Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Επαναλαμβανω λοιπον, πως αν εστω και ΕΝΑΣ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ακουει διαφορες, τοτε αυτες ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Τωρα το ποιο καλωδιο "παιζει" καλυτερα, ειναι ενα αλλο θεμα.
Φίλε Πέτρο αυτό το 'ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ' δεν το καταλαβαίνω...Υπάρχουν (3) πιθανότητες λάθους
-1) Να πει κάποιος ψέμματα ότι ακούει διαφορά
-2) Να πει κάποιος τυχαία ότι ακούει διαφορά (με πιθανότητα 50 %)
-3) Να επηρεασθεί ψυχολογικά και να νομίζει ότι ακούει διαφορά ενώ στην πραγματικότητα δεν ακούει.
Αν υπάρχει άτομο που μπορεί ν' ακούσει διαφορές σε blind test μπροστά σε πάνελ 10 ατόμων με επιτυχία πάνω από 90%, ας το αποδείξει και απλά δε θα προχωρήσουμε στο τεστ...
-Όσον αφορά το ποιο καλώδιο παίζει καλύτερα, αυτό για μένα είναι ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ.Μόνο έτσι τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους.

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

τι σημαίνει "παίζει καλύτερα"?
Τα kef reference 205 που ακούω τώρα και που έσκασα 5.500 να αποκτήσω παίζουν καλύτερα από τα kef q7 που άκουγα πριν και που είχα σκάσει 1.400...Αυτό σημαίνει "παίζει καλύτερα"...
-Υσχύει το ίδιο και για τα καλώδια ??????
-Εγώ λέω ΟΧΙ γιαυτό θέλω να λάβω μέρος στο τεστ, γιαυτό και όλα τα καλώδιά μου του ρεύματος είναι diy(ultralink και supra με τερματικά από του Καύκα....oh yes)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Τα kef reference 205 που ακούω τώρα και που έσκασα 5.500 να αποκτήσω παίζουν καλύτερα από τα kef q7 που άκουγα πριν και που είχα σκάσει 1.400...Αυτό σημαίνει "παίζει καλύτερα"...
-Υσχύει το ίδιο και για τα καλώδια ??????
-Εγώ λέω ΟΧΙ γιαυτό θέλω να λάβω μέρος στο τεστ, γιαυτό και όλα τα καλώδιά μου του ρεύματος είναι diy(ultralink και supra με τερματικά από του Καύκα....oh yes)

σε συγκεκριμένο χώρο με συγκεκριμένα συνοδά, μουσική κλπ αν όλα αυτά που θεωρούνται ως πλαίσιο αναφοράς αλλάξουν αποκλείεται να παίζειτ ο άλλο καλύτερα ??????
ο νόμος της σχετικότητας

Για να τελειώνουμε επί τέλους με τα καλώδια ρεύματος και επειδή δεν βλέπω κάποιον από την ομάδα να θέλει να πραγματοποιήσει τη δοκιμή στο σπίτι του ,

παίρνω την πρωτοβουλία και ζητώ δημόσια από το μέλος του avclub.gr και του avsite.gr κ. Γιάννη Μιχαηλό να μας φιλοξενήσει στην εταιρεία Orpheus Audio στο υποκατάστημα της Πετρούπολης.

Η δοκιμή μας θα επιθυμούσα να πραγματοποιηθεί με τα κορυφαία καλώδια ρεύματος της σειράς Valhala της Nordost και με τα ηχεία της Γερμανικής εταιρείας Audio Physic, προϊόντα που αντιπροσωπεύει η Orpheus Audio .
Tα ενισχυτικά και η πηγή θα μπορούσααν να είναι της NAIM.
Πιστεύω ότι ο συνδιασμός ταιριάζει και από ηχητικής πλευράς αλλά και για τις ανάγκες της δοκιμής μας.
Οι υπόλοιπες καλωδιώσεις του συστήματος πλυν του ενισχυτή θα μπορούσαν να είναι της Nordost όχι απαραιτήτως τα Valhala.

Γιάννη, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα χρόνου ή άλλων υποχρεώσεων σε παρακαλώ να μας το πεις . Κανένα πρόβλημα.

Η δοκιμή μας θα έχει περισσότερο ακαδημαϊκή αξία παρά εμπορική.

Θα χαρούμε πολυ να μας φιλοξενήσετε στον χώρο της Orpheus Audio στην Πετρούπολη.

Last edited:
αν γίνει στο Μουρούζη σίγουρα :ernaehrung004: :BDGBGDB55:

Μια ιδέα ( !!! ) όταν γίνονται συναντήσεις με τέστ (οχι στου Μουρούζει -αν και γιατί οχι ?) μήπως μπορεί να γίνεται προβολή live cam στο site ώστε οι μη έχοντες την δυνατότητα να συμμετέχουν να τις παρακολουθούν έστω και απο απόσταση ακόμα και αν κάποιος απο μακριά δεν μπορεί να αντιλαμβάνεται ηχητικές διαφορές (ή μήπως μπορεί???) :BDBDG54: :BXVZCBXZ6:
Αν αυτό είναι αδύνατο μήπως να βιντεοσκοπούνται και μετά να υπάρχει το βίντεο στο φόρουμ ???

Με τέτοιους τρόπους πιστεύω το φόρουμ θα αναβαθμιζόταν και αισθητικά και λειτουργικά .

Καλη η ιδέα σου angelo αλλά φοβάμαι ότι οι ακροατές δεν θα αισθάνονται άνετα με τις κάμερες. Το τεστ που πάμε να κάνουμε θα έχει επιτυχία μόνο όταν εξαχθεί ένα αντικειμενικό αποτέλεσμα.

Υπομονή όλα θα γίνουν .
Εχω την αίσθηση πάντως ότι στην Ελλάδα τα forums για τον ήχο και ειδικά όσα ασχολούνται με το πραγματικό χομπίστικο HiEnd για μουσικόφιλους, έχουν ωριμάσει αρκετά. Εχουμε ξεφύγει από το ανούσιο και βαρετό κιτς HiEnd που χαρακτήριζε κάποτε μια παρτίδα ανθρώπων με κουλτούρα στα όρια των καλωδίων για τα ηχεία. Ψάχνουμε και διερευνούμε τα πάντα, πολλές φορές από μηδενική βάση .

Εγώ μια πρόταση έκανα Αν συμφωνείτε και είναι εφικτή την υλοποιούμε.
Έτσι κι αλλιώς όλοι αργά ή γρήγορα θα εξοικειοθούμε με τις κάμερες . Μεγαλυτερη σημασία έχει πάντα η καινοτομία

καλα καμερα HD θα υπαρχει(εγω θα την φερω) ενα video σε στυλ χωρος παρουσιαση-αλλαγες καλωδιων δεν θα πειραζε τουναντιον θα εδινε και ενα αλλον τονο στο event ( ΙΜΗΟ)

συγκριτικό τεστ live event στο φόρουμ με εικόνα και ΗΧΟ, το φαντάζεστε ?

καλα καμερα HD θα υπαρχει(εγω θα την φερω) ενα video σε στυλ χωρος παρουσιαση-αλλαγες καλωδιων δεν θα πειραζε τουναντιον θα εδινε και ενα αλλον τονο στο event ( ΙΜΗΟ)
ox τώρα με ερεθίσατε , διαθέτω ολο το studio set (soft box τριποδια steadycam etc etc ) ειστε μέσα? να το κανουμε pro event? . η θα φάμε κράξιμο? :beee: :beee: :flipout:

Για να τελειώνουμε επί τέλους με τα καλώδια ρεύματος και επειδή δεν βλέπω κάποιον από την ομάδα να θέλει να πραγματοποιήσει τη δοκιμή στο σπίτι του ,

παίρνω την πρωτοβουλία και ζητώ δημόσια από το μέλος του avclub.gr και του avsite.gr κ. Γιάννη Μιχαηλό να μας φιλοξενήσει στην εταιρεία Orpheus Audio στο υποκατάστημα της Πετρούπολης.

Η δοκιμή μας θα επιθυμούσα να πραγματοποιηθεί με τα κορυφαία καλώδια ρεύματος της σειράς Valhala της Nordost και με τα ηχεία της Γερμανικής εταιρείας Audio Physic, προϊόντα που αντιπροσωπεύει η Orpheus Audio .
Tα ενισχυτικά και η πηγή θα μπορούσααν να είναι της NAIM.
Πιστεύω ότι ο συνδιασμός ταιριάζει και από ηχητικής πλευράς αλλά και για τις ανάγκες της δοκιμής μας.
Οι υπόλοιπες καλωδιώσεις του συστήματος πλυν του ενισχυτή θα μπορούσαν να είναι της Nordost όχι απαραιτήτως τα Valhala.

Γιάννη, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα χρόνου ή άλλων υποχρεώσεων σε παρακαλώ να μας το πεις . Κανένα πρόβλημα.

Η δοκιμή μας θα έχει περισσότερο ακαδημαϊκή αξία παρά εμπορική.

Θα χαρούμε πολυ να μας φιλοξενήσετε στον χώρο της Orpheus Audio στην Πετρούπολη.

Για να το δει ο Γιάννης ο Μιχαηλός.

Υ.Γ Οι υπόλοιποι ψάξτε για εναλλακτικές λύσεις για τον χώρο που θα μας φιλοξενήσει. Τίποτα άλλο δεν βοηθάει την κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Last edited:
Πιστεύω προς το τέλος του μήνα (τελευταίο Σαββάτο) θα μπορούμε να κανονίσουμε κάτι αλλά με επιφύλαξη.Θα ενημερώσω σύντομα.Παρακαλώ μονο να γίνει κάτι απο πραγματικά ενδιαφερόμενους και οχι εξαρχής αρνητικά προκατειλημένους για το θέμα.