Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV
Εγώ δεν έχω να σχολιάσω κάτι για το πόσες παραγωγές HD κάνει ο ΟΤΕ και η νόβα, δεν τις μετρώ. Η εντύπωση που είχα ήταν ότι η νόβα κάνει περισσότερες παραγωγές. Εσύ βγαίνεις και δηλώνεις ότι το σύνολο σχεδόν των παραγωγών στην Ελλάδα είναι HD, το οποίο αν ισχύει είναι καλό και ακριβό. Δεν είναι επόμενο να ρωτήσω αν είναι σίγουρο; Ή αν απλά βλέπεις upscale σε HD κανάλι;
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσες HD παραγωγές έκανε ο ΟΤΕ π.χ. τις τελευταίες 2 βδομάδες......
Όταν λέμε πλειοψηφία,εννοούμε πόσα σε ποσοστό από ένα σύνολο.Ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό που λέω.Και δεν αναφέρθηκα μόνο στις παραγωγές που γίνονται στην Ελλάδα.Όταν έγραψα το post από το οποίο ξεκίνησαν όσα λέμε,είχα σκοπό να τονίσω πόσο διαφορά υπάρχει ανάμεσα στις 2 πλατφόρμες στην ΣΥΝΟΛΙΚΗ παρακολούθηση HD αθλητικών γεγονότων,είτε αυτά είναι ελληνικές παραγωγές,είτε είναι ξένες.Από όσα μεταδίδονται από τον ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛEIΟΨΗΦΙΑ ΤΟYΣ (σχεδόν όλα) είναι HD.Στη nova ακριβώς το αντίθετο.Ας πάρουμε,για μια ακόμα φορά,το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο που είναι και τα πιο δημοφιλή.Έχουμε και λέμε:
Στο ποδόσφαιρο πρώτα.Στον ΟΤΕ όλα από τα ξένα πρωταθλήματα και οι νοτιοαμερικάνικες διοργανώσεις είναι σε HD.Όλα.Στη nova τα μόνα που παρακολουθούμε σε HD είναι κάποια ματς του Γαλλικού πρωταθλήματος.Κάποια,όχι όλα.Champions League 2 από τα 8 και 2 από τα 7 ανάλογα με τη μέρα.Europa 2 από τα όσα μεταδίδει.Και μόνο ότι τα περισσότερα ματς των διεθνών διοργανώσεων ΔΕΝ μεταδίδονται σε HD στη nova,νομίζω ότι δείχνει τη χαώδη απόσταση ανάμεσα στις 2 πλατφόρμες στον τομέα των HD μεταδόσεων.Στο ελληνικό ποδόσφαιρο.2 HD από τα 9 συνολικά ματς στη nova,2 (συνήθως) από τα σαφώς λιγότερα (συνήθως 4) και μάλιστα σε πολύ υποδεέστερη διοργάνωση,στον ΟΤΕ.
Πάμε στο μπάσκετ.Στον ΟΤΕ ότι ματς ξένου πρωταθλήματος είναι HD παραγωγή,μεταδίδεται αυτόματη και από τον ΟΤΕ σε HD.Και στο NBA όλα σε HD φυσικά.Στη nova το πολύ 2 ματς σε κάθε αγωνιστική που δείχνει euroleague.Εδώ μάλιστα,σ' αυτή τη διοργάνωση,ενώ σχεδόν όλα τα ματς είναι HD παραγωγές,έχουμε πήξει στο sd.Στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ τώρα.Σχεδόν πάντα 2 HD στους 2 αγώνες που μεταδίδει ο ΟΤΕ,0 HD από το σύνολο όσων μεταδίδει η NOVA.Μία μόνο φορά έδειξε σε HD κάποιον αγώνα του Παναθηναϊκού (δεν θυμάμαι σίγουρα ποιος αγώνας ήταν,νομίζω ήταν με την Κηφισιά).
Από όλα αυτά,είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος ότι σχεδόν τα πάντα στον ΟΤΕ μπορεί να τα παρακολουθήσει κάποιος σε HD,ενώ στη NOVA ακριβώς το αντίθετο?Ποιο ακριβώς σημείο είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος από όσα αναφέρω?Είναι αντίλογος ότι είναι χαμηλό το bitrate του HD του ΟΤΕ και είναι καλύτερα να βλέπουμε sd από τη NOVA?Αν κάποιος μπορεί με επιχειρήματα να μου αποδείξει ότι κάνω λάθος,πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε και να παραδεχτώ ότι έχει δίκιο αυτός και είμαι εγώ λάθος.Όχι όμως να μου λέει σαν επιχείρημα ότι το bitrate του ΟΤΕ είναι χαμηλό,οπότε προτιμούμε τα sd της NOVA.
Δεν έχω κανένα κόλλημα ούτε με τον ΟΤΕ,ούτε με τη NOVA.Το έχω αποδείξει άπειρες φορές νομίζω στο παρελθόν.Δεν γίνεται όμως να μην λέμε τα αυτονόητα,τα οποία είναι κραυγαλέα.Όταν,λέω,για παράδειγμα τώρα,κάποιος αναφέρει με στοιχεία κάτι θετικό για τον ΟΤΕ,είναι αντίλογος από μεριάς μου να του δώσω απάντηση του τύπου "ποιος μωρέ,ο ΟΤΕ?Που είναι έτσι και κάνουν αυτά?"Όταν λέμε κάτι και δεν συμφωνεί κάποιος μαζί μας,σεβαστό.Αλλά να απαντάει σε αυτά που λέμε και να μην αναφέρει πράγματα άσχετα με αυτά που τονίζει κάποιος.Το νήμα λέγεται "NOVA vs OTE TV" και γράφουμε οτιδήποτε που μπορεί να αποτελέσει σύγκριση μεταξύ τους.Και το νόημα αυτών που ήθελα να τονίσω είναι η χαώδης διαφορά ανάμεσα στους 2 στον τομέα της παρακολούθησης HD γεγονότων.Μπορούμε να συζητήσουμε αν θέλετε και για τη διαφορά των 2 στον τομέα ταινιών,όπου εκεί αντίστοιχα η υπεροχή της NOVA αυτή τη φορά,είναι χαώδης.Και προσπαθώντας να αποδείξω αυτό,να μου πει κάποιος σαν αντίλογο ότι "ναι,αλλά ο ΟΤΕ έχει τόσα HD κανάλια".Είναι δυνατόν να γίνει συζήτηση έτσι όμως?