Ο δικός μου W5000

Αντε μπραβο βρε παιδια , αυτα να ακουμε για το νεο firmware και να ερχετε και η σειρα μας σιγα σιγα ...

Η μαύρη αλήθεια είναι οτι οφείλω να γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις από το νέο μου απόκτημα τον BenQ W5000. Όμως τι να γράψω βρε παιδιά για ένα μηχάνημα που το έχουμε ξεψαχνίσει αρκετούς μήνες τώρα, και αρκετοί από τους (ευτυχείς) ιδιοκτήτες του, έχουν γράψει τα πάντα: και τα καλά του και τα ελαττώματά του...
Ακόμη και εγώ τον έχω ήδη δεί πάμπολλες φορές, και σε συνθήκες συγκριτικού, αλλά και σε συνθήκες απλής οικιακής θέασης, και γι' αυτό σιγά-σιγά έγινα και εγώ ένθερμος υποστηρικτής του και τελικά και ιδιοκτήτης.
Σε γενικές γραμμές ισχύουν όλα όσα έχουν νωρίτερα αναφερθεί σε αυτό το νήμα (και σε άλλα φυσικά). Απλά να προσθέσω ότι δεν συγχωρεί: όσο καλύτερο σήμα του δίνεις, τόσο καλύτερα γράφει στο πανί, αλλοιώς μεγενθύνει ασύστολα το οποιοδήποτε λάθος!(π.χ. το καταραμένο "βράσιμο").
Ακόμη να τονίσω και εγώ ότι με το νέο firmware, η "αχίλλειος πτέρνα του" δηλ. η κίνηση, διορθώθηκε οριστικά, άσε που παίζει πάρα πολύ ικανοποιητικά στα 60 Hz υλικό των 24 Hz!! (δυστυχώς η ενσωματωμένη intel 4500 του HTPC μου δεν γυρνάει σε τίποτε άλλο από 50-60 Hz παρ' ότι της πέρασα τους τελευταίους drivers και του motherboard επίσης - πρέπει λοιπόν να την απ-αλλάξω από τα καθήκοντά της σύντομα!). Φυσικά με το Samsung BD-P1400 και 24Hz η κίνηση είναι υπέροχη!
Αυτό που παρατήρησα ακόμη είναι ότι η ζωντάνια και η ακρίβεια των χρωμάτων του (αν και αρρύθμιστος), βελτιώθηκαν πάρα πολύ και μάλλον πλησίασε πάρα πολύ την απόδοση σε αυτόν τον τομέα του μεγάλου του αδελφού του W20000-χωρίς βεβαίως να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, γιατί από μνήμης μπορείς εύκολα να ξεγελαστείς... (μπορεί εδώ να παίζει κάτι και λόγω της ολοκαίνουριας λάμπας βεβαίως, όμως ο χρόνος θα δείξει)
Όσο για το καταραμένο RBE, ότι και να έκανα δεν ...μπορώ να το διακρίνω.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να ξανααναφερθώ και εγώ σ' αυτά: π.χ. η περίσσεια της φωτεινότητάς του (αλλά και η -μικρή- ανομοιομορφία του εδώ), το βελούδινο μαύρο του, η υπέροχη ευκρίνειά του και ο πολύ καλός φακός του, το πολύ καλό ansi contrast του κ.λπ. κ.λ.π. ...
Μπράβο στην BenQ που συνέχισε να υποστηρίζει το δημιούργημά της (αντί στο τρίμηνο-πεντάμηνο να παρουσιάσει άλλο μοντέλο σαν κάτι άλλους!!!), αλλά και "shame to her", γιατί άργησε τόσο πολύ να το κάνει: αν το μηχάνημα είχε εξ αρχής κυκλοφορήσει έτσι, πολλά πράγματα θα ήταν αλλοιώς.
Και βέβαια προτού προσυπογράψω στα γραμμένα πρίν μερικά posts από τον φίλο takisot περί απολύτου υπεροχής του 5000 στην κατηγορία τιμής του, θα περιμένω να δώ τον άρτι αφιχθέντα σόνυ 10, αν και αμφιβάλλω ότι ένας SXRD μπορεί να δώσει το punch ενός DLP στην εικόνα.
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της ...νυχτερινής περιπόλου που (όπως χαρακτηριστικά είπαν) επέδραμαν στον χώρο μου για να μου συμπαρασταθούν στην χαρά μου, η παρέα και οι συμβουλές τους ήταν must!!! -bye--bye--bye-

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Χμμμμ, Μανώλη δεν είδα την ίριδα να επεμβαίνει με τον τρόπο που το έκανε στον 20000, και δεν θυμάμαι επίσης να το παρατήρησε και κανείς από εσάς. Τελικά μήπως έχουν διαφορετικό μηχανισμό κίνησης? ή συμβαίνει κάτι άλλο τελικά... (τί???)

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Μπράβο Γιώργη... Πολύ ωραία και έξυπνη επιλογή. Και να είσαι σίγουρος οτι θα βελτιωθεί κι άλλο.
Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει το καινούριο firmware αλλά, γνωρίζοντας την συμπεριφορά του 5000 με το παλιό, η διαφορά out of the box με τον ρυθμισμένο είναι πολύ μεγάλη.

Re: Απάντηση: Ο δικός μου W5000

Μπράβο Γιώργη... Πολύ ωραία και έξυπνη επιλογή. Και να είσαι σίγουρος οτι θα βελτιωθεί κι άλλο.
Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει το καινούριο firmware αλλά, γνωρίζοντας την συμπεριφορά του 5000 με το παλιό, η διαφορά out of the box με τον ρυθμισμένο είναι πολύ μεγάλη.

Φίλε μου έτσι είναι όπως τα λές! Και εάν συνεχίσει η BenQ να τον υποστηρίζει με καινούρια firmware, είναι βέβαιο πως θα βελτιωθεί κι' άλλο, πράγμα που θα χαροποιήσει βεβαίως τους ευτυχείς κατόχους του.

Φιλικά
Γιώργος.

Φίλε CHE, ο (καταπληκτικός! :grinning-smiley-043) Μανώλης, ασχολήθηκε με το μωρό μου τουλάχιστον 4 ώρες, γιατί έπρεπε να το "φέρει" και με το Samsung BD P1400 και με το HTPC! Άσε που προσπαθούσε να λύνει και τις δικές μου απορίες (ελπίζω να μην σε ...έπρηξα πολύ Μανώλη μου!).
Τα αποτελέσματα (που σε εσένα που έχεις μια από τα ίδια είναι γνωστά),υπεράνω κάθε προσδοκίας:
1. χρωματικό τρίγωνο πλήρως στην θέση του,
2. απόκλιση των τριών χρωματικών συνιστωσών περίπου στο 1% !!!,
3. κλίμακα του γκρί πλήρης και πεντακάθαρη,
4. γκάμα στο 2,2 προσαρμοσμένο στα φωτεινά χρώματα του σαλονιού μου,
5. ίριδα μόλις στο 1!,
κλπ, κλπ, κλπ,
Αποτέλεσμα: απίστευτο: όταν κάναμε μια γύρα τις γνωστές σκηνές αναφοράς, δεν πίστευα στα μάτια μου, σαν να είχα αγοράσει άλλον προβολέα διπλάσιας και βάλε τιμής. Χρώματα, ευκρίνεια, λεπτομέρεια, ομοιομορφία, λεπτομέρειες στα μαύρα, ολοζώντανα λευκά, contrast, φώς, κίνηση σε 24,50,60 fps,όλα άψογα!!!
Είμαι κατενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, και γι' αυτό οφείλω τα εύσημα:
1. στην BenQ, για το θαυμάσιο σ' αυτήν την κατηγορία τιμής προβόλι, και
2. στον φίλο Μανώλη για την υπέροχη δουλειά του! :grinning-smiley-043

Φιλικά
Γιώργος.

Αυτά είναι τα ωραία!

Ο κόσμος πιστεύει ότι ξετρελαίνεται με τον προβολέα του όταν τον πρωτο-αγοράζει.. Δεν ξέρει ότι το πραγματικό σοκ είναι στις 80 ώρες+.. μετά την απαραίτητη "περιποίηση" :D

Το σωστό πρέπει να λέγεται (και να γίνεται φυσικά), έτσι δεν είναι βρε παιδιά? Φυσικά και έχετε δίκιο και οι δύο, γιατί όντως η ρύθμιση είναι απολύτως αναγκαία, για δε τον Μανώλη τι άλλο να πούμε, είναι ΑΨΟΓΟΣ. Υπενθυμίζω τη φράση του Μπάμπη: "ο επόμενος προβολέας μου θα είναι BenQ, χάριν του Μανώλη:τους ξέρει καλύτερα κι απ' την τσέπη του ο ...αθεόφοβος, τους ρυθμίζει με κλειστά μάτια!!! :grinning-smiley-043)
Όμως για να απολαύσω πραγματικά τις ταινίες μου θα χρειαστώ a little help from my friends: εξακολουθεί να υπάρχει κάποιο θεματάκι με σκαλωματάκια στο HTPC. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να δράσει η νυχτερινή περίπολος, φίλοι help!!!

Πάντα φιλικά
Γιώργος.

καλημέρα σε όλους,απο σήμερα είμαι και εγώ ένας ευτυχισμένος άνθρωπος γιατί περιποιήθηκε το μηχανακι μου ο Μανώλης Καστρουνής,δεν θα αναφερθώ σε τεχνικά χαρακτηριστικά γιατί δεν είμαι γνώστης αλλά τη διαφορά τη βλέπει και ένας άσχετος θέλω να τον ευχαριστήσω και εγώ για το αποτελεσμα επίσης γιατί άντεξε όλες αυτές τις απορίες ενός πρωτάρη και μου συμμάζεψε λίγο και τον ενισχυτή που τον είχα κάνει μαντάρα τώρα είμαι έτοιμος για δράση, μανώλη να είσαι καλά

υγ.μην ξεχάσω να ευχαριστήσω και τον geodendr που με δική του προτροπή αγόρασα το μηχάνημα απορίπτοντας τις ακριβότερες επιλογές μου

καλημέρα σε όλους,απο σήμερα είμαι και εγώ ένας ευτυχισμένος άνθρωπος γιατί περιποιήθηκε το μηχανακι μου ο Μανώλης Καστρουνής,δεν θα αναφερθώ σε τεχνικά χαρακτηριστικά γιατί δεν είμαι γνώστης αλλά τη διαφορά τη βλέπει και ένας άσχετος θέλω να τον ευχαριστήσω και εγώ για το αποτελεσμα επίσης γιατί άντεξε όλες αυτές τις απορίες ενός πρωτάρη και μου συμμάζεψε λίγο και τον ενισχυτή που τον είχα κάνει μαντάρα τώρα είμαι έτοιμος για δράση, μανώλη να είσαι καλά

υγ.μην ξεχάσω να ευχαριστήσω και τον geodendr που με δική του προτροπή αγόρασα το μηχάνημα απορίπτοντας τις ακριβότερες επιλογές μου

Χαίρομαι ιδιαίτερα που επί τέλους ρύθμισες το μηχανάκι σου, γιατί από εδώ και πέρα θα αρχίσεις να βλέπεις σωστά τις αγαπημένες σου ταινίες.
Επίσης χαίρομαι που συνέβαλα λιγάκι στην επιλογή σου και σε γλύτωσα κανα 1000άρικο, που βεβαίως δεν είναι και μικρό ποσό!
Λυπάμαι μόνο που χθές δεν κατόρθωσα να έρθω, γιατί η παρέα θα ήταν απολαυστική, αλλά όπως τα είπαμε και στο τηλ. ουσιαστικά δεν γινόταν να έρθω. Δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλη φορά παρεούλα, εμείς και τα προβόλια μας και τα κέφια μας νάναι καλά και όλα τ' άλλα τα βρίσκουμε!!!
Και που είσαι Παναγιώτη δεν θα μας ξεφύγεις έτσι, δηλ. μόνο με ένα πόστ. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου από τον ρυθμισμένο πλέον προβολέα σου, εκτενώς! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Αυτό κι αν είναι ανήκουστο! Μανώλη κάνεις αποτοξίνωση? -bye-

Φιλικά
Γιώργος.
ο Μανωλης ......χλωμο.Παιδια εχουμε κανει club και δεν ενημερωθηκα!!!!!

ο Μανωλης ......χλωμο.Παιδια εχουμε κανει club και δεν ενημερωθηκα!!!!!

Φίλε και γείτονα CHE GUEVARA καλησπέρα.
Το club είναι ...άτυπο, αλλά ο Μανώλης είναι αναμφίβολα ο αρχηγός των απανταχού BenQ-πληκτων :flipout:. Τα έχουμε πεί και νωρίτερα τους ρυθμίζει τόσο πολύ καλά, που ότι και να δεις (ακόμα και πολύ ακριβότερους και φυσικά καλύτερους προβολείς), δεν αισθάνεσαι "στερημένος", ειδικά αν αναλογιστείς τα χρήματα που σου κόστισε!!!!
Θυμάμαι που παλαιότερα (όντας κάτοχος του καλού σχετικά Epson TW700), είδα σε συνθήκες συγκριτικού τον Infocus In 82 και τον BenQ 9000. Έ, έκανα κανα μήνα να ξαναανοίξω τον έπσονα, δεν τον ήθελα πλέον! :BDGBDGB53:
Πρίν λίγες μέρες είδα (και χάρηκα μέχρις εσχάτων) τον υπέροχο και πανάκριβο JVC 750, στον εξαιρετικό χώρο ενός καλού φίλου ( :grinning-smiley-043), και όμως εξακολουθώ να απολαμβάνω ασύστολα! τα ...θέλγητρα του ταπεινού μου BenQ 5000, χωρίς απολύτως κανένα "σύνδρομο στέρησης!"
Τα σχόλια δικά σας...

Φιλικά (όπως πάντα!)
Γιώργος.

Όσο για τον πολύ καλό φίλο με τον JVC 750 που έλεγα πρίν, πρέπει επί τέλους να παραδεχθεί ότι το ηχοσύστημα του είναι κυριολεκτικά καθηλωτικό-πραγματικά και ολοκληρωτικά καταπληκτικό!!! Σε τέτοιο βαθμό που ο Dila του, μάλλον μετά βίας το συνοδεύει!!! (:p ...το αγαπημένο σου βρε σύ :grinning-smiley-043).
Και μήν ξαναακούσω αηδιούλες περί τσιριγμάτων και λοιπών χαριτωμενιών, εντάξει?

Φιλικά
Γιώργος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο δικός μου W5000

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου από τον ρυθμισμένο πλέον προβολέα σου, εκτενώς! -bye-

γιώργο μάλλον πρέπει να έρθεις εσύ να τον δεις και να γράψεις επειδή έχεισ μεγαλύτερη εμπειρία επίσης θα τον δείς σε άλλο χώρο με διαφορετικά μηχανήματα και πανί και θα πεις την διαφορά τον μηχανημάτων που ειναι απο τον ιδιο εξαιρετικό μάστορα ρυθμισμένα:grinning-smiley-043.και έτσι θα πιούμε και το κρασάκι που δεν καταφέραμε χτές,όσο για τον καφέ το μυστικό ειναι να του πιάνεις κουβέντα επειδή είναι ευγενικό παιδί και δεν λέει οχι:listen: στον καταιγισμό ερωτήσεων τώρα ετοιμάζομαι να δώ σε br το babylon ad και αν καταφέρω θα γράψω κάτι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο δικός μου W5000

ο Μανωλης ......χλωμο.Παιδια εχουμε κανει club και δεν ενημερωθηκα!!!!![/quote]

πολύ καλή ιδέα φίλε che