Να ρωτήσω τώρα που σας βρήκα..Για τα σπαθιά μέσα στο σπίτι χρειάζεται ειδική άδεια;
Όχι.
Για να το βγάλεις όμως από το σπίτι σου πρέπει πάλι να έχεις λόγο.
Ακονισμένα ή μη, δεν έχει καμία σημασία.

Εκτός αν είναι ντενεκέδες.
Να ρωτήσω τώρα που σας βρήκα..Για τα σπαθιά μέσα στο σπίτι χρειάζεται ειδική άδεια;
Όχι.
Για να το βγάλεις όμως από το σπίτι σου πρέπει πάλι να έχεις λόγο.
Ακονισμένα ή μη, δεν έχει καμία σημασία.
Εκτός αν είναι ντενεκέδες.
Πάντως εγώ έχω τρομάξει από το ποσοστό ανιδεων κατόχων οπλισμού στα πεδία βολής.
Σε αγώνες πρακτικής σκοποβολής όπου το στρες παίζει ρόλο στην επίδοση, η σκόπευση των περισσοτέρων είναι αντίστοιχη με του Βέγγου στον ΘουΒου.
Ούτε μία επιτυχημένη βολή στα 2 μέτρα.
Τρομακτικό;
Αμα πατε σε σκοπευτηριο παρατηρειστε τα σημαδια και τις τρυπες στις πλευρικες θωρακισεις στις θεσεις σκοποβολης.
Θα τρομαξετε!!!
Αν επιτραπεί η οπλοφορία, που καθένας είναι εν δυνάμει απειλή, δικαιούμαι να αφοπλισω/εξουδετερώσω τις απειλές γύρω μου, ή θα πρέπει να περιμένω όταν θα με σημαδεύει η κάνη και θα είναι ήδη αργά;
Βρε παιδιά μήπως δεν μας τα λέτε καλά;
Διότι εδώ, γίνεται σοβαρή προσπάθεια να πειστούμε ότι οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής και εξασκούντες το δικαίωμα αυτοάμυνας στα κρίσιμα δευτερόλεπτα, διαθέτουν πολύ περισσότερες δεξιότητες από μια απλή σκόπευση εναντίον ακίνητου στόχου: εγρήγορση από ύπνο σε χρόνο μηδέν, ταχύτατη και ορθή εκτίμηση της κατάστασης (στο σκοτάδι όλ'αυτά και αιφνιδιασμένοι) και φυσικά ευστοχία. Με ποιου είδους εκπαίδευση έχουν αποκτηθεί αυτές οι δεξιότητες δεν έχει απαντηθεί, διαρρηγνύονται όμως ιμάτια ότι έχει απαντηθεί πολλάκις. Έρχεστε λοιπόν εσείς και μας λέτε ότι στο σκοπευτήριο (δηλαδή σε συνθήκες ηρεμίας και όχι απειλής) βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη;
Εγκάθετοι πρέπει να είστε...
Nαι ... το κινητο ειναι μια λυση. Αλλα και παλι ... πρεπει να φυγει η τσιμπλα απο το ματι.
Για μενα (και μονο για μενα) το response time για να ξυπνησω και δω που βρισκομαι (ποιος ειμαι, που παω) ειναι περιπου 30 δευτερα.
Υπεραρκετος χρονος για να με αφοπλισουν ακομα και .... να με ξανακοιμησουν. Μαλλον, το πρωι θα καταλαβω τι εγινε ! Μαλλον ...
Ναι,για έξω το ξέρω..Ευχαριστώ..
Η νομοθεσία θεωρεί όπλα τα πυροβόλα ή αυτά που μπορούν να τροποποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να πυροβολούν.
Μερικοι εδω μεσα ... δεν γνωριζουν οτι ΟΛΑ τα σπαθια δεν κοβουν !
Κάποιος με γνώσεις αυτοάμυνας και αποτρεπτικής ισχύος των όπλων, μπορεί να με διαφωτίσει στο παραπάνω ερώτημα;
Πότε ένας ένοπλος θεωρείται απειλή και χρήζει εξουδετέρωσης; Και αν υπάρχουν κάποιες νομικές προεκτάσεις;
Φυσικά και υπάρχουν νομικές προεκτάσεις, γι' αυτό δεν κάθομαι να συζητήσω με τον Λεωνίδα που λέει: Έλα μωρέ, ένας ηλίθιος νόμος είναι..
Αν αλλάξει αυτός ο νόμος, θα πρέπει να αλλάξει και ο μισός Π.Κ.
Όποιος βαριέται να ζυμώσει... κλπ. Ποιος κάθεται τώρα να αλλάξει όλο το σκεπτικό της αυτοάμυνας στο νόμο (δόγμα του κάστρου). Άστο κει πέρα όπως είναι, καλά είμαστε... .
Και τα: σπρέι, μαχαίρια κάθε είδους, μεταλλικές γροθιές, ρόπαλα, ξίφη, λόγχες, σπαθιά, τόξα, γκλομπ, ακόμα και τα ψαροντούφεκα.
Για να έχετε ένα μπούσουλα. Θα πρέπει να δικαιολογείται η χρήση του αντικειμένου στο χώρο που βρίσκεται. Μια ματσέτα στον κήπο που χρησιμοποιείται για κλάδεμα, ο κηπουρός μπορεί να την χρησιμοποιεί. Σε ένα λεωφορείο όμως όχι.
Ένα ακόμα χρήσιμο παράδειγμα. Τα μαχαίρια του σεφ σε μια κουζίνα που είναι ο φυσικός τους χώρος και τα ίδια μαχαίρια που τα μεταφέρεις από και προς τη σχολή (μαγειρικής). Στη δεύτερη περίπτωση υποχρεωτικά πρέπει να έχεις μαζί σου χαρτί φοίτησης στη συγκεκριμένη σχολή. Ονόματα, τηλέφωνα διευθύνσεις κλπ.
Όλα αυτά μπορείς να τα αγοράσεις και να τα έχεις στο σπίτι σου χωρίς κάποια άδεια.
Που θέλεις να καταλήξεις;
Να χρησιμοποιήσεις την ματσέτα σε ένα λεωφορείο;
Πας καλά;
Τώρα, πως αυτό για εσένα είναι χρήσιμο παράδειγμα...
Θεωρείς λογικό να κυκλοφορείς στο δρόμο με ένα μαχαίρι του σεφ.
Και απαιτείς από τους άλλους να σου μιλάνε λογικά;
Ε ρε γλέντια!![]()
Ξερή!![]()
Ε, κάτσε να τα φτιάξεις από την αρχή εσύ και σου δίνω και μπιρίμπα!!
Ξέρω δεν είναι εύκολο, αλλά όλα γίνονται. Απλά στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνουν.
Πολυ απαισιοδοξια.Μπορει καποια το ιστορικο προτσες να οδηγησει στο επιθυμητο για σενα αποτελεσμα)
Εγώ; Ευχαρίστως αλλά δεν προλαβαίνω. Το παράδειγμα δείχνει πόσο παρωχημένος και ανεπαρκής είναι ο νόμος εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Και τι πάει να πει ότι πρέπει να αλλάξει ο μισός Π.Κ.; Αν απαιτείται και αυτό, να γίνει και αυτό.
Ξέρω δεν είναι εύκολο, αλλά όλα γίνονται. Απλά στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνουν.
Για να μιλάμε συγκεκριμένα, κατά τη γνώμη σου και κατ'επέκταση τη γνώμη των ομοϊδεατών σου, τι θα έπρεπε να προβλέπει η νομοθεσία ώστε να χαρακτηριστεί σύγχρονη;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.