Οδηγός Σύνδεσης Αναλογικής πηγής (Phono) σε αποκλειστικά Ψηφιακό Συστημα (DAC)

Αντιπρόσωπος για την Ελλάδα της ArtPro Audioείναι λέει η TEAC Europe. Που σημαίνει ότι στην Ελλάδα μπορεί να τα φέρει η Elina;
Αυτό δεν μου κάνει τελικά, οπότε το κρατάμε σαν μια καλή πληροφόρηση 👍

Λεωνίδα,το βρίσκω και στο Αμαζον Ιταλίας, αλλά και απευθείας από την εταιρεία.
Και η τιμή είναι χαμηλότερη από το Αμαζον.
Να το πάρω από αυτούς λες ή θα έχω θέμα τελωνείου
Εε φανταστικοί μου φίλοι 😄
Τι μου προτείνετε??

Στο κάτω κάτω αν δεν βρω τίποτα που να μ'αρεσει,θα πάρω το παρακάτω ,θα το κρύψω πίσω από το eversolo και θα τελειώσει το καλαμπουρι 😂

Attachments

• Screenshot_2025-02-23-12-18-15-080_com.android.chrome~2.jpg
    Screenshot_2025-02-23-12-18-15-080_com.android.chrome~2.jpg
    141.6 KB · Views: 26
  • Haha
Reactions: vlad66
Εε φανταστικοί μου φίλοι 😄
Τι μου προτείνετε??

Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, πάρτι απ' έξω βρε. Κι εγώ το δικό μου έτσι το είχα πάρει.
Δεν υπήρχε καν σαν σκέψη η μάρκα στην ελληνική αγορά τότε, οπότε αναγκαστικά απ' έξω.
Τελωνείο δεν έχει από αμαζον φραγκοφονικς κλπ. Μόνο μεταφορικά και... αναμονή φυσικά.

• Like
Reactions: mdvq
Λεωνίδα, το μηχανάκι μιλάμε ότι είναι αστακός!!

screenshot_2025-02-23-01-38-46-204_com-android-chrome-jpg.247731

Και ούτε με νοιάζει το bt,γιατί έχει εξόδους και optical και coaxial.
Ξες,απο που το παίρνουμε???
Λοιπόν, εγώ θα έλεγα να κατεβείς στην αγορά εκεί που βρίσκεσαι, να πάρεις ένα ωραίο μεγάλο αστακό και να φτιάξεις μιά καλή αστακομακαρονάδα, να την ευχαριστηθείς!
😁 😜 😂

Χωρίς πλάκα τώρα, γιατί νομίζεις ότι θα σε εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο μηχανάκι; Μιλάμε για να μπει στο καλό σου σύστημα ή για κάτι άλλο; Διότι αν πρόκειται για το καλό σου σύστημα έχω μεγάλες αμφιβολίες για την ποιότητα του.
Ειπαμε:
Έχεις ένα καλό πικάπ (Thorens TD 160 Super), με άριστο βραχίονα (SME) και μία καλή κεφαλή κινητού πηνίου (Ortofon MC20) επάνω, τα οποία θες να κρατήσεις, τώρα που το κέντρο του συστήματος σου έγινε το Eversolo DMP-A6, δηλαδή ένα DAC/Streamer επιπέδου near Hi-End.
Το Eversolo (και οι περισσοτεροι DAC/Streamers) στερείται αναλογικής εισόδου, ενώ είναι πλήρες στις ψηφιακές. Ζητείται λύση που θα συνδέσει το καλό αναλογικό σου πικάπ με το ψηφιακό σύστημα ποιότητας τουλάχιστον ίδιας με της πηγής και του υπολοίπου συστήματος. Όχι πιο κάτω. Αλλιώς γιατί να παιδευόμαστε; Ο οδηγός του νήματος γράφτηκε έχοντας υπόψη αυτό τον προβληματισμό. Να βρεθούν δηλαδή μία σειρά από λύσεις που να διατηρούν την ποιότητα και συνάμα να μην κοστίζουν μία περιουσία.
(Αλλιώς -εάν money is no object- παίρνουμε με 2-5 χιλιάρικα ένα επαγγελματικό A/D Converter και ησυχάζουμε)!

Πάμε παρακάτω. Το μηχανάκι (το αστακουδάκι) σου γυάλισε στο μάτι. :cool:
Κάνει αυτό, κάνει το άλλο, κανει το παράλλο, μόνο καφέ δεν κάνει, το επόμενο μοντέλο μπορεί και να κάνει! 🙃

Το ερώτημα παραμένει. Μας εξυπηρετεί; Έχει την ποιότητα που ψάχνουμε για το σύστημα μας;
Εκεί η απάντηση είναι όχι και βάζω στοίχημα ότι θες!
Στο κάτω-κατω γιατί να προτιμήσουμε το συγκεκριμένο από όλες τις άλλες λύσεις που προτείνονται στον παρόντα οδηγό;

Εδώ θα σου εξομολογηθώ κάτι:
Το μηχανάκι κι' εμένα μου γυάλισε! 🤩
Όχι το ίδιο, αλλά το ξαδελφακι του. Όχι ο προενισχυτάκος, αλλά ο ενισχυτάκος!
Δηλαδή ο Arylic B50 Bluetooth Stereo Amplifier With Audio Transmitter. Που κι' αυτό από εξοπλισμό είναι αστακουδάκι!

Να το κάνω λιανά:
Στο υπνοδωμάτιο είχα στήσει ένα πολύ μικρό σύστημα μέ ένα ζευγάρι επιτοίχια ηχεία της Focal (από Home Cinema) κι' ένα παλιό μικρό ενισχυτή της Sansui (2x20 Watt). Κατάφερα δυστυχώς να κάψω το μικρό Sansui. Και τώρα είμαι σε δίλημμα. Να τον δώσω για επισκευή, αξίζει ο κόπος; Η να βρω κάποιον πολύ οικονομικό, μεταχειρισμένο σε τιμή χώμα ή κάτι παρόμοιο. Αυτός ο ενισχυτάκος είναι ότι πρέπει. Οι απαιτήσεις μου για το υπνοδωμάτιο δεν είναι πολλές. Απλά ν' ακούω καλούτσικα, τίποτα παραπάνω.

Γι' αυτό λοιπόν, αν σου γυάλισε ο Arylic κι' εγώ μαζί σου! Αλλά για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Για δεύτερο σύστημα στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο, στο χωριό, όπου αλλού. Αλλά όχι για το κυρίως σύστημα. Θα είναι λάθος.

Πάντως το έψαξα. Την Arylic τη βρίσκουμε και στην Ελλάδα. Κατ' αρχήν στα Skroutz-oμάγαζα. Αλλά και στα σοβαρά Hi-Fi καταστήματα. Στη djmania στις Ωδες, στο Hi-Fi Power, κλπ. Όλα τα προϊόντα της Arylic τα εντοπίζουμε και στο Πανευρωπαϊκό κατάστημα soundimports.eu με PayPal και μικρό μεταφορικό κόστος.
Το κόλπο στην αναζήτηση google είναι να γράψουμε:
<< "Arylic" τιμή >>
και θα προκύψουν τα sites με τα προϊόντα της εταιρείας ελληνικού ενδιαφέροντος.

Αγορά απ' ευθείας από την εταιρεία. Βλεπω τις τιμές σε δολάρια. Που σημαινει ότι έρχονται εκτός Ε.Ε. Με ότι συνεπάγεται. Τελωνεία, καθυστερήσεις, κλπ.

Αυτά για τώρα. 🙋‍♂️

Εγώ εδώ και 1 χρόνο έχω το Arylic s50 pro+. Καταπληκτικό εργαλείο, κάνει τα πάντα και έχει και μία αναλογική είσοδο. Το αγόρασα απο Ελλάδα, μεσω ιντερνετ. Η ποιότητα του ήχου αν δεν κ@λοτρώγεσαι ζείς άνετα. Σε σύγκριση με τον πρό του salas υπολείπεται, προφανώς είναι και η target curve του μηχανήματος. Σαν φυσιογνωμία είναι πιο κοντά στον Arcam av40. Συνδέοντας το στον salas αποκτά ο salas BT και λοιπά ψηφιακά καλούδια. Ηρθε για να μείνει, σημειωτέον μόλις μπω στο σπιτι ανοιγω αυτόν γιατι δεν χρειάζεται τιποτα άλλο.

Επειδή είμαι λίγο σκραπας από αγορές εξωτερικού,μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει και να μου εξηγήσει τι σημαίνει το παρακάτω:

Attachments

• Screenshot_2025-02-23-19-17-20-062_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-02-23-19-17-20-062_com.android.chrome.jpg
    443.9 KB · Views: 55
  • Like
Reactions: Sonus Naturalis
Επειδή είμαι λίγο σκραπας από αγορές εξωτερικού,μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει και να μου εξηγήσει τι σημαίνει το παρακάτω:
screenshot_2025-02-23-19-17-20-062_com-android-chrome-jpg.247758
Σημαίνει πολύ απλά ότι υπάρχουν διαφορετικοί χρόνοι αποστολής και παράδοσης, οι οποίοι εξαρτώνται από την αποθήκη που θα ξεκινήσει το εμπόρευμα προς αποστολή. Προφανώς αλλάζει και το κόστος, διότι αλλάζουν και οι τιμές και τα μεταφορικά.
Επίσης συμβαίνει συχνά ορισμένες εκδόσεις ενός προϊόντος (π.χ. συγκεκριμένο χρώμα ή παρελκόμενα αξεσουάρ) να είναι διαθέσιμο μόνο από μία αποθήκη (π.χ. την Κινέζικη) και όχι από μία άλλη (π.χ. ευρωπαϊκή).

Όταν η αποθηκη προέλευσης είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΗΠΑ, Κίνα, κλπ) τίθεται πάντα ζήτημα δασμών και λοιπών τελωνειακών επιβαρύνσεων, οι οποίες επιβαρύνουν τον αγοραστή και προστίθενται στο τελικό κόστος.
Στην περίπτωσή αυτή υπάρχουν δύο εκδοχές:

-Ορισμένα μεγάλα ιντερνετικά καταστήματα Amazon, ή κινέζικη Banggod και μερικά άλλα προϋπολογίζουν τους δασμούς και τα τέλη, τους εισπράττουν για λογαριασμό του πελάτη προσθέτοντας στην τελική τιμή και αποστέλλουν το εμπόρευμα. Ο αγοραστής πληρώνει εξαρχής το σύνολο και παραλαμβάνει το προϊόν χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα καταστήματα που αναλαμβάνουν την προείσπραξη δασμών και τελών για λογαριασμό του πελάτη πρέπει οπωσδήποτε να το αναφέρουν ρητά και να το διευκρινίζουν κατά την εκκαθάριση του τελικού λογαριασμού πριν πατήσουμε το κουμπί αγοράς.

Παράδειγμα:
Καλάθι Αγορών
Προϊόντα
Αξία​
Μεταφορικά
Κόστος​
Δασμοί κλπ.
Ποσόν​
Τελική Αξία
Σύνολο

-Τα άλλα ιντερνετικά ιντερνετικά καταστήματα εκτός Ε.Ε. που δεν έχουν συμπεριλάβει αυτή την υπηρεσία της προείσπραξης τελών και δασμών αποστέλλουν το προϊόν χρεώνοντας τιμή κόστους και μεταφορικά μόνο, ενώ για τα υπόλοιπα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο πελάτης που αναλαμβάνει ανάλογα με την περίπτωση εκτός από τους δασμούς και μία σειρά άλλα έξοδα, εκτελωνισμού, φύλαξης αποθήκης, και πολλά άλλα που δεν είναι εύκολο να προϋπολογιστούν. Με αυτά το τελικό κόστος μπορεί να φθάσει το 2πλάσιο, 3πλάσιο, ή και 4πλάσιο της αρχικής αξίας και προτιμότερο είναι να αποφεύγονται, αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

Υ.Γ. Αν χρειαστείς κάτι ή όποια περαιτέρω διευκρίνιση, μπορούμε να τα πούμε και στο τηλέφωνο.

• Like
Δηλαδή , αν κατάλαβα καλά.
Υπάρχει πιθανότητα αν το παραγγείλω από αυτούς κατευθείαν,να με σκίσουν στους δασμούς?

Last edited:
Δεν διευκρίνισα ,οτι αυτό το απόκομμα προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα της acrylic

Attachments

• Screenshot_2025-02-24-13-19-42-037_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-02-24-13-19-42-037_com.android.chrome.jpg
    490.9 KB · Views: 45
Δηλαδή , αν κατάλαβα καλά.
Υπάρχει πιθανότητα αν το παραγγείλω από αυτούς κατευθείαν,να με σκίσουν στους δασμούς?
Ναι, υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα, για να μην πω βεβαιότητα, αφού το προϊόν προέρχεται από τοποθεσία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πόσο ακριβώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Είναι οι δασμοί (για να τους υπολογίσουμε πρέπει να ψάξουμε για το δασμολόγιο. Είναι ένα πέλαγος κανονισμών, κατηγοριών, εξαιρέσεων, τρέχα-γύρευε). Και εκεί θα προστεθούν η ταλαιπωρία και τα έξοδα εκτελωνισμού (που πρέπει ή να τον κάνεις ο ίδιος ή να αναθέσεις σε εκτελωνιστή), έξοδα για τη φύλαξη σε αποθήκη για όσες μέρες παραμείνει και άλλα που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Μακριά!
Την έχω πατήσει. Αγόρασα κάποτε ένα Mini-Disk των 100 δολαρίων από Αμερική και μου κόστισε 400. Χώρια η ταλαιπωρία. Μία ολόκληρη μέρα στο αεροδρόμιο για τελωνείο και διατυπώσεις. Το κεφάλαιο "ψώνια από το εξωτερικό" είναι τεράστιο και μπορούμε να συζητάμε και να γράφουμε επί ώρες.

Αλλά γιατί δεν αγοράζεις από τα ελληνικά καταστήματα;

Ή από το ευρωπαϊκό;

Στα έχω αναφερει πιο πάνω...

Δεν διευκρίνισα ,οτι αυτό το απόκομμα προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα της acrylic
screenshot_2025-02-24-13-19-42-037_com-android-chrome-jpg.247787
Μην ανησυχείς, το καταλάβαμε! 😄

Μιχάλη, όλα τα earfun τα έχουμε αγοράσει κατευθείαν από αυτούς και δεν είχαμε ποτέ προβλήματα.
Η earfun είναι αποανατολητικη εταιρεία όπως και η arylic.
Σκέφτηκα να το πάρω από αυτούς, γιατί έχουν και σημαντική διαφορά τιμής και είναι χωρίς μεταφορικά.
Αν όμως είναι να το χρυσοπληρωσω,τότε θα το πάρω από Amazon it,να τελειώνω.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει προς το παρόν.

Last edited:
Αν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία δεν έχω καμμια αντίρρηση. Το κλειδί στην περίπτωση μας είναι η απάντηση σε δύο ερωτήματα:

1) Από ποιά αποθήκη θα έλθει. Ευρωπαϊκή ή εκτός. Από Ευρωπαϊκή όλα καλά. Και

2) Αν έλθει από εξωευρωπαϊκή αποθήκη συνυπολογίζουν τους δασμούς και επιβαρύνσεις, όπως κάνουν οι "Μεγαλοι" Amazon, Banggood, κλπ;

• Like
Μιχάλη, όλα τα earfun τα έχουμε αγοράσει κατευθείαν από αυτούς και δεν είχαμε ποτέ προβλήματα.
Η earfun είναι αποανατολητικη εταιρεία όπως και η arylic.
Σκέφτηκα να το πάρω από αυτούς, γιατί έχουν και σημαντική διαφορά τιμής και είναι χωρίς μεταφορικά.
Αν όμως είναι να το χρυσοπληρωσω,τότε θα το πάρω από Amazon it,να τελειώνω.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει προς το παρόν.
Με διορθώνω 😁
Υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά με τιμή 50% παραπάνω από την απευθείας αγορά!!

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον σας.👍
Τελικά πήρα το Arylic bp50.
Εντυπώσεις μην περιμένετε από μένα,απλά θα σας ενημερώσω αν δουλεύει σωστά.
Θα συνδέσω και την τηλεόραση πάνω...ποιος με πιάνει 😄

• Like
Reactions: vlad66
Σούπερ! Δύσκολα θα έβρισκες κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα και πιο ολοκληρωμένο.

Μόνο να θυμάσαι να ανάβεις πρώτα τον BP50 και τα υπόλοιπα, για να αποφύγεις τον υπόκωφο στιγμιαίο ήχο.

Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον σας.👍
Τελικά πήρα το Arylic bp50.
Εντυπώσεις μην περιμένετε από μένα,απλά θα σας ενημερώσω αν δουλεύει σωστά.
Θα συνδέσω και την τηλεόραση πάνω...ποιος με πιάνει 😄
Με το καλό να παραλάβεις! :)
Να υποθέσω ότι έρχεται από Ευρωπαϊκή αποθήκη;
Για την τηλεόραση: Πολύ σωστό να τη συνδέσεις.

Α! Και αν -λέμε αν- δεν σου κάνει το παίρνω εγώ! 😇 😁 🤣

• Like