTE.Στη nova 0 στα 5 σε HD.Αυτά και μόνο,δείχνουν ότι συμβαίνει το ίδιο και στις 2 πλατφόρμες?Τι καταλαβαίνεις λοιπόν?Ισχύει η πρόταση που έγραψα και ακόμα αναρωτιέσαι?Το 2 στα 4 και το 2 στα 2 είναι σχεδόν τα πάντα σε HD,ναι ή όχι?Από την άλλη,το 2 στα 8 και το 0 στα 5 είναι σχεδόν τα πάντα ΟΧΙ σε HD,ναι ή όχι?Ισχύει λοιπόν η πρότασή μου,ναι ή όχι?Και αυτά,μόνο για τις ελληνικές παραγωγές.Για τις ξένες παραγωγές,όπου αναφέρθηκα και προηγουμένως αναλυτικότερα,έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο?Διαφωνείς κάπου?Μπορείς να πεις τα στοιχεία σου,αν διαφωνείς σε κάτι?Ισχύει ότι σχεδόν όλα τα βλέπεις σε HD στον ΟΤΕ και στη nova ακριβώς το αντίθετο,σχεδόν όλα σε sd?;Έκανες κάποιο σχόλιο για όλα αυτά και δεν το είδαμε,ή μόνο επέμενες για το bitrate?

Δεν είναι παντα σε HD τα ματς της ΑΕΚ...

Πόσες φορές δεν ήταν σε HD από όσα παιχνίδια της έχουν μεταδοθεί?Ρωτάω,γιατί όσες φορές είδα αγώνα της ΑΕΚ,δεν ήταν ποτέ σε sd.Και έχω δει αρκετούς.Όχι όλους,αλλά αρκετούς.

Last edited:

Βρε Χάρη αφού ξέρεις οτι τα HD OBVAN είναι δυο !!!! Σε πόσες πολεις μπορούν να είναι ταυτόχρονα !!!

Ο ΟΤΕ δεν καλύπτει όλη την football league;

http://www.footballleague.gr/entry.fds?entryID=1572&pageCode=05.07&tablePageID=47&pageID=46&langid=1

Βλέπω ότι καλύπτει μόνο 5 παιχνίδια από τα 12 της αγωνιστικής. Και αν 2 (μέγιστο) είναι HD, είναι λάθος αυτό που έγραψε ο hdanca για την πλειοψηφία σε HD.

Σχετικά με το πρωτάθλημα μπάσκετ που αναφέρθηκε, τι αγώνες δείχει ο ΟΤΕ;
Όλο αναφορές για την νόβα βλέπω στην 10η αγωνιστική:

http://www.esake.gr/el/action/EsakePrograms

Βλέπω αναφορές στην 11η αγωνιστική έχει μόνο 2 ομάδες (ΑΕΚ, Ολυμπιακό) όταν παίζουν στην έδρα τους;

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Άρα αυτό που ο hdanca θεωρεί σίγουρο HD, είναι κάποιες φορές upscale SD. Αυτό δυστυχώς hdanca ακυρώνει οποιοδήποτε επιχείρημά σου περί ποιότητας εικόνας. Δεν έχεις την ικανότητα να διακρίνεις το upscale από το πραγματικό HD.

Χεχε!!!Το ξέρω βρε συ Αντώνη. Και μάλιστα αυτή την εποχή θα ενισχύονταν με άλλο ένα.Πιθανώς να το πήραν ήδη, δεν ξέρω, ο Νίκος θα μας πει.Το θέμα δεν είναι αυτό. Επειδή απ' ότι κατάλαβα πιαστηκατε από όλα όσα γράφτηκαν,μόνο από τις εγχώριες HD μεταδόσεις, ακόμα κι έτσι, τα 2 van δεν αντικρούουν αυτό που έγραψα. Τα νούμερα που έγραψα είναι αδιαψευστος μάρτυρας. Γιατί συμβαίνει αυτό,καθώς επίσης πώς βγαίνουν τα προγράμματα μεταδόσεων των 2 παρόχων,δεν αφορά ούτε εμένα,ούτε κανέναν άλλο.Και ο αριθμός των van δεν είναι δεδομένο που αφορά μόνο τη nova.Αφορά εξίσου και τον ΟΤΕ.Αυτό που θέλω να πω ( και πιστεύω δε διαφωνείς ούτε εσύ,ούτε κανείς άλλος) είναι ότι ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ έχει ο ΟΤΕ,ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ μεταδίδονται σε HD.Το ακριβώς αντίθετο από τη nova.Δεν ξέρω πως και γιατί συμβαίνει αυτό. Πάντως, το ότι τα van δεν μπορούν να είναι σε πάνω από 2 πόλεις ταυτόχρονα, δεν είναι μόνο για τη nova πρόβλημα, αλλά και για τον ΟΤΕ.Τα νούμερα που ανέφερα όμως, δεν αλλάζουν.Ίσως ο ΟΤΕ προγραμματίζει καλύτερα τις μεταδόσεις του.Δεν ξέρω τι άλλο να πω.Θα μπορούσε,για παράδειγμα, να μεταδίδει και η NOVA ελληνικό μπάσκετ σε HD σε μόνιμη βάση όπως και ο ΟΤΕ.Τα εμπόδια είναι κοινά και για τους 2.Τα νούμερα όμως δείχνουν και τι συμβαίνει.

Άρα αυτό που ο hdanca θεωρεί σίγουρο HD, είναι κάποιες φορές upscale SD. Αυτό δυστυχώς hdanca ακυρώνει οποιοδήποτε επιχείρημά σου περί ποιότητας εικόνας. Δεν έχεις την ικανότητα να διακρίνεις το upscale από το πραγματικό HD.

Εγώ εξέφρασα μια φορά την συγκεκριμένη απορία.Μπορώ να διακρινω τη διαφορά μεταξύ HD και upscaled sd.Με μια φορά, δε σημαίνει οτι δεν έχω επιχειρήματα να κρίνω μια εικόνα. Αντιθέτως, μάλλον εσύ που χρειάζεσαι να ξέρεις το bitrate κάποιου καναλιού για να κρινεις την εικόνα του,δεν μπορείς να έχεις την ικανότητα να κρινεις. Χαρακτηριστικη περίπτωση η επιμονή σου ότι τα sd κανάλια της nova είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα HD του ΟΤΕ.Καλή η προσπάθεια σου πάντως.Συνέχισε.

Ο ΟΤΕ δεν καλύπτει όλη την football league;

http://www.footballleague.gr/entry.fds?entryID=1572&pageCode=05.07&tablePageID=47&pageID=46&langid=1

Βλέπω ότι καλύπτει μόνο 5 παιχνίδια από τα 12 της αγωνιστικής. Και αν 2 (μέγιστο) είναι HD, είναι λάθος αυτό που έγραψε ο hdanca για την πλειοψηφία σε HD.

Σχετικά με το πρωτάθλημα μπάσκετ που αναφέρθηκε, τι αγώνες δείχει ο ΟΤΕ;
Όλο αναφορές για την νόβα βλέπω στην 10η αγωνιστική:

http://www.esake.gr/el/action/EsakePrograms

Βλέπω αναφορές στην 11η αγωνιστική έχει μόνο 2 ομάδες (ΑΕΚ, Ολυμπιακό) όταν παίζουν στην έδρα τους;

Έχεις απόλυτο δίκιο!Η ανάρτηση που έβαλες ανατρέπει όλα τα δεδομένα! Δεν είναι 2 στα 4,είναι 2 στα 5!
Όπως επίσης, επειδή ο ΟΤΕ μεταδίδει μόνο τα εντός του Ολυμπιακου και της ΑΕΚ,αυτό ανατρέπει το 2 στα 2!Μπράβο! Απάντησες σε όλα όσα έγραψα. Είναι εκπληκτικό!Δεν περιγράφω άλλο!Respect!

Έχεις απόλυτο δίκιο!Η ανάρτηση που έβαλες ανατρέπει όλα τα δεδομένα! Δεν είναι 2 στα 4,είναι 2 στα 5!
Όπως επίσης, επειδή ο ΟΤΕ μεταδίδει μόνο τα εντός του Ολυμπιακου και της ΑΕΚ,αυτό ανατρέπει το 2 στα 2!Μπράβο! Απάντησες σε όλα όσα έγραψα. Είναι εκπληκτικό!Δεν περιγράφω άλλο!Respect!

1) Το 2 στα 5 δεν είναι η πλειοψηφία όπως έγραψες.
2) Το επόμενο Σαββατοκύριακο, περιμένω (θα τους μετρήσω) 2 αγώνες HD στην football league, και 1 στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Να δούμε αν και στο basket ισχύει ο ισχυρισμός σου (έστω και χαμηλωμένος από την πλειοψηφία, στους μισούς).

Όταν σου δείχνουν ότι κάτι που υποστηρίζεις δεν ισχύει, αντιδράς με ειρωνεία; Διασκεδαστικό. Εγώ όταν κάνω λάθος προτιμώ να το παραδέχομαι (ναι, ξέρω είμαι βαρετός).

Ο ΟΤΕ έδειξε αυτήν την αγωνιστική 5 ματς από Football League

Ποιο από τα α)Φωκικός-Αγροτικός Αστέρας
β)Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηρακλής
3)Ζάκυνθος-Λαμία
4)Ένωση Ερμιονίδας-ΑΕΚ
και 5)Απόλλων Σμύρνης-ΑΟ Χανιά

ήταν σε ΗD και όχι σε upscaled SD;