Η μαύρη αλήθεια είναι οτι οφείλω να γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις από το νέο μου απόκτημα τον BenQ W5000. Όμως τι να γράψω βρε παιδιά για ένα μηχάνημα που το έχουμε ξεψαχνίσει αρκετούς μήνες τώρα, και αρκετοί από τους (ευτυχείς) ιδιοκτήτες του, έχουν γράψει τα πάντα: και τα καλά του και τα ελαττώματά του...
Ακόμη και εγώ τον έχω ήδη δεί πάμπολλες φορές, και σε συνθήκες συγκριτικού, αλλά και σε συνθήκες απλής οικιακής θέασης, και γι' αυτό σιγά-σιγά έγινα και εγώ ένθερμος υποστηρικτής του και τελικά και ιδιοκτήτης.
Σε γενικές γραμμές ισχύουν όλα όσα έχουν νωρίτερα αναφερθεί σε αυτό το νήμα (και σε άλλα φυσικά). Απλά να προσθέσω ότι δεν συγχωρεί: όσο καλύτερο σήμα του δίνεις, τόσο καλύτερα γράφει στο πανί, αλλοιώς μεγενθύνει ασύστολα το οποιοδήποτε λάθος!(π.χ. το καταραμένο "βράσιμο").
Ακόμη να τονίσω και εγώ ότι με το νέο firmware, η "αχίλλειος πτέρνα του" δηλ. η κίνηση, διορθώθηκε οριστικά, άσε που παίζει πάρα πολύ ικανοποιητικά στα 60 Hz υλικό των 24 Hz!! (δυστυχώς η ενσωματωμένη intel 4500 του HTPC μου δεν γυρνάει σε τίποτε άλλο από 50-60 Hz παρ' ότι της πέρασα τους τελευταίους drivers και του motherboard επίσης - πρέπει λοιπόν να την απ-αλλάξω από τα καθήκοντά της σύντομα!). Φυσικά με το Samsung BD-P1400 και 24Hz η κίνηση είναι υπέροχη!
Αυτό που παρατήρησα ακόμη είναι ότι η ζωντάνια και η ακρίβεια των χρωμάτων του (αν και αρρύθμιστος), βελτιώθηκαν πάρα πολύ και μάλλον πλησίασε πάρα πολύ την απόδοση σε αυτόν τον τομέα του μεγάλου του αδελφού του W20000-χωρίς βεβαίως να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, γιατί από μνήμης μπορείς εύκολα να ξεγελαστείς... (μπορεί εδώ να παίζει κάτι και λόγω της ολοκαίνουριας λάμπας βεβαίως, όμως ο χρόνος θα δείξει)
Όσο για το καταραμένο RBE, ότι και να έκανα δεν ...μπορώ να το διακρίνω.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να ξανααναφερθώ και εγώ σ' αυτά: π.χ. η περίσσεια της φωτεινότητάς του (αλλά και η -μικρή- ανομοιομορφία του εδώ), το βελούδινο μαύρο του, η υπέροχη ευκρίνειά του και ο πολύ καλός φακός του, το πολύ καλό ansi contrast του κ.λπ. κ.λ.π. ...
Μπράβο στην BenQ που συνέχισε να υποστηρίζει το δημιούργημά της (αντί στο τρίμηνο-πεντάμηνο να παρουσιάσει άλλο μοντέλο σαν κάτι άλλους!!!), αλλά και "shame to her", γιατί άργησε τόσο πολύ να το κάνει: αν το μηχάνημα είχε εξ αρχής κυκλοφορήσει έτσι, πολλά πράγματα θα ήταν αλλοιώς.
Και βέβαια προτού προσυπογράψω στα γραμμένα πρίν μερικά posts από τον φίλο takisot περί απολύτου υπεροχής του 5000 στην κατηγορία τιμής του, θα περιμένω να δώ τον άρτι αφιχθέντα σόνυ 10, αν και αμφιβάλλω ότι ένας SXRD μπορεί να δώσει το punch ενός DLP στην εικόνα.
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της ...νυχτερινής περιπόλου που (όπως χαρακτηριστικά είπαν) επέδραμαν στον χώρο μου για να μου συμπαρασταθούν στην χαρά μου, η παρέα και οι συμβουλές τους ήταν must!!!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.