Τι να πω...
Τελευταία υπάρχουν γενικότερα παράπονα για τη διαχείριση και είναι εμφανές αυτό από διάφορα post στο φόρουμ. Έτσι είναι είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι. Δεν γίνεται να αλλάξει η αλήθεια, τι να κάνουμε τώρα...
Κανείς δεν θα ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά, αλλά αυτό προϋποθέτει και κάποια δόση αυτοκριτικής από τη διαχείριση: πουθενά δεν διάβασα έστω και ένα post από κάποιον της διαχείρισης που να λέει σε γενικές γραμμές "εντάξει ρε παιδιά, ίσως κάπου να κάνουμε και εμείς λάθος, θα το κοιτάξουμε..".
Αντί αυτού, δημοσιεύεται παντού ξεκάθαρη η άποψη ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχουν πράξει άριστα! Ούτε μια "πόρτα" ανοικτή ότι κάπου μπορεί να χωλένει το σύστημα...
Μπά; Αυτή είναι η άποψή σου; Επειδή δεν βγαίνουμε να το διατυμπανίζουμε;
Επειδή δίνεται βήμα και γράφει ο κάθε πικραμένος ότι του κατέβει στο κεφάλι και μάλιστα το γράφει στα Δορυφορικά επειδή εκμεταλλεύεται την - υπέρμετρη είναι η αλήθεια - ανοχή μου;
Μα, κύριοι, δεν γίνεται έτσι. Πιο τίμιο θα ήταν να πείτε ευθέως και ξεκάθαρα "εδώ μέσα κάνουμε κουμάντο εμείς και τα posts θα έχουν τη μορφή, το ύφος και το περιεχόμενο που επιθυμούμε εμείς". Να ξέρουμε και εμείς τι μας περιμένει και τι πρόκειται να συναντήσουμε "περιπλανόμενοι" στο φόρουμ.
Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ούτε μορφής, ούτε (πολύ περισσότερο) περιεχομένου στα κείμενα που αναρτάτε. Το ξέρω και το ξέρεις πολύ καλά. Ζήτημα σεβασμού στους Κανόνες Λειτουργίας και στους συμφορουμίτες τέθηκε. Και τέθηκε και η ερώτηση : Μπορείτε να τους σεβαστείτε; Ναί ή όχι;
Μπορεί εγώ ο ίδιος να μην έχω υποστεί κάποιο ban όμως μου είναι αδύνατο να αδιαφορώ για τον τρόπο με τον οποίο αυτό επιβάλλεται σε άλλα μέλη. Ο τρόπος αυτός δεν μου αρέσει, με βρίσκει κάθετα αντίθετο και με ενοχλεί αφάνταστα. Στα άλλα φόρουμς που συμμετέχω (ελληνικά και ξενόγλωσσα) οι αντίστοιχες διαδικασίες είναι εντελώς διαφορετικές και τα ban σπανιότατα, χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψή μου κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους, πράγμα που σημαίνει ότι αν υπάρχει κάποιο θέμα αυτό έχει ήδη λυθεί πριν υπάρξει ανάγκη να δημοσιευθεί ή έστω λύνεται εν τη γενέση του...
De gustibus non est disputandum...
Τα πράγματα κατά την άποψή μου είναι ξεκάθαρα: κάπου χωλένει η κατάσταση, με σαφέστατη ευθύνη των μελών που δημιουργούν προβλήματα αλλά και επίσης σαφέστατες ευθύνες της διαχείρισης που αδυνατεί να τα διαχειριστεί όπως θα έπρεπε προς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ενώ παράλληλα κάποιες φορές με τη συμπεριφορά της λύνει ένα θέμα και ταυτόχρονα ανοίγει άλλο...
Αν έιναι έτσι γιατί απαιτείτε ΜΟΝΟ απο τη Διαχείριση να αλλάξει; Εσείς όλοι που το βλέπετε, τί στο καλό κάνετε; Αλλά ξερω. Είναι σαφώς ευκολότερο να αλλάξει η Διαχείριση απο το να αλλάξουν συμπεριφορά ορισμένοι. Ετσι δεν είναι; Οσο για το αν "κλείνει ένα θέμα και ανοίγει άλλο", εξαρτάται σαφέστατα απο την οπτική γωνία που το βλέπεις... Παράδειγμα : Αν είσαι καρφί τότε όλο σου το σύμπαν είναι ένα σφυρι και μια τάβλα ξύλο ... Και είμαι 100% σίγουρος οτι καταλαβαίνεις τι εννοώ...
Έχω ήδη αναφέρει ότι θα μπορούσε (για εμένα τουλάχιστον) το θέμα να λυθεί αν απλά δεν διάβαζα καμμία άλλη κατηγορία παρά μόνο αυτή των δορυφορικών. Αλλά το δοκίμασα και δεν γίνεται γιατί απλά με ενδαφέρει να μαθαίνω τη γνώμη άλλων γύρω από γενικότερα θέματα αλλά και να αναπτύσσω προς συζήτηση τη δική μου γνώμη. Το να αυτοπεριοριστώ επειδή κάποιοι αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μου είναι αδύνατο να το δεχτώ...
Τί το τόσο διαφορετικό έχουν τα Δορυφορικά; Να σου πώ εγώ που τα ζώ απο μέσα και απ' έξω; ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ! ϊδια με τα υπόλοιπα είναι ....
Φίλε mourate, φαίνεται ότι σε ενόχλησε το σχόλιο του arno ότι εδώ μπαίνουμε για να κάνουμε την πλάκα μας, ξεχνόντας προφανώς πάνω στη βιασύνη σου ότι "κάνω την πλάκα μου" δεν σημαίνει αποκλειστικά "κοροϊδεύω". Σημαίνει και "περνάω την ώρα μου", "κάνω αυτό που με ευχαριστεί", "ξεχνιέμαι με ότι αγαπώ" και άλλα παρόμοια. Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι κάτι τέτοιο εννούσε ο Αργύρης στο σχόλιό του;
Το τί και το πώς με ενόχλησε το έγραψα. Δεν κρατάω κρυφό τίποτε απο κανένα σας εδώ. Ούτε pm ούτε τίποτε άλλο...
Δεν ήμουν καθόλου βιαστικός σε αυτό που έγραψα. Το πόστ του Αργύρη το διάβασα εις τριπλούν τη στιγμή που το έστειλε. Δες πόσο απέχει χρονικά η απάντησή μου ...
Επίσης θα ήταν χρήσιμο να θυμάσαι ότι κατ'ουσίαν δεν έχουν οι χρήστες ανάγκη το φόρουμ για να υπάρχουν αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: χωρίς χρήστες δεν υπάρχει φόρουμ... Οπότε, θα έπρεπε να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας τα αρνητικά σχόλια μελών. Κάπου μπορεί να χρησιμεύουν...
Εχετε παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Ποιός σας είπε οτι ΔΕΝ λαμβάνονται υπ' όψιν; Επειδή δεν βγαίνουμε να το διατυμπανίσουμε; Δεν επεισέρχομαι στο δογμα "το forum το κάνουν τα μέλη του" γιατί υπάρχει και το άλλο δόγμα που λέει "το μοναστήρι να ναι καλά, και απο καλογέρους βρίσκεις". Προτιμώ να είμαι στη μέση. Απο ότι όμως φαίνεται θα στερηθώ την παρέα σου εκεί που βρίσκομαι μιας και φαίνεται οτι έχεις ήδη διαλέξει πλευρά...
Η υπενθύμιση ότι δεν μας υποχρέωσε κανείς να συμμετάσχουμε είναι μάλλον άστοχη και κατά τη γνώμη μου δείχνει μόνο αλαζονία... Είναι σα να μας λέτε "η πόρτα είναι ανοικτή, όποιος θέλει και όποτε θέλει φεύγει" το οποίο επίσης είναι άστοχο να μας θυμίσετε γιατί απλά το ξέρουμε...
Δεν είμαστε μικρά παιδιά (τουλάχιστον όχι όλοι) και προσωπικά τέτοιες υπενθυμίσεις και υπονοούμενα με "ψυχραίνουν".
Και απο πού και ώς πού έιναι αλλαζονεία; Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο κάποιοι να θεωρούν οτι μας κάνουν χάρη που ποστάρουν ! Δηλαδή αυτά είναι όλα καλά και όμορφα και το να τονίσεις το αυτονόητο είναι αλλαζονεία;
Λυπούμαι που ψυχράνθηκες απο τις παρατηρήσεις μου. Μήπως είσαι και συ το ίδιο εύθικτος όσο χαρακτήρισες εμένα πιο πάνω;
Καιρός να απομακρυνθώ λίγο λοιπόν και να τα πούμε ξανά αργότερα, ελπίζω με καλύτερη διάθεση από όλους...
Καλό καλοκαίρι...
Logout...