Θες οπωσδηποτε αλουμινιο...λαμαρινα δεν σου κανει...;Επειδή πλησιάζει η ώρα για την τοποθέτηση του ρούτερ και σκέφτομαι να φτιάξω μια καινούρια πλάκα από αλουμίνιο, ξέρει κανείς προς τα που να ρωτήσω (Αθήνα) για πλάκα αλουμινίου; Θέλω ένα κομμάτι 22Χ30εκ με πάχος 5,6 ή 8mm - το μαγαζί που ψωνίζω συνήθως μου είπε ότι έχει 8mm αλλά θα πρέπει να αγοράσω ολόκληρο κομμάτι 50Χ50εκ (το κόβει όπου θέλω) και το κόστος βγαίνει γύρω στα 75€. Είναι πολλά τα λεφτά για ένα υλικό που θα περισσέψει πολύ μεν αλλά πλην της πλάκας του ρούτερ δεν βλέπω να το αξιοποιώ άμεσα.
Αντιθέτως, το κωνικό τρυπάνι κάνει τέλεια δουλειά και στο προτείνω.
Ή τα κόβεις με ένα laser όμορφα κι ωραία…
Πως θα κόψει ροδέλες με το κωνικό τρυπάνι;
Οντως ειναι τελεια η κοπη με το laser σου, των 40watt.Ανάλογα με τη δύναμη του laser.
Με το δικό μου μηχάνημα που είναι 40 Watt στα 4-5 χιλιοστά που κόβω εγώ η κοπή είναι τέλεια.
Έβαλα άδεια σήμερα και ξεκίνησα την αναζήτηση από τα Καμίνια. Ρωτώντας με στείλανε στον Κυζηρίδη όπου, χωρίς να έχει ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα από πλάκες, βρέθηκε από τύχη ένα τελευταίο ρεταλάκι 5 χιλιοστών που ταιριάζει οριακά με τις διαστάσεις του ρούτερ. Πήρα και αρκετά άλλα ρετάλια 2 και 3 χιλιοστών για τα δαχτυλίδια και για να υπάρχει απόθεμα. Σύνολο 15€.Για Αθήνα δεν γνωρίζω αλλά αν κατέβεις Πειραιά ψάξε γύρω από την πυροσβεστική στα Καμίνια.
Μόλις περάσεις το Καραϊσκάκη στο δεύτερο φανάρι στρίβεις δεξιά. Η περιοχή είναι γεμάτη από εργοστάσια/βιοτεχνίες και θα βρείς ότι θέλεις, με τιμές κάπως καλύτερες. Αν και νομίζω πως είναι όπου πέσεις...
Αν μπείς και στην περιοχή προς Λεύκα μπορεί και να αισθανθείς οτι θα βγεί ο Φούντας ή ο Παντελής Ζερβός με λερωμένη μπλούζα από κανένα μηχανουργείο.
Εδώ φαίνονται τα τρίμματα αλλουμινίου από την κοπή. Είναι περισσότερο σαν νιφάδες και όχι σαν τα ελικοειδή νήματα που βγαίνουν όταν τρυπάς. Το φρεζάκι πάντως δεν έδειξε να ζορίζεται καθόλου και ούτε καν ζεστάθηκε μετά από κάθε κοπή.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.