PHILIPS - NEOTION - PCMCI

Απάντηση: Re: PHILIPS - NEOTION - PCMCI

ξέρει κανείς αν η philips 7603d έχει mpeg-4 ?

Αν όχι την έχει δοκιμάσει κανείς με NP4+ ?

Κανονικά πρέπει να αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης, στις τεχνικές προδιαγραφές της τηλεόρασης, αν ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης είναι μόνο MPEG-2 ή αν υποστηρίζει και το MPEG-4.

Re: Απάντηση: Re: PHILIPS - NEOTION - PCMCI

Κανονικά πρέπει να αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης, στις τεχνικές προδιαγραφές της τηλεόρασης, αν ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης είναι μόνο MPEG-2 ή αν υποστηρίζει και το MPEG-4.

Ολα τα μοντελα με κωδικο D εχουν ενσωματωμενο decoder mpeg2.
Decoder mpeg4 εχοτν τα μοντελα με κωδικο Η.
Νικος

Νίκο, και στις FTA εκδόσεις ΑΝ την δει την κάρτα έχουν ένα υποτυπώδες μενού το οποίο δεν κάνει και τίποτα, απλα σου βγάζει μια "καρτέλα" επί της οθόνης. Το είδα με τη δικιά μου (NP4) που παρά το ότι πεισματικά η Philips της δίνει μεν ρεύματα (ζεσταίνεται), δεν την αναγνωρίζει μεν, αλλα σε άλλη τηλεόραση και μενού μας έβγαλε και δούλεψε.

Πάντως για να πω την αλήθεια μου, την έχω εκεί πεταμένη μπας και βγάλουν κανένα νέο λογισμικό, αλλα από την άλλη αγόρασα και έναν HD/PVR ready εξωτερικό, πηρα και ένα πολυτηλεχειριστήριο της Philips (Prestigo SRU8008) και την έχω καταβρεί μιας και όλες οι συσκευές περνάνε από ένα κοντρόλ και δεν έχω ούτε τα κολλήματα της μοντούλας ούτε τίποτα :a0210:

Νίκο, και στις FTA εκδόσεις ΑΝ την δει την κάρτα έχουν ένα υποτυπώδες μενού το οποίο δεν κάνει και τίποτα, απλα σου βγάζει μια "καρτέλα" επί της οθόνης. Το είδα με τη δικιά μου (NP4) που παρά το ότι πεισματικά η Philips της δίνει μεν ρεύματα (ζεσταίνεται), δεν την αναγνωρίζει μεν, αλλα σε άλλη τηλεόραση και μενού μας έβγαλε και δούλεψε.

Πάντως για να πω την αλήθεια μου, την έχω εκεί πεταμένη μπας και βγάλουν κανένα νέο λογισμικό, αλλα από την άλλη αγόρασα και έναν HD/PVR ready εξωτερικό, πηρα και ένα πολυτηλεχειριστήριο της Philips (Prestigo SRU8008) και την έχω καταβρεί μιας και όλες οι συσκευές περνάνε από ένα κοντρόλ και δεν έχω ούτε τα κολλήματα της μοντούλας ούτε τίποτα :a0210:

:drummer:
:grinning-smiley-043
Πολυ σωστη κινηση!
Οσο για το λογισμικο πιστευω οτι μετα το σχετικο κραξιμο θα βγαλουν
Νικος

Έστειλα και εγώ e-mail για την 9731, που γενικά από υλοποίηση στο DVB-T είναι πολυυυύ πίσω (ούτε εβδομαδιαίο πρόγραμμα δεν έχει). Έτσι να βρίσκεται, αν και αμφιβάλλω αν θα κάνουν κάτι...

Έστειλα και εγώ e-mail για την 9731, που γενικά από υλοποίηση στο DVB-T είναι πολυυυύ πίσω (ούτε εβδομαδιαίο πρόγραμμα δεν έχει). Έτσι να βρίσκεται, αν και αμφιβάλλω αν θα κάνουν κάτι...

Μπορεί να βοηθείσει αυτό... εγω στην 37PFL5603D που έχω οταν δοκίμασα στην "Αυτόματη εγκατάσταση" στην επιλογή χώρας Σουηδία και Ολλανδία υπήρχε εβδομαδιαίο πρόγραμμα ενω σε κάποιες άλλες χώρες δεν υπήρχε.

Ολα ειναι θεμα λογισμικου. Αν πιεσουμε οσο πρεπει θα το ξανασκεφτουν οι εδω, μην ξεχνατε οτι δεν ειναι ξεκομενοι εχουν να λογοδοτουν στη μαμα philips.
To θεμα ειναι οτι οι ανθρωποι εξω δεν εχουν ιδεα για το τι γινεται εντος των τοιχων καθως οι εδω δεν ασχολουνται τοσο πολυ με τα προβληματα λογισμικου οπως θα επρεπε.
Βλεπω τα λογισμικα που βγαινουν για τη cinema, οι ανθρωποι δεν παιζονται, καθενα απο αυτα διορθωνει ξεχωριστα μικροπροβληματα ληψης διαφορετικης χωρας καθε φορα, για να βγαλουν ομως λογισμικο για μια χωρα πρεπει καποιος να γνωστοποιησει το προβλημα.
Για να μη σας πω οτι με καποιο παλαιοτερο λογισμικο χαλασανε και το EPG το δικο μας πραγμα που αρνηθηκε κατηγορηματικα μεν το service Θεσσαλονικης (ειπαν οτι καθε επομενο διορθωνεται κατι καινουργιο αλλα δεν χαλαει κατι που προυπηρχε) αλλα μια χαρα παραδεχτηκε το service Αθηνων. Φυσικα ειπαν περιμενουμε νεα αναβαθμιση που θα διορθωνει το δικο μας μικρο προβλημα.
Αντε να δουμε,

Last edited:
Καλημερα παιδια και απο εμενα.Τα ιδια θεματα αντιμετωπιζω και εγω.Στην 32PF9631D εχω ηχο και EPG (Αγγλικο,ημερησιο) χωρις εικονα και στην 23PFL5522D μονο EPG (Ελληνικο,εβδομαδιαιο) χωρις εικονα/ηχο.

Στην 23PFL5522D διαβασα οτι "μαλλον" θα παιζει η ΝΡ4+. Στην 32PF9631D αφου δεν λειτουργει στις ΧΧPF9731D δεν θα λειτουργει μαλλον....

Αυτο που θελω να επισημανω ειναι οτι εχοντας συνδεση εξωτερικο δεκτη MPEG4 μεσω HDMI (720p κ 1080i) στην 32PF9631D (προ DIGEA) δοκιμαζοντας τα ψηφιακα της ΕΡΤ (ιδιαιτερα το σπορ+) , η ποιοτητα της εικονας με τον ενσωματομενο δεκτη ηταν ανωτερη σε σχεση με τον εξωτερικο. Αυτος ειναι ο λογος που θελω να βαλω module και οχι να συνδεσω εξωτερικο δεκτη!

Θα στειλω και εγω mail στην Philips Γερμανιας και ας το κανουν forward εδω.

Καλημερα παιδια και απο εμενα.Τα ιδια θεματα αντιμετωπιζω και εγω.Στην 32PF9631D εχω ηχο και EPG (Αγγλικο,ημερησιο) χωρις εικονα και στην 23PFL5522D μονο EPG (Ελληνικο,εβδομαδιαιο) χωρις εικονα/ηχο.

Στην 23PFL5522D διαβασα οτι "μαλλον" θα παιζει η ΝΡ4+. Στην 32PF9631D αφου δεν λειτουργει στις ΧΧPF9731D δεν θα λειτουργει μαλλον....

Αυτο που θελω να επισημανω ειναι οτι εχοντας συνδεση εξωτερικο δεκτη MPEG4 μεσω HDMI (720p κ 1080i) στην 32PF9631D (προ DIGEA) δοκιμαζοντας τα ψηφιακα της ΕΡΤ (ιδιαιτερα το σπορ+) , η ποιοτητα της εικονας με τον ενσωματομενο δεκτη ηταν ανωτερη σε σχεση με τον εξωτερικο. Αυτος ειναι ο λογος που θελω να βαλω module και οχι να συνδεσω εξωτερικο δεκτη!

Θα στειλω και εγω mail στην Philips Γερμανιας και ας το κανουν forward εδω.

Ισως να ειναι καποια ιδιοτροπια του συγκεκριμενου δεκτη. Συνηθως οι εξωτερικοι δεκτες ειναι καλυτεροι απο τους εσωτερικους.
Ωστοσο ο εσωτερικος δεκτης του σασι 9631-9731-9831 δεν παιζεται εχει καταπληκτικες προδιαγραφες.
Απο την αλλη δεν μπορεις να περιμενεις να εχει την ιδια ποιοτητα εικονας με την μοντουλα διοτι υπαρχει μετατροπη στη μεση. Οπου υπαρχει μετατροποπη η ποιοτητα εικονας πεφτει κατακορυφα.
Το ειδα με τα ματια μου οταν ειχα μοντουλα στην 9703Η και εβλεπα digea μεσω αυτης και στη συνεχεια ενεργοποιησα τον ενσωματωμενο decoder της. Καμμια σχεση πιστεψε με, βεβαια στην αναβροχια καλο ειναι και το χαλαζι...
Νικος

Πράγματι, ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης της PF9731D έχει πολύ καλή εικόνα, τηρουμένων των αναλογιών (SD μετάδοση). Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα 4 ψηφιακά της ΕΡΤ θα πάνε σε MPEG-4 αργότερα, οπότε θα βγει άχρηστος και θα χρειαστεί εξωτερικός δέκτης ή μοντούλα, αν και το συγκεκριμένο μοντέλο δείχνει να μη συνεργάζεται, μέχρι τώρα τουλάχιστον, με κάποιο CAM.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κάνει αυτή η Philips έχω την 32pfl9603d και δεν μας δίνει κάποια λύση έστω να μας πουν ότι σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα θα βγει καινούργιο firmware και θα παίζει η module. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κάνει αυτή η Philips έχω την 32pfl9603d και δεν μας δίνει κάποια λύση έστω να μας πουν ότι σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα θα βγει καινούργιο firmware και θα παίζει η module. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.

Φίλε μου η συγκεκριμένη τηλεοραση παίζει μια χαρά την μοντούλα, αν διαβάσεις παραπάνω ποστ θα δεις ότι το έχω αναφέρει από την αρχή λειτουργίας της Digea.

Φίλε μου η συγκεκριμένη τηλεοραση παίζει μια χαρά την μοντούλα, αν διαβάσεις παραπάνω ποστ θα δεις ότι το έχω αναφέρει από την αρχή λειτουργίας της Digea.
Κάνεις λάθος φίλε μου στις 10 φορές τη φορτώνει 1 . μόνο εάν την έχεις ξεκούμπωτη και όταν ανοίξεις την τηλεόραση σε ένα κανάλι digea και την κουμπώσεις παίζει αλλά σε λίγο εκτός από την ταλαιπωρία θα χαλάσω και τις επαφές.

Κάνεις λάθος φίλε μου στις 10 φορές τη φορτώνει 1 . μόνο εάν την έχεις ξεκούμπωτη και όταν ανοίξεις την τηλεόραση σε ένα κανάλι digea και την κουμπώσεις παίζει αλλά σε λίγο εκτός από την ταλαιπωρία θα χαλάσω και τις επαφές.

Μήπως είναι ελλατωματική η μοντούλα; την εχω τσεκάρει σε 47pfl9703 και 32pfl9603. Και στις δύο περιπτώσεις δουλέυει μια χαρά, μιλάμε πάντα για την NP4+.

Μήπως είναι ελλατωματική η μοντούλα; την εχω τσεκάρει σε 47pfl9703 και 32pfl9603. Και στις δύο περιπτώσεις δουλέυει μια χαρά, μιλάμε πάντα για την NP4+.
Όταν λες την έχεις τσεκάρει τι εννοείς την έβαλες και δούλεψε μια φορά ή την έχει επάνω και δουλεύει καιρό.στην 9703 δεν ξέρω εγω μηλαώ για την 9603.

Last edited:
Παιδιά να με συγχωρήσετε, αλλα έχω μια τεράστια απορία. Μήπως το παίρνουμε όλοι λίγο ανάποδα?

Είναι υποχρεωμένη η Philips ή η εκάστοτε Philips (βλεπε και Sony, LG, Samsung κτλ κτλ) να προνοήσουν να είναι συμβατοί με έναν μικρότερο προμηθευτή ή μήπως θα έπρεπε να γίνεται το αντίστροφο?

Την τελευταία φορά που θυμάμαι... η NEOTION είναι αυτή που μας ΠΟΥΛΑΕΙ μια κάρτα η οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι κατά τα λεγόμενα τους πάντα είναι πλήρως συμβατή με τη συντριπτική πλειοψηφία των CI slots! Δεν θα έπρεπε επομένως να διασφαλίζει ότι αυτό που "διαφημίζει" και "πουλάει" πράγματι ισχύει?

Το θεωρώ εξωφρενικό όταν μας πουλάνε ένα μικρό "κέλυφος" και ένα ολοκληρωμένο μόνο, σε τιμή ίδια με αυτή ενός δέκτη (κοστολογικά πολύ υψηλότερα παίζει η κατασκευή του), να παρέχουν κάποιο υποτυπώδες support? Το τονίζω αυτό γιατί η Neotion αλλα και ο αντιπρόσωπος είναι ανύπαρκτοι μετά την πώληση, και είναι τρελό να καταλήγουμε να λέμε "να πάρουμε το άλλο μοντέλο ΜΠΑΣ ΚΑΙ δουλέψει"... Περισσεύει σε κανέναν είτε το χρήμα, είτε ο χρόνος να πηγαινοέρχεται να κάνει τράμπες?

Για να μην παρεξηγηθώ, το ξαναλέω, είμαι απογοητευμένος γιατί δεν μιλάμε για "φουτσιμίτσου" τηλεοράσεις, αλλα για μοντέλα εταιρειών οι οποίες ελέγχουν καλώς ή κακώς πάνω από το 80% της αγοράς!!!

Παιδιά να με συγχωρήσετε, αλλα έχω μια τεράστια απορία. Μήπως το παίρνουμε όλοι λίγο ανάποδα?

Είναι υποχρεωμένη η Philips ή η εκάστοτε Philips (βλεπε και Sony, LG, Samsung κτλ κτλ) να προνοήσουν να είναι συμβατοί με έναν μικρότερο προμηθευτή ή μήπως θα έπρεπε να γίνεται το αντίστροφο?
Εμένα φιλέ μου το μόνο που με ενδιαφέρει είναι άμεσα να μου βρει η Philips μια λύση δεν με ενδιαφέρει με ποια μοντουλα . όταν πήρα την τηλεόραση 1080 μου έλεγαν ότι θα είναι συμβατή και με τη Digea .

Τότε πιθανώς να σου είπε "μαγικά" κάποιος πωλητής είτε μέσα στην ασχετοσύνη του, είτε μόνο και μόνο για να "ξεστοκάρει" δυσκίνητες τηλεοράσεις!

Σου το λέω αυτό γιατί προκειμένου να σου πει η Philips επίσημα ότι η τηλεόραση σου "θα είναι συμβατή με τη Digea" τότε προφανώς θα έπρεπε να φέρει και σχετικό δέκτη (σειρές H και όχι D)... κάτι το οποίο όμως δεν συμβαίνει! :a0210:

Ούτε υπάλληλος της Philips είμαι, ούτε τίποτα. Αντιθέτως έχω κλαψει τα 55ευρουλάκια μου εδώ και πόσο καιρό, και τώρα έχω "θυσιάσει" έναν εξωτερικό δέκτη προκειμένου να κάνω τη δουλειά μου! Παρόλα αυτά... να σου πω από την άλλη ότι αγόρασα μια μοντούλα η οποία στην επίσημη σελίδα του αντιπροσώπου "ελαφρά τη καρδια" ανέγραφε τον κωδικό της τηλεόρασης μου, χωρίς όμως στην πράξη να την υποστηρίζει 100%, και αυτό είναι το γεγονός!

Πραγματικά ΜΑΚΑΡΙ να μας λυπηθεί ο "Ολλανδός" και να βρεθεί λύση, αλλά επί της ουσίας δεν τον βλέπω να βγάζει και κανένα μεγάλο ζόρι. Το ζόρι θα έπρεπε να το βγάζει κανονικά η ΝΕΟΤΙΟΝ, και πίστεψε με θα το έβγαζε αν τις στέλναμε όλοι πίσω πακέτο τις μοντούλες. Συναισθηματικά βλέποντας το όλοι μας μπορεί να ζητάμε διάφορα αρκεί να γίνει η δουλειά μας, το θέμα όμως είναι τι συμβαίνει και στην πράξη.

Πάντοτε φιλικά. :)