Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Να'μαι και γω.
Από σήμερα το πρωί, αναβαθμίστηκα.
Στο τηλέφωνο τουλάχιστον!
Δεν ξέρω τι έχει γίνει και πως θα το κάνω στο Eversolo.
Άραγε χρειάζεται,άλλη διαδικασία για το connect??

χμμμ τωρα τι κανω κραταω και το tidal η ξεφορτωνομαι ενα απο τα δυο ....και αν ναι πιο? τζ τελευται χρονια ειχα μονο tidal

Επειδή έχω τις ίδιες λίστες και στα δύο, υπάρχει διαφορά ακόμα. Για λίγο που άκουσα στα windows χθες.
Κάνε τις δοκιμές σου πρώτα.

Αποκλείεται να το είχε το Spotify σαν 192ΚHz. Δεν υποστηρίζει τέτοιες δειγματοληψίες. Μόνο μέχρι 44.1.

Που το εμφάνισε το 192Κ ?
Εχεις δικαιο. Ωστοσο ισχυει η παρατηρουμενη μεγαλη διαφορα, που δεν παρατηρηθηκε αλλου. Θα το ψαξω στο Qobuz με 44.1 για συγκριση.
Ενα θεμα που "εχει" το Laiv Harmony ειναι πως ολα τα εισερχομενα σηματα τυπου mp3 κλπ, τα αναβαθμιζει αμεσα σε 44.1. Ασφαλως δεν ειναι προβλημα (το αντιθετο), απλα δεν λεει την... αληθεια!
Να'μαι και γω.
Από σήμερα το πρωί, αναβαθμίστηκα.
Στο τηλέφωνο τουλάχιστον!
Δεν ξέρω τι έχει γίνει και πως θα το κάνω στο Eversolo.
Άραγε χρειάζεται,άλλη διαδικασία για το connect??
Μαλλον θα ερθει ως "ενημερωση"

• Like
Reactions: mdvq
Δοκιμασα στο Α8 με κονεκτ και δεν μου δινει λοσλες, ενω με την εφαρμογη του Α8 που ειναι δυσχρηστη παιζει φουλ.
Τελικά το δύσχρηστο του θέματος δεν ισχύει... Άπαξ και ανοίξεις την εφαρμογή στο Α8 και επιλέξεις lossless, και αρχίσεις να παίζεις, μπορείς μετά να πας στο τηλέφωνο σου και στην εφαρμογή του σποτιφαι και να παίζεις από αυτή κανονικοτατα χωρίς απώλειες ...η εφαρμογή του κινητού μου δείχνει ότι παίζω σαν connect όχι στο Α8 αλλά σε μια συσκευή που την ονομάζει rk3566...

Δείτε και την φωτό...

Παίζει μια χαρά, σε σχέση με qobuz όχι τόσο αναλυτικά και αιθέρια, αλλά πιο στιβαρά στα μεσοχαμηλα, όπως άλλωστε συνέβαινε στο cd vs αρχεία υψηλής ανάλυσης...

Attachments

• IMG_9771.png
    IMG_9771.png
    1.2 MB · Views: 39
  • Like
Reactions: bujinkan
Τελικά το δύσχρηστο του θέματος δεν ισχύει... Άπαξ και ανοίξεις την εφαρμογή στο Α8 και επιλέξεις lossless, και αρχίσεις να παίζεις, μπορείς μετά να πας στο τηλέφωνο σου και στην εφαρμογή του σποτιφαι και να παίζεις από αυτή κανονικοτατα χωρίς απώλειες ...η εφαρμογή του κινητού μου δείχνει ότι παίζω σαν connect όχι στο Α8 αλλά σε μια συσκευή που την ονομάζει rk3566...

Δείτε και την φωτό...

Παίζει μια χαρά, σε σχέση με qobuz όχι τόσο αναλυτικά και αιθέρια, αλλά πιο στιβαρά στα μεσοχαμηλα, όπως άλλωστε συνέβαινε στο cd vs αρχεία υψηλής ανάλυσης...
αριβως το ιδιο στο fiio s15 μολις απο το κινητο πατησω spotify στο fiio μου ανοιγει τo spotify

το ψαρεψα απο το faceb

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η δική μου άποψη ως προς την ποιοτητα είναι ως εξής.
1. Αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης dsd και sacd απο γρήγορο δίσκο. (Nvme)
2. Πικαπ
3. Cd
4. Streaming με πρωτα τα spotify lossless και tidal πολυ κοντά το ενα στο άλλο, μετά τα υπόλοιπα Quobuz κτλ.
Nα σημειωθεί οτι απο 25 Αυγουστου εως σημερα εχω ακουσει τουλάχιστον 15 διαφορετικά συστήματα φίλων και γνωστων

• Like
Reactions: bujinkan
οπότε φαντάζομαι και το ultra αφού έχουν ίδιο λογισμικό

Το λογισμικό που είναι της linkplay δεν παίζει ρόλο. Ρόλο παίζει το chipset.
Μάλλον απίθανο να έχουν αυτά παλιά chipset.
Υπάρχουν όμως συσκευές με linkplay που έχουν παλαιότερα chipset και αυτές δεν θα το υποστηρίζουν.

Δείτε και την φωτό...

και πώς επιλεγεις στο Α8 το λοσλες;

Το Α8 έχει κανονικα στο μενου του να κατεβάσεις (από την οθόνη του ) το αππ του Σποτιφάι...

κατόπιν, πάντα μέσω της οθόνης ( ή μέσω της screen επιλογής στο αππ της eversolo που κάνει καστ την οθόνη του μηχανήματος στο κινητό ) έχεις ακριβώς το μενου που έχεις πχ. και στο desktop σου στο pc, ή στο κινητό σου ... πηγαίνεις ρυθμίσεις και ποιότητα πολυμέσων και επιλέγεις πλέον λοσσλεςς ... στην ρύθμιση αναπαραγωγή, απενεργοποιείς το volume νορμαλιζατιον ..

• Like
Reactions: Λάκης
Εμείς με το Α6 που δεν έχει (ή έχει??) το app , περιμένουμε υπομονετικά να ενημερωθεί το connect ?
(και όχι,δεν είμαι τεμπέλης,στην Κρήτη είμαι που δεν το έχω😀)

Εμείς με το Α6 που δεν έχει (ή έχει??) το app , περιμένουμε υπομονετικά να ενημερωθεί το connect ?
(και όχι,δεν είμαι τεμπέλης,στην Κρήτη είμαι που δεν το έχω😀)

Το έχει, απλώς δεν υπάρχει η έννοια του connect όπως να ανοίξεις από το κινητό/τάμπλετ το spotify και να επιλέξεις από εκεί να παίξει στο Α6. Μην αγχώνεσαι. Το A6 θα συνδεθεί στο server του spotify και θα παίζεις από εκεί, που είναι το ζητούμενο. Δεν θα παίζει ως πηγή το κινητό δηλαδή.
Επί της ουσίας το A6 έχει το spotify app εντός του αυτούσιο. Απλά εδώ για να έχεις το interface του spotify αυτούσιο στην οθόνη του κινητού σου, κάνεις «καθρεπτισμό» από το Α6 στο κινητό σου, για να έχεις το interface του spotify.

Όταν ανοιγεις το Spotify στο κινητο/ταμπλετ εχει την επιλογη (το "ηχειακι") που θα παιξει - το λεγομενο connect οπως τα Tidal / Qobuz. Και βεβαια μετα συνδεεται στους servers του Spotify και παιζει απο εκει - αποδειξη πως αν σβησεις το κινητο/πηγη, συνεχιζει να παιζει.
Ως streaming υπηρεσια το Α6 ΔΕΝ το εχει, μπορεις ομως με στικακι να το εγκαταστησεις οπως κι αλλα apk. Το εκανα, αλλα δεν χρησιμευει απο τη στιγμη που υπαρχει εξωτερικη εφαρμογη. Συνεπως ...κανενα αγχος!