Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Re: Απάντηση: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Υπάρχουν πολλοί και μέλη του φόρουμ,που έχουν τέτοιους ενισχυτές σπίτι τους.Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι,που έχουν ακούσει αρκετούς απ' αυτούς.Υπάρχουν άλλοι που ονειρεύονται κάποιους απ' αυτούς.Υπάρχουν κι άλλοι που δεν έχουν ακούσει κανένα και δεν ξέρουν γιατί μιλούν όσοι έχουν σχετικές εμπειρίες.

Δείξε μας ένα δύο μέλη που έχουν τελικούς Dynaudio, Boulder, MBL κλπ , να έχουν ακούσει το μεγαλύτερο μέρος των υπερενισχυτών του πλανήτη και ακόμα περισσότερο που να έχουν ζήσει αρκετά μαζί τους, να έχουν κάνει blind test και να μπορούν αξιόπιστα να αποφανθούν στην ερώτηση και να έχει νόημα, αλλοιώς άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Δείξε μας ένα δύο μέλη που έχουν τελικούς Dynaudio, Boulder, MBL κλπ , να έχουν ακούσει το μεγαλύτερο μέρος των υπερενισχυτών του πλανήτη και ακόμα περισσότερο που να έχουν ζήσει αρκετά μαζί τους, να έχουν κάνει blind test και να μπορούν αξιόπιστα να αποφανθούν στην ερώτηση και να έχει νόημα, αλλοιώς άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.

Εσύ τα έχεις κάνει όλα αυτά;Εχεις άποψη;
Αν ναί θα είχε ενδιαφέρον να την γράψεις.

Αυτοί που έχουν τις σχετικές εμπειρίες και μηχανήματα,κατά καιρούς γράφουν-κι άν διαβάζεις τακτικά το φόρουμ θα ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.Τώρα το άν επιθυμούν,να μπαίνουν συνέχεια στη διαδικασία να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες κι ότι δεν πάσχουν απο σύνδρομο πλασέμπο ακούγοντας διαφορές μεταξύ τελικών -που τις έχουν πληρώσει,μάλλον χλωμό το βλέπω.

Με την ευκαιρία.Εχω διαβάσει για κάποια "blind tests" που "οργάνωσαν" μερικοί "ειδήμονες", και κατέληξαν στο συμπέρασμα,ότι ενισχυτές των 200-300$ δεν έχουν ακουστές διαφορές με "ιερά τέρατα" π.χ μονομπλόκ Mark Levinson.Προφανώς οι οργανωτές ήταν αναρμόδιοι κι ερασιτέχνες(τι σχέση είχαν με το αντικείμενο, που...οργάνωσαν;Γίναν όλοι επιστήμονες κι....οργανώνουν double blind tests στο άψε-σβήσε).Ενώ ταυτόγχρονα κι αρκετά απο τα μέλη(πως επιλέχθηκαν?),πρέπει να είχαν σοβαρό πρόβλημα ακοής ή τουλάχιστον στο να διακρίνουν το βιολί απο το βιολοντσέλο.

Last edited:
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός σαυτά που έγραψα.
Εγράψα λοιπόν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας σαυτόν τον πλανήτη που να μπορεί να αποφανθεί αξιόπιστα ποιός είναι ο καλύτερος τελικός σαυτόν τον πλανήτη. Και αυτό για συγκεκριμένους ουσιαστικούς και αντικειμενικούς λόγους που είναι οι παρακάτω:
1. Δεν υπάρχει κριτήριο μέτρησης. Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια και αξιοπιστία τι είναι "καλύτερος ενισχυτής".
2. Δεν υπάρχει άνθρωπος σαυτόν τον πλανήτη που να έχει ακούσει όλους τους ενισχυτές και να αποφανθεί.
Έτσι λοιπόν το ερώτημα είναι ανευ ουσίας. Πιθανά χρειάζεται περισσότερη εξειδίκευση.
Επειδή διαβάζω το φορουμ ανελειπώς απο την εποχή του avforum, δεν ξέρω κανέναν τέτοιον που να έχει γράψει ή που να έχει τόση συσωρευμένη εμπειρία.
Τώρα το αν τα blind tests (ΑΒΧ) είναι σωστά ή όχι, δεν θα το ξανααρχίσω το θέμα. Υπάρχει σχετική επιστήμη, η Στατιστική, που αχολείται με το θέμα, αν δεν σε καλύπτει, δημοσίευσε την άποψή σου πέρασε την απο την επιτροπή και ευχαρίστως εφόσον αποδειχθείς σωστός να υιοθετήσουμε τη άποψή σου.
Και τελικά αν κάποιοι έκαναν blind test ή νομίζουν ότι έκαναν και δεν εφάρμοσαν τους κανόνες σωστά τότε δεν φταίνε τα blind test αλλά προφανώς οι διοργανωτές, αν όμως εφαρμόστηκαν σωστά οι προδιαγραφές και η μεθοδολογία και όντως εξήχθησαν αυτά τα συμπεράσματα τότε προφανέστατα ισχύουν, αν τελικά αυτό δεν σου αρέσει δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει.

Last edited:
Δεν έχω επιστημονική άποψη περί blind tests-γιατί απλά δεν είμαι ειδικός(απλός παρατηρητής είμαι και την ερασιτεχνική αποψή μου-απορίες καταθέτω).Θα συμφωνείς φαντάζομαι,ότι δεν είναι δυνατόν ο κάθε άσχετος,να "οργανώνει" τέτοια τέστ.
Ασφαλώς η οργανωσή τους είναι θέμα ομάδας ειδικών επιστημόνων κι όχι απλά μόνο στατιστικολόγων(π.χ και ειδικών μηχανικών,ψυχολόγων).

Τώρα σ' αυτό που λές δεν έχεις άδικο.Δεν είναι δυνατόν κάποιος να έχει ακούσει,όλους τους τελικούς του πλανήτη.Με βάση δεδομένες(ασφαλώς σχετικά περιορισμένες)εμπειρίες και προτιμήσεις γίνεται αυτή η συζήτηση.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει,ότι με βάση αυτές δεν μπορεί να κατατεθούν απόψεις.Αλλωστε,γενικά συμβαίνει αυτό στην ζωή μας.Σε κανένα τομέα της δεν έχουμε την πλήρη "εικόνα",αλλά έχουμε προτιμήσεις και κάνουμε τις επιλογές μας.

Εγράψα λοιπόν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας σαυτόν τον πλανήτη που να μπορεί να αποφανθεί αξιόπιστα ποιός είναι ο καλύτερος τελικός σαυτόν τον πλανήτη. Και αυτό για συγκεκριμένους ουσιαστικούς και αντικειμενικούς λόγους που είναι οι παρακάτω:
1. Δεν υπάρχει κριτήριο μέτρησης. Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια και αξιοπιστία τι είναι "καλύτερος ενισχυτής".
2. Δεν υπάρχει άνθρωπος σαυτόν τον πλανήτη που να έχει ακούσει όλους τους ενισχυτές και να αποφανθεί.
Έτσι λοιπόν το ερώτημα είναι ανευ ουσίας. Πιθανά χρειάζεται περισσότερη εξειδίκευση.

αυτα που αναφερεις δεν εχουν καμια μα καμια σημασια. Δεν περιμενεις απο κανενα να σου πει κυριολεκτικα ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος αφου αυτος που ειναι καλυτερος για σενα μπορει να ειναι ο χειροτερος για καποιον αλλο. Το θεμα ανοιχτηκε για να ακουστουν καποιες κορυφαιες προτασεις οχι για να κανουμε διαγωνισμο μηχανων....

αυτα που αναφερεις δεν εχουν καμια μα καμια σημασια. Δεν περιμενεις απο κανενα να σου πει κυριολεκτικα ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος αφου αυτος που ειναι καλυτερος για σενα μπορει να ειναι ο χειροτερος για καποιον αλλο. Το θεμα ανοιχτηκε για να ακουστουν καποιες κορυφαιες προτασεις οχι για να κανουμε διαγωνισμο μηχανων....

Θα μπορούσε τότε το θέμα να ανοιχθεί έτσι όπως το λές και να μην σφάζονται παλληκάρια στην πόρτα του "καλύτερου τελικού στον πλανήτη".

Θα μπορούσε τότε το θέμα να ανοιχθεί έτσι όπως το λές και να μην σφάζονται παλληκάρια στην πόρτα του "καλύτερου τελικού στον πλανήτη".

αυτο προσπαθω να σου εξηγησω. Ετσι ανοιχτηκε γιατι δε θα μπορουσε να ανοιχτει αλλιως.

Εδω εγω μεταξυ των δυο προτασεων που παρεθεσα προσωπικα δε ξερω ποια θα επελεγα εαν ειχα τα χρηματα να αγορασω και τις 2...

Παντως ο σκοπος επιτευχθει γιατι σχεδον ολες οι προτασεις που παρουσιαστηκαν εδω ειναι κορυφαιες...

Last edited:
Audio Research Ref 3- Ref 210,ενα απολυτως γηινο σετακι,που μπορει σχεδον ο καθενας να εχει,αν βεβαια εχει και τα 33000 περιπου, που κοστιζει.Εχει βεβαια ενα ελλατωματακι,ακουγονται τα ανεμιστηρακια,αλλα θα τα αλλαξουμε

Γήινο σετάκι προς 33 χιλιάρικα; Δηλαδή ένας τίμιος τελικός με τιμή γύρω στα τρία με πέντε χιλιάρικα τί είναι; Υπόγειος;

Θεωρησε ότι δεν έχω τίποτα να πω πέρα απ αυτό που σου έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα. Να διαβάζεις αυτούς που γράφουν (εκτός απο τον εαυτό σου) ειδικά όταν αναφέρονται/απαντούν σε δικά σου σχόλια.

Εργασία για το σπίτι. Υπάρχουν μόνο δύο σχεδιάσεις OTL απ τις οποίες η μία ανήκει στον εγκέφαλο της Ατμασφιαρ; Τα πολιτικάντικα αν είναι πρακτικές, αξιόπιστες ή αν οδηγούν τα Σαουντλαμπ σε εντάσεις ψιθύρου μην κάνεις τον κόπο να τα αναφέρεις. Η ερώτηση είναι σαφής.

Καλές πωλήσεις.
Συγνώμη για την παράλειψή μου Κύριε Morfeas.
Από την δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν 2, όπως είχα προαναφέρει, αλλά 3 [ΤΡΕΙΣ] πατέντες ενισχυτών OTL.

Δυστυχώς και μετά λύπης μου για το υποκείμενό σας, οι 2 [ΔΥΟ] από αυτές ανήκουν όντως στον Ralph Karsten, τον "εγκέφαλο της Ατμασφίαρ" που τόσο ειρωνικά και περιφρονητικά αναφέρετε παραπάνω. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Ποιος ειναι ο καλυτερος τελικος στον πλανητη?

Γήινο σετάκι προς 33 χιλιάρικα; Δηλαδή ένας τίμιος τελικός με τιμή γύρω στα τρία με πέντε χιλιάρικα τί είναι; Υπόγειος;

Αγαπητε κ Κογια,απλα δεν καταλαβατε το πνευμα με το οποιο εγραψα.Και κατι αλλο ακομη το ερωτημα δεν ηταν ποιος ειναι ο πιο τιμιος τελικος του κοσμου ,αλλα ο καλλιτερος?,μπορει καλλιστα ο <καλλιτερος> να ειναι υπερκοστολογιμενος.Βεβαια απο την αλλη η πιο <hi-end> κατασκευη των τελευταιου χρονου ειναι το μπλε σκατουλι,η μηπως επαψε να ειναι?

Δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά ρε παιδί μου, γήινο ένα μηχάνημα που κάνει 33 χιλιάρικα; Με δυό χιλιάρικα παραπάνω παίρνει κανείς μια ωραιότατη Mercedes C200. Εντάξει, δε λέω, τα γούστα είναι γούστα, αλλά αναλόγως της φύσης του προϊόντος, ε, υπάρχουν και κάποια όρια, τέλος πάντων...