Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Ποτέ μα ποτέ δεν ήταν ζήτημα κόντρας. Αλλά δεν θέλω (και δεν πρόκειται πλέον) να μένουν σκιές σε τέτοια ζητήματα.

Και αν χρειαστεί να τα ξαναγράψω 1000 φορές, ε θα τα ξαναγράψω 1000 φορές !

Εχω ακούσει τα μύρια όσα. Φτάσαμε στο σημείο η σιωπή μου να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Επειδή όμως ΔΕΝ είμαι αδύναμος (ούτε υπήρξα ποτέ και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνω), η εποχή της σιωπής παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Οπως το λες και συ λαϊκά (και μ' αρέσει!), απο σήμερα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του !
Γιαβολ, αντε καιρος ηταν....εχει και πολλες καυτες μερες! ωρα για κανα μπανακι παιδια...Να βλεπετε τωρα! μου τον νευριασατε και αντε τωρα να τον μαζεψουμε. Βρε μουρατε, βρε καλο μου παιδι, κουλ....αντε μπρε ελα εδω πανω να σε κανω καμια βολτα με 290 στο κοντερ. θα σε παω και καπου να ξεχαστεις απο ολα.:grinning-smiley-043-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova EMMs και CCcam attack;

Δημήτρη θα σε παρακαλέσω να μην αρχίσουμε αυτή την κουβέντα.
Χαρη προσωπική στο ζητάω ...

Εντάξει Φιλίπ, τέλος από μένα.

Τι να πω...
Τελευταία υπάρχουν γενικότερα παράπονα για τη διαχείριση και είναι εμφανές αυτό από διάφορα post στο φόρουμ. Έτσι είναι είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι. Δεν γίνεται να αλλάξει η αλήθεια, τι να κάνουμε τώρα...
Κανείς δεν θα ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά, αλλά αυτό προϋποθέτει και κάποια δόση αυτοκριτικής από τη διαχείριση: πουθενά δεν διάβασα έστω και ένα post από κάποιον της διαχείρισης που να λέει σε γενικές γραμμές "εντάξει ρε παιδιά, ίσως κάπου να κάνουμε και εμείς λάθος, θα το κοιτάξουμε..".
Αντί αυτού, δημοσιεύεται παντού ξεκάθαρη η άποψη ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχουν πράξει άριστα! Ούτε μια "πόρτα" ανοικτή ότι κάπου μπορεί να χωλένει το σύστημα...

Μα, κύριοι, δεν γίνεται έτσι. Πιο τίμιο θα ήταν να πείτε ευθέως και ξεκάθαρα "εδώ μέσα κάνουμε κουμάντο εμείς και τα posts θα έχουν τη μορφή, το ύφος και το περιεχόμενο που επιθυμούμε εμείς". Να ξέρουμε και εμείς τι μας περιμένει και τι πρόκειται να συναντήσουμε "περιπλανόμενοι" στο φόρουμ.

Μπορεί εγώ ο ίδιος να μην έχω υποστεί κάποιο ban όμως μου είναι αδύνατο να αδιαφορώ για τον τρόπο με τον οποίο αυτό επιβάλλεται σε άλλα μέλη. Ο τρόπος αυτός δεν μου αρέσει, με βρίσκει κάθετα αντίθετο και με ενοχλεί αφάνταστα. Στα άλλα φόρουμς που συμμετέχω (ελληνικά και ξενόγλωσσα) οι αντίστοιχες διαδικασίες είναι εντελώς διαφορετικές και τα ban σπανιότατα, χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψή μου κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους, πράγμα που σημαίνει ότι αν υπάρχει κάποιο θέμα αυτό έχει ήδη λυθεί πριν υπάρξει ανάγκη να δημοσιευθεί ή έστω λύνεται εν τη γενέση του...

Τα πράγματα κατά την άποψή μου είναι ξεκάθαρα: κάπου χωλένει η κατάσταση, με σαφέστατη ευθύνη των μελών που δημιουργούν προβλήματα αλλά και επίσης σαφέστατες ευθύνες της διαχείρισης που αδυνατεί να τα διαχειριστεί όπως θα έπρεπε προς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ενώ παράλληλα κάποιες φορές με τη συμπεριφορά της λύνει ένα θέμα και ταυτόχρονα ανοίγει άλλο...

Έχω ήδη αναφέρει ότι θα μπορούσε (για εμένα τουλάχιστον) το θέμα να λυθεί αν απλά δεν διάβαζα καμμία άλλη κατηγορία παρά μόνο αυτή των δορυφορικών. Αλλά το δοκίμασα και δεν γίνεται γιατί απλά με ενδαφέρει να μαθαίνω τη γνώμη άλλων γύρω από γενικότερα θέματα αλλά και να αναπτύσσω προς συζήτηση τη δική μου γνώμη. Το να αυτοπεριοριστώ επειδή κάποιοι αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μου είναι αδύνατο να το δεχτώ...

Φίλε mourate, φαίνεται ότι σε ενόχλησε το σχόλιο του arno ότι εδώ μπαίνουμε για να κάνουμε την πλάκα μας, ξεχνόντας προφανώς πάνω στη βιασύνη σου ότι "κάνω την πλάκα μου" δεν σημαίνει αποκλειστικά "κοροϊδεύω". Σημαίνει και "περνάω την ώρα μου", "κάνω αυτό που με ευχαριστεί", "ξεχνιέμαι με ότι αγαπώ" και άλλα παρόμοια. Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι κάτι τέτοιο εννούσε ο Αργύρης στο σχόλιό του;
Επίσης θα ήταν χρήσιμο να θυμάσαι ότι κατ'ουσίαν δεν έχουν οι χρήστες ανάγκη το φόρουμ για να υπάρχουν αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: χωρίς χρήστες δεν υπάρχει φόρουμ... Οπότε, θα έπρεπε να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας τα αρνητικά σχόλια μελών. Κάπου μπορεί να χρησιμεύουν...
Η υπενθύμιση ότι δεν μας υποχρέωσε κανείς να συμμετάσχουμε είναι μάλλον άστοχη και κατά τη γνώμη μου δείχνει μόνο αλαζονία... Είναι σα να μας λέτε "η πόρτα είναι ανοικτή, όποιος θέλει και όποτε θέλει φεύγει" το οποίο επίσης είναι άστοχο να μας θυμίσετε γιατί απλά το ξέρουμε...

Δεν είμαστε μικρά παιδιά (τουλάχιστον όχι όλοι) και προσωπικά τέτοιες υπενθυμίσεις και υπονοούμενα με "ψυχραίνουν". Καιρός να απομακρυνθώ λίγο λοιπόν και να τα πούμε ξανά αργότερα, ελπίζω με καλύτερη διάθεση από όλους...

Καλό καλοκαίρι...

Δημήτρης

Last edited:
Re: Απάντηση: Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Τι να πω...
Τελευταία υπάρχουν γενικότερα παράπονα για τη διαχείριση και είναι εμφανές αυτό από διάφορα post στο φόρουμ. Έτσι είναι είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι. Δεν γίνεται να αλλάξει η αλήθεια, τι να κάνουμε τώρα...
Κανείς δεν θα ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά, αλλά αυτό προϋποθέτει και κάποια δόση αυτοκριτικής από τη διαχείριση: πουθενά δεν διάβασα έστω και ένα post από κάποιον της διαχείρισης που να λέει σε γενικές γραμμές "εντάξει ρε παιδιά, ίσως κάπου να κάνουμε και εμείς λάθος, θα το κοιτάξουμε..".
Αντί αυτού, δημοσιεύεται παντού ξεκάθαρη η άποψη ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχουν πράξει άριστα! Ούτε μια "πόρτα" ανοικτή ότι κάπου μπορεί να χωλένει το σύστημα...

Μπά; Αυτή είναι η άποψή σου; Επειδή δεν βγαίνουμε να το διατυμπανίζουμε;
Επειδή δίνεται βήμα και γράφει ο κάθε πικραμένος ότι του κατέβει στο κεφάλι και μάλιστα το γράφει στα Δορυφορικά επειδή εκμεταλλεύεται την - υπέρμετρη είναι η αλήθεια - ανοχή μου;

Μα, κύριοι, δεν γίνεται έτσι. Πιο τίμιο θα ήταν να πείτε ευθέως και ξεκάθαρα "εδώ μέσα κάνουμε κουμάντο εμείς και τα posts θα έχουν τη μορφή, το ύφος και το περιεχόμενο που επιθυμούμε εμείς". Να ξέρουμε και εμείς τι μας περιμένει και τι πρόκειται να συναντήσουμε "περιπλανόμενοι" στο φόρουμ.

Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ούτε μορφής, ούτε (πολύ περισσότερο) περιεχομένου στα κείμενα που αναρτάτε. Το ξέρω και το ξέρεις πολύ καλά. Ζήτημα σεβασμού στους Κανόνες Λειτουργίας και στους συμφορουμίτες τέθηκε. Και τέθηκε και η ερώτηση : Μπορείτε να τους σεβαστείτε; Ναί ή όχι;

Μπορεί εγώ ο ίδιος να μην έχω υποστεί κάποιο ban όμως μου είναι αδύνατο να αδιαφορώ για τον τρόπο με τον οποίο αυτό επιβάλλεται σε άλλα μέλη. Ο τρόπος αυτός δεν μου αρέσει, με βρίσκει κάθετα αντίθετο και με ενοχλεί αφάνταστα. Στα άλλα φόρουμς που συμμετέχω (ελληνικά και ξενόγλωσσα) οι αντίστοιχες διαδικασίες είναι εντελώς διαφορετικές και τα ban σπανιότατα, χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψή μου κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους, πράγμα που σημαίνει ότι αν υπάρχει κάποιο θέμα αυτό έχει ήδη λυθεί πριν υπάρξει ανάγκη να δημοσιευθεί ή έστω λύνεται εν τη γενέση του...

De gustibus non est disputandum...

Τα πράγματα κατά την άποψή μου είναι ξεκάθαρα: κάπου χωλένει η κατάσταση, με σαφέστατη ευθύνη των μελών που δημιουργούν προβλήματα αλλά και επίσης σαφέστατες ευθύνες της διαχείρισης που αδυνατεί να τα διαχειριστεί όπως θα έπρεπε προς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ενώ παράλληλα κάποιες φορές με τη συμπεριφορά της λύνει ένα θέμα και ταυτόχρονα ανοίγει άλλο...

Αν έιναι έτσι γιατί απαιτείτε ΜΟΝΟ απο τη Διαχείριση να αλλάξει; Εσείς όλοι που το βλέπετε, τί στο καλό κάνετε; Αλλά ξερω. Είναι σαφώς ευκολότερο να αλλάξει η Διαχείριση απο το να αλλάξουν συμπεριφορά ορισμένοι. Ετσι δεν είναι; Οσο για το αν "κλείνει ένα θέμα και ανοίγει άλλο", εξαρτάται σαφέστατα απο την οπτική γωνία που το βλέπεις... Παράδειγμα : Αν είσαι καρφί τότε όλο σου το σύμπαν είναι ένα σφυρι και μια τάβλα ξύλο ... Και είμαι 100% σίγουρος οτι καταλαβαίνεις τι εννοώ...

Έχω ήδη αναφέρει ότι θα μπορούσε (για εμένα τουλάχιστον) το θέμα να λυθεί αν απλά δεν διάβαζα καμμία άλλη κατηγορία παρά μόνο αυτή των δορυφορικών. Αλλά το δοκίμασα και δεν γίνεται γιατί απλά με ενδαφέρει να μαθαίνω τη γνώμη άλλων γύρω από γενικότερα θέματα αλλά και να αναπτύσσω προς συζήτηση τη δική μου γνώμη. Το να αυτοπεριοριστώ επειδή κάποιοι αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μου είναι αδύνατο να το δεχτώ...

Τί το τόσο διαφορετικό έχουν τα Δορυφορικά; Να σου πώ εγώ που τα ζώ απο μέσα και απ' έξω; ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ! ϊδια με τα υπόλοιπα είναι ....

Φίλε mourate, φαίνεται ότι σε ενόχλησε το σχόλιο του arno ότι εδώ μπαίνουμε για να κάνουμε την πλάκα μας, ξεχνόντας προφανώς πάνω στη βιασύνη σου ότι "κάνω την πλάκα μου" δεν σημαίνει αποκλειστικά "κοροϊδεύω". Σημαίνει και "περνάω την ώρα μου", "κάνω αυτό που με ευχαριστεί", "ξεχνιέμαι με ότι αγαπώ" και άλλα παρόμοια. Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι κάτι τέτοιο εννούσε ο Αργύρης στο σχόλιό του;

Το τί και το πώς με ενόχλησε το έγραψα. Δεν κρατάω κρυφό τίποτε απο κανένα σας εδώ. Ούτε pm ούτε τίποτε άλλο...
Δεν ήμουν καθόλου βιαστικός σε αυτό που έγραψα. Το πόστ του Αργύρη το διάβασα εις τριπλούν τη στιγμή που το έστειλε. Δες πόσο απέχει χρονικά η απάντησή μου ...

Επίσης θα ήταν χρήσιμο να θυμάσαι ότι κατ'ουσίαν δεν έχουν οι χρήστες ανάγκη το φόρουμ για να υπάρχουν αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: χωρίς χρήστες δεν υπάρχει φόρουμ... Οπότε, θα έπρεπε να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας τα αρνητικά σχόλια μελών. Κάπου μπορεί να χρησιμεύουν...

Εχετε παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Ποιός σας είπε οτι ΔΕΝ λαμβάνονται υπ' όψιν; Επειδή δεν βγαίνουμε να το διατυμπανίσουμε; Δεν επεισέρχομαι στο δογμα "το forum το κάνουν τα μέλη του" γιατί υπάρχει και το άλλο δόγμα που λέει "το μοναστήρι να ναι καλά, και απο καλογέρους βρίσκεις". Προτιμώ να είμαι στη μέση. Απο ότι όμως φαίνεται θα στερηθώ την παρέα σου εκεί που βρίσκομαι μιας και φαίνεται οτι έχεις ήδη διαλέξει πλευρά...

Η υπενθύμιση ότι δεν μας υποχρέωσε κανείς να συμμετάσχουμε είναι μάλλον άστοχη και κατά τη γνώμη μου δείχνει μόνο αλαζονία... Είναι σα να μας λέτε "η πόρτα είναι ανοικτή, όποιος θέλει και όποτε θέλει φεύγει" το οποίο επίσης είναι άστοχο να μας θυμίσετε γιατί απλά το ξέρουμε...
Δεν είμαστε μικρά παιδιά (τουλάχιστον όχι όλοι) και προσωπικά τέτοιες υπενθυμίσεις και υπονοούμενα με "ψυχραίνουν".

Και απο πού και ώς πού έιναι αλλαζονεία; Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο κάποιοι να θεωρούν οτι μας κάνουν χάρη που ποστάρουν ! Δηλαδή αυτά είναι όλα καλά και όμορφα και το να τονίσεις το αυτονόητο είναι αλλαζονεία;
Λυπούμαι που ψυχράνθηκες απο τις παρατηρήσεις μου. Μήπως είσαι και συ το ίδιο εύθικτος όσο χαρακτήρισες εμένα πιο πάνω;

Καιρός να απομακρυνθώ λίγο λοιπόν και να τα πούμε ξανά αργότερα, ελπίζω με καλύτερη διάθεση από όλους...

Καλό καλοκαίρι...

Logout...

Τις καλύτερες ευχές μου για καλό καλοκαίρι.
Και ελπίζω και εύχομαι να το ξέρεις οτι τις εννοώ ...

Φίλιππος

Last edited:
Το λοιπόν θα αναμένω να απαντηθούν η ερώτησης του dimfil, και αναλόγως θα πάρω την απόφαση μου. Σαφώς και ο dimfil έχει δίκιο σε όλα τα παραπάνω, ανθρωπινα και λογικά πράματα εξέφρασε ο φίλος μου.
Όποτε έχω καταλάβει, ότι είμαστε σε ένα στρατόπεδο και με το έτσι θέλω θα υπακούμε στης διαταγές τον ανωτέρων μας. Αν το πράμα είναι έτσι, τότε το μόνο που έχω να πω είναι κρίμα να χαλάμε της καρδιές μας.
Έχω λάβει πολλά πμ του τύπου σε παρακαλώ, όχι έτσι καν' το για μένα και τα λοιπά, άλλα τώρα έχω στραβώσει και έχω κρυώσει σε πάρα πολλά πράματα. Εδώ μέσα μπαίνουμε για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες και να ξεχνιόμαστε από την καθημερινή κουλτούρα και τα βάσανα μας. Και φυσικά έχουμε σεβαστή το φόρουμ, το φόρουμ όμως από ότι έχω καταλάβει δεν θα μας σεβαστή ποια. Είναι ανθρώπινο καμιά φορά να ξεφεύγουμε, δεν μπορεί να είμαστε άψογη σε όλα. Απο μεριά μου μέσα σε αυτό το φόρουμ έχω γνωριστεί και έχω κάνει πολλούς φίλους, και αν δεν μπω θα σκάσω. Άλλα από ότι κατάλαβα, δεν θα είμαι για κάμποσο ακόμα εδώ μέσα...ενοχλούνται κάποια άτομα με την παρουσία μου.-bye-

Όταν βάλουμε στην άκρη τους εγωισμούς μας, από όπου κι αν προέρχονται αυτοί, και επικρατήσει η αγάπη του καθενός για αυτόν εδώ τον χώρο που μας φιλοξενεί.......τα ξαναλέμε.

Αδικέιτε τόσο το χώρο που σας φιλοξενεί όσο και το συντονιστή σας που αφιερώνει τόσο χρόνο και ευγένεια να σας εξηγεί (και να σας ξαναεξηγεί) ότι δεν μπορεί να κρίνει καταστάσεις δημοσίως λόγω θέσης...

Δεν μου πέφτει λόγος, δεν έχω ιδέα από δορυφορικά και δεν συμετέχω στη κατηγορία, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω το προφανές...

Κάντε υπομονή λίγες μέρες να περάσουν τα νεύρα και προστατέψτε τη παρέα σας...

Φιλικά
Νίκος

Re: Απάντηση: Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Όταν βάλουμε στην άκρη τους εγωισμούς μας, από όπου κι αν προέρχονται αυτοί, και επικρατήσει η αγάπη του καθενός για αυτόν εδώ τον χώρο που μας φιλοξενεί.......τα ξαναλέμε.

Λευτέρη, ποιό είναι το εγωιστικό στην υπόθεση;
Το ότι περνάω 8-10 ώρες τη μέρα εδώ, θυσιάζοντας την προσωπική μου ζωή ή τον ύπνο μου ?

Το ότι εκτελώ πυροσβεστικές υπηρεσίες επειδή κάποιοι έιναι εμπρηστές "γιατί έτσι γουστάρουν";

Το ότι έχω φτάσει στο σημείο να παρακαλάω για να μπορούμε όλοι να συζητούμε χωρίς να αρπαζόμαστε;

Εγώ αυτά το θεωρώ αυτονόητα. Πάνε με το ρόλο που μου ανατέθηκε. Και ξέρεις κάτι; Αν κάποιος άλλος τον θέλει χάρισμά του....

Γιατί και το να θέλω να σηκωθώ να φύγω απο ένα χώρο που αγαπάω, επειδή στο τέλος θα τον σιχαθώ (και δεν κάνει) είναι κι αυτό εγωιστικό .....

Θα αναμένω από σένα να πάρεις μια θέση ξεκάθαρη ή αν μπορείς να μας πεις μια λύση, θα ήμουν ευτυχής να την διαβάσω από τα χεριά τα δικά σου, διότι αυτό που γράφεις ποιο πάνω αφήνει υπαινιγμούς...γνωρίζεις καλά ότι τον χώρο αυτόν τον σεβόμαστε.:grinning-smiley-043

όσο και το συντονιστή σας που αφιερώνει τόσο χρόνο και ευγένεια να σας εξηγεί (και να σας ξαναεξηγεί) ότι δεν μπορεί να κρίνει καταστάσεις δημοσίως λόγω θέσης...

Φιλικά
Νίκος
Για αυτον βαζω το χερι μου και στην φωτια, διοτι ξερω οτι ειναι οκ σε ολα. Δεν εχω τιποτα μαζι του και το ξερει απο πρωτο χερι και του εχω :grinning-smiley-043.

Αδικειτε τους εαυτους σας, τον Συντονιστη της παρουσας, το χωρο που μας φιλοξενει (και μας επιτρεπει να κανουμε το "κεφι" μας), και ολα τα μελη (απλα / Συντονιστες / Διαχειρηστες κλπ).

Ας βαλουμε ολοι λιγο νερο στο κρασι μας, ας φοκαρουμε στα πολλα που μας εννωνουν εδω μεσα, και ας αφησουμε στην ακρη οτιδηποτε αλλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Γιατί και το να θέλω να σηκωθώ να φύγω απο ένα χώρο που αγαπάω, επειδή στο τέλος θα τον σιχαθώ (και δεν κάνει) είναι κι αυτό εγωιστικό .....

Δεν έχεις να πας πουθενά, αυτό μπορείς να το βγάλεις από το μυαλό σου. Δεν πρόκειται να γίνει με τίποτα!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Εγώ απλά θα ήθελα να επισημάνω 1-2 πραγματάκια...

Έχετε σκεφτεί ότι βλέπετε τα πάντα από τη δική σας σκοπιά ενώ απαιτείτε από έναν συντονιστή να τα βλέπει από τη σκοπιά 100-200 ή και περισσότερων χρηστών που παρακολουθούν την κατηγορία του;

Πρακτικά αυτό δεν γίνεται. Για αυτό υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει κάθε μέλος να ακολουθεί, ώστε να γίνεται πιο εύκολη η δουλειά του κάθε συντονιστή.

Σκεφτείτε ότι ανάμεσα σε αυτά τα μέλη υπάρχουν άτομα που δεν έχουν εμπειρία όσον αφορά το Netiquete.

Φίλε Souzakias μπορεί να είσαι ένα άτομο το οποίο θα ήθελα να ήταν και κολλητός μου. Αλλά σκέψου λίγο ότι αν γυρίσει ο κολλητός σου και σου πει σε μία συζήτηση "Έλα ρε μαλάκα τώρα, ξεκόλλα" το πιο πιθανό είναι να γελάσεις. Ενώ αν σου το γράψει σε ένα forum δημόσια θα αντιδράσεις τελείως διαφορετικά.

Ο γραπτός λόγος απέχει από τον προφορικό. Οι μόνοι που καταφέρνουν να μεταφέρουν σωστά τα συναισθήματα που νοιώθουν μέσω του γραπτού λόγου είναι καταξιωμένοι συγγραφείς. Ένα ελάχιστο ποσοστό από τους χρήστες των fora στο internet.

Το να έχετε παράπονα από τη διαχείριση (συντονισμό υποθέτω μιας και διαχείριση είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο) των συζητήσεων του forum είναι κάτι λογικό. Ο κάθε συντονιστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες και να τους εφαρμόζει. Αλλιώς κακώς είναι στη θέση που βρίσκεται. Από εκεί και πέρα, αν σε κάποιον χρήστη δεν αρέσει ένας κανόνας αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
Ειδικά στο AvClub μπορεί να εγγραφεί στο σωματείο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τους κανόνες του Forum και να συζητήσει για την αλλαγή κάποιου κανόνα εκεί μέσα.

Από εκεί και πέρα φυσικά υπάρχουν και οι κανόνες που προστατεύουν το fοrum όσον αφορά το νομικό κομμάτι.
Αυτοί οι κανόνες είναι σαφώς απαραβίαστοι. Όποιος θέλει να εκθέτει κάποιον νομικά καλό θα είναι να το κάνει σε forum όπου ο νομικά υπεύθυνος δεν έχει πρόβλημα να κόβει βόλτες στην εισαγγελία.

Αδικειτε τους εαυτους σας, τον Συντονιστη της παρουσας, το χωρο που μας φιλοξενει (και μας επιτρεπει να κανουμε το "κεφι" μας), και ολα τα μελη (απλα / Συντονιστες / Διαχειρηστες κλπ).

Ας βαλουμε ολοι λιγο νερο στο κρασι μας, ας φοκαρουμε στα πολλα που μας εννωνουν εδω μεσα, και ας αφησουμε στην ακρη οτιδηποτε αλλο.

Αν δεν βάζαμε νερό στο κρασί μας....δεν θα ήμασταν εδώ τώρα, αφού μεταφέρθηκαν σ αυτό το νήμα τα ποστ στα οποία διαφωνούμε, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, ούτε "βρωμίζουν" κάποιο συγκεκριμένο άλλο νήμα, όντας οφφ τοπικ, οπότε πολύ σωστά νομίζω ακούγονται διάφορες απόψεις και ίσως και με ένα τέτοιο νήμα να γίνεται και η αναγκαία...."εκτόνωση", καθώς όλοι είμαστε έλληνες και "παίρνουμε φωτιά" αρκετά εύκολα!
Θυμάμαι πριν πάρα πολλά χρόνια (κάπου στο 2000-2001) συμμετείχα πολύ ενεργά σε ένα ...πολύ ειδικό φόρουμ που λεγόταν "Το Καφενείο του Τέρρυ" και όπου πηγαίναμε απο διάφορα άλλα δορυφορικά φόρα με στόχο ακριβώς να ...ξεχαρμανιάσουμε! Η πιο σημαντική ενότητα του χαβαλετζίδικου αυτού φόρουμ λεγόταν "εδώ βρίζετε και φτύνετε ελεύθερα" και εκεί τα χώναμε σε ανθρώπους και καταστάσεις και ηρεμούσαμε, χωρίς να προκαλείται κάποια ζημιά και παραμένοντας φίλοι!
Σε κάθε περίπτωση πάντως η άποψή σου έχει σημαντική βαρύτητα γιατί είδα να σου σβήνουν ...κατα συρροήν ποστ, όπου ρωτούσες γιατι σβηνουν επιλεκτικά τα δικά σου και μερικά ακόμη και όχι άλλα!
Το συντονιστή της κατηγορίας τον στηρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε και να διαγράψουμε με την μία αρνητικές εμπειρίες που προήλθαν απο άλλες ενότητες του φόρουμ και σε κάθε περίπτωση την γνώμη μας θα την λέμε. Ζημιά απο ελεύθερη έκφραση απόψεων δεν έχω δει να γίνεται πουθενά και ακόμη και στα δορυφορικά, αν συμφωνούμε όλοι σε όλα και δεν υπάρχει αντίλογος, τότε θα μαραζώσει το φόρουμ (το έχουμε δει να συμβαίνει σε πολλά άλλα).

Ακόμα και σε αυτό το νήμα, είχαμε πάλι 7 off-topic (τα 3 δικά μου) στα τελευταία 40 πόστς, τα οποία και "κούνησαν μαντήλι" ....

Status
Not open for further replies.