Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Εύγε Νίκο. Πολυ ωραίο, τακτοποιημένο, καθαρό και ευρύχωρο εργαστήριο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ παιδιά ...το κατά δύναμη ....

Μπάμπη εδώ είσαι ... Σκύλος το εργαλείο !!!!

zt57sT8.jpg

Έκανε λοξή τρύπα σήμερα με 35αρι φόστνερ (Lidl) για την υποδοχή του αντάπτορα της σκούπας στο sled σε παλετόξυλο με την μία ... μετά που πήγα να κάνω με 20αρι εκτός βάσης την τρύπα στην μελαμίνη για το κρέμασμα ...μου έβγαλε το λάδι... τελικά θέλουν τρόχισμα αυτά του Lidl.

Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Για πες... Το sled του router με σφιχτήρες θα το στερεώνεις;

Ναι Μπάμπη γι αυτό το έφερα μέχρι τις άκρες του πάγκου για να πιάνουν σφιχτήρες από όποια μεριά θέλω. Όταν όμως είναι για χελιδονοουρές θα σούρνεται άνετα εμπρός πίσω.

Πολύ καλή και χρήσιμη κατασκευή, φοβερά τακτοποιημένο εργαστήριο και άπλετο. Μια ερώτηση. Τις ράγες από που τις προμηθευτικες;

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Μπάμπη εδώ είσαι ... Σκύλος το εργαλείο !!!!

zt57sT8.jpg

Σε πιστεύω απόλυτα... Και προσυπογράφω με χέρια και με πόδια! :worshippy::worshippy:

attachment.php

Αντώνη τα αλουμίνια τα πήρα από τοπικό μαγαζί με είδη αλουμινίου που έχει πολλά τέτοια προφίλ. Μετά όμως είδα ότι έχει και το Πράκτικερ τέτοια προφιλάκια εκεί που έχει τα σοβατεπιά και τα πατώματα.

Κυριάκο ο φράχτης του πάγκου βγαίνει πανεύκολα ξεβιδώνοντας την μαργαρίτα που τον σφίγγει και σηκώνοντας τον. Μπορεί όμως να έλθει και μέχρι το ρούτερ αν θέλω μεγάλο φράχτη για δουλειά.

Γιώργη ευχαρίστως να βοηθήσω σε ότι θες ...αλλά μην σου στερήσω την χαρά της κατασκευής :flipout:-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Που είναι και δεν το βλέπω; :nounder:

στη βάση

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε πιστεύω απόλυτα... Και προσυπογράφω με χέρια και με πόδια! :worshippy::worshippy:

attachment.php

αχώριστο το ζευγαρακι της metabo

osatosa εχεις κανει καλη δουλεια και αυτο βγηκε καθως φαινεται οτι εχεις μερακι αν συνυπολογισουμε και την ταξη, αλλα και το στησιμο του περιφημου χωρου σου. Πριν 2 χρονια εφτιαξα κι εγω ενα τραπεζι με δισκοπριονο, αλλα ακομα σχεδιαζω τη θεση του ρουτερ !
Θα σου προτεινα να φτιαξεις ενα κουτι που θα αγκαλιασει το δισκοπριονο για την σκονη, και πανω στο κουτι θα κουμπωσεις την σκουπα. Το κουτι θα εχει μεντεσεδες στην μια πλευρα για να ανοιγει ευκολα, επισης θα πρεπει να κλεινει αεροστεγως. Θα δεις τεραστια διαφορα με την σκονη και τα πριονιδια.
Στο cross cut sled εβαλες 3 ραγες … για πιο λογο? δεν σου κολλαει? Επισης για να πετυχεις την απολυτη καθετοποιηση με τον δισκο θα πρεπει να στησεις το cross sled με το κολπο των "5 Cuts".:2thumb22sup:

Ευχαριστώ Σώφρονα
Αυτό με την σκόνη καλό είναι αλλά εκτός του ότι θέλω να φτιάξω κάποιο σύστημα για ανεβοκατέβασμα του εργαλείου και θέλω να δω πως θα διαμορφωθεί εκεί ...όταν είναι να κάνω δουλειά στο δισκοπρίονο ή στο ρούτερ μεταφέρω πολύ εύκολα τον πάγκο μερικά μέτρα πιο έξω στην αυλή και άσε το πριονίδι να πέφτει. Μετά ένα φύσημα με αέρα τον πάγκο και είναι όλα πεντακάθαρα.
Στο sled έβαλα 3 ράγες γιατί είχα τους οδηγούς στον πάγκο και ήθελα να πιάσω και το ρούτερ με το ίδιο sled πράγμα που δεν μου χρειάζεται τώρα γιατί έφτιαξα το άλλο sled για το ρούτερ που τα κάνει όλα.
Όντως κόλλαγε στο σούρσιμο αλλά έτριβα λιγο λιγο τις ράγες εκεί που πίστευα οτι έβρισκε μέχρι που έφτιαξε. Γεγονός είναι ότι καλύτερα δύο παρά τρείς ράγες αλλά η πλεονεξία .... ούτε μπορείς να πετύχεις την απόλυτη καθετότητα στους οδηγούς του πάγκου που πιθανως έχουν οι επιφάνειες των εργοστασιακών παγκοπρίονων.
Για βάλε link για τα "5 cuts" να απογοητευτώ :flipout::flipout:

Κι εγω ετσι εκανα με την σκονη αλλά οταν σε καποια φαση εκοψα παρα πολυ MDF η σκονη στην αυλη δεν υποφεροταν, οτι υπηρχε γυρω γυρω ειχε πιασει πουδρα, μεχρι και τα αυτοκινητα στο γκαραζ σε αποσταση 10 μετρων, και ειχα κουμπωσει και την σκουπα karcher στο δισκοπριονο.
Τα μαθηματικα παντου … ακριβως αυτο που εβαλε ο "strs" θα εβαζα κι εγω. Μην απογοητευτεις ειναι παρα πολυ ευκολο στην πραξη, απλα ο τυπος ειναι παρα πολυ αναλυτικος αλλα ειναι ενας απο τους καλυτερους στο ιδος του.
Εαν αλλαξεις sled, θα σου προτεινα, την πλευρα που ειναι προς τα ‛σενα, εκει που το πιανεις, να την φτιαξεις με καδρονι με φαρδος 5cm και πάνω, ισιο και οχι με κουρμπες- λαβες οπως το εχεις τωρα. Στο ισιο μπορεις να βαλεις μεζουρες, σταθεροποιητες των προς κοπη ξυλων και παρα πολλα άλλα καλουδια …

Εγώ τον Κινέζο δεν τον άντεξα πάνω από 5 λεπτά! Αν μπορεί κάποιος ας πει το ζουμί! Νίκο, τι να πω;;;;; το σαγόνι στο πατωμα!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk