Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Βεβαια .... οι ΙΔΙΟΙ ατιθασοι και ασυδοτοι πολεμησαν για την Μακεδονια το 1912-13 ....

1908-cf80ceb9cf84cf83ceb9ceb4ceb9ceb1-001.jpg

Και χυσαν και το αιμα τους ! Οποτε ..... τι λες ? Δωστε τα οπλα και παιξτε με τα iPhone και PS4 ?
Για εναν διεθνιστη αριστερο που ζει στην κοσμαρα του (και τα βιβλια του) η απαντηση ειναι ανατριχιαστικα απλη .... ΝΑΙ.
Ευτυχως, για μερικους απο μας (που νιωθουμε οτι η ιστορια κανει κυκλους) .... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !

Ο νομος ΔΕΝ εφαρμοζεται απο θεικα οντα που ΔΕΝ τους τρυπανε σφαιρες και μαχαιρια.
Τραβα στα βουνα επανω και ΕΦΑΡΜΟΣΕ τον νομο. Θα σου κανουν τα αντερα πατσα
και θα ταισουν τα σκυλια τους.

Οι νομοι εφαρμοζονται εκει που ΔΕΝ υπαρχουν ατιθασοι, ασυδοτοι και ... σε αλλη εποχη.

kritikos.jpg

Και τι έγινε τελικά με τους ατίθασους που δεν καταλαβαίνουν από νόμο; Νίκησαν;
Γιατί εγώ άλλα θυμάμαι...

Το παραδειγμα στη Κρητη ειναι ατυχες και δυστυχες.
Δυστυχως την πληρωσε ενα ατομο (απ'οτι καταλαβα) αθωο που απλα εκανε μια μικρη παραβαση πηγε να παρει ενα καρπουζι στον δρομο που περναγε.
Και εγω μου εχει συμβει οταν ημουν με ποδηλατο και ειχα δει μια συκια με οριμα συκα να κατεβω και να παω να τα δοκιμασω, η σε καποια αλλη φαση παλι με ποδηλατο (παντα) κατι σταφυλια οριμα που μου καναν νοημα...
Θα μπορουσε ο ιδιοκτητης να μου την μπουμπουνισει. Αλλα τοτε ηταν καπως αλλιως.

Θα σας πω οτι εδω στο φρανκισταν εχουν γινει παρομοιες καταστασεις απο καλλιεργητες. Τα τελευταια χρονια.

Ξερετε γιατι ;

Γιατι υπαρχει οργανομενο εγκλημα (ναι οργανομενο εγκλημα) που κανει ραζιά στις καλλιεργειες.

Μια δυο ο ιδιοκτητης χανει το βιος του και κανενος δεν ιδρωνει τ'αυτι, η απλα η αστυνομια εχει τοσα αλλα να ασχοληθει....τρομοκρατικες ενεργειες για παραδειγμα.

Οποτε καποιοι ιδιοκτητες παιρνουν το κυνηγετικο τους την νιοστη φορα....και δυστυχως μπορει να την πληρωσει και καποιος αθωος που απλως ηθελε να δοκιμασει ενα οριμο φρουτο που του εκανε "κουκου" -bye-

Ο τυπος που δρα σε στυλ leatherface για το καρπουζι που του εκλεψαν ειναι πολυ σπανιο φαινομενο ανα την υφηλειο

Και δεν εχεις αναγκη να εχεις οπλο με ραβδωτη κανη και νομους οπλοκατοχης αλα αμερικα...τα πραματα ειναι πολυ πιο απλα και πιο τραγικα.

Κατα τ'αλλα την ξερετε την εκφραση "μαθαν οτι ***** πλακωσανε κι οι γυφτοι" ;
Ε καποιοι που εχουν δει την σοδεια τους μια δυο τρεις τεσσερεις φορες να την εχουν καταχραστει πιανουν την κουμπουρα.
Και μπορει να την πληρωσει καποιος αθωος....

Πληροφοριακα αυτο συμβαινει και εδω και οπως ειπα απο το οργανωμενο εγκλημα και με στοχευμενες ορισμενες καλλιεργειες.

Το θεμα δεν ειναι ατυχες η οχι,το θεμα ειναι οτι τετοια "ατυχη' περιστατικα εχουμε καθε τρεις μερες,φαντασου να χαμε και αλλον νομο, με τους θερμοκεφαλους μεσογειους..
εκπαιδευμενοι ειναι και οι αστυνομικοι και χουν μαλιστα αυστηρο πρωτοκολλο χρησιμοποιησης οπλου και ομως τα λαθη πανε συννεφο,ποσο μαλλον απο πολιτες που ποτε δεν θα κανουν την εκπαιδευση ενος αστυνομικου,οσο καλη εκπαιδευση και να κανουν...

Τρολάρεις, κλασικά. Ξέρεις καμια πόλη της Ελλάδας που μπορεί να βγει ένα παιδάκι στο μπαλκόνι και να αρχίσει να ρίχνει μπαλωθιές πρωί-πρωί με το πιστόλι του μπαμπά του χωρίς να έρθει η αστυνομία; Ε, αυτό έχει γίνει στο Ρέθυμνο. Φταίει ο νόμος γι αυτό;

Κατάλαβα. Να μην περιμένω απάντηση. Κλασικά...

Κατάλαβα. Να μην περιμένω απάντηση. Κλασικά...

OK, να στο κάνω τάληρα λοιπόν. Στην Κρήτη ο νόμος περί οπλοφορίας δεν τηρείται στην πράξη. Όποιος θέλει παίρνει ότι όπλο θέλει και ρίχνει όποτε θέλει. Λίγο-πολύ αυτό που θα ήθελες εσύ να ισχύει για όλη την Ελλάδα. Η εγκληματικότητα δεν έχει εξαφανιστεί, αντίθεται με ότι ονειρεύεσαι, κλοπές και διαρρήξεις γίνονται κανονικότατα, η ζωοκλοπή μάλιστα δίνει και παίρνει. Και θα θυμάσαι φαντάζομαι τα Ζωνιανά...

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Είναι ανεπαρκής ο νόμος επειδή δεν τηρείται; :nounder:

Είναι ανεπαρκής αυταπόδεικτα επειδή δεν τηρείται. Για τον Α ή Β λόγο δεν εφαρμόζεται. Και μόνο που δεν εφαρμόζεται είναι κακός νόμος. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δεδομένες συνθήκες και άρα είναι λάθος ευθύς εξ' αρχής.

Αν ο λόγος που δεν τηρείται είναι το οτι δεν υπάρχει βούλιση να τηρηθεί απ´ αυτούς που έχουν υποχρέωση να τον τηρούν δεν νομίζω οτι φταίει ο νόμος.
Ανεπαρκής λέγεται ο νόμος που, ενώ τηρείται, δεν αρκεί.
Το οτι δεν τηρείται νομίζω οτι φταίνε άλλα πράγματα κι όχι ο ίδιος ο νόμος.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αν ο λόγος που δεν τηρείται είναι το οτι δεν υπάρχει βούλιση να τηρηθεί απ´ αυτούς που έχουν υποχρέωση να τον τηρούν δεν νομίζω οτι φταίει ο νόμος.
Ανεπαρκής λέγεται ο νόμος που, ενώ τηρείται, δεν αρκεί.
Το οτι δεν τηρείται νομίζω οτι φταίνε άλλα πράγματα κι όχι ο ίδιος ο νόμος.

Πολύ περίεργο αυτό που λες γιατί μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι το προϊόν προέρχεται από το αλάθητο του Πάπα τη νομική επιστήμη. Και επειδή προέρχεται από εκεί είναι σωστό. Τόσο σωστό μάλιστα που γίνεται καθολικά η εφαρμογή του και έχει αποτελέσματα. Όχι;

Να λεπει και αυτο το βυσσινο.Θα το εχουν στην τσαντα σαν..αρωμα.Θα ακουνε θροισμα δεντρου η θα φερνει πιτσα ο ντελιβερας και αυτοι θα ψεκαζουν :)

Εγω μια φορα σταματησα με το μηχανακι να κανω μια ερωτηση σε μια ηλικιωμενη (ενταξει δεν ηταν και 90 ), που ειναι το αθλητικο κεντρο και κοντεψε να παθει εγκεφαλικο απο την τρομαρα.Φαντασου να ειχε κουμπουρι η πιπερι.Αρκετα δουλευουν τον κοσμο με τις συνταξεις, την αριστεια, την βορεια κορεα, το κωλοχαρτο, το πιπερι ελειπε για επιπλεον ψηφαλακια

Εκείνο που θα έπρεπε να επιτρέπει ο νόμος είναι να μην απαγορεύει/εμποδίζει τη δυνατότητα χρήσης των εργαλείων εκείνων που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης της καθημερινότητας. Δυστυχώς, λόγω της ανεπαρκούς σχεδίασής του, αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο που έχει συζητηθεί και αναλυθεί πολλές φορές εδώ, δεν καθίσταται εφικτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Πολύ περίεργο αυτό που λες γιατί μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι το προϊόν προέρχεται από το αλάθητο του Πάπα τη νομική επιστήμη. Και επειδή προέρχεται από εκεί είναι σωστό. Τόσο σωστό μάλιστα που γίνεται καθολικά η εφαρμογή του και έχει αποτελέσματα. Όχι;

Κι εμένα αυτό που λές περίεργο μου φαίνεται...
Στην ουσία δεν μπορώ καν να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου, πιο πολύ σαν σοφιστεία μου φαίνεται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Κι εμένα αυτό που λές περίεργο μου φαίνεται...
Στην ουσία δεν μπορώ καν να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου, πιο πολύ σαν σοφιστεία μου φαίνεται.

Οι νόμοι υποτίθεται ότι ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, λαμβάνοντας υπ' όψη και τις κοινωνικές συνθήκες επάνω εκεί που θα εφαρμοστούν. Εάν δεν το έχουν κάνει αυτό - που στην περίπτωση που συζητάμε δεν το έχουν κάνει - τότε πολύ απλά δεν εφαρμόζονται γιατί δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων. Ως εκ τούτου είναι κακοί νόμοι. Χρειάζεται καλύτερος νόμος δηλαδή που να ανταποκρίνεται επαρκέστερα στις ανάγκες των ανθρώπων.

Ανεπαρκής λέγεται ο νόμος που, ενώ τηρείται, δεν αρκεί. Το οτι δεν τηρείται νομίζω οτι φταίνε άλλα πράγματα κι όχι ο ίδιος ο νόμος.

Για μενα, ενας νομος που ΔΕΝ εφαρμοζεται ειναι ΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ για το κρατος και την εκτελεστικη του εξουσια.
Οκ, η εκτελεστικη εχει καποια δικια (θα λαχταρισει η ζωουλα της) ... η νομοθετικη ? Σε αλλον πλανητη ζει ?
Ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της νομοθετικης εξουσιας να ζει ΜΕΣΑ στην κοινωνια και να ΞΕΡΕΙ αν κατι μπορει να
εφαρμοστει η οχι. Αλλιως, ζει στις Βερσαλλιες και περιμενει το αναποφευκτο !

Ρωτησα καποτε εναν δικαστη "- Ρε συ, αφου δεν καταθετουν τα οπλα - Τι με ενδιαφερει ? Εγω ετυμηγορησα !"
Αυτα .... ειναι αστεια και εφτελιστικα πραγματα (για ευνομουμενες πολιτειες). Οποτε ΝΑΙ ... ΔΕΝ με ενδιαφερει
αν υπαρχει νομος. Με ενδιαφερει αν εφαρμοζεται. Η ουσια με ενδιαφερει .... οχι ο ο τυπος και το γραμμα !

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ..... ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Οι νόμοι υποτίθεται ότι ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, λαμβάνοντας υπ' όψη και τις κοινωνικές συνθήκες επάνω εκεί που θα εφαρμοστούν. Εάν δεν το έχουν κάνει αυτό - που στην περίπτωση που συζητάμε δεν το έχουν κάνει - τότε πολύ απλά δεν εφαρμόζονται γιατί δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων. Ως εκ τούτου είναι κακοί νόμοι. Χρειάζεται καλύτερος νόμος δηλαδή που να ανταποκρίνεται επαρκέστερα στις ανάγκες των ανθρώπων.

Να υποθέσω οτι στην περίπτωσή μας "άνθρωποι" είναι μόνο οι Κρητικοί. Γιατί σ´ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα μια χαρά εφαρμόζεται.