Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Να ρωτήσω τώρα που σας βρήκα..Για τα σπαθιά μέσα στο σπίτι χρειάζεται ειδική άδεια;

Όχι.
Για να το βγάλεις όμως από το σπίτι σου πρέπει πάλι να έχεις λόγο.

Ακονισμένα ή μη, δεν έχει καμία σημασία. :)
Εκτός αν είναι ντενεκέδες.

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Πάντως εγώ έχω τρομάξει από το ποσοστό ανιδεων κατόχων οπλισμού στα πεδία βολής.
Σε αγώνες πρακτικής σκοποβολής όπου το στρες παίζει ρόλο στην επίδοση, η σκόπευση των περισσοτέρων είναι αντίστοιχη με του Βέγγου στον ΘουΒου.
Ούτε μία επιτυχημένη βολή στα 2 μέτρα.
Τρομακτικό;

Αμα πατε σε σκοπευτηριο παρατηρειστε τα σημαδια και τις τρυπες στις πλευρικες θωρακισεις στις θεσεις σκοποβολης.
Θα τρομαξετε!!!

Βρε παιδιά μήπως δεν μας τα λέτε καλά;
Διότι εδώ, γίνεται σοβαρή προσπάθεια να πειστούμε ότι οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής και εξασκούντες το δικαίωμα αυτοάμυνας στα κρίσιμα δευτερόλεπτα, διαθέτουν πολύ περισσότερες δεξιότητες από μια απλή σκόπευση εναντίον ακίνητου στόχου: εγρήγορση από ύπνο σε χρόνο μηδέν, ταχύτατη και ορθή εκτίμηση της κατάστασης (στο σκοτάδι όλ'αυτά και αιφνιδιασμένοι) και φυσικά ευστοχία. Με ποιου είδους εκπαίδευση έχουν αποκτηθεί αυτές οι δεξιότητες δεν έχει απαντηθεί, διαρρηγνύονται όμως ιμάτια ότι έχει απαντηθεί πολλάκις. Έρχεστε λοιπόν εσείς και μας λέτε ότι στο σκοπευτήριο (δηλαδή σε συνθήκες ηρεμίας και όχι απειλής) βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη;
Εγκάθετοι πρέπει να είστε...

Αν επιτραπεί η οπλοφορία, που καθένας είναι εν δυνάμει απειλή, δικαιούμαι να αφοπλισω/εξουδετερώσω τις απειλές γύρω μου, ή θα πρέπει να περιμένω όταν θα με σημαδεύει η κάνη και θα είναι ήδη αργά;

Κάποιος με γνώσεις αυτοάμυνας και αποτρεπτικής ισχύος των όπλων, μπορεί να με διαφωτίσει στο παραπάνω ερώτημα;
Πότε ένας ένοπλος θεωρείται απειλή και χρήζει εξουδετέρωσης; Και αν υπάρχουν κάποιες νομικές προεκτάσεις;

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Βρε παιδιά μήπως δεν μας τα λέτε καλά;
Διότι εδώ, γίνεται σοβαρή προσπάθεια να πειστούμε ότι οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής και εξασκούντες το δικαίωμα αυτοάμυνας στα κρίσιμα δευτερόλεπτα, διαθέτουν πολύ περισσότερες δεξιότητες από μια απλή σκόπευση εναντίον ακίνητου στόχου: εγρήγορση από ύπνο σε χρόνο μηδέν, ταχύτατη και ορθή εκτίμηση της κατάστασης (στο σκοτάδι όλ'αυτά και αιφνιδιασμένοι) και φυσικά ευστοχία. Με ποιου είδους εκπαίδευση έχουν αποκτηθεί αυτές οι δεξιότητες δεν έχει απαντηθεί, διαρρηγνύονται όμως ιμάτια ότι έχει απαντηθεί πολλάκις. Έρχεστε λοιπόν εσείς και μας λέτε ότι στο σκοπευτήριο (δηλαδή σε συνθήκες ηρεμίας και όχι απειλής) βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη;
Εγκάθετοι πρέπει να είστε...

Μα τι κουτός που είσαι.
Αυτές οι βολές είναι ΠΡΙΝ μάθουν. Μετά εννοείται ότι έχουν την υποδειγματική συμπεριφορά που περιγράφεται από τους fans των όπλων. :p

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Nαι ... το κινητο ειναι μια λυση. Αλλα και παλι ... πρεπει να φυγει η τσιμπλα απο το ματι.
Για μενα (και μονο για μενα) το response time για να ξυπνησω και δω που βρισκομαι (ποιος ειμαι, που παω) ειναι περιπου 30 δευτερα.
Υπεραρκετος χρονος για να με αφοπλισουν ακομα και .... να με ξανακοιμησουν. Μαλλον, το πρωι θα καταλαβω τι εγινε ! Μαλλον ...

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντισταθείς στην ομάδα SWAT, που είναι το ενδεχόμενο που παρουσιάζεις εδώ. Το πλεονέκτημα το έχεις εσύ πάντως να θυμάσαι σε περιπτώσεις π.χ. διάρρηξης. Εσύ γνωρίζεις το χώρο, αυτοί θα πρέπει να τον μελετήσουν εκείνη τη στιγμή, να βρουν που είσαι κλπ.

Ποιος νομίζεις ότι θα σου την πέσει βρε; Το ΝΑΤΟ; :flipout:

Ναι,για έξω το ξέρω..Ευχαριστώ..

Σκέφτεσαι να την δεις Highlander ή απλά διακοσμητικά; :)
Η νομοθεσία θεωρεί όπλα τα πυροβόλα ή αυτά που μπορούν να τροποποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να πυροβολούν.
Υποθέτω ότι κάπου εκεί μπαίνουν και οι βαλίστρες και τα τόξα, αλλά αυτά είναι ούτως ή άλλος παράνομα και για κυνήγι ακόμη.
Αυτά από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα, γιατί έχω πολλά χρόνια να αγοράσω σπαθί.

Το μαχαίρι που έχω στην υπογραφή μου π.χ. είναι κάπου στους 30-35 πόντους και δεν είχα θέμα ούτε που μου το έστειλαν με απλό ταχυδρομείο.
Είναι παραδοσιακό Puukko και είναι μια χαρά ακονισμένο. :smile:

Η νομοθεσία θεωρεί όπλα τα πυροβόλα ή αυτά που μπορούν να τροποποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να πυροβολούν.

Και τα: σπρέι, μαχαίρια κάθε είδους, μεταλλικές γροθιές, ρόπαλα, ξίφη, λόγχες, σπαθιά, τόξα, γκλομπ, ακόμα και τα ψαροντούφεκα.

Για να έχετε ένα μπούσουλα. Θα πρέπει να δικαιολογείται η χρήση του αντικειμένου στο χώρο που βρίσκεται. Μια ματσέτα στον κήπο που χρησιμοποιείται για κλάδεμα, ο κηπουρός μπορεί να την χρησιμοποιεί. Σε ένα λεωφορείο όμως όχι.

Μερικοι εδω μεσα ... δεν γνωριζουν οτι ΟΛΑ τα σπαθια δεν κοβουν !

Αυτό κόβει πάντα!!

tel-aviv-israel-april-29th-2011-jack-clubs-playing-card-isolated-on-D7BRGN.jpg

Κάποιος με γνώσεις αυτοάμυνας και αποτρεπτικής ισχύος των όπλων, μπορεί να με διαφωτίσει στο παραπάνω ερώτημα;
Πότε ένας ένοπλος θεωρείται απειλή και χρήζει εξουδετέρωσης; Και αν υπάρχουν κάποιες νομικές προεκτάσεις;

Φυσικά και υπάρχουν νομικές προεκτάσεις, γι' αυτό δεν κάθομαι να συζητήσω με τον Λεωνίδα που λέει: Έλα μωρέ, ένας ηλίθιος νόμος είναι..

Αν αλλάξει αυτός ο νόμος, θα πρέπει να αλλάξει και ο μισός Π.Κ.

Ένας ένοπλος θεωρείται απειλή όταν χρησιμοποιεί το όπλο εναντίον σου. Τότε, βρίσκεσαι σε άμυνα. Η άμυνα προϋποθέτει επίθεση.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Φυσικά και υπάρχουν νομικές προεκτάσεις, γι' αυτό δεν κάθομαι να συζητήσω με τον Λεωνίδα που λέει: Έλα μωρέ, ένας ηλίθιος νόμος είναι..

Αν αλλάξει αυτός ο νόμος, θα πρέπει να αλλάξει και ο μισός Π.Κ.

Ξερή! :cool:

Όποιος βαριέται να ζυμώσει... κλπ. Ποιος κάθεται τώρα να αλλάξει όλο το σκεπτικό της αυτοάμυνας στο νόμο (δόγμα του κάστρου). Άστο κει πέρα όπως είναι, καλά είμαστε... .

Ένα ακόμα χρήσιμο παράδειγμα. Τα μαχαίρια του σεφ σε μια κουζίνα που είναι ο φυσικός τους χώρος και τα ίδια μαχαίρια που τα μεταφέρεις από και προς τη σχολή (μαγειρικής). Στη δεύτερη περίπτωση υποχρεωτικά πρέπει να έχεις μαζί σου χαρτί φοίτησης στη συγκεκριμένη σχολή. Ονόματα, τηλέφωνα διευθύνσεις κλπ.

Που πάτε μανδάμ με τις φορητές εξέδρες εκτόξευσης ρουκετών και το μαχαίρι ξεφλουδίσματος; κλπ.

Και τα: σπρέι, μαχαίρια κάθε είδους, μεταλλικές γροθιές, ρόπαλα, ξίφη, λόγχες, σπαθιά, τόξα, γκλομπ, ακόμα και τα ψαροντούφεκα.

Όλα αυτά μπορείς να τα αγοράσεις και να τα έχεις στο σπίτι σου χωρίς κάποια άδεια.
Που θέλεις να καταλήξεις;

Για να έχετε ένα μπούσουλα. Θα πρέπει να δικαιολογείται η χρήση του αντικειμένου στο χώρο που βρίσκεται. Μια ματσέτα στον κήπο που χρησιμοποιείται για κλάδεμα, ο κηπουρός μπορεί να την χρησιμοποιεί. Σε ένα λεωφορείο όμως όχι.

Να χρησιμοποιήσεις την ματσέτα σε ένα λεωφορείο;
Πας καλά;

Ένα ακόμα χρήσιμο παράδειγμα. Τα μαχαίρια του σεφ σε μια κουζίνα που είναι ο φυσικός τους χώρος και τα ίδια μαχαίρια που τα μεταφέρεις από και προς τη σχολή (μαγειρικής). Στη δεύτερη περίπτωση υποχρεωτικά πρέπει να έχεις μαζί σου χαρτί φοίτησης στη συγκεκριμένη σχολή. Ονόματα, τηλέφωνα διευθύνσεις κλπ.

Τώρα, πως αυτό για εσένα είναι χρήσιμο παράδειγμα...
Θεωρείς λογικό να κυκλοφορείς στο δρόμο με ένα μαχαίρι του σεφ.
Και απαιτείς από τους άλλους να σου μιλάνε λογικά;

Ε ρε γλέντια! :flipout::flipout::flipout:

Όλα αυτά μπορείς να τα αγοράσεις και να τα έχεις στο σπίτι σου χωρίς κάποια άδεια.
Που θέλεις να καταλήξεις;

Στο ότι όπλα θεωρούνται και αυτά σύμφωνα με τον νόμο και όχι μόνο τα πυροβόλα όπλα που έγραψες.

Να χρησιμοποιήσεις την ματσέτα σε ένα λεωφορείο;
Πας καλά;

Καλά καλά, κάτσε να έχει φάει σκορδαλιά κανένας και θα σου πω...

Βρε συ, παράδειγμα είναι σε σχέση με τον τόπο και τη χρήση. Τι να κουβαλάω εγώ ματσέτα σε λεωφορείο μου λες;

Τώρα, πως αυτό για εσένα είναι χρήσιμο παράδειγμα...
Θεωρείς λογικό να κυκλοφορείς στο δρόμο με ένα μαχαίρι του σεφ.
Και απαιτείς από τους άλλους να σου μιλάνε λογικά;

Ε ρε γλέντια! :flipout::flipout::flipout:

Ως άνω.

Φυσικά και κυκλοφορείς στο δρόμο με όλο το σετ από και προς τη σχολή. Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι ο σπουδαστής αγοράζει τα μαχαίρια και τη στολή/ποδιά. Όχι; Δεν πειράζει, να που έμαθες κάτι χρήσιμο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ε, κάτσε να τα φτιάξεις από την αρχή εσύ και σου δίνω και μπιρίμπα!!

Εγώ; Ευχαρίστως αλλά δεν προλαβαίνω. Το παράδειγμα δείχνει πόσο παρωχημένος και ανεπαρκής είναι ο νόμος εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Και τι πάει να πει ότι πρέπει να αλλάξει ο μισός Π.Κ.; Αν απαιτείται και αυτό, να γίνει και αυτό.
Ξέρω δεν είναι εύκολο, αλλά όλα γίνονται. Απλά στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνουν.

Ξέρω δεν είναι εύκολο, αλλά όλα γίνονται. Απλά στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνουν.

Πολυ απαισιοδοξια.Μπορει καποια το ιστορικο προτσες να οδηγησει στο επιθυμητο για σενα αποτελεσμα :))

Πολυ απαισιοδοξια.Μπορει καποια το ιστορικο προτσες να οδηγησει στο επιθυμητο για σενα αποτελεσμα :))

Ναι υπάρχει. Όπου υπάρχει υψηλότερο standard of living η εγκληματικότητα είναι μικρότερη. Do the math. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο έλεγχος των όπλων που και δεν μπορείς να τα ελέγξεις έτσι κι αλλιώς και που και να καταργούσες ένα τύπο θα είχες να αντιμετωπίσεις τον αμέσως επόμενο.

Εγώ; Ευχαρίστως αλλά δεν προλαβαίνω. Το παράδειγμα δείχνει πόσο παρωχημένος και ανεπαρκής είναι ο νόμος εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Και τι πάει να πει ότι πρέπει να αλλάξει ο μισός Π.Κ.; Αν απαιτείται και αυτό, να γίνει και αυτό.

Για να μιλάμε συγκεκριμένα, κατά τη γνώμη σου και κατ'επέκταση τη γνώμη των ομοϊδεατών σου, τι θα έπρεπε να προβλέπει η νομοθεσία ώστε να χαρακτηριστεί σύγχρονη;

Για να μιλάμε συγκεκριμένα, κατά τη γνώμη σου και κατ'επέκταση τη γνώμη των ομοϊδεατών σου, τι θα έπρεπε να προβλέπει η νομοθεσία ώστε να χαρακτηριστεί σύγχρονη;

Τα αυτονόητα και όχι τα φιλολογικά. Ειδικά όταν μιλάμε για εισβολή στο σπίτι. Αν πρόκειται να καθόμαστε και να λέμε ότι για να αποδειχτεί η άμυνα πρέπει να υπάρχει επίθεση, όταν γνωρίζουμε την κρισιμότητα των στιγμών και την κρισιμότητα του παράγοντα χρόνου, το χάσαμε το παιχνίδι εξ' αρχής. Θα μπορούμε να φιλολογούμε κατόπιν εορτής μόνο.

"Η αστυνομία είναι εκείνο που έρχεται μετά στον τόπο του εγκλήματος". Από ταινία που έβλεπα χτες και κράτησα τη φράση. :drummer: