Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Hλία μέ όλο τό θάρρος,αλλά,η μελαμίνη αφενός ότι γλυστράει σάν υλικό καί δέν ενδείκνυται γιά πάγκος,καί αφετέρου δέν βλέπω σάν σωστή λύση τά διπλά ρόκα γιά συγκράτηση τού ρούτερ κάτω από τόν πάγκο.

Ωραία κατασκευή Νίκο, έχετε δίκιο με κόντρα πλακέ θα το κάνω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Εννοείς ότι γλιστρά η μελαμίνη; Δοκίμασα μπαλετοξυλο και δεν παρατήρησα να έχω κάποιο πρόβλημα έχω και κόντρα πλακέ θα δοκιμάσω και σε αυτό από θέμα υγρασία δεν έχω. Το κόντρα πλακέ τι πάχος να είναι Δημήτρη.

18-20 mm κόντρα πλακέ είναι καλά Ηλία,καί τό insert plate πού είπε ο Κυριάκος.
Μπορείς να δείς τού Νικόλα (osatosa) πού έδωσε τό λίνκ,πού έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

5 mm αλουμίνιο, και 4 κάνει όμως.
Έχω μία κομμένη τρυπημένη έτοιμη από το ρούτερ του Lidl που είχα πριν στον πάγκο... αν σου κάνει και βρεις τρόπο μπορώ να στην στείλω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Φιλε μου το καλυτερο υλικο για την επιφανεια ενος παγκου για ρουτερ ειναι ο βακελιτης γιατι στην πραγματικοτητα θελεις να γλυστραει οσο περισσοτερο γινεται. Επομενη επιλογη αλλα οχι τοσο αντοχης ειναι η μελαμινη.
Γι'αυτο τον λογο η πρακτικη στην κατασκευη παγκου ρουτερ ειναι η χρηση σκληροτερων υλικων απο κατω και γλυστερων απο πανω. Επειδη εχω δοκιμασει και κοντρα πλακε με επιστρωση βερνικιου και φινιρισμα για να γλυστραει αυτο διαρκει μονο μερικες μερες. Μετα το βερνικι αγριευει και γινεται γυαλοχαρτο. Μηδενικος ελεγχος στο ξυλο δηλαδη.
Στο εξωτερικο λοιπον κανουν σαντουιτς 2 φυλλα K.Π. και μετα βαζουν 1.5 χιλιοστα βακελιτη.
Για να κανεις δουλεια ευκολα και σιγουρα θα πρεπει να φτιαξεις ενα παγκο απο κοντρα πλακε με περιθωρια ξυλου ντυμενο ωστε αυτα να εξεχουν προς τα πανω. Ετσι θα εχεις αντοχη. Θα παρεις την μελαμινη που εφτιαξες και θα την ριξεις μεσα απο πανω κα θα βιδωσεις σε 5-6 σημεια απο κατω προς τα πανω. Οσο σε παιρνει ο χωρος απο κατω να το νευρωσεις να το κανεις. Σε 1-2 χρονια και αν φθαρει, με 5 ευρω θα φτιαξεις καινουριο καπακι.

http://www.rockler.com/skill-builders/setting-up-your-shop/choosing-a-router-table
To maintain rigidity, a full-sized MDF router table top should be at least 1'' thick. It also should be surfaced on both sides with a material that provides easy sliding and prevents surface wear. Many MDF and particle board tables are surfaced with melamine, which provides basic protection and is slippery enough for easy stock feeding.

Last edited:
Έχω μία κομμένη τρυπημένη έτοιμη από το ρούτερ του Lidl που είχα πριν στον πάγκο... αν σου κάνει και βρεις τρόπο μπορώ να στην στείλω.

Εγώ έβαλα πλάκα από αλουμίνιο θαλάσσης που είχα διαθέσιμο σε 8 χιλιοστά πάχος και είναι βράχος.
Ευτυχώς έχουν καλά βυθισματα τα εργαλεία που έχω όποτε έχω καλά ύψη κοπής.

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Νίκο σε ευχαριστώ κράτησε την, δόξα το θεό ο μπατζανάκη μου έχει κουφώματα αλουμινίου.

Φιλε βαλε μελαμινη 18mm και πανω, δεν πετσικαρει, ειναι λεια – γλιστραει, να περασεις τα σοκορα με κολλα κρυσταλιζε.

Για αυτη τη χρηση, το κοντρα πλακε χτυπιεται ευκολα, δεν γλιστραει, ειναι πολυ πιο ακριβο. (μετα απο καιρο θα χρειαστει να το βελτιωσεις και ξαναμανα απο την αρχη)

Σώφρον σε ευχαριστώ η μελαμίνη που έχω είναι με βακελίτη λίγο που δοκίμασα δεν μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα, βέβαια δοκιμή κάνω θα υπάρχει αναβάθμιση με αλουμίνιο.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Προσαρμογή του νέου B&D στον πάγκο μου.

Εύκολη διαδικασία με το κολωνατο.

20180127_133356.jpg

Και αμέσως στην δουλειά καλιτεχνοποιησης ξύλινης βάσης για τιμητικές πλακέτες ενός πολύ καλού φιλου.

20180127_143527.jpg

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Ωραίος! :a0210:
Αυτό το κοπτικό είναι το 1/2 ίντσας που οεριλαμβά εται στη συσκευασιλα του router ηλ κάποιο άλλο;

Ωραίος! :a0210:
Αυτό το κοπτικό είναι το 1/2 ίντσας που οεριλαμβά εται στη συσκευασιλα του router ηλ κάποιο άλλο;

Όχι είναι 8mm από το σετακι της Bosch Μπαμπη.

Αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι περασμένο στο router απ´ όλες τις πλευρές, γιατί μόνο τις δύο βλέπω σωστά.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοεις.
Και από τις 4 είναι περασμένο.
Απλά είναι ξύλο από παλετοκιβωτιο και θέλει το φινίρισμα του.

Ναι, είναι κόντρα κι έχει λίγο αγριάδα, τώρα το ζουμάρισα και το βλέπω καλύτερα. Έτσι όπως είναι η φωτογραφία, και με την οθόνη μου που είναι πολύ μικρή, δεν έβλεπα καλά την κάτω πλευρά.

H πεθερά μου έχει μιά θερμάστρα χαλαζία καί δέν έκλειναν οι δυο μπροστινές λάμπες από τίς 3 πού έχει,βγάζω τόν διακόπτη τόν μετράω μέ τό πολύμετρο στήν θέση Ohm καί όντως δέν έκλεινε,αγόρασα έναν σχεδόν ( ο νέος είχε καί λαμπάκια πού όμως δέν χρησιποιήσα ) ίδιο διπλό μέ τήν μόνη διαφορά ότι ο παλιός είχε καί ένα βραχυκυκλωτήρα πού τόν έβγαλα,καί τόν έβαλα στόν νέο διακόπτη πού όμως έπρεπε γιά νά ταιριάξει νά κόψω λίγο τα πλαστικά "αυτάκια", καί καλού-κακού επειδή δέν εφάρμοζε τελείως καλά στά pin τού διακόπτη έβαλα καί λίγο καλάι μέ τό ηλεκτρονικό κολητήρι,καί έτοιμη ξανά η θερμάστρα.

diak110.jpg

diak310.jpg

diak210.jpg

diak410.jpg

Είσαι μάστορας!!!!!

Επιπρόσθετα ο Τριτονας που φεραμε είναι εξαίρετο στο χαρακτηριστικό που έχει να μην χρειάζεται να πατάς κουμπιά για να κλειδώσεις άξονες και πως το παξιμάδι βγαίνει πάνω από το τραπέζι για να αλλάξεις κοπτικο.
Τι να λέμε τώρα.

Αυτό πληρώνεις σ´ αυτά τα μηχανήματα, την ευκολία χρήσης. Κατά τα άλλα δύναμη να έχουν και καλά κοπτικά.