Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Αν ο Crypto είναι SD, δύσκολο.
Μάλλον μένει μόνο ο Mini-Triton της Edision αν και δεν μπόρεσα να ξεκαθαρίσω αν παίζει AC3. Τουλάχιστον έχει πέσει η τιμή του σε λογικά επίπεδα.

Καλησπερα και απο εμενα.Ειμαι σε αναζητηση αποκωδικοποιητη με βασικη αναγκη το PVR.Επειδη προκειται να χρησιμοποιηθει απο ατομο οχι τοσο εξεικειωμενο με την τεχνολογια, θα ηταν ιδανικη η ευκολια χρησης (μενου, πλοηγηση, χειριστηριο).Οποιες προτασεις / παρατηρησεις ευπροσδεκτες.Ευχαριστω προκαταβολικα.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ο Ferguson Τ650i έχει καλό τηλεχειριστήριο, αλλά όταν προγραμματίζεις εγγραφή πρέπει κάθε φορά να αλλάζεις την επιλογή από «προβολή» σε «εγγραφή». Μικρό το κακό αλλά ίσως ενοχλεί.
Ο Lifeview LV6TBOXHDA2 είναι αρκετά καλός, με τηλεχειριστήριο που εμφανίζει απευθείας τις εγγραφές που έχει κάνει ο χρήστης, αλλά τα ονόματα των εγγραφών περιλαμβάνουν μόνο το όνομα του σταθμού.
Ο Crystal Audio Premium-HD νομίζω έχει κι εκείνος πλήκτρο εμφάνισης απευθείας των εγγραφών και το όνομά τους περιλαμβάνει και το όνομα της εκπομπής. Παρόμοια συμπεριφορά πρέπει να έχουν και άλλοι δέκτες με τσιπ Mstar 7818, όπως ο PowerPlus 100 mini και ο DigitalWorld 990, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αν έχουν τέτοιο πλήκτρο, αν και συνήθως υπάρχει στους δέκτες.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

talos ευχαριστω για την αμεση απαντηση.Ξεχασα να προσθεσω οτι ηδη υπαρχει ενας Τ65 αλλα λογω λειτουργιας του στα βασικα (Digea) μολις προσφατα απλα τον δοκιμασα στο PVR.Μου αρεσε οτι το PVR ηταν απλο σαν διαδικασια, εκανε πρακτικη ονοματοδοσια των αρχειων, ειχε ευκολη αναπαραγωγη και διαβαζε εξωτερικο 2.5" NTFS δισκο απροβληματιστα.Επισης παρελειψα να πω οτι περισσοτερο χρειαζομαστε το PVR on demand.Εχω ηδη διαβασει τις τελευταιες 80 σελιδες του παροντος και μαλλον κλινω προς Ferguson και παλι. :-)

Κορυφαία επιλογή ο Τ65, όμως έχε υπόψιν ότι ο Τ650 είναι διαφορετική περίπτωση λόγω του διαφορετικού κατασκευαστή του chip. Επίσης, μάλλον μπορεί ακόμη να βρεθεί ο Τ65 αν ρωτήσεις τον εισαγωγέα (Μπέσκας) για τα καταστήματα που προμηθεύει στην πόλη σου.

Βλεποντας το menu του Τ650i στο αντιστοιχο topic μπηκα στο πειρασμο να δοκιμασω.Δεν μπορει να εχουν τοσο μεγαλες διαφορες στο PVR εκτος και εχουν - μαλλον θα κανω μια εκτενεστερη αναγνωση του σχετικου topic πριν καταληξω οριστικα.Τελευταιο που παρελειψα να αναφερω ειναι η διαρκεια των .mts γιατι καπου πηρε το ματι μου οτι κοβονται σε κομματια και αυτο ειναι κατι που σιγουρα δεν θα το ηθελα (δεν εχω δοκιμασει μεγαλης διαρκειας εγγραφη στον Τ65).Και παλι ευχαριστω για τον χρονο σου!

Ενδιαφέρομαι για την αγορά του Digitalline HDT-440 RF λόγω του rf modulator που έχει. Υπάρχει καμιά πληροφορία για το chip που φοράει ο δέκτης; έστειλα και e-mail στην εταιρία ψηφιακή τεχνολογία που είναι φαίνεται να είναι ο εισαγωγέας στην ελλάδα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση
Οι εναλλακτικές που έχω είναι:
1) ο edision mini triton sd που όμως δε θα λαμβάνει κάν το hd και θα προτιμούσα να το πιάνει και να κάνω εγγραφή σε στικ και να το βλέπω σε άλλη τιβι κάποια άλλη στιγμή και
2) ο strong srt 8105 ο οποίος έχει chip ali3601 και απ ότι διαβάζω το συγκεκριμένο chip έχει θεματάκια στην εικόνα του ιδίως στα ποδοσφαιρικά η εικόνα κάνει σαν να έχει "λόξυγγα". Συνεχίζουν να υφίστανται αυτά τα ζητήματα?
Κάποια άλλη πρόταση για δέκτη με rf modulator υπάρχει??

Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Βλεποντας το menu του Τ650i στο αντιστοιχο topic μπηκα στο πειρασμο να δοκιμασω.Δεν μπορει να εχουν τοσο μεγαλες διαφορες στο PVR εκτος και εχουν - μαλλον θα κανω μια εκτενεστερη αναγνωση του σχετικου topic πριν καταληξω οριστικα.Τελευταιο που παρελειψα να αναφερω ειναι η διαρκεια των .mts γιατι καπου πηρε το ματι μου οτι κοβονται σε κομματια και αυτο ειναι κατι που σιγουρα δεν θα το ηθελα (δεν εχω δοκιμασει μεγαλης διαρκειας εγγραφη στον Τ65).Και παλι ευχαριστω για τον χρονο σου!
Τα κομμάτια δεν θα με προβλημάτιζαν. Μπορούν να ενωθούν σε ένα λεπτό σε αρχείο mkv με το πρόγραμμα mkvmerge. Έτσι θα μπορείς να επεξεργαστείς τις εγγραφές ως mkv σε οποιοδήποτε αντίστοιχο πρόγραμμα, ενώ θα έχεις και την δυνατότητα να τις παρακολουθήσεις σε τηλεοράσεις που έχουν mediaplayer και άλλες συσκευές με πολυμεσικές δυνατότητες.

Ενδιαφέρομαι για την αγορά του Digitalline HDT-440 RF λόγω του rf modulator που έχει. Υπάρχει καμιά πληροφορία για το chip που φοράει ο δέκτης; έστειλα και e-mail στην εταιρία ψηφιακή τεχνολογία που είναι φαίνεται να είναι ο εισαγωγέας στην ελλάδα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση
Οι εναλλακτικές που έχω είναι:
1) ο edision mini triton sd που όμως δε θα λαμβάνει κάν το hd και θα προτιμούσα να το πιάνει και να κάνω εγγραφή σε στικ και να το βλέπω σε άλλη τιβι κάποια άλλη στιγμή και
2) ο strong srt 8105 ο οποίος έχει chip ali3601 και απ ότι διαβάζω το συγκεκριμένο chip έχει θεματάκια στην εικόνα του ιδίως στα ποδοσφαιρικά η εικόνα κάνει σαν να έχει "λόξυγγα". Συνεχίζουν να υφίστανται αυτά τα ζητήματα?
Κάποια άλλη πρόταση για δέκτη με rf modulator υπάρχει??
Από το αρχείο αναβάθμισης, δείχνει να είναι δέκτης με MStar. Δεν νομίζω πως υπάρχει καλύτερος δέκτης με RF modulator, και λόγω του HD αλλά και των αδυναμιών του 3601.
Είναι σχετικά νέος δέκτης, οπότε πρέπει να έχει εξελιγμένο λογισμικό σε σχέση με τους υπόλοιπους δέκτες με MStar και γι'αυτό πιστεύω ότι θα είναι καλή επιλογή.
Σε περίπτωση που τον προτιμήσεις, θα είχαν ενδιαφέρον οι εντυπώσεις σου από τον δέκτη :smile:

talos_2002: Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου :) θα περιμένω λίγες μέρες ακόμη κάποια απάντηση του εισαγωγέα και θα επιχειρήσω και τηλεφωνικά μήπως βγάλω κάποια άκρη για το chip να το σιγουρέψουμε αν και το βλέπω λίγο χλωμό να βγάλω άκρη... Σκέφτομαι αν τελικά τον αποκτήσω να του κάνω και μια mini παρουσίαση στο φόρουμ σε νέο θέμα με φωτογραφίες , ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιους υποψήφιους αγοραστές :a0210:

Last edited:

Πιστεύω θα είναι χρήσιμο σε πολλούς επειδή θα έχουμε κι άλλα switch off σε πολλές περιοχές της χώρας και θα ήθελα κι εγώ να μάθω γι'αυτόν, αλλά και να κάνω 1-2 ερωτήσεις για τις λειτουργίες του.

Χελοου κι από μένα,
Ψάχνω ένα καλό usb HD Tv dongle στικάκι για τον desktop. Δεν βρήκα στην αναζήτηση κάποιο νήμα εδώ μέσα..
Ευχαριστώ για κάθε απαντηση

Και δύσκολα θα βρεις κάπου ένα τέτοιο θέμα, δυστυχώς.
Εδώ ασχολούμαστε με τους set top box, οπότε το μόνο που μπορώ να σου συστήσω είναι κατά την αναζήτησή σου να κοιτάξεις να βρεις κάποια εταιρία με καλή υποστήριξη των προϊόντων της σε drivers.

Κρίμα, νόμιζα εδώ ήταν το πρώτο μέρος που θα `ψαχνε/ θα `βρισκε κανείς τέτοια θέματα. (Αν και είμαι σίγουρος, πριν κάνα 2-3 χρόνια που έψαχνα πάλι, είχα βρει εδώ αρκετές απαντήσεις)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Έχει να προτείνει κανείς ένα καλό tv media player που να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερα φορματ και να μπορουμε να μεγαλώνουμε τη γραμματοσειρα; Γνώμη για τον Doop HDMP-200 (με ενδιαφέρει μόνο ως προς το συγκεκριμένο δηλαδή ως media player ). Να 'στε καλά

Last edited by a moderator:

Αναμεσα στο Lifeview LV6TBOXHDA2 και στο Crypto Redi 211D ποιο να διαλεξω?
Η τηλεοραση που θα συνδεθει ειναι μια Philips 32' (16:9 crt 576i - δε ξερω μοντελο- δεν ειναι δικια μου) και ψαχνω για set top box με media player εως ~30 αν και περισσοτερο θα χρησιμοποιειται ως mpeg4 δεκτης και λιγοτερο ως player. Αν εχετε κατι αλλο να προτεινετε καλοδεχουμενο ;)
Ευχαριστω

Α2, επειδή αυτός έχει δει και μερικές αναβαθμίσεις. Επίσης, είναι και σε προσφορά αυτή την εβδομάδα.