Πλατφόρμα στήριξης πικάπ.

Στη sumiko βαλε την πιο κατω βελονα και ξεχνα τις υπολοιπες..........ολες

Κάποια στιγμή το είχα ψάξει αλλά ο χαρακτήρας της μάλλον είναι απαγορευτικός για κάποια είδη που ακούω. Απ' ότι έχω διαβάσει γέρνει προς τη χειρουργική πλευρά.
Δεν θα ματσάρει με hegel και system audio.

Κάποια στιγμή το είχα ψάξει αλλά ο χαρακτήρας της μάλλον είναι απαγορευτικός για κάποια είδη που ακούω. Απ' ότι έχω διαβάσει γέρνει προς τη χειρουργική πλευρά.
Δεν θα ματσάρει με hegel και system audio.
Ο "χαρακτηρας" της καθοριζεται απο τη γεννητρια που θα μπει. Η sumiko που εχεις, δεν υπαρχει περιπτωση να "επιτρεψει" κατι τετοιο οπως αυτο που φοβασαι.

Ο "χαρακτηρας" της καθοριζεται απο τη γεννητρια που θα μπει. Η sumiko που εχεις, δεν υπαρχει περιπτωση να "επιτρεψει" κατι τετοιο οπως αυτο που φοβασαι.
Λογικά θα αποκτήσει μια υβριδική διάσταση αλλά την φοβάμαι ψηλά.
Όταν φτάσει εκείνη η ώρα θα το σκεφτώ.
Είναι εύκολη η τοποθέτηση;

Εχω δυο κεφαλες με την βελονα αυτη, μια JICO MM1 (original) πανω στην οποια ειναι βασισμενη η γεννητρια της sumiko , και μια ELAC ESG796.
H ELAC εχει μια ταση προς "χειρουργικη πλευρα" (Γερμανικη ούσα) αλλα η JICO εχει εξαιρετικη ισορροπια, καθολου αιχμες και αψογη διαφανεια και resolution.
Τα δυο τελευταια σαφως τα εχει και η ELAC ,αλλα στο πιο "αυστηρο" .............. :D

Λογικά θα αποκτήσει μια υβριδική διάσταση αλλά την φοβάμαι ψηλά.
Όταν φτάσει εκείνη η ώρα θα το σκεφτώ.
Είναι εύκολη η τοποθέτηση;
Να επαναλαβω , εξηγωντας και το γιατι (με παραδειγματα) η γεννητρια ειναι αυτη που καθοριζει σε πολυ μεγαλο βαθμο το τελικο balance.
Πολλοι λενε για την microridge/boron ακιδα οτι ειναι "φωτεινη, υπεραναλυτικη, θορυβωδης" και ενα σωρο αλλα ανεδαφικα.......
Παρε παραδειγμα μια BENZ , LYRA , DYNAVECTOR , audio-technica με microridge/boron......... ΚΑΜΙΑ δεν μοιαζει με την αλλη. Το ιδιο και με τις δικες μου ΜΜ , JICO & ELAC.
Εδω τελειωνουν τα αστηριχτα σχολια του καθενος (μας) . Παιζει ή δεν παιζει ρολο η γεννητρια ? ( ιδια ακιδα και στελεχος ολες οι πιο πανω και πολλες αλλες )
Αυτη "ευθυνεται" και για τα καλα και για τα οχι τοσο καλα. Διαλεγει καποιος και παιρνει .

Να επαναλαβω , εξηγωντας και το γιατι (με παραδειγματα) η γεννητρια ειναι αυτη που καθοριζει σε πολυ μεγαλο βαθμο το τελικο balance.
Πολλοι λενε για την microridge/boron ακιδα οτι ειναι "φωτεινη, υπεραναλυτικη, θορυβωδης" και ενα σωρο αλλα ανεδαφικα.......
Παρε παραδειγμα μια BENZ , LYRA , DYNAVECTOR , audio-technica με microridge/boron......... ΚΑΜΙΑ δεν μοιαζει με την αλλη. Το ιδιο και με τις δικες μου ΜΜ , JICO & ELAC.
Εδω τελειωνουν τα αστηριχτα σχολια του καθενος (μας) . Παιζει ή δεν παιζει ρολο η γεννητρια ? ( ιδια ακιδα και στελεχος ολες οι πιο πανω και πολλες αλλες )
Αυτη "ευθυνεται" και για τα καλα και για τα οχι τοσο καλα. Διαλεγει καποιος και παιρνει .
Όταν έβαλα την pearl πάνω, μου έκανε εντύπωση ο ισορροπημένος χαρακτήρας αλλά ταυτόχρονα ο ...χαλαρος τρόπος που αντιμετωπίζει τις ηχογραφήσεις.
Με άλλα λόγια της λείπει ο τσαμπουκάς.
Πιστεύεις οτι θα το αντισταθμίσει αυτό η Jico;

Όταν έβαλα την pearl πάνω, μου έκανε εντύπωση ο ισορροπημένος χαρακτήρας αλλά ταυτόχρονα ο ...χαλαρος τρόπος που αντιμετωπίζει τις ηχογραφήσεις.
Με άλλα λόγια της λείπει ο τσαμπουκάς.
Πιστεύεις οτι θα το αντισταθμίσει αυτό η Jico;
Ναι , εχει αυτα που περιγραφεις , την πολυ καλη ισορροπια, ανετο ηχο και πολυ καλες αρμονικες. Της λειπει (αναμενομενο λογω bonded ελλειπτικης ακιδας και στελεχους οπως και καλυτερης αναρτησης) η "απολυτη" διαφανεια, ταχυτητα , δυναμικες και περισσοτερη αναλυση που εχουν οι ακριβες ΜΜ. Αυτα θα κερδισεις με την SAS/B χωρις προβολικοτητα ή ενοχλησεις που οντως υπαρχουν σε αρκετες ακριβες ΜΜ.
Επιπλεον, εχεις και ενα βραχιονα χαμηλης μαζας, που θα βοηθησει στη μηχανικη σχεση κεφαλης/βραχιονα.

Ναι , εχει αυτα που περιγραφεις , την πολυ καλη ισορροπια, ανετο ηχο και πολυ καλες αρμονικες. Της λειπει (αναμενομενο λογω bonded ελλειπτικης ακιδας και στελεχους οπως και καλυτερης αναρτησης) η "απολυτη" διαφανεια, ταχυτητα , δυναμικες και περισσοτερη αναλυση που εχουν οι ακριβες ΜΜ. Αυτα θα κερδισεις με την SAS/B χωρις προβολικοτητα ή ενοχλησεις που οντως υπαρχουν σε αρκετες ακριβες ΜΜ.
Επιπλεον, εχεις και ενα βραχιονα χαμηλης μαζας, που θα βοηθησει στη μηχανικη σχεση κεφαλης/βραχιονα.
Ε τότενες.

Attachments

• Στιγμιότυπο οθόνης 2026-06-12 153649.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2026-06-12 153649.png
    233.7 KB · Views: 6
  • Love
Reactions: AUDIOLYTIC
Στην τελική βέβαια, εσύ θα αποφασίσεις αν σου κάνει, γιατί αυτό είναι που μετράει, το δικό σου γούστο.
Αν πάλι δεν σου κάνει, απλά δεν την αγοράζεις.
Τι εννοείς Γιώργο, πως θα ξέρω αν μου κάνει αν δεν την ακούσω;
Είναι ένα προϊόν που δεν υπάρχει καν Ελλάδα, πρέπει να την φέρω από τη Δανία ας πούμε.
Εχω σταμπάρει τη grado red γιατί έχω ήδη το σώμα της green και ξέρω πάνω κάτω πως ακούγεται.
Επίσης με την green δεν είχα το γνωστό hum που διαβάζουμε κατά καιρούς για τις κεφαλές της grado.
Πάντως αν παίζει η Jico σαν τη sumiko blue point no2 που είχα παλαιότερα, θα την αγόρασα με κλειστά τα μάτια γιατι μου άρεσε ο ήχος της blue point.

Τι εννοείς Γιώργο, πως θα ξέρω αν μου κάνει αν δεν την ακούσω;
Είναι ένα προϊόν που δεν υπάρχει καν Ελλάδα, πρέπει να την φέρω από τη Δανία ας πούμε.
Εχω σταμπάρει τη grado red γιατί έχω ήδη το σώμα της green και ξέρω πάνω κάτω πως ακούγεται.
Επίσης με την green δεν είχα το γνωστό hum που διαβάζουμε κατά καιρούς για τις κεφαλές της grado.
Πάντως αν παίζει η Jico σαν τη sumiko blue point no2 που είχα παλαιότερα, θα την αγόρασα με κλειστά τα μάτια γιατι μου άρεσε ο ήχος της blue point.
Στο Αιγάλεω υπάρχει σίγουρα, όπως και κούριερ με ανταπόκριση στην Καλαμάτα ;)

Έτσι θα σε αφήσουμε; Να πάρεις, γουρούνι στο σακί ; :)

• Haha
Reactions: Haagenti
Στο Αιγάλεω υπάρχει σίγουρα, όπως και κούριερ με ανταπόκριση στην Καλαμάτα ;)

Έτσι θα σε αφήσουμε; Να πάρεις, γουρούνι στο σακί ; :)
Γιώργο με σκλαβώνεις. Θα τρέμουν τα χέρια μου, ξένη ακίδα. 😄
Όταν είναι θα σου πω, έχει καρβέλια ακόμα η sumiko , πρέπει να πάω και το πικάπ για ανακαλωδίωση.

Σήμερα διόρθωσα το "λάθος" με το 18αρι κόντρα πλακέ , αντικαθιστώντας το με 12αρι σημύδα.
Πολύ πιο όμορφο στο μάτι από κοντά.
Χθες παρήγγειλα το αλφάδι από το temu.
2 βδομάδες αναμονή στο νερό.
Αύριο λέω να ξεκινήσω σιγά σιγά και με προσοχή το τρύπημα για τα πόδια.
Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να κολλήσω τα δύο mdf του πάτου. Το μεταλλικό ούπα είναι περίπου 20 mm θα τα πιάσει και τα δύο.
Τελικά θα αφήσω το υλικό που έχω βάλει ενδιάμεσα , μου αρέσει πολύ το (ηχητικό) αποτέλεσμα.
Ακόμα με προβληματίζει ο τρόπος που θα τρυπήσω για να μπει το αλφάδι, σνιφ, κλαψ.

Edit. Όλη η πλατφόρμα θα ξαναβαφτεί προσεκτικά (τα mdf) , και ύστερα θα τα περάσω όλα με βερνίκι νερού για πατώματα σε σατινέ (το οποίο επίσης διαθέτω) ώστε να τα σφραγίσω, για δαχτυλιές κλπ.

7683.jpg