Αλλάζω λίγο το θέμα.
Έχω γραφεί στο κανάλι του Σέρβου Srboljub Stojanovic (IIWI Reviews) γιατί έχει ενδιαφέρον, ιδιαίτερα ο τρόπος που περιγράφει τον ήχο με τα πολύ καλά Αγγλικά του αλλά με σέρβικη προφορά.
Την τελευταία εβδομάδα είδα ένα σχετικά παλιό του βίντεο για DIY interconnects.
Μου άρεσε η άποψη που έχει για τις "different flavors"...
Αυτό όμως που μου έκανε περισσότερο εντύπωση είναι η πιο ultimate πρόταση που έκανε (μονόκλωνα ασημένια καλώδια).
Για πρώτη ύλη, παρότι είχε κάνει προηγουμένως αναφορά σε πολύ γνωστούς προμηθευτές καλωδίων, διάλεξε το καλώδιο της
Ελληνικής AST την οποία δεν γνώριζα καθόλου.
Στο παρακάτω βίντεο περίπου στο 22:30
Και σήμερα βλέπω και ακόμη ένα βίντεο όπου πάλι αναφέρονται τα καλώδια της ίδιας εταιρείας.
στην περίπτωση αυτή μάλιστα οι ακροδέκτες είναι οι (πιο λογικής τιμής) Neutrik, γιατί στο video του IIWI Reviews, ο Srboljub προτείνει ακροδέκτες από καθαρό ασήμι που βγαίνουν πολύ ακριβότεροι από το υπόλοιπο καλώδιο.
Μου έκανε εντύπωση λοιπόν το ότι υπάρχει Ελληνική εταιρεία που παράγει τέτοιο προϊόν και δεν είχα ακούσει τίποτα μέχρι τώρα.
Εκτός και αν έχει γίνει αναφορά και μου διέφυγε.
Πάντως οι τιμές, με δεδομένο το κόστος του ασημιού που τον τελευταίο καιρό έχει εκτοξευτεί, είναι λογικές και μπορείς να έχεις ένα καλώδιο τέτοιας ποιότητας με κόστος πολύ χαμηλότερο από τα αντίστοιχα έτοιμα που κυκλοφορούν.
Εδώ βέβαια υπάρχει και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση. Και στα 2 βίντεο οι δημιουργοί αναφέρουν πως η άποψη ότι "το ασήμι τσιρίζει" ισχύει μόνο στα κράματα ασημιού και όχι στο καθαρό ασήμι.
Η περιγραφή του ήχου του καθαρού ασημιού (στα μονόκλωνα πάντα υποθέτω) είναι εντελώς αντίθετη. Μιλάνε για την απόλυτη φυσικότητα κλπ κλπ.
Άποψη δεν έχω. Πάντως μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα.