Οδηγός Σύνδεσης Αναλογικής πηγής (Phono) σε αποκλειστικά Ψηφιακό Συστημα (DAC)

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα, συμφωνούμε. Οι περισσότεροι DAC/Streamers όμως δεν έχουν είσοδο αναλογικής πηγής. Και εκείνοι που έχουν είναι πολύ ακριβοί.
Δεν θα το έλεγα.

Παλαιότερα ίσως να μην δυνατότητα να εισάγεις αναλογικό σήμα και να το διαμοιράσεις μέσω της εκάστοτε πλατφόρμας μέσω WiFi. Τα πράγματα όμως έχουν εξελιχθεί και μπορείς να εισάγεις το αναλογικό σήμα στο streamer και κατόπιν αυτό να φτάσει ασύρματα σε ένα άλλο και να πάρεις από την ψηφιακή έξοδο και να το οδηγήσεις προς ένα DAC.

Απλώς θέλει δοκιμή, για να δεις αν το streamer έχει αυτή τη δυνατότητα (δηλαδή να αποτελεί και η αναλογική του είσοδος κομμάτι του οικοσυστήματος).
Ενδιαφέρον μηχανάκι το Arylic S10+, δεν το γνώριζα. :)
Και οικονομικό, όπως φαίνεται. Πρέπει να το προσθέσουμε στον παρόντα οδηγό.

Για την ποιότητα έχώ επιφυλάξεις, ειδικά αν πρόκειται να συνδέσουμε μία ποιοτική αναλογική πηγή, π.χ. ένα καλό πικάπ.

Όλα εξαρτωνται από την ποιότητα του A/D Converter που υποχρεωτικά πρέπει να είναι ενσωματωμένος σε κάποιο σημείο της ηχητικής αλυσσίδας. Οι καλοί A/D Converters κοστίζουν ακριβά, ως γνωστόν.

Δεν γνωρίζω για το μέλλον, πάντως τώρα που συζητάμε οι περισσότεροι streamers δεν περιλαμβάνουν και αναλογική είσοδο.

Για τα προϊόντα της ADL είχα ενδιαφερθεί κι εγώ. Αλλά διάβασα κακά σχόλια για την υποστήριξη. Δεν βγήκαν σε πούμε ποτέ drivers για Windows 10, ενώ το hardware ήταν διαθέσιμο.

Ενδιαφέρον μηχανάκι το Arylic S10+, δεν το γνώριζα. :)
Και οικονομικό, όπως φαίνεται. Πρέπει να το προσθέσουμε στον παρόντα οδηγό.

Για την ποιότητα έχώ επιφυλάξεις, ειδικά αν πρόκειται να συνδέσουμε μία ποιοτική αναλογική πηγή, π.χ. ένα καλό πικάπ.

Όλα εξαρτωνται από την ποιότητα του A/D Converter που υποχρεωτικά πρέπει να είναι ενσωματωμένος σε κάποιο σημείο της ηχητικής αλυσσίδας. Οι καλοί A/D Converters κοστίζουν ακριβά, ως γνωστόν.

Δεν γνωρίζω για το μέλλον, πάντως τώρα που συζητάμε οι περισσότεροι streamers δεν περιλαμβάνουν και αναλογική είσοδο.

Να προστεθεί εφόσον έχει τη δυνατότητα αυτή το συγκεκριμένο.

Σίγουρα έχουν πάντως proprietary οικοσυστήματα κατασκευαστών στα streamers τους ή δικτυακά τους προϊόντα οικονομικές λύσεις streaming όπως η Denon, η Marantz, η Yamaha, η WiiM (που είναι Linkplay η πλατφόρμα εκεί όπως και η Arylic) και πολλοί άλλοι.

Όταν υπάρχει η συγκεκριμένη δυνατότητα, τότε με τον τρόπο αυτόν αποφεύγεται η συμπίεση του Bluetooth γιατί χρησιμοποιείται WiFi. Επιπλέον υπάρχουν πλατφόρμες και streaming συσκευές που υποστηρίζουν ακόμα και μετάδοση 192/24 μέσω WiFi, απλώς μειώνοντας των αριθμό των endpoints.

Οπωσδήποτε παίζει ρόλο στην ποιότητα το chip που κάνει το A/D conversion πάντως.

Για τα προϊόντα της ADL είχα ενδιαφερθεί κι εγώ. Αλλά διάβασα κακά σχόλια για την υποστήριξη. Δεν βγήκαν σε πούμε ποτέ drivers για Windows 10, ενώ το hardware ήταν διαθέσιμο.
Από αυτά που προαναφερθηκαν θα προτιμούσα το Korg - DS-DAC-10R 1BIT USB DAC/ADC Phono Converter, DSD Recording System 100 φορές περισσότερο. Κάνει όσα και το ADL της Furutech και πολλά περισσότερα. Ειδικά με τη δυνατότητα μετατροπής σε DSD.
Και λόγω Audiogate.

Το θέμα των drivers είναι πάντα κρίσιμο. Και πρέπει κάθε φορά να το εξετάζουμε. Η υποστήριξη της Korg πάντως σε αυτό τον τομέα είναι σαφώς καλύτερη.

Δεν θα το έλεγα.

Παλαιότερα ίσως να μην υπήρχε η δυνατότητα να εισάγεις αναλογικό σήμα και να το διαμοιράσεις μέσω της εκάστοτε πλατφόρμας μέσω WiFi. Τα πράγματα όμως έχουν εξελιχθεί και μπορείς να εισάγεις το αναλογικό σήμα στο streamer και κατόπιν αυτό να φτάσει ασύρματα σε ένα άλλο και να πάρεις από την ψηφιακή έξοδο και να το οδηγήσεις προς ένα DAC.

Απλώς θέλει δοκιμή, για να δεις αν το streamer έχει αυτή τη δυνατότητα (δηλαδή να αποτελεί και η αναλογική του είσοδος κομμάτι του οικοσυστήματος).
Λεώ ,η εταιρεία αυτή έχει ακριβώς το μηχάνημα που ζητάω και κάτι παραπάνω 👍😄
Ιδού:

Το θέμα είναι α) αν είναι της προκοπής και β) από που το παίρνω.
Έχω την εντύπωση ότι το πουλάει και η εταιρεία κατευθείαν, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τελωνεία κλπ,γιατί δεν κατόρθωσα να βρω την έδρα της.
Είμαι σχεδόν έτοιμος να πατήσω αγορά 😸

Ναι, αυτό κάνει!
Το ανακάλυψες πάλι το γκατζετάκι! :)
Για την ποιότητα του έχω πολλές αμφιβολίες. Όπως και ότι δεν φαίνεται να δέχεται κεφαλές MC. Όμως αν παραβλέψουμε την ποιότητα, τη δουλειά την κάνει.
Γιατι όμως να πάμε σε αυτό και όχι σε ένα Phono Stage της Pro-Ject με οπτική έξοδο που έχουμε στα παραδείγματα;
Μιχάλη έχω ένα μηχάνημα αυτής της εταιρείας.

Τότε που το πήρα μου ειχαν πει ,ότι είναι μια αμερικανική εταιρεία του επαγγελματικού ήχου αξιόλογη.
Και ξέρεις ότι πιο πολύ εμπιστεύομαι τους pro παρά τους κονσουμεραδες!

Λεώ ,η εταιρεία αυτή έχει ακριβώς το μηχάνημα που ζητάω και κάτι παραπάνω 👍😄
Ιδού:

Το θέμα είναι α) αν είναι της προκοπής και β) από που το παίρνω.
Έχω την εντύπωση ότι το πουλάει και η εταιρεία κατευθείαν, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τελωνεία κλπ,γιατί δεν κατόρθωσα να βρω την έδρα της.
Είμαι σχεδόν έτοιμος να πατήσω αγορά 😸
Ψάχνοντας, διάβασα (περίπου) τα χειρότερα 😵‍💫
Μάλλον για το project με βλέπω!

Είχα κι εγώ ένα ART rackmount πολυεφέ για ηλ. κιθάρα στα τέλη 90'ς. Ήταν αυτό που λέμε decent, ηχητικά όχι στο επίπεδο των αντιστοίχων Lexicon & Eventide αλλά τη δουλειά του την έκανε και κόστιζε αρκετά λιγότερα χρήματα.

Και ξέρεις ότι πιο πολύ εμπιστεύομαι τους pro παρά τους highendαδες!
To διόρθωσα για να με εκφράζει...🙃

Απ' τη στιγμή που έχεις βάλει στόχο το σύστημα να είναι όσο πιο λιτό γίνεται θα πήγαινα στο Waxing της Parks με την λογική ότι αγοράζεις μια φορά ένα καλό μηχάνημα. Και για μένα δεν είναι φθηνό αλλά δεν είναι και πανάκριβο. Εμπειρία δεν έχω αλλά για το Puffin (το προηγούμενο μοντέλο) έχω διαβάζει από πολύ καλά μέχρι διθυραμβικά σχόλια. Με μία προυπόθεση όμως, όπως και το Puffin είναι πολύ παραμετροποιήσιμο οπότε απαιτείται όρεξη για ψάξιμο και πειράματα. Όπως γράφει και κάποιος "All depends on the quality of execution", αν δεν ασχοληθείς δε ξέρω τι θα καταφέρεις.

Εδώ να σημειώσω (όχι πως σε νοιάζει ή ότι είναι σημαντικό) ότι τα μηχανάκια που ψηφιοποιούν το αγνό & αμόλυντο αναλογικό σήμα τα θεωρώ του διαβόλου...666 the number of the beast κλπ!

Μάικ ,για αυτό το μηχανάκι τι λες?
Δεν κάνει?
Mου απαντώ.......όχι δεν κάνει 😁
Δίνει έξοδο στην οπτική μέσω της usb του κομπιούτερ.
Εκτός και αν είμαι τόσο άσχετος που δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω 🥴

Ο BP50 ο προενισχυτής, με την εξαίρεση του bump που κάνει στους τελικούς όταν τον ανάβεις, είναι μάλλον ό,τι καλύτερο στην κατηγορία τιμής του.

Βέβαια Μιχάλη αυτός δεν έχει Wi-Fi, έχει μόνο Bluetooth.

Ωστόσο αυτό είναι aptX HD, και έχει και λήψη και αποστολή (σε περίπτωση που θα ήθελες να στείλεις το σήμα π.χ. σε κανα ασύρματο ακουστικό ή όπου αλλού).

Το app που έχει, είναι επαρκές για μένα, έχει και HPF για τα ηχεία και LPF στην έξοδο του sub, και έχει και ένα αρκετά εκτεταμένο (Graphic όμως) EQ.

Ως χρήστης του B50SE προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα στο 2.1 desktop σύστημα που τον χρησιμοποιώ εδώ και ενάμισι χρόνο. Πράγματι όταν χρησιμοποιώ τον διακόπτη on/off αεροπορικού τύπου που έχει, ακούγεται το στιγμιαίο bump στο subwoofer, χωρίς καμία άλλη συνέπεια.
Ο BP50 preamplifier έχει καλύτερο ήχο σε σχέση με τον δικό μου ολοκληρωμένο, λόγω αρκετά καλύτερου DAC.

Όταν είχα αποκτήσει τον B50SE, δεν υπήρχε ο προενισχυτής BP50. Υπήρχε μόνο ο δικός μου και μια πιο πλούσια έκδοση σε ολοκληρωμένο, την οποία δεν χρειαζόμουν προσωπικά για τη χρήση που το ήθελα στο PC.
Εάν έκανα βέβαια Fast Forward στο σήμερα, σίγουρα θα κοιτούσα τον προενισχυτή BP50 σε συνδυασμό με κάποιους κινέζικους τελικούς για ολοκληρωμένο σύστημα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Last edited:
Είχα κι εγώ ένα ART rackmount πολυεφέ για ηλ. κιθάρα στα τέλη 90'ς. Ήταν αυτό που λέμε decent, ηχητικά όχι στο επίπεδο των αντιστοίχων Lexicon & Eventide αλλά τη δουλειά του την έκανε και κόστιζε αρκετά λιγότερα χρήματα.

To διόρθωσα για να με εκφράζει...🙃

Απ' τη στιγμή που έχεις βάλει στόχο το σύστημα να είναι όσο πιο λιτό γίνεται θα πήγαινα στο Waxing της Parks με την λογική ότι αγοράζεις μια φορά ένα καλό μηχάνημα. Και για μένα δεν είναι φθηνό αλλά δεν είναι και πανάκριβο. Εμπειρία δεν έχω αλλά για το Puffin (το προηγούμενο μοντέλο) έχω διαβάζει από πολύ καλά μέχρι διθυραμβικά σχόλια. Με μία προυπόθεση όμως, όπως και το Puffin είναι πολύ παραμετροποιήσιμο οπότε απαιτείται όρεξη για ψάξιμο και πειράματα. Όπως γράφει και κάποιος "All depends on the quality of execution", αν δεν ασχοληθείς δε ξέρω τι θα καταφέρεις.

Εδώ να σημειώσω (όχι πως σε νοιάζει ή ότι είναι σημαντικό) ότι τα μηχανάκια που ψηφιοποιούν το αγνό & αμόλυντο αναλογικό σήμα τα θεωρώ του διαβόλου...666 the number of the beast κλπ!
Το θέμα είναι αγαπητέ ότι ξεκίνησα να πουλήσω το πικάπ και κατέληξα να χρειάζομαι μηχανάκι που έχει (περίπου) το κόστος του eversolo.😸
Θα συνεχίσω το ψάξιμο και βλέπουμε!

Ο BP50 ο προενισχυτής, με την εξαίρεση του bump που κάνει στους τελικούς όταν τον ανάβεις, είναι μάλλον ό,τι καλύτερο στην κατηγορία τιμής του.

Βέβαια Μιχάλη αυτός δεν έχει Wi-Fi, έχει μόνο Bluetooth.

Ωστόσο αυτό είναι aptX HD, και έχει και λήψη και αποστολή (σε περίπτωση που θα ήθελες να στείλεις το σήμα π.χ. σε κανα ασύρματο ακουστικό ή όπου αλλού).

Το app που έχει, είναι επαρκές για μένα, έχει και HPF για τα ηχεία και LPF στην έξοδο του sub, και έχει και ένα αρκετά εκτεταμένο (Graphic όμως) EQ.

Ως χρήστης του B50SE προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα στο 2.1 desktop σύστημα που τον χρησιμοποιώ εδώ και ενάμισι χρόνο. Πράγματι όταν χρησιμοποιώ τον διακόπτη on/off αεροπορικού τύπου που έχει, ακούγεται το στιγμιαίο bump στο subwoofer, χωρίς καμία άλλη συνέπεια.
Ο BP50 preamplifier έχει καλύτερο ήχο σε σχέση με τον δικό μου ολοκληρωμένο, λόγω αρκετά καλύτερου DAC.

Όταν είχα αποκτήσει τον B50SE, δεν υπήρχε ο προενισχυτής BP50. Υπήρχε μόνο ο δικός μου και μια πιο πλούσια έκδοση σε ολοκληρωμένο, την οποία δεν χρειαζόμουν προσωπικά για τη χρήση που το ήθελα στο PC.
Εάν έκανα βέβαια Fast Forward στο σήμερα, σίγουρα θα κοιτούσα τον προενισχυτή BP50 σε συνδυασμό με κάποιους κινέζικους τελικούς για ολοκληρωμένο σύστημα, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Λεωνίδα, το μηχανάκι μιλάμε ότι είναι αστακός!!
Και ούτε με νοιάζει το bt,γιατί έχει εξόδους και optical και coaxial.
Ξες,απο που το παίρνουμε???

Attachments

• Screenshot_2025-02-23-01-38-46-204_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-02-23-01-38-46-204_com.android.chrome.jpg
    537.6 KB · Views: 61
Εγώ έχω το παρακάτω και όταν έψαχνα να συνδέσω μικτή με πολλά ενεργά ηχεία ,μονο αυτοί είχαν κάτι τέτοιο.
Είναι εταιρεία που φτιάχνει μηχανάκια-εργαλεια!

Λεωνίδα, το μηχανάκι μιλάμε ότι είναι αστακός!!
Και ούτε με νοιάζει το bt,γιατί έχει εξόδους και optical και coaxial.
Ξες,απο που το παίρνουμε???

Τα φέρνουν διάφορα καταστήματα στην Ελλάδα με προφανώς ένα ελάχιστο παραπάνω κόστος, όπως συμβαίνει με τις εταιρίες που είναι ως επί το πλείστον direct sales όπως η Arylic. Αυτό βεβαίως αν δεν θέλεις να περιμένεις.
Ωστόσο τον προενισχυτή δεν τον βλέπω σε στοκ στην Ελληνική αγορά, επομένως κοιτάς για κανα Amazon, εφόσον δεν σου πούνε στα ελληνικά καταστήματα μεγαλύτερο χρόνο αναμονής.

Ξέρω ότι ψάχνεις μηχανάκια για χρήση χωρίς WiFi. Αυτός πάντως ο προενισχυτής είναι πολύ καλός, όλα τα Arylic είναι καλά αρκεί να μην έχεις αυταπάτες για τη χρήση που θα κάνεις. Ο δικός μου είναι απροβλημάτιστος πάντως μέχρι στιγμής.

To μηχανάκι δεν είναι αστακός μόνο. Πολλά μηχανάκια είναι αστακοί. Το θέμα είναι να είναι αστακοί και όλα τους τα όπλα να κάνουν delivery σε αυτό που υπόσχονται. Τέτοια είναι τα Arylic.

Λεωνίδα,το βρίσκω και στο Αμαζον Ιταλίας, αλλά και απευθείας από την εταιρεία.
Και η τιμή είναι χαμηλότερη από το Αμαζον.
Να το πάρω από αυτούς λες ή θα έχω θέμα τελωνείου

Μιχαλη και το Wiim ultra που έχω ,εχει είσοδο phono και σου παρέχει και ειδικο βύσμα για την γείωση

Attachments

• Στιγμιότυπο οθόνης 2025-02-23, 6.19.54 πμ.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2025-02-23, 6.19.54 πμ.png
    796.8 KB · Views: 9
Αντιπρόσωπος για την Ελλάδα της ArtPro Audioείναι λέει η TEAC Europe. Που σημαίνει ότι στην Ελλάδα μπορεί να τα φέρει η Elina;

Εγώ έχω το παρακάτω και όταν έψαχνα να συνδέσω μικτή με πολλά ενεργά ηχεία ,μονο αυτοί είχαν κάτι τέτοιο.
Είναι εταιρεία που φτιάχνει μηχανάκια-εργαλεια!
Δεν αντιλέγω, μόνο μην περιμένεις από phono stage της ART να έχει κορυφαίο ήχο. Το ίδιο και για την Behringer και Pro-ject. Στην περίπτωση σου το μηχάνημα έχει δύο τομείς που πρέπει να είναι καλό, το τμήμα για το πικάπ και τους A/D Converters. Δυστυχώς και τα δύο είναι σημαντικά για το τελικό αποτέλεσμα και από την δική μου εμπειρία όταν το phono stage είναι βασικού επιπέδου τι να κάνεις το καλό πικάπ και την καλή κεφαλή όταν το σήμα θα περάσει μέσα απ' το phono stage. H χροιά της προενίσχυσης είναι σημαντική είτε πρόκειται για μίκτη είτε line/phono προενισχυτή, αντικαθιστάς έναν καλό με έναν πολύ καλό και αμέσως ακούς την διαφάνεια λες και έχουν φύγει σεντόνια & κουβέρτες από τα ηχεία. Το έχω διαπιστώσει αρκετές φορές μέσω αναβαθμίσεων που έκανα.

• Like
Reactions: mdvq