ONKYO-PR-SC5507 (Ερωτήσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Απάντηση: ONKYO-PR-SC5507

Αυτη τη βδομαδα βρηκα λιγο χρονο για να δω ταινιες και να ακουσω μουσικουλα. Για μια ακομα φορα θα πω οτι ενθουσιαστικα παρα πολυ. Δεν παιζει βεβαια σαν δικαναλος (για το audio κομματι μιλαω γιατι για το av δεν χρειαζονται σχολια) αλλα παιζει ικανοποιητικά. Και βεβαια κατι που δοκιμασα και με ενθουσιασε. Κουμπωνεις πανω τον σκληρο δισκο (usb) με τα flac & τα mp3 και παιζουν κατευθείαν.

Μετα απο 2 μηνες και κατι ψηλα που ηρθε ο πρωτος προ στην Ελλαδα, σημερα τον παρουσιαζει το Hitech.

Απάντηση: Χρήση της βοηθητικής εξόδου 12VDC (trigger output). Ερώτηση

Εδώ και μέρες υποφέρω από έντονο αυχενικό σύνδρομο και οι πρόσφατες εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχει σοβαρή δισκοπάθεια μεταξύ σπονδύλων Α5-Α6. Μάλιστα, ο γιατρός συνέστησε χειρουργείο, και το σκέφτομαι σοβαρά. Γι αυτό το λόγο, η εγκατάσταση έχει πάει πίσω.

Παρ' όλα αυτά, δεν σταμάτησα να ασχολούμαι, έστω και "φιλολογικά" με το μηχάνημα και το σύστημα και η τελευταία μου απορία έχει να κάνει με την χρήση της - τριπλής - βοηθητικής εξόδου 12VDC (trigger output) A, B & C.

Στην αρχή, πριν διαβάσω το manual, είχα την εντύπωση ότι η έξοδος "A" των 12VDC, ενεργοποιείτο αμέσως μόλις ο προενισχυτής έμπαινε στο "ON" (και βέβαια, στη συνέχεια και οι έξοδοι "B" και "C", εφ' όσον ο χρήστης τις έχει σετάρει).

Στο manual, όμως, διαβάζω:

"The 12V triggers A, B and C can be used to turn on 12V trigger-capabe components automatically when they are selected as the input source...."

Αυτό σημαίνει πως αν υπάρχει τελικός ενισχυτής με τέτοια είσοδο (12VDC), όπως π.χ. ο Anthem MCA-5, που έχω, ΔΕΝ μπορεί να τεθεί "ON" αν δεν δηλωθεί η έξοδος του προ σε κάποια πηγή, την οποία μάλιστα ο χρήστης πρέπει να επιλέξει αμέσως μετά το "ΟΝ" του προενισχυτή.

Και καλά για την έξοδο "A", ας πούμε πως αυτό είναι εύκολη διαδικασία. Τί γίνεται όμως αν ο χρήστης έχει συνδεδεμένους περισσότερους από έναν τελικούς (όπως π.χ. εγώ); Υποτίθεται πως οι έξοδοι "B" και "C" χρησιμοποιούνται αντίστοιχα για τις ζώνες 2 και 3, άρα για να ενεργοποιηθούν πρέπει ο χρήστης να έχει δηλώσει και στις ζώνες αυτές πηγές, πράγμα που σημαίνει ότι αν αλλάξεις ζώνη, χάνεται η ενεργοποίηση της προηγούμενης ζώνης και ο όποιος τελικός, που έχει επιλεχθεί για τη ζώνη 1, σβύνει. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Έχει κανείς ασχοληθεί με αυτό;

Ευχαριστώ
-

Παναγιώτη πρώτα απ' όλα περαστικά και όπως σου λέει κι ο Γιάννης κοίταξε την υγεία σου και όλα τα άλλα έρχονται.

Λοιπόν από την δική μου εμπειρία στον δικό μου pro 8805, τα triggers δεν έχουν να κάνουν με τις πηγές. Χρησιμοποιώ και τα τρία triggers (τελικό, τελικό, velodyne sms-1) και με το που ανοίγω τον ενισχυτή κάθε επόμενο δευτερόλεπτο (μπορεί και πιό γρήγορα) ανοίγουν τα υπόλοιπα μηχανήματα. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στο κλείσιμο.
Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει κάτι στον 5507, αλλά νομίζω τα triggers δεν χρειάζονται κανένα ιδιαίτερο σετάρισμα.

Re: ONKYO-PR-SC5507

Καλημέρα , μετέτρεψα μερικά δισκάκια σε αρχεία Flac και τα έπαιξα από την USB με ένα Stick . Παίζουν απίθανα σαν να είναι το CD , το κακό είναι πως παίζει μόνο USB Stick και όχι σκληρό δίσκο αυτόν δεν τον βλέπει .
Παναγιώτη εγώ έχω βάλει τον τελικό ενισχυτή στο trigger Β , και τον ανοίγω πατιόνταν το κουμπί στο τηλεκοντρόλ που λέει ζώνη Β και μετά το ON, και έτσι τον ανοιγοκλείνω.

Καλημέρα , μετέτρεψα μερικά δισκάκια σε αρχεία Flac και τα έπαιξα από την USB με ένα Stick . Παίζουν απίθανα σαν να είναι το CD , το κακό είναι πως παίζει μόνο USB Stick και όχι σκληρό δίσκο αυτόν δεν τον βλέπει ......

Πιθανόν να πρέπει να διαμορφώσεις το σκληρό σε fat16/32. Ελεγξε στο manual αν γράφει κάτι τέτοιο.

Σελίδα 122 του english manual:

• The AV controller supports USB devices that support the USB mass storage device class.
• Playback may not be possible with some USB devices even if they conform to the USB mass storage device class.
• USB devices formatted with the FAT16 or FAT32 file system are supported.
• If the storage device has been partitioned, each section will be treated as an independent device.
• Each folder may contain up to 20,000 music files and folders, and folders may be nested up to 16 levels deep.
• USB hubs and USB devices with hub functions are not supported
.

Αρα θα πρέπει να διαμορφώσεις πρώτα τον σκληρό δίσκο από NTFS σε FAT για να τον αναγνωρίσει.

Καλή η απάντηση δεν το είχα σκεφτεί , γιατί ποιος χρησιμοποιεί τώρα Fat 32 μόνο NTFS συμφέρει , διαφορετικά δεν μπορείς να περάσεις μεγάλα αρχεία . Ευχαριστώ .

Συγνώμη, αλλά φοβάμαι ότι χάνετε το "δάσος".

Πάρτε ένα media player με 100-200 ευρώ που τα παίζουν όλα και συμφέρουν και αφήστε τον pro να κάνει την δουλειά για την οποία έχει φτιαχτεί. ;)

Καλή η απάντηση δεν το είχα σκεφτεί , γιατί ποιος χρησιμοποιεί τώρα Fat 32 μόνο NTFS συμφέρει , διαφορετικά δεν μπορείς να περάσεις μεγάλα αρχεία . Ευχαριστώ .

Εγώ έχω πάρει ειδικά γι αυτόν το σκοπό έναν Seagate 250 GB, τον οποίο έχω διαμορφώσει σε FAT για να τον συνδέω πάνω στον Pioneer μου. Μπορείς να κάνεις κάτι ανάλογο με έναν φθηνό 250άρη ή 120άρη δίσκο. -bye-

Δεν παίζει μονό MP3 παίζει πολλά είδη μουσικών αρχείων . Τα Flac είναι ότι καλύτερο γιατί είναι συμπιεσμένα μη απολεστικά αρχεία . Αν λοιπόν μετατρέψεις πολλά δισκάκια CD σε Flac , πιθανόν αυτά που ακούς περισσότερο , δεν χρειάζεται να παίζεις το CD ή DVD οπότε δεν θα έχει φθορά το μηχάνημα , μηχανήματα μηχανικές βλάβες. Και πάντα είναι και πιο αθόρυβα τα USB Stick από ένα μηχανισμό ενός CD ή DVD , από σκληρό δίσκο δεν ξέρω γιατί και αυτός έχει κινούμενα μέρη.

Απάντηση: Re: ONKYO-PR-SC5507

Δεν παίζει μονό MP3 παίζει πολλά είδη μουσικών αρχείων .

Εχω συνδεσει πανω του εναν δισκο 1,5Τ γεματο τραγουδια. Τα μονα αρχεια που δεν μου εχει αναγνωρισει ειναι τα dts. Α και ενα μειον ειναι οτι παιζει τα τραγουδια στην σειρα και οχι τυχαια. Θα το ψαξω ομως μηπως κανω λαθος.

Για να μην ανοιξω καινουριο θεμα γραφω εδω!
Σημερα συνδεσα τον 3007 που πηρα τον περασμενο μηνα.
το θεμα που εχω ειναι το εξης:
Το συστημα αποτελειται απο ηχεια 5.1 τα μπροστα και το center τα συνδεσα οκ και τα βλεπει κανονικα,
αλλα μου κανει εντυπωση πως τα πισω μου τα βλεπει μονο αν τα συνδεσω σαν surround και οχι σαν suround back.
Το ξερω βεβαια πως μπορει και να μην υπαρχει προβλημα και ο ενισχυτης να εχει "δικιο" αλλα καθοτι δεν το κατεχω ας μου πει καποιος τη γνωμη του!

Υπαρχει η δυνατοτητα οταν παιζει μια ταινια να μου εμφανιζει στην οθονη ο ενισχυτης ποιο format ηχου αποκωδικοποιει εκεινη τη στιγμη δηλ. θελω να βλεπω αν ο ηχος ειναι dolby digital plus,dts hd,dolby true hd κτλ. στην οθονη ανα πασα στιγμη?