Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Για σου Τολια,
p progressive
i interlaced
Δεν έχω ψηφιακό θόρυβο καθόλου ούτε στην εικόνα ούτε στον ήχο. Τον δέκτη τον έχω στην επιλογή 720p.

Ο προτζέκτορας είναι XD206U DLP της Mitsubishi με resolution 1024x768 XGA 24 bit (550 lines) αλλά αναγνωρίζει μέχρι 1080i (video compatibility) και έχει επιλογή 16:9.

Ναι το ξέρω ότι σε έξοδο scart χάνω ποιότητα εικόνας αλλά μήπως έχω άλλη επιλογή με καλώδιο HDMI? Υπάρχει καλώδιο HDMI στην μία άκρη και στην άλλη βίντεο RCA (νομίζω είναι καλύτερο από s-video) και στέρεο mini jack 3.5mm για σύνδεση στον προτζέκτορα?? Έάν ναι θα έχω καλύτερη ποιότητα μόνο σε HD? ή ΟΧΙ? (Το HDMI είναι ψηφιακό. Υπάρχουν καλώδια αλλά όχι που να μετατρέπουν το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό άρα έχω μόνο την επιλογή scart).

Ευχαριστώ
Ναι, ξέρω τις ονομασίες των i και p. Δεν θυμόμουν πως ονομάζεται η διεργασία που κάνουν οι δέκτες, την μετατροπή από i σε p. Το deinterlacing που έγραψε ο talos_2002. Όλο την ξεχνάω αυτή την λέξη. Πρέπει να την επαναλάβω καμιά 20αριά φορές για να την εμπεδώσω.

Αν δεν λέω καμιά βλακεία, η scart των δεκτών δίνει μέχρι 576i. Δηλαδή ακόμα και αν τον έχεις σε 720p, δεν μπορεί να δώσει τέτοια εικόνα η scart τους, και δίνει 576i. Αν ο προτζέκτορας έχει μόνο αναλογική σύνδεση, και αν έχει component είσοδο ή αν χρησιμοποιήσεις ειδικό καλώδιο, είναι πολύ καλύτερη σύνδεση από scart. Η καλύτερη δηλαδή αναλογική σύνδεση. Μία φορά το έχω δοκιμάσει παλιότερα σε ένα DVD player που είχα, και δεν είχε HDMI έξοδο. Το είχα συνδέσει αρχικά σε scart και μετά δοκίμασα την component. Τεράστια διαφορά. Συμφωνώ δηλαδή με αυτό που λέει ο Kostas_Y.
Εκτός από τους δέκτες που γράφεις, υπάρχουν και άλλοι. Είναι μεν παλιοί δέκτες, αλλά component έχουν και οι κλώνοι του F&U 2205. Μερικοί υπάρχουν ακόμα. Έχουν επεξεργαστή NEC που δίνει πολύ καλή εικόνα. Ιδανικοί για παρακολούθηση καναλιών, αλλά άθλιοι media players λόγω θεμάτων λογισμικού στον συγκεκριμένο τομέα.
Με μιά γρήγορη ματιά, κανένας από τους δέκτες που γράφεις δεν έχει ALI 3801.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Tolias Σε ευχαριστώ.
Θα περιμένω να βγει Ali 3801 με component έξοδο που είμαι πολύ ευχαριστιμένος. :) Χωρίς καλό media player, AC3 support, και μέγεθος υποτίτλων να μεγαλώνουν στα srt, μου είναι άχρηστος.

Σκέφτηκα για μία στιγμή και τον Crypto 220MP αλλά δεν πιστεύω να είναι καλύτερος έστω και με component.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δύσκολο πια να βρεις δέκτη με component. Κοστίζουν τα βύσματα...
Οι τελευταίοι που είδα ήταν με τσιπ Mstar7828, πριν 2 χρόνια. Δυστυχώς και οι δύο που έχω στα χέρια μου έχουν προβληματάκια με τα αρχεία MKV.

Αν ανέβεις κατηγορία τιμής, υπάρχει ο Xoro HRT 8300 με παλιότερο τσιπ της ALi.

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αν ανέβεις κατηγορία τιμής, υπάρχει ο Xoro HRT 8300 με παλιότερο τσιπ της ALi.
Θα το χαρακτήριζα ως άλλης κατηγορίας. Έχει διπλό επεξεργαστή, ακριβότερο αλλά και ικανότερο. Ήταν και ο 1ος ALi με ρυθμιζόμενους υποτίτλους, μάλλον ένδειξη της προσοχής που έχει από την ALi.
Αλλά δεν αξίζει αν δεν έχει το λογισμικό της Cabletech. Αυτό σημαίνει, πέραν της χρήσης προγραμματιζόμενου τηλεχειριστηρίου, εύρεση της έκδοσης 1 του δέκτη.

Η σύνδεση με τον projector θα γίνει με HDMI και όχι με SCART.Όσο για τον ήχο θα συνδέσω τον δέκτη με coaxial με τον ενισχυτή.
Μάλλον ο Ferguson Τ650i νομίζω ότι είναι η καλύτερη, έστω για λίγο, επιλογή.
Δες και τον Digiquest 3600 HD HP που φαίνεται ότι έχει καλή εικόνα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δες και τον Digiquest 3600 HD HP που φαίνεται ότι έχει καλή εικόνα.

Δεν τον λυπάσαι τον άνθρωπο; :p
Μπορεί να έχει καλή εικόνα (όχι τόσο καλή όσο ο Apollo) αλλα είναι δύσχρηστος. Τρομερά δύσχρηστος.

XMM :) Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις σας. Μάλλο θα περιμένω να βγει δέκτης με ALi 3801 και component ή to αντίστοιχο της MSTAR με AC3 downmix και επιλογή μεγέθους υποτίτλων στα srt. (νομίζω με 7818??).

Υπάρχουν στην κίνα φτάνει να έρθουν και στην Ελλάδα σύντομα με υποστήριξη από τις εταιρείες.

Αντί scart να βάλουν component. Tόσο δύσκολο είναι?

Δύσκολο δεν είναι αλλα αν βγάλουν το scart και βάλουν component δεν θα πουλήσουν.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

XMM :) Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις σας. Μάλλο θα περιμένω να βγει δέκτης με ALi 3801 και component ή to αντίστοιχο της MSTAR με AC3 downmix και επιλογή μεγέθους υποτίτλων στα srt. (νομίζω με 7818??).

Υπάρχουν στην κίνα φτάνει να έρθουν και στην Ελλάδα σύντομα με υποστήριξη από τις εταιρείες.

Αντί scart να βάλουν component. Tόσο δύσκολο είναι?
θα συμφωνήσω με τους δύο "πράσινους" της παρέας, που ξέρουν καλά την αγορά. Δεν νομίζω να βγει Ali 3801 με component. Γενικά δεν νομίζω να βγει δέκτης με component. Ή τουλάχιστον να εισαχθεί. Παλιά υπήρχε και σε απλούς δέκτες. Μαζί με άλλες συνδέσεις, όπως πχ διπλό scart. Τώρα πια έχουν φύγει κάποια πράγματα που θεωρούνται περιττά, και έχουν καταλήξει όλοι σε μονό scart, HDMI, ψηφιακή έξοδο ήχου (όχι για όλους), και θεωρείται πολυτέλεια η RCA. Μάλλον μόνο σε παλιό δέκτη θα βρεις component. Αφού δεν υπάρχει σε έναν ποιοτικό δέκτη όπως ο Ferguson T650i, δύσκολα θα υπάρξει σε Ali 3801.

Last edited by a moderator:

Εν μούχτι (τζάμπα) για την τιμή του και τις ικανότητες του. Έχει ALi M3801 με AC3 5.1 downmix και μέχρι 1080p resolution. Έχει επιλογή μεγέθους υποτίτλων στα .srt

Last edited:
Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Κατά την άποψή μου, επειδή πολύ δύσκολα θα βγει αναβάθμιση για τον 211, δεν είναι η καλύτερη περίπτωση της αγοράς.
Το e-shop βγάζει συχνά HD δέκτες σε προσφορές, οπότε θα ξαναβγεί κάποια στιγμή ή ο Lifeview A2 ή ο Crystal ή ο Ferguson T650i.

Talos,
Είναι 24 ευρώ. Πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να πάρει τον Lifeview A2? Είναι ίδια τιμή περίπου στο eshop:

Crypto 211D, Ali M3801 κατανάλωση 6Watt έχει Loop out,
Το ferguson Τ650ι είναι πιο ακριβός (και αυτός με ALi M3801) έχει WIFI έχει κανανάλωση 10Watt, 41 Ευρώ
ο Lifeview A2 είναι στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο ίδιος (έχει καυ αυτός Loop out) 26 Ευρώ (ίδια τιμή) δεν βρήκα την κατανάλωση
( Δυστυχώς στον Lifeview Α2 έχει παρουσιαστεί σε αρκετά τεμάχια θέμα με τον ήχο που ακούγεται όταν είναι σε κατάσταση αναμονής).
O Crystal Audio είναι με MSTAR 7818. Ο Premium που και αυτός έχει Loop out είναι 35 Ευρώ κατανάλωση 5Watt

Last edited:
Ρε σεις, έσκασε και ο 3ος lifeview. Ψάχνω για κάποιον αποκωδικοποιητή (γιατί το κιτρινομάγαζο, με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει αυτός), με το ίδιο καλό media player, να παίζει τα πάντα, και εξωτερικούς υπότιτλους srt με ελληνικά, και mpeg και 720P files. Καμία πρόταση από το κιτρινομάγαζο?

Last edited by a moderator:

Ποιους έχει σε HD? Βοήθα μας να σε βοηθήσουμε :)

1) CRYPTO DVB-T RECEIVER REDI 211 HDMI

2) CRYPTO DVB-T RECEIVER REDI 211D

3) CRYPTO W004512 DVB-T RECEIVER REDI 215

4) DIGITAL LINE HDT-440 USB PVR RF OUT

5) LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 SET TOP DVB-T MPEG4 HD

έχει και άλλους, αλλά σε γενικές γραμμές, αυτοί είναι.
και ξαναλέω, ότι ψάχνω αποκ/ποιητή, με την προυπόθεση του ότι θέλω media player δυνατό, να παίζει mkv, 720p, εξωτερικούς srt subtitles (ελληνικούς), κλπ κλπ...
(με δουλεύουν έτσι? το σάιτ τους, λέει ότι υπάρχει ο lifeview A2, κανονικά)!!!

EDIT: μίλησα με το κιτρινομάγαζο. μου προτείνουν για αλλαγή τον 3ο. Για τον Lifeview, πρέπει να αιτηθώ πιστωτικό, και μετά να τον παραγγείλω, αν υπάρχει.... (Τρελλα!!!)

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Talos,
Είναι 24 ευρώ. Πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να πάρει τον Lifeview A2? Είναι ίδια τιμή περίπου στο eshop:
Πιστεύω ότι γενικώς είναι καλύτερα να προτιμούνται οι δέκτες που έχουν αναβαθμίσεις από την εταιρία τους.

Συγκεκριμένα για την Crypto, ακόμη δεν υπάρχει αναβάθμιση για τον 211/D. Ούτε καν απάντησαν για το πρόβλημα των εγγραφών μετά τα μεσάνυκτα.

Ρε σεις, έσκασε και ο 3ος lifeview. Ψάχνω για κάποιον αποκωδικοποιητή (γιατί το κιτρινομάγαζο, με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει αυτός), με το ίδιο καλό media player, να παίζει τα πάντα, και εξωτερικούς υπότιτλους srt με ελληνικά, και mpeg και 720P files. Καμία πρόταση από το κιτρινομάγαζο?
Επειδή είσαι συνηθισμένος σε MStar 7818, δες τον Crystal.
Αν είσαι ορεξάτος για αλλαγή σε ALi 3801, ο Lifeview Α2 είναι καλή περίπτωση.
Αν δεν σου ζητήσουν (πολλά) χρήματα επιπλέον, δες και τον Ferguson T650i. Αν σε ενδιαφέρει αυτός και δεν βιάζεσαι, ίσως αξίζει να περιμένεις ως την Κυριακή για να δεις αν θα τον βγάλουν και σε μειωμένη τιμή. Είναι ότι καλύτερο σε 3801.

Θα ´θελα να 'ξερα τι ακριβώς χαλάει στους BOX...

Διαλέγω από τους 5 τους εξείς
2) Crypto 211D (δεν γνωρίζω για το πρόβλημα εγγραφών με αυτό τον δέκτη) τι ακριβώς είναι?
5) Lifeview .....A2(τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά)

Η Crypto για το πρόβλημα με το 6καναλλο ΑΑC μου απάντησε ότι έχουν κάνει αναπαράσταση του προβλήματος από το mkv που τους έστειλα και ότι το έχει προωθήση για αναβάθμιση. (Γιώργος του [email protected])

Για το πρόβλημα τον εγγραφών δεν γνωρίζω. Ελπίζω εάν υπάρχει πρόβλημα να μιλήσετε με email με το support της Crypto για να το διορθώσουν και αυτό μαζί.

Σε ένα δέκτη που έχω με μερικά προβλήματα τον Crypto 25MP δεν έκανε καμία αναβάθμιση από την λίστα που τους έστειλα.
Σε ένα άλλο δέκτη που είχα τον Crypto 250MP έκανε 3 αναβαθμίσεις που κάλυψε όλα τα κενά/προβλήματα από την λίστα που τους έστειλα.

Άρα υπάρχει ελπίδα αναβαθμίσεων. :)

Last edited:

ευχαριστώ πολύ και για τις 3 απαντήσεις σας.
οι 3 lifeview, εσκασαν σε 3 διαφορετικά σπίτια, από 3 διαφορετικούς χρήστες!
ποιος από όλους τους crystal, εχει το ίδιο καλό και ποιοτικό media player με αυτό του lifeview?

O Premium είναι παρόμοιος με τον BOXHD, με πιο φρέσκο λογισμικό αλλά δεν τον έχει το συγκεκριμένο μαγαζί.

Και ο Prime έχει το ίδιο βελτιωμένο λογισμικό.