Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Πολυ ενδιαφεροντα τα ρουτερ σας. Κυριακο, το b&d εχει μανιβελα ρυθμισης για χρηση στον παγκο, η το παλευεις απο κατω;
Πρεπει καποια στιγμη να ξεβαρεθω και να σας δειξω την δικη μου πατεντα-κατασκευη για παγκορουτερ που δουλευει πολυ ωραια, αξιοπιστα και βολικα... Ολο το λεω και ολο το αναβαλλω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ενδιαφεροντα τα ρουτερ σας. Κυριακο, το b&d εχει μανιβελα ρυθμισης για χρηση στον παγκο, η το παλευεις απο κατω;
Πρεπει καποια στιγμη να ξεβαρεθω και να σας δειξω την δικη μου πατεντα-κατασκευη για παγκορουτερ που δουλευει πολυ ωραια, αξιοπιστα και βολικα... Ολο το λεω και ολο το αναβαλλω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν εχει δυστυχως.
Θα τον βρω τον τροπο ομως με λυση γρυλου στυλ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Δεν εχει δυστυχως.
Θα τον βρω τον τροπο ομως με λυση γρυλου στυλ.

Εκει που εχει την μικρορυθμιση δεν μπορεις να κανεις πατεντα; Αν βγαινει το καπακι με τους αριθμους ισως εχει μια ντιζα που μπορεις να πιασεις και να την γυρνας με μανιβελα ή για πιο high tech καταστασεις με προεκταση γωνια δραπανου και να το ανεβαζεις απο μπροστα στον παγκο και οχι απο πανω.

Εχω βρει απο εναν φιλο ενα γρυλο αυτοκινητου περιεργο που εχει ντιζα καπου 70 ποντους και θα με βολεψει στην σκεψη που εχω για την πατεντα!

Την μικρορυθμιση την σκεφτηκα και εγω αλλα την φοβαμαι σαν διατομη για να ανεβοκατεβαζει ολοκληρο το ρουτερ Δημητρη.

Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Εχω βρει απο εναν φιλο ενα γρυλο αυτοκινητου περιεργο που εχει ντιζα καπου 70 ποντους και θα με βολεψει στην σκεψη που εχω για την πατεντα!

Την μικρορυθμιση την σκεφτηκα και εγω αλλα την φοβαμαι σαν διατομη για να ανεβοκατεβαζει ολοκληρο το ρουτερ Δημητρη.
Αν λειτουργει οπως στο makita που περναει ντιζα μεσα απο την δεξια κολωνα μεχρι κατω στην βαση δεν εχει καποιο θεμα. Εξαρτηματα παντως που εχω δει οπως το router raizer ετσι λειτουργουν.

Προσαρμογή του νέου B&D στον πάγκο μου.

20180127_133356.jpg

Εσύ Κυριάκο σωστά το έκανες απ ότι μπορώ να δω από την φωτογραφία.
Εγώ σήμερα που πήγα να ρουτεριάσω σε ύψος 20mm ανακάλυψα ότι το ρούτερ δεν ανεβαίνει πολύ επάνω... κοίταξα από κάτω και ανακάλυψα ότι η πλάκα που έχω φτιάξει είναι μικρή σε μήκος (βλέπε σχόλιο 257) και τα χερούλια βρίσκουν στον πάγκο ανεβαίνοντας οπότε δεν μπορείς να εκμεταλευτείς όλο το ύψος κοπής.
Προσωρινή λύση...ξεβίδωσα τα χερούλια να κάνω δουλειά μου και πρέπει πλέον να κατασκευάσω νέα πλάκα ή να σκαρπελιάσω τον πάγκο από κάτω στο σημείο που ακουμπάνε τα χερούλια.
Τα γράφω για να το έχουν υπ όψη τους όσοι βιδώνουν το ρούτερ στην επιφάνεια του πάγκου κατ ευθείαν χωρίς πλάκα, ή με μικρού μήκους πλάκα όπως εγώ. Πρέπει να τσεκάρουν αν έχουν εκμεταλεύσιμη όλη την διαδρομή του ύψους .... εξαρτάται και τι θέση έχουν οι χειρολαβές στο κάθε ρούτερ.

Το τριήμερο ασχολήθηκα με την κατασκευή τραπεζιού για το ρούτερ. Δεν το ολοκλήρωσα, μένει να μπουν συρτάρια και να καλυφθεί περιμετρικά. Έγινε από οξυά οι βάσεις και ο πάγκος από mdf. Η ρύθμιση ύψους γίνεται με το δράπανο, ακολούθησα την κατασκευή του Ηλία (kenzo).
Η πλάκα είναι αλουμίνιο 6 χιλιοστά και τα δακτυλίδια από πλέξιγκλας.
23a9a9e695339238815f43ba45ec255d.jpg
cc629a115d1503b420b84fff61174193.jpg
094f6e46d0daaacaeabf83bd3dccdefd.jpg
81eab74926076e6ded706f371379f8c1.jpg
eddd4afe1ce96f608aa7e8116dec815e.jpg
3c1734f282140e9c18e661d704acb7cd.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: nikfor
Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Ωραιος ο Παυλος :SFGSFGSF:
Πολυ προσεγμενη κατασκευη
η κατασκευη του Kenzo ? ? μπορεις να βαλεις link
https://www.themicrolab.it/projects/sistema-di-sollevamento-della-fresatrice/

Το link το είχε ανεβάσει ο Ηλίας και είπε ότι έκανε το ίδιο.

Re: Απάντηση: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Πολυ καλη δουλειά, αν και δεν μου αρέσει το mdf για επιφάνεια μετα απο τοσα χαλασμένα κοπτικα προσπαθωντας να το βάλω σε κατασκευές.
Το mdf το είχα παραπεταμένο στην άκρη, θα προτιμούσα κόντρα πλακέ ή μελαμίνη. Για κόντρα πλακέ έπρεπε να κατέβω Θεσσαλονίκη γιατί εδώ πουλάνε ολόκληρο το φύλο στις Σέρρες.
Ο φράχτης είναι κόντρα πλακέ από κάτι ρεταλια που είχα πάρει παλαιότερα από λερόι.

Ωραίος Παύλε !!! :worshippy:
Κοίταξες αυτό που έλεγα πριν να μην "βρίσκουν" οι χειρολαβές όταν ανεβαίνει τελείως επάνω ??

Ωραίος Παύλε !!! :worshippy:
Κοίταξες αυτό που έλεγα πριν να μην "βρίσκουν" οι χειρολαβές όταν ανεβαίνει τελείως επάνω ??

Το πρώτο που κοίταξα Νικόλα, άλλωστε για αυτό χάλασα και το προηγούμενο που ήταν στα μέτρα του parkside. Οι διαστάσεις της πλάκας είναι 40 Χ 29 εκατοστά.

Πολυ καλο Παυλο! Αγγιζεις την τελειωτητα! :violent-smiley-030:
Θενκς Νεκ.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

Καλησπέρα, νέος στο φόρουμ και γενικοτερα στις κατασκευές. Έφτιαξα ενα πάγκο για φούτερ αλλα εχω κατι θεματακια με τον φράχτη. Για αρχή εχω ένα φράχτη τον κλασικο ώστε να μπορώ να τον μετακινώ και να κόβω παράλληλα. Ο οδηγός του για να κινείται πάντα παράλληλα ειναι στην ουσία τα σοκορα του πάγκου. Απλός και λειτουργικος. Το θέμα μου ειναι στον κάθετο φράχτη για να κάνω πχ χελιδονοουρες και δόντια. Έκανα δυο αυλάκια 12μμ πλατος με το κοπτικό και βάθος 6μμ. Η πατατια που έκανα εθναι ότι δεν βρισκω προφίλ αλουμίνιο,σίδερο,πλαστικό ή κατι άλλο για να μπαίνει μέσα και να κάνει τον οδηγό. Δεν ξέρω αν καταλάβατε αλλα θέλω να βρω δυο ράγες διάσταση 12*12μμ ώστε να τρέχει πανω ο δεύτερος φράχτης. Τα αυλάκια στον φράχτη και στον πάγκο ειναι 6 μμ βάθος έκαστο ώστε να χωνεύει ακριβώς μέσα η βέργα. Δεν βρισκω όμως τέτοια βέργα. Ευχαριστω

ναι το πηγες αναποδα, πρωτα επρεπε να βρεις την ραγα που θελεις και μετα να φτιαξεις το λουκι.
εαν δεν βρεις ετοιμη ραγα, βρες τετραγωνη και κοψτη