Περί καλωδίων ο λόγος...

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των intersample overs.

Το θέμα είναι το ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος.

Το κάθε dac chip συμπεριφέρεται και λίγο διαφορετικά. Π.χ. στα περισσότερα AKM μπορείς να κάνεις λίγο attenuation μέσα στο ίδιο το dac chip και να το φτιάξεις, το ίδιο και στα ESS.
Αλλά σχεδιάσεις non oversampling δεν έχουν πρόβλημα (εξ ορισμού, προφανώς).

Οπότε αν ο σχεδιαστής του μηχανήματος το έχει λάβει υπόψη του, είναι πολύ εύκολο να το φτιάξει χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείς εσύ, ως τελικός χρήστης.

• Like
Reactions: steadyshot
Σήμερα δοκίμασα πρώτη φορά τη διαγώνια συνδεσμολογία θετικό καλώδιο ηχείου στην είσοδο του ηχείου για το μπάσο και αρνητικό στην πάνω είσοδο για τα πρίμα . Πολύ ωραίο tweak για μεγαλύτερη συνοχή και καθαρότητα . Η nordost προτείνει την αντίθετη διαγώνιο για πιο αέρινο ήχο . Πριν τα είχα και τα δύο στο μπάσο

Σήμερα δοκίμασα πρώτη φορά τη διαγώνια συνδεσμολογία θετικό καλώδιο ηχείου στην είσοδο του ηχείου για το μπάσο και αρνητικό στην πάνω είσοδο για τα πρίμα . Πολύ ωραίο tweak για μεγαλύτερη συνοχή και καθαρότητα . Η nordost προτείνει την αντίθετη διαγώνιο για πιο αέρινο ήχο . Πριν τα είχα και τα δύο στο μπάσο
Έτσι τα είχα και εγώ για καιρό αλλά έφτιαξα σοβαρά jumpers και έβαλα τα καλώδια ηχείων στο μπάσο. Πολύ καλύτερα.

• Like
Reactions: Pleo
Έτσι τα είχα και εγώ για καιρό αλλά έφτιαξα σοβαρά jumpers και έβαλα τα καλώδια ηχείων στο μπάσο. Πολύ καλύτερα.
Εγώ έχω ίδια jumpers qed xt40i με τα καλώδια ηχείων μου . Πώς συνδέεται η αλλαγή στην προτίμηση σου με τα καλύτερα jumpers ; Δεν είναι απλά η αγωγιμότητα που παίζει ρόλο σε αυτό το μηχανισμό της διαγώνιας σύνδεσης

Εγώ έχω ίδια jumpers qed xt40i με τα καλώδια ηχείων μου . Πώς συνδέεται η αλλαγή στην προτίμηση σου με τα καλύτερα jumpers ;
Τα qed x40i τα είχα φτιάξει πριν μερικούς μήνες για κύρια καλώδια αλλά παρότι υπήρχε αρκετό punch στις χαμηλές, δεν υπήρχαν σώματα γενικά και ψηλά ήταν φωτεινό. Επίσης διέκρινα μια κοιλιά στις μεσαίες αλλά όλα αυτά ίσως έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του συστήματος.
Για κύρια καλώδια πλέον έχω τα Audioquest midnight plus (αρχαιολογία) που φημίζονται για τα σώματα και τον κάπως σκοτεινό χαρακτήρα και για jumpers επέλεξα το mogami 3104 που είναι ουδέτερο προς αεράτο.
Κάτι αλλά jumpers που έβαλα ήταν λεπτόηχα και υπεραναλυτικά.

Attachments

• 17hjh37.jpg
    17hjh37.jpg
    465.5 KB · Views: 17
Last edited:
Τα qed x40i τα είχα φτιάξει πριν μερικούς μήνες για κύρια καλώδια αλλά παρότι υπήρχε αρκετό punch στις χαμηλές, δεν υπήρχαν σώματα γενικά και ψηλά ήταν φωτεινό. Επίσης διέκρινα μια κοιλιά στις μεσαίες αλλά όλα αυτά ίσως έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του συστήματος.
Για κύρια καλώδια πλέον έχω τα Audioquest midnight plus (αρχαιολογία) που φημίζονται για τα σώματα και τον κάπως σκοτεινό χαρακτήρα και για jumpers επέλεξα το mogami 3104 που είναι ουδέτερο προς αεράτο.
Κάτι αλλά jumpers που έβαλα ήταν λεπτόηχα και υπεραναλυτικά.

Attachments

• IMG_3367.jpeg
    IMG_3367.jpeg
    2.3 MB · Views: 19
Τα γύρισα ανάποδα . Δηλαδή θετικό στα πρίμα αρνητικό στα μπάσα . Αυτό ακούγεται πιο καθαρό σε μένα και πιο εστιασμένο .