Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ένας που θέλει να βρει ένα όπλο παράνομα για αυτοάμυνα;
Παρανομο οπλο και αυτοαμυνα... Θα βγεις σε μια συμπλοκη νομικα πιο δαρμενος και απο τον εγκληματια που θα βλαψεις με αυτο.

1:Αυτο σηκωνει μεγαλη κουβεντα. Και τα διπλωματα οδηγησης υπο προυποθεσεις δινονται.......δες τι γινεται γυρω μας.......:slapface:
2:Θελει να εχει ενα οπλο νομιμα για να ανταποδωσει το κακο;
1 Η παρενεργεια οποτε ειναι στον κρατικο μηχανισμο που ελεγχει . Ειτε ειναι διπλωμα ειτε οπλο.
2. Νομιζω οτι αυτος που θα παρει οπλο για αυτοαμυνα ειναι προετοιμασμενος να βλαψει. Εχει υπολογισει οτι εχει δικαιωμα να ανταποδωσει και θελει να το ξερει και ο δραστης αυτο και φυσικα νομιμα. Τωρα αν αμυνθεις με τον x y τροπο και βλαψεις-σκοτωσεις τον δραστη ο νομος δεν σε καλυπτει αν δεν κανω λαθος.

Εγω προσωπικα αν ηξερα οτι ο δραστης εχει οπλο θα κοιτουσα να φυγω εγω και η οικογενεια μου απο το σπιτι ησυχα. Σε περιπτωση ομως που ο δραστης κινηθει εναντιον μου δεν θα ηθελα το μονο οπλο μου να ειναι να πεσω στο πατωμα και να παρακαλαω τον δραστη να σεβαστει τις ζωες μας.

Θα βρεθείς δηλαδή σε φάση που θα χρειαστεί να σκοτώσεις άνθρωπο και αυτό που θα σε προβλημάτισει είναι η νομιμότητα του όπλου;

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Pleo (Λεωνίδα) δεν σε προβληματίζει το εξής; αν ενδιαφέρεσαι για την αυτοάμυνα, δεν σε ανησυχεί πως οποιοσδήποτε γύρω σου θα μπορούσε να στην ανάψει οποιαδήποτε στιγμή αν η οπλοφορία είναι ελεύθερη;

Ή να του την ανάψει εκείνος που αμύνεται είναι η απάντηση.
Ξεχνάς τα εξής. Πρώτον ότι η οπλοκατοχή είναι που λειτουργεί αποτρεπτικα στο ενδεχόμενο αυτό στην πλευρά του δράστη. Είναι αλλιώς να ξέρει ότι υπάρχει η πιθανότητα να βρει απάντηση. Δεύτερον ότι και σήμερα που δεν επιτρέπεται η οπλοφορία το ίδιο μπορεί να κάνει αυτός που θέλει να μου την ανάψει και τρίτον σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα να έχεις όπλο σε αυτά τα ενδεχόμενα είναι πάντα το καλύτερο ενδεχόμενο από το να μην έχεις.

Συνεπώς ναι. Με έχει προβληματίσει.

Aποτρεπτικα μπορει να λειτουργει στον απειρο δραστη , τον φοβισμενο.Στον αδιστακτο λειτουργει επιβαρυντικα.Θα στην αναψει χωρις πολλα.Αμα μαλιστα παρει χαμπαρι οτι εισαι Θουβου παιζει να σου αστραψει κανα σκαμπιλι και να στη αναψει με το ιδιο σου το οπλο.Και καπου εδω ερχεται προφανως η..εκπαιδευση.Μπορει να μην κανςις ζαφτι ενα σκυλο η ναφοβασαι τις τσουχτρες αλλα αν εχεις εκπαιδευση κομαντο :flipout:

Αν αντιληφθηκατε ενα πραγματακι (200 σελιδες τωρα) ....

ΚΑΝΕΙΣ, τουλαχιστον απο μας εδω μεσα, δεν νιωθει οτι η παρουσα ΕΛ.ΑΣ αποπνεει αποτρεπτικο φοβο.
Την Αστυνομια μας .... ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ .... ουτε νομιμοι ουτε παρανομοι, και απο κει ξεκινα
η αναγκη για αυτοαμυνα. Για Αριζονα (που γνωριζω) ακομα και με οπλοαπαγορευση ... ο αστυνομος
ΕΑΝ τραπεις σε φυγη και κουβαλας οπλο .... εχει το δικαιωμα να στην αναψει και να σε σκοτωσει.
Με ΤΕΤΟΙΑ αποτρεπτικη δυναμη και φοβο θανατου, ο πολιτης δεν χρειαζεται τοσο πολυ να σκεφτεται
αυτοπροστασιες (που και παλι σκεφτεται). Η Αστυνομια ειναι αρκετη για να σφιξει κωλους.

Μην αρχισετε με τα school shootings .... ΝΑΙ, αυτα ειναι γαγγραινα σε ολοκληρες τις ΗΠΑ.
Η Αριζονα δεν αποτελει εξαιρεση. Απλα, επειδη το φαινομενο ειναι πολυσυνθετο και πολυπαραγοντικο
καλο ειναι να βλεπουμε ΜΙΑ-ΜΙΑ τις πτυχες του. Ολα μαζι δεν τα ξεμπλεκει ουτε ο Θεος (ουτε ο διαβολος).
Στην Ελλαδα, η αποτρεπτικοτητα και το φοβητρο που αποπνεει ο "μπατσος", δυστυχως, ειναι να χαμε να λεγαμε.
Τους παιρνουν ΕΔΕ αν λειπουν σφαιρες στις καταμετρησεις που τους κανουν. Οποτε ....

Θα βρεθείς δηλαδή σε φάση που θα χρειαστεί να σκοτώσεις άνθρωπο και αυτό που θα σε προβλημάτισει είναι η νομιμότητα του όπλου;
Με νοιαζει να μην βρεθω πισω απο τα καγκελα γιατι εσωσα την οικογενεια μου. Και να με στερηθουν γιατι εκανα το σωστο.
Και αν με ρωτας αν θα σκοτωνα καποιον που θα εβλαπτε την οικογενεια μου θα σου απαντουσα οτι θα τον σκοτωνα με οτι εβρισκα μπροστα μου. Χωρις ενδοιασμο.
Να μπει να κλεψει στα @@ μου. Ολα ειναι ασφαλισμενα.

Δυστυχως, ο δικαστης εδω .... δεν αναγνωριζει δικαιωμα φονου κατα την φαση της αυτοαμυνας.
Ο νομιμος πολιτης ... εαν θελει να ειναι νομιμος μεχρι τελους .... ωφειλει να πεθανει !
Η να παθει μονιμη βλαβη.

Aποτρεπτικα μπορει να λειτουργει στον απειρο δραστη , τον φοβισμενο.Στον αδιστακτο λειτουργει επιβαρυντικα.Θα στην αναψει χωρις πολλα.Αμα μαλιστα παρει χαμπαρι οτι εισαι Θουβου παιζει να σου αστραψει κανα σκαμπιλι και να στη αναψει με το ιδιο σου το οπλο.Και καπου εδω ερχεται προφανως η..εκπαιδευση.Μπορει να μην κανςις ζαφτι ενα σκυλο η ναφοβασαι τις τσουχτρες αλλα αν εχεις εκπαιδευση κομαντο :flipout:

Ειδικά σε κάποιον έμπειρο δράστη η πιθανότητα απάντησης δρα αποτρεπτικά. Αν είναι έμπειρος θα κοιτάξει από την αρχή να μην μπλέξει και να πάει κάπου που η δουλειά του θα γίνει ευκολότερη.

Για παράδειγμα: Στην παρούσα συζήτηση πήγε να αναφερθεί ως επιχείρημα κατά της οπλοκατοχής τα ατυχήματα που γίνονται με όπλα. Μόλις διαφάνηκε ότι από την πλευρά των υποστηρικτών της οπλοκατοχής θα υπάρξει καταλυτική απάντηση που θα εκμηδενίσει το επιχείρημα αυτό, δεν έγινε καν προσπάθεια επιχειρηματολόγησης επάνω σε αυτή τη βάση. Λειτούργησε δηλαδή αποτρεπτικά και μόνο η επίδειξη του ενδεχομένου της απάντησης.

Είπαμε rider. Δεν υποστηρίζουμε οπλοκατοχή χωρίς εκπαίδευση.

Κοιτα τι θα προτεινα εγω για εκπαιδευση :)

Θα εβαζα 10 ανθρωπους γυρω απο τον εκπαιδευομενο , θα του εδινα μια ανοικτη κετσαπ και θα του πεταγα πανω του ενα τζιτζικι.Για να δω αντανακλαστικα, ψυχραιμια :)

Καμμια σχεση δηλαδη με αμερικλανιες που σου βαζουν 20 στοχους (εται εχω δει οτι γινεται στις ταινιες ) και σου λενε κοπηκες, εφαγε 5 τρομοκρατες αλλα και τον... φουρναρη :)

Αν αντιληφθηκατε ενα πραγματακι (200 σελιδες τωρα) ....

ΚΑΝΕΙΣ, τουλαχιστον απο μας εδω μεσα, δεν νιωθει οτι η παρουσα ΕΛ.ΑΣ αποπνεει αποτρεπτικο φοβο.
Την Αστυνομια μας .... ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ .... ουτε νομιμοι ουτε παρανομοι, και απο κει ξεκινα
η αναγκη για αυτοαμυνα. Για Αριζονα (που γνωριζω) ακομα και με οπλοαπαγορευση ... ο αστυνομος
ΕΑΝ τραπεις σε φυγη και κουβαλας οπλο .... εχει το δικαιωμα να στην αναψει και να σε σκοτωσει.
Με ΤΕΤΟΙΑ αποτρεπτικη δυναμη και φοβο θανατου, ο πολιτης δεν χρειαζεται τοσο πολυ να σκεφτεται
αυτοπροστασιες (που και παλι σκεφτεται). Η Αστυνομια ειναι αρκετη για να σφιξει κωλους.

Μην αρχισετε με τα school shootings .... ΝΑΙ, αυτα ειναι γαγγραινα σε ολοκληρες τις ΗΠΑ.
Η Αριζονα δεν αποτελει εξαιρεση. Απλα, επειδη το φαινομενο ειναι πολυσυνθετο και πολυπαραγοντικο
καλο ειναι να βλεπουμε ΜΙΑ-ΜΙΑ τις πτυχες του. Ολα μαζι δεν τα ξεμπλεκει ουτε ο Θεος (ουτε ο διαβολος).
Στην Ελλαδα, η αποτρεπτικοτητα και το φοβητρο που αποπνεει ο "μπατσος", δυστυχως, ειναι να χαμε να λεγαμε.
Τους παιρνουν ΕΔΕ αν λειπουν σφαιρες στις καταμετρησεις που τους κανουν. Οποτε ....

Δεν είναι θέμα ΕΛ.ΑΣ ή Polizei ή NYPD Μάνο. Είναι θέματα που από τη φύση τους είναι έτσι. Αν είμαστε πρακτικοί άνθρωποι ξέρουμε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτε μέχρι να φτάσει στο σημείο που γίνεται ένα έγκλημα. Συνήθως αν όχι πάντα, καταφτάνει μετά. Αυτό είναι που βγάζει στην επιφάνεια την ανάγκη για προσωπική άμυνα τα κρίσιμα εκείνα δευτερόλεπτα.
Διότι αν εσύ είσαι σε φάση που βλέπεις ήδη τα ραδίκια ανάποδα, είναι κάπως άκυρο να λες ευτυχώς που έφτασε η αστυνομία μετά και έπιασε το δράστη που σε έστειλε στα θυμαράκια. Δεν είναι αρκετό όπως καταλαβαίνεις για την ασφάλειά σου.

Αν είμαστε τρέχα-γύρευε και δεν μπορούμε να σκεφτούμε ούτε καν αυτό το βασικό, τότε μπορεί και να νομίζουμε ότι θα γίνει με κάποιο μαγικό τρόπο ανατροπή του παραπάνω. Δεν θα γίνει εκτός αν μπορείς να έχεις επάνω σου ένα περιπολικό με αστυνομικούς.
Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη θήκη... . :flipout:

Εξετασε το ενδεχομενο η συλληψη του εισβολεα ... να θεωρουνταν δεδομενη !
Παλι τα ιδια θα τολμουσε ? Δεν νομιζω ....

Εδω, στο Ελλαδισταν, με τοσες πολλες συνταξιουχες γιαγιαδες ...
ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. Ποτε αλλοτε οι στοχοι δεν ηταν
τοσοι πολλοι και απροστατευτοι. Σχεδον ... εκλιπαρουν τον εισβολεα !

Αστυνομια ? .... Ποια αστυνομια ? ....

Κοιτα τι θα προτεινα εγω για εκπαιδευση :)

Θα εβαζα 10 ανθρωπους γυρω απο τον εκπαιδευομενο , θα του εδινα μια ανοικτη κετσαπ και θα του πεταγα πανω του ενα τζιτζικι.Για να δω αντανακλαστικα, ψυχραιμια :)

Καμμια σχεση δηλαδη με αμερικλανιες που σου βαζουν 20 στοχους (εται εχω δει οτι γινεται στις ταινιες ) και σου λενε κοπηκες, εφαγε 5 τρομοκρατες αλλα και τον... φουρναρη :)

Δεν μιλάμε για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εδώ πέρα. Για αυτοάμυνα μιλάμε. Αυτό το παράδειγμα θα μπορούσε να αφορά εκπαίδευση κάποιου που πρόκειται να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δηλαδή της αντιτρομοκρατικής.

Δεν υποστηρίζεται η οπλοκατοχή δια πάσαν νόσον, αλλά για την προσωπική ασφάλεια του απλού πολίτη στην καθημερινότητα. Όπου και είναι σχεδιασμένα τα εργαλεία που συζητάμε να χρησιμοποιηθούν. Δεν είναι δηλαδή επιχείρημα το να ρωτάει κάποιος, τι θα έκανε για την αυτοάμυνά του κάποιος με όπλο στο σπίτι, σε περίπτωση που θα τον είχε στοχοποιήσει η Μαφία ή το... ISIS. Καταλαβαίνεις ότι το να φέρνεις παραδείγματα τόσο τραβηγμένα λειτουργεί αποπροσανατολιστικά στην κουβέντα.

Ο εισβολέας με τις πιθανότητες παίζει πάντα. Εάν μυριστεί ότι οι πιθανότητες αυξάνονται εναντίον του, αυτό δρα αποτρεπτικά. Είναι τόσο απλό. Really!

Μην μου το λες εμένα για τις γιαγιάδες. Πες το σε εκείνους που λένε ότι θα χρησιμοποιήσεις δίκαννο πιο εύκολα από το πιστολάκι των 9mm.

Με νοιαζει να μην βρεθω πισω απο τα καγκελα γιατι εσωσα την οικογενεια μου. Και να με στερηθουν γιατι εκανα το σωστο.

Δηλαδή η δολοφονία, η παράνομη οπλοχρησία κλπ δεν θα σε στείλουν πίσω από τα κάγκελα, αλλά θα σε στείλει η παράνομη οπλοκατοχή;
Seriously?

Δηλαδή η δολοφονία, η παράνομη οπλοχρησία κλπ δεν θα σε στείλουν πίσω από τα κάγκελα, αλλά θα σε στείλει η παράνομη οπλοκατοχή;
Seriously?
Απορω πως αντεχει ο Pleo... Ειναι δυνατον να μιλαω για νομιμη οπλοκατοχη χωρις νομιμη οπλοχρησια; Τι να το κανω το οπλο αν δεν μπορω να το χρησιμοποιησω;
Η νομοθεσια πασχει. Δεν μπορεις να επιτρεψεις την οπλοκατοχη και την οπλοχρησια σε αυτοαμυνα χωρις να αλλαξει και η νομοθεσια . Σημερα δεν εχεις δικαιωμα αυτοαμυνας μεσα στο ιδιο σου το σπιτι που μπορει να βλαψει το δραστη θανασιμα ακομη και αν ο αλλος μπηκε για να σε σκοτωσει. Ή θα πεθανεις ή θα πας φυλακη. Δεν υπαρχει αλλη επιλογη.
Προφανως και η οπλοχρησια δεν θα ειναι παρανομη σε τετοιες περιπτωσεις , κατι που δεν ισχυει σημερα. Και οχι. Δεν θα επρεπε να σε στελνει πισω απο τα καγκελα οταν σκοτωσεις σε αυτοαμυνα μεσα στο σπιτι σου. Δεν ειναι δολοφονια γιατι δεν την διακατεχει ο δολος.

Είναι όμως φόνος.
Και ως επιζών θα πρέπει να αποδείξεις ότι ήταν η τελευταία σου επιλογή.

Για τις γιαγιαδες εχουμε αυτο !
Θα βρουν τη χαρα τους και τη νεοτητα τους...
Ασε που νομιζω οτι ανακαλυψα τον Pleo στο βιντεο :flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Είναι όμως φόνος.
Και ως επιζών θα πρέπει να αποδείξεις ότι ήταν η τελευταία σου επιλογή.
Εννοειται. Οπως ειπα. Ειμαι υπερμαχος της οπλοκατοχης και οπλοχρησιας , αλλα η εμπλοκη ειναι η τελευταια λυση. Και αυτη τη λυση την θεωρω ως δικαιωμα γι ααυτους που θα την θελησουν. Οσοι δεν θελουν , μπορουν να μην εχουν οπλο. Και οσοι θελουν να μην εχουν ευκολη προσβαση ala USA σε οπλα.

Για τις γιαγιαδες εχουμε αυτο !
Θα βρουν τη χαρα τους και τη νεοτητα τους...
Ασε που νομιζω οτι ανακαλυψα τον Pleo στο βιντεο :flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μπορει να μετατραπει και σε δεκανικι αραγε;

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Εννοειται. Οπως ειπα. Ειμαι υπερμαχος της οπλοκατοχης και οπλοχρησιας , αλλα η εμπλοκη ειναι η τελευταια λυση. Και αυτη τη λυση την θεωρω ως δικαιωμα γι ααυτους που θα την θελησουν. Οσοι δεν θελουν , μπορουν να μην εχουν οπλο. Και οσοι θελουν να μην εχουν ευκολη προσβαση ala USA σε οπλα.

Διπλο...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Είναι κοντόκαννη που απαγορεύεται και υπερβαίνει την ενδεδειγμένη χωρητικότητα που επίσης απαγορεύεται από τον ελληνικό νόμο. :afro:

Γενικά να ξέρεις, όλα απαγορεύονται χωρίς όμως να είναι εγγυημένη η απαγόρευση για τον εγκληματία. Μόνο ο νομοταγής θα την πληρώσει. Ανόητο αλλά αληθινό.