Πλατφόρμα στήριξης πικάπ.

Το snake oil προτιμώ να το κατασκευάσω μονος μου, δεν θέλω φυτεμένα placebo στο κεφάλι μου, σόρρυ.
Πράσινο αλφάδι στο μέγεθος που θέλω δεν βρίσκω ώστε να ταιριάζει με την ορίτζιναλ πλατφόρμα, αυτά είναι τα προβλήματά μου. 😄
Δεκτον μόνον αν την δοκίμασες και απεδειχθη skake oil.
Όταν την είχα,δοκιμάστηκε αντι ενός ραφιού Exelixis από mdf με και δίχως γρανίτη.
Μάντεψε.

Δεκτον μόνον αν την δοκίμασες και απεδειχθη skake oil.
Όταν την είχα,δοκιμάστηκε αντι ενός ραφιού Exelixis από mdf με και δίχως γρανίτη.
Μάντεψε.
Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά για μένα όλη η ουσία και η χαρά είναι ότι θα τη φτιάξω με τα χεράκια μου.

• Like
Reactions: Θρησκος
Το snake oil προτιμώ να το κατασκευάσω μονος μου, δεν θέλω φυτεμένα placebo στο κεφάλι μου, σόρρυ.
Πράσινο αλφάδι στο μέγεθος που θέλω δεν βρίσκω ώστε να ταιριάζει με την ορίτζιναλ πλατφόρμα, αυτά είναι τα προβλήματά μου. 😄
Πως δεν βρίσκεις; Αυτό δεν κάνει;
989496526a7c99d6fd67cb084672b371ada8663c_original.jpeghttps://www.ayzeze.gr/el/products/6...MIkdvGrYL9lAMVkgsGAB3-4iWrEAQYBSABEgLPfPD_BwE

Ρώτησα (το ΑΙ) πριν το ανεβάσεις για το συγκεκριμένο σάιτ και μου το έβγαλε αναξιόπιστο.
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.
Δεν ξέρω να σου πω, δεν έχω ψωνίσει, αλλά με πληρωμή τουλάχιστον μέσω paypal, δύσκολο να χάσεις τα λεφτά σου

Screenshot 2026-06-10 at 20-10-40 Πράσινο_Λευκό Αλφάδι Φυσαλίδας Υψηλής Ακρίβειας Αλφάδια Μεντ...png

• Like
Reactions: Haagenti
Παίδες ευχαριστώ.
Μάλλον θα πάω σε αυτά που έβαλε ο Γιώργος από το Άμαζον.
Για την ώρα πέρασα με βελατούρα τα mdf και κάνω διάλειμμα για το ντέρμπι.
Το κενό ανάμεσα στα mdf θα είναι περίπου όπως φαίνεται στα δύο πάνω.
Λείπει βέβαια το κόντρα πλακέ, το οποίο θα περαστεί με βερνίκι πάνω κάτω στο χρώμα του πικάπ.

Attachments

• MVIMG_20260610_204650.jpg
    MVIMG_20260610_204650.jpg
    618 KB · Views: 20
  • Like
Reactions: vlad66
A-HA.

Βρήκαμε και το αλφάδι που κουβαλάει πάνω η πλατφόρμα, ξοδεύτηκαν 1,52 στο temu.
To συγκεκριμένο έχει βίδες περιμετρικά.
Να το παραγγείλω από εκεί; :unsure:
Μαλλον θα τρυπήσω με 35άρι και θα το κάνω χωνευτό, θα βιδώσω απο κάτω να μην φαίνονται οι βίδες.
Έτσι θα έχω και πιο εύκολα την αλφαδιά.

Attachments

• Screenshot 2026-06-11 024219.png
    Screenshot 2026-06-11 024219.png
    131.7 KB · Views: 8
  • Screenshot 2026-06-11 023828.png
    Screenshot 2026-06-11 023828.png
    303.9 KB · Views: 8
Last edited:
  • Like
Reactions: Δημοκηδής
Κοιτάζοντας καλύτερα την τιμή, διαπίστωσα πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα στοιχίζει 350 λίρες, ήτοι 421 ευρώ με τις σημερινές τιμές.

Ας δούμε όμως το κόστος των υλικών για την ιδιοκατασκευή :

- Ξυλεία : 30 €
- Λαστιχοφελλός : 18,50 euro (κομμάτι 1m επί 1m)
- Αλφάδι : 1,52 euro.
- Βελατούρα, πλαστικό χρώμα και βερνίκι για το κόντρα πλακέ : 9,50 euro (χρειάστηκε να αγοράσω μόνο τη βελατούρα)
- Ποδαράκια : 5,00 euro.

- Σύνολο υλικών: 64,52 euro (μαζί με περίπου 5,00 e μεταφορικά για κάποια από τα υλικά, το τελικό κόστος φτάνει τα 69,52 e... Άντε να φτάσει στα 75 με τα μεταφορικά από το temu).

Μεγάλη μπίζνα, τελικά τα παρελκόμενα του high fidelity... :love:

Περισσότερα όταν έχω τα υπόλοιπα υλικά στα χέρια μου.

Καλή επιτυχία στο εγχείρημα. Θα πρότεινα να αποφευχθεί λαστιχοφελλός, φελλός, λάστιχο γενικά οτιδήποτε "μαλακό". Η εμπειρία μου μέ ένα μάζας ήταν απογοητευτική με τέτοια υλικά. My 2 cents.

• Like
Reactions: Θρησκος
Καλή επιτυχία στο εγχείρημα. Θα πρότεινα να αποφευχθεί λαστιχοφελλός, φελλός, λάστιχο γενικά οτιδήποτε "μαλακό". Η εμπειρία μου μέ ένα μάζας ήταν απογοητευτική με τέτοια υλικά. My 2 cents.
Καλημέρα και ευχαριστώ.
Τι προτείνεις;
Σε ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα είδα ότι είναι από τα καλύτερα υλικά για το εγχείρημα.

Έκανα και ένα λαθάκι.
Το κόντρα πλακέ της ορίτζιναλ πλατφόρμας έχει πάχος 12mm ενώ εγώ το έκοψα στα 18mm.
Στο μάτι θα φαίνεται πιο εντυπωσιακό. 🙃

Εγω είχα μια κατασκευή απο τον (συγχωρεμένο) Γιώργο Τζιάφη της exelixis. 4 cm κόντρα πλακέ θαλάσσης και 2 cm corian. Και τι πειραματισμούς δεν έκανα σε αυτό: Φελλό και από πάνω plexi, φελλό, λαστιχοφελλό, όλα χαλούσαν τον ήχο. Θα πρότεινα για μάζας λοιπόν χοντρό κόντρα πλακέ πολλών στρώσεων και κάτι άκαμπτο από πάνω όπως το corian. Ομάδα που κερδίζει...

Βιάζομαι. 😛
Είχα υπόστρωμα για laminate στο σωστό πάχος και το έβαλα ενδιάμεσα.
Δεν έχει κολληθεί τίποτα.
Το βάψιμο δεν έχει τελειώσει.
Μάλλον θα κόψω σημύδα στο σωστό μέγεθος (12 mm) ,το συγκεκριμένο κόντρα πλακέ έχει θέματα. Το αλφάδι θα έρθει σε καμία 15αρια μέρες λογικά.
Τα ποδαράκια δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά, τώρα ακουμπάει πάνω χωρίς τρύπες.
Έτσι για να πάρω μια ιδέα.

Edit. Τα ποδαράκια τελικά θα είναι τρία για να ευθυγραμμίζεται καλύτερα.

7626.jpg

Παρ'ολο που ειναι κατανοητο αυτο που λες ( πικαπ μαζας ) , εν τουτοις καλο ειναι να διευκρινησουμε οτι ενα ελαφρυ πικαπ χωρις αναρτηση , δεν θεωρειται κατ'αναγκη και ως πικαπ μαζας. Πικαπ μαζας ειναι αυτο που εχει μεγαλο βαρος και του οποιου ο ηχος/σχεδιαση εξαρταται απο αυτο ταο βαρος.
Ενα pro-ject , rega και παρομοια πικαπ χαμηλης μαζας/βαρους που δεν εχουν αναρτηση, συνηθως συστηνεται να τοποθετουνται σε ελαφριά ραφια, βασεις τοιχου και με ποδαρακια καποιας ελαστικοτητας.

• Like
Reactions: Haagenti