Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...
Αν δεν λέω καμιά βλακεία, η scart των δεκτών δίνει μέχρι 576i. Δηλαδή ακόμα και αν τον έχεις σε 720p, δεν μπορεί να δώσει τέτοια εικόνα η scart τους, και δίνει 576i. Αν ο προτζέκτορας έχει μόνο αναλογική σύνδεση, και αν έχει component είσοδο ή αν χρησιμοποιήσεις ειδικό καλώδιο, είναι πολύ καλύτερη σύνδεση από scart. Η καλύτερη δηλαδή αναλογική σύνδεση. Μία φορά το έχω δοκιμάσει παλιότερα σε ένα DVD player που είχα, και δεν είχε HDMI έξοδο. Το είχα συνδέσει αρχικά σε scart και μετά δοκίμασα την component. Τεράστια διαφορά. Συμφωνώ δηλαδή με αυτό που λέει ο Kostas_Y.
Εκτός από τους δέκτες που γράφεις, υπάρχουν και άλλοι. Είναι μεν παλιοί δέκτες, αλλά component έχουν και οι κλώνοι του F&U 2205. Μερικοί υπάρχουν ακόμα. Έχουν επεξεργαστή NEC που δίνει πολύ καλή εικόνα. Ιδανικοί για παρακολούθηση καναλιών, αλλά άθλιοι media players λόγω θεμάτων λογισμικού στον συγκεκριμένο τομέα.
Με μιά γρήγορη ματιά, κανένας από τους δέκτες που γράφεις δεν έχει ALI 3801.
Ναι, ξέρω τις ονομασίες των i και p. Δεν θυμόμουν πως ονομάζεται η διεργασία που κάνουν οι δέκτες, την μετατροπή από i σε p. Το deinterlacing που έγραψε ο talos_2002. Όλο την ξεχνάω αυτή την λέξη. Πρέπει να την επαναλάβω καμιά 20αριά φορές για να την εμπεδώσω.Για σου Τολια,
p progressive
i interlaced
Δεν έχω ψηφιακό θόρυβο καθόλου ούτε στην εικόνα ούτε στον ήχο. Τον δέκτη τον έχω στην επιλογή 720p.
Ο προτζέκτορας είναι XD206U DLP της Mitsubishi με resolution 1024x768 XGA 24 bit (550 lines) αλλά αναγνωρίζει μέχρι 1080i (video compatibility) και έχει επιλογή 16:9.
Ναι το ξέρω ότι σε έξοδο scart χάνω ποιότητα εικόνας αλλά μήπως έχω άλλη επιλογή με καλώδιο HDMI? Υπάρχει καλώδιο HDMI στην μία άκρη και στην άλλη βίντεο RCA (νομίζω είναι καλύτερο από s-video) και στέρεο mini jack 3.5mm για σύνδεση στον προτζέκτορα?? Έάν ναι θα έχω καλύτερη ποιότητα μόνο σε HD? ή ΟΧΙ? (Το HDMI είναι ψηφιακό. Υπάρχουν καλώδια αλλά όχι που να μετατρέπουν το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό άρα έχω μόνο την επιλογή scart).
Ευχαριστώ
Αν δεν λέω καμιά βλακεία, η scart των δεκτών δίνει μέχρι 576i. Δηλαδή ακόμα και αν τον έχεις σε 720p, δεν μπορεί να δώσει τέτοια εικόνα η scart τους, και δίνει 576i. Αν ο προτζέκτορας έχει μόνο αναλογική σύνδεση, και αν έχει component είσοδο ή αν χρησιμοποιήσεις ειδικό καλώδιο, είναι πολύ καλύτερη σύνδεση από scart. Η καλύτερη δηλαδή αναλογική σύνδεση. Μία φορά το έχω δοκιμάσει παλιότερα σε ένα DVD player που είχα, και δεν είχε HDMI έξοδο. Το είχα συνδέσει αρχικά σε scart και μετά δοκίμασα την component. Τεράστια διαφορά. Συμφωνώ δηλαδή με αυτό που λέει ο Kostas_Y.
Εκτός από τους δέκτες που γράφεις, υπάρχουν και άλλοι. Είναι μεν παλιοί δέκτες, αλλά component έχουν και οι κλώνοι του F&U 2205. Μερικοί υπάρχουν ακόμα. Έχουν επεξεργαστή NEC που δίνει πολύ καλή εικόνα. Ιδανικοί για παρακολούθηση καναλιών, αλλά άθλιοι media players λόγω θεμάτων λογισμικού στον συγκεκριμένο τομέα.
Με μιά γρήγορη ματιά, κανένας από τους δέκτες που γράφεις δεν έχει ALI 3801.